Saab 9-3 Salomon Edition

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Saab 9-3 Salomon Edition

Postod AERO » 17 Okt 2012, 16:20

Salomon Edition

Ljubitelji zimskih sportova ( a ja sam po ubedjenju skijas Slika ) svakako poznaju companiju Salomon.Upravo saradnja izmedju Saab-a i Salomon-a izrodila je ovu ediciju,koja se zasnivala na sponzortstvu
(od strane saab-a) 20 ekipa koje su ucestvovale na takmicenju SAAB/SALOMON X WING RALLY u zimskim sportovima.Saab im je bio oficijalno vozilo za prevoz ekipa.Prve tri ekipe u takmicenju,dobijaju gratis dve nedelje u nekom od evropskih mondenskih ski-centara.
Cela prica (kolko sam skapirao) je ustvari reklama i promovisanje za ove dve firme.

Logo je izgledao ovako:

Slika

...a ta oficijalna vozila su bili karavani u Aero opremi sa V6 motorima Slika

Slika

Slika

Slika

..... i sad tu negde dolazimo do "veselog" Bavarca koji je oglasio svog mezimca koji mi je zapao za oko i podstakao me da ustvari sve ovo napisem.
Njegovu Salomon ediciju pokrece dizel 1.9TiD (sto mene pali Slika ) ali bez obzira na agregat pod haubom ,ako obratite paznje na neke sitne detalje "koje zivot znace" ,cenim da cete se sloziti da je bas "lepuskasto karavance" .....Naravno - nepusac,namirisano,utegnuto,servisirano ....i sve sto ide uz jednog fanaticnog sabistu kao sto smo mi.

Evo slika:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Korisnikov avatar
treki
Drug Član
Pridružio se: 26 Jun 2012, 00:00

Re: Saab 9-3 Salomon Edition

Postod treki » 06 Nov 2012, 15:59

Bruka je karavance. Rado bih ga posedovao. Slika

A evo, kao jedan od za(b)ludelih i samoproklamovanih skijasa mogu da dodam, Salomon je u Saradnji sa SAABom za 2008mu izbacio skiju SALOMON AERO X koja je bila inspirisana SAABom AERO X i na cijoj izradi su ucestvovali i inzenjeri SAAB-a.
Skija je bila izradjena od ugljenicnih vlakana i imala stotinu cuda i zarko sam zeleo da je posedujem. Cak sam imao prilike da je drzim u ruci na expozimu u bg-u, ali manjak novcanica da je posedujem. :-)

Slika

Slika

A skija je imala i svog naslednika:

Slika

Korisnikov avatar
treki
Drug Član
Pridružio se: 26 Jun 2012, 00:00

Postod treki » 06 Nov 2012, 16:02

Evo u jednom pregledu skija sa sajta snowrental, lik je napisao

"In all the Aero X’‘s are like a Mercedes CL car, understated, refined, fast yet safe."

Ladno je pricao o SAAB-u, a da toga nije ni bio svestan. Slika

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 06 Nov 2012, 16:14

treki je napisao:A skija je imala i svog naslednika:
Evo ti OVDE ako volis,modeli Aero X sa nazivima po godistima kako su isli Slika

I par slika u skijaskom duhu ......

Slika

Slika

Slika