Saab 9-5 Aero Automatic

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Saab 9-5 Aero Automatic

Postod Perkele » 30 Apr 2012, 17:01

Kao sto sam napisao u oglasima pazario sam danas 9-5, 2.0T, crni, krem koza...
Interesuje me posto ne znam nista o sabu (osim da je mnogo kvalitetan auto), da li on ima lanac ili zupcasti.
Procitao sam ovde na forumu da se cipuju na 190ks i da im je to idealno pa me zanima da mi to neko potvrdi.
I planiram odmah cim krenem da vozim da ugradim plin posto prelazim velike kilometraze pa mi se nikako ne isplati na benzin da vozim, kakva su iskustva sa plinom na ovim motorima?
Inace imam Opel Calibru koju cu da prodam u delovima posto ne mogu da izvucem ni priblizno para ovako celu kad bih prodavao koliko sam ulozio.
Evo cisto koja slika Calibre, a Saab cu islikati kad ga operem i malo sredim.

SlikaSlikaSlika
SlikaSlika
Poslednji put menjao 4 dana Perkele, izmenjena 1 puta

Gost

Re: Saab 9-5 2.3T 250ps Automatic

Postod Gost » 30 Apr 2012, 17:13

Za pocetak neka je sa srecom,to je vrhunski auto i posle te calibre bices konacno u automobilu.
chip,plin i sve ostalo sto ima veze sa 95 kontaktiras TAZZ-a i on ce sve da ti objasni i napravi.ide to ja mislim i preko 200ks,on to lako resava,kao i sekvent plin,kao i sve drugo sto ima veze sa saab-om pa jos benzin,pa jos turbo.....
UZIVAJ

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 30 Apr 2012, 17:23

Ova Calibra je vanserijska, prezadovoljan sam sa njom, za 3 godine sam pregazio 122.000km sa njom i nikakvih problema nisam imao. Ima najjacu opremu koja postoji za Calibru ali znam da je 9-5 druga dimenzija, zato sam ga i uzeo. Slika Pogotovo za cenu za koju sam uzeo to je i vise nego smesno za takav auto. E sad, videcemo kako ce se pokazati u praksi. Slika

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 30 Apr 2012, 17:25

Hvala ti sto si me poslusao i otvorio topic....... Slika

Kao sto ti Boki rece,Tazz ce te posavetovati oko svih detalja.....cim procita tvoju poruku.

P.S. - kad ubacujes slike NE kopiras dobar link,pa onda ne mogu da se vide vece nego sto su sada.Kod Calibre nije toliko vazno,ali kad dodju slike saab-a......

Cetkike jos jednom na novom mezimcu i slatko da se navozas Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 30 Apr 2012, 17:52

Perkele je napisao:Kao sto sam napisao u oglasima pazario sam danas 9-5, 2.0T, crni, krem koza...
Interesuje me posto ne znam nista o sabu (osim da je mnogo kvalitetan auto), da li on ima lanac ili zupcasti.
Procitao sam ovde na forumu da se cipuju na 190ks i da im je to idealno pa me zanima da mi to neko potvrdi.
I planiram odmah cim krenem da vozim da ugradim plin posto prelazim velike kilometraze pa mi se nikako ne isplati na benzin da vozim, kakva su iskustva sa plinom na ovim motorima?
Ima LANAC, koji se veoma lako vidi da li je pri kraju zivota, a ima 2 lanca tek toliko da znas za tvoj info... Jedan za bregaste i radilicu, jedan manji za kontrarotirajuce balansne osovine...

Plin ide veoma lako na taj auto... nikakav problem... ja moj vozim na plin duuuuuuuuugggoooooooo.... bez problema!

