Novi SAAB 9-3 Aero

Slika

Pisali smo o svakom novom detalju koji se vezao za automobilskog proizvođača od kada ga je počeo uništavati američki GM (General Motors), pa sve do prvih fotografija novog modela 9-3 i detalja kada je prvi primjerak službeno sišao sa proizvodne trake.

Dakle, evo ga! Potpuno novi 9-3, koji je dosta sličan zadnjoj verziji i zaista ne vidim razloga zašto bi se drastično mjenjao jer je i ovaj trenutni dosta zanimljiv. To su primjetili novi vlasnici i uz minimalne promjene predstavili novu generaciju, generaciju koja bi trebala ovog automobilskog proizvođača podići na noge… kao feniks iz pepela!

Aero verzija koja je na fotografijama raspolaže sa aerodinamičkim body kit-om te dobro znanim i kvalitetnim 2,0 litarskim turbo benzinskim motorom, ali su detalji o motorizaciji za sada neslužbeni. Vrlo vjerovatno da je to dorađeni motor koji je pokretao zadnju generaciju sa snagom od 220 KS i može se upariti sa šestostepenom manuelnom odnosno automatskom transmisijom.

Kada je riječ o električnim automobilima, oni bi svijetlost dana trebali ugledati sljedeće godine. Prvo će biti ponuđeni na tržišu Kine, pa tek onda tržitu Starog kontinenta te SAD-a.

9-3 Aero dolazi u prodajne salone 10. decembra po početnoj cijeni od 31.510 EUR-a.

Slika

Slika

Slika

Turbo Portal

http://turbo-portal.com/index.php/automobili/automobili/noviteti/2302-sluzbeno-novi-saab-9-3-aero