Početak proizvodnje “NEVS” Saaba

 

Nakon odličnih vesti za sve ljubitelje Saab-a iz septembra i prvih snimaka sa proizvodnih traka iz fabrike u Trollhättan-u, usledilo je zatišje koje je malo ohladilo glave zaljubljenika u ovaj švedski brend.

Ako su neki slučajno, zbog ovolike pauze, posumnjali u pokretanje proizvodnje pod NEVS-om, onda će ih ova nova informacija sa NEVS-ovog sajta uveriti da je to samo bilo zatišje pred buru. Na njihovom sajtu jeupravo osvanula vest u obliku poziva za medije na pres konferenciju u ponedeljak 2. decembra u fabriku u Trollhättan-u.

Na ovoj konferenciji, kako je najavljeno, prvo će se predstaviti NEVS kao fabrika, kao i glavni ljudi ove fabrike, a nakon toga će se preći na glavni i najvažniji događaj ovog dana, a to je i zvanično pokretanje proizvodnje i silazak prvih automobila pod okriljem NEVS-a.

Prva vozila koja će izaći sa proizvodnih traka u Trollhättan-u biće u obliku Saab-a 9-3 Aero sa benzinskim motorom. Ovo je do sad najradosnija vest iz “sage” o Saab-u, ali iskreno se nadamo da će ih uskoro biti još više i da će se ovaj nekadašnji velikan evropske i svetske autoindustrije napokon vratiti na mesto koje zaslužuje u svetu automobila.