Chip ide na SAFE 210-220KS i momenta na nekih 320-370, zavisi od zelja. mada po meni je ok 340. tezak je to auto. a svi volimo da chepamo od malih obrtaja, pa oce da strada set menjaca, korpa i lamela. mislim da se ranije menjaju... Slika
Stoga se ostavlja recimo da moment puni od nekih 2400-2700 rpm. Slika Slika

Pozdrav
Igor

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 30 Apr 2012, 23:37

cestitke na kupovini Slika
cekamo slike Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 01 Maj 2012, 02:47

Dobro izgleda, cestitam, da te dobro sluzuj puno km...
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Maj 2012, 22:01

Evo ovako, danas nisam radio pa sam se ceo dan zezao oko auta, oprao ga malo ga vozikao po kraju bez tablica i imam vec neke utiske pa da krenem redom...
Za novac koji sam ga platio nisam ocekivao perfektan auto tako da problema i problemcica ima ali cu ih vremenom sve otkloniti nadam se. Sto se tice kilometraze nasao sam podatak u carinskim papirima da je na carinjenju imala 260.000 sto znaci da je to maksimum sto je mogla preci, ne verujem da sam imao srece da su je podizali zbog carine. Slika Inace to i nije tako strasna kilometraza koliko sam ocekivao da mozda ima.
Kratko svetlo nije radilo to sam resio ali farovi bacaju dosta nisko, na prekidac kad stavim na najvise oni su i dalje jako niski, dali je to problem nastelovati???
Primetio sam da mu kaplje ulje od negde i to me izludjuje...
Lezaj jedan se cuje i to me bogami nervira...
Nekoliko sijalica u instrument tabli ne radi i to me takodje jako nervira ako neko moze da odgovori da li je to ogroman posao ili ima neka precica za njihovo menjanje.
Svetlo gepeka takodje ne svetli a nije do sijalice a nigde nisam video nikakav prekidac, ako moze neka pomoc sta da pogledam. Slika
Na board computeru mi pokazuje gresku fill coolant fluid, antifriz je ok i ima ga dovoljno.
I sad sta me najvise brine to je podatak da je potrosnja 16.7lit?!???? Slika Jeste da sam ga palio, napravim krug oko ulice pa gasio, i tako desetak puta, svo vreme klima ali sto je puno puno je, videcemo kad izadjem na otvoreno kakva je situacija!
Na carinskoj deklaraciji mi pise broj motora:korozija, tako da ce me ta zajebancija kostati 50e ujutro idem da izvadim uput za pus motora. Jel moze neko da mi kaze gde se njemu nalazi broj motora?
Zanima me jos koje ulje da sipam u motor i koliko litara ide, isto to me zanima i za automatski menjac.
E sad lepse stvari, u voznji zaista deluje extra, menjac radi kao sat, udobnost je na visokom nivou, i u sustini sam zadovoljan kupovinom, turbina mi deluje odlicno lepo ide auto na najvisim obrtajima se cuje tek tek da zvizdi sto je normalno nadam se. Slika
Nadam se da vas nisam udavio i da cete mi odgovoriti na pitanja koja sam postavio a ja cu evo postaviti i koju sliku. Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Gost

Postod Gost » 02 Maj 2012, 22:10

E pa lepo evo ja da ti odgovorim na neke situacije gore pomenute s obzirom da se ja bavim uvozom pa znam neke cake.prvo km.Na tom autu je za carinjenje dovoljno 200000km,tako da je km verovatno prava i da je to realno.mislim 260000!!sto se broja motora tice,idi na tehnicki sutra,mozda i nadju gde je,ja licno neznam,ali znam da pri uvozu onome ko cita ocitavanje nekad bude lakse da kaze korozija nego da se muci.takodje znam iz iskustva druga jednog taj automatik realno bije 15 litara na kracim relacijama lako i da to sto ti kaze bord nije mnogo daleko od istine.kad krenes da se vozis bice manje.sto se drugih stvari tice procitaj mi prva dva slova koja je bila reg u italiji ako je auto odande da otkrijemo da se neko nije igrao malo i sa godistem.....toliko od mene.srecno

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Maj 2012, 22:16

Nije Italija nego Holandija.
Inace sutra idem da je registrujem pa ce biti malo vise utisaka sa vise predjenih km. Slika
Poslednji put menjao 1 dana Perkele, izmenjena 2 puta

Gost

Postod Gost » 02 Maj 2012, 22:20

Onda neznam sto se tice godista verovatno je sve u najboljem redu,ali s obzirom na stari tip branika,maske,stopova,to je maximum sredina 2001.Inace kilometraze iz holandije sam vidjao i mnogo jace,tako da je 260 odlicno,a dobro je sto nema plin jer bi onda imao na satu verovatno 350.....uzivaj.dobrodosao u klub 95. Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Maj 2012, 22:21

Ja cu kratko.....

Slike su ti virile sa ekrana pa sam ih omadjio na brzaka........( Slika 800x600 da znas u buduce Slika )
Sto se tice lampica u satu koje ne rade,ako ces se sam igrati sa tim,imas u temi (saab garaza) bas zamenu istih....cela konzola ide dole da bi se skinuo sat Slika
Oko motora,ovoga oko blinkanja za antifriz i ostalih zjbancica.....najbolje da sacekas Tazz-a,pa nek ti sve objasni po redu........ja te samo savetujem 'OBAVEZNO karter dole,i onaj KIT sto je clan (GRIPEN) skoro uzeo...
Mnogo ti je lep auto na slikama,verujem da ne ostavlja nikog ravnodusnim uzivo,tako da ti zelim mnogo lepih i bezbriznih kilometara.....

Obavezno uradi sta ti se bude savetovalo,jer samo tako ces uzivati na duge staze Slika

Godiste resavamo ako nam das br.sasije Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Maj 2012, 22:30

Ceo broj sasije ili pocetne brojeve?

Gost

Postod Gost » 02 Maj 2012, 22:32

najbolje ceo a moze i samo 8 broj odpozadi

Gost

Postod Gost » 02 Maj 2012, 22:33

p.s ili 8-mo slovo ako je slucajno odpozadi

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Maj 2012, 22:34

Boki - 10 slovo je godina KLIK

Gost

Postod Gost » 02 Maj 2012, 22:35

AERO pospan si.rekao sam 8-mo ODPOZADI!!!

TAZZ

Postod TAZZ » 02 Maj 2012, 22:38

Auuuuuu... Ovaj je sve samo nije standard. Definitivno. Sijalice nisu problem, resava se lako. Zasto svi imaju ebene maglenke, suknjicu, sport volan, Belu kozu... Samo ja jadan moram to da kupujem i jurim...
Farovi se lako nasteluju.
broj motora... ovako slusaj. Kad otvoris aubu, sa desne strane iza downpipe se u bloku nalazi citac okretaja radilice. E tu se nalazi na istom ispusu gde je i taj citac. Ulje je preporuka recimo Mobil 5w40, 4 kile sa zamenom filtera. Kupi 5 kila. Filter je C104 champion, zamena ulja u automatskom menjacu je sex, i ima posebna spec procedura, ne igraj se sam s tim. Ako ti nije frka sacekaj prekosutra, pa mogu da naletim bacim pogled ono malko, taj broj motora i curenje ulja. Ti skuvas kahvu i posluzis rahatlokum a ja cu poneti laptop i kablic... ;)

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Maj 2012, 22:39

10-o slovo je 1.
Koje ulje da sipam i koliko ide ulja?

Gost

Postod Gost » 02 Maj 2012, 22:40

znaci modelna godina 2001.ok je to sve

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Maj 2012, 22:41

Boki je napisao:AERO pospan si.rekao sam 8-mo ODPOZADI!!!
...rekao si Slika ...... aj da cujemo koje je (slovo ili broj)

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Maj 2012, 22:42

Sutra zapocinjem proceduru registracije, posto su verovatno guzve zbog praznika ne verujem da cu sve sutra zavrsiti pogotovo sto moram i pus motora raditi ali imam neke vezice i za pus i za sup pa mozda i bude sutra.
Tazz, ako prolazis Pazova - Indjija nabrati! Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 02 Maj 2012, 22:46

Nije TENK! RAKETA! Mada i jeste tenak sa svojih 1700kg.

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Maj 2012, 22:50

Sta moze biti ona greska sto izbacuje?

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Maj 2012, 22:53

Kaze da nisi vuknuo turu za ceo klub Slika .......... Slika Slika Slika

Sad ozbiljno......ili nije dobar antifriz ili imas negde curenje:creva,pumpa za vodu,hladnjaci itd....

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”