Saab 9-5 Aero Wagon 2003
- nikola1982
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2013, 00:00
Re: Saab 9-5 Aero Wagon 2003
Jos uvek nisu nista odgovorili, kakva neozbiljnost!
- nikola1982
- Drug Član
Cimao Hel na Facebook-u i onda mi dali direktan kontakt u Hel-u u tehnickoj sluzbi...
Nakon 5-6 razmenjenih email-ova sam utvrdio da su oni 100% sigurni da za
Saab 9-5 aero 2003 idu 4 creva...
Kada sam im rekao da za saabits i abbott racing prave 6 creva, uputili su me na njih da nabavim dodatna 2 posto oni
nemaju ni ideju kako ista izgledaju...
Nastavio dalje...
Poslao email saabits-u i pitao za dodatna 2 creva i oni mi potvrdili da oni ne daju informaciju Hel u za koji auto prave creva
vec samo ima kazu koje nastavke da koriste i koja je duzina creva itd.
Preneo ovu informaciju Hel-u i obavestili su me da ce ponovo pogledati i ako fabricki ide 6 creva za 9-5, onda ce napraviti takav kit?!
Suma sumarum, treba da porucim od saabits-a dodatna dva creva i to ce me kostati jos 40e preko 130e koje sam vec dao za polovican kit...
Da sam znao da ce biti ovakva zajebancija nebih ih nikada ni uzimao!
Nakon 5-6 razmenjenih email-ova sam utvrdio da su oni 100% sigurni da za
Saab 9-5 aero 2003 idu 4 creva...
Kada sam im rekao da za saabits i abbott racing prave 6 creva, uputili su me na njih da nabavim dodatna 2 posto oni
nemaju ni ideju kako ista izgledaju...
Nastavio dalje...
Poslao email saabits-u i pitao za dodatna 2 creva i oni mi potvrdili da oni ne daju informaciju Hel u za koji auto prave creva
vec samo ima kazu koje nastavke da koriste i koja je duzina creva itd.
Preneo ovu informaciju Hel-u i obavestili su me da ce ponovo pogledati i ako fabricki ide 6 creva za 9-5, onda ce napraviti takav kit?!
Suma sumarum, treba da porucim od saabits-a dodatna dva creva i to ce me kostati jos 40e preko 130e koje sam vec dao za polovican kit...
Da sam znao da ce biti ovakva zajebancija nebih ih nikada ni uzimao!
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
A cemu ta creva uopste? Gledam forum u zadnje vreme i nista mi nije jasno!
Od onih poliuretanskih silen blokova, vakum creva, pa sad neka moda menjanje kocionih creva nekim tamo ne znam ni ja kakvim i ne znam ni svrhu ni poentu osim bacanja para...
Bas bih voleo da me neko prosvetli???
Ja imam i obicna creva i obicno sve ostalo i sasvim mi normalno auto radi, ide i koci.
Od onih poliuretanskih silen blokova, vakum creva, pa sad neka moda menjanje kocionih creva nekim tamo ne znam ni ja kakvim i ne znam ni svrhu ni poentu osim bacanja para...
Bas bih voleo da me neko prosvetli???
Ja imam i obicna creva i obicno sve ostalo i sasvim mi normalno auto radi, ide i koci.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Nemoj Milenko ti o tome... Ako je neko bacao pare, to si onda ti! Pancirna creva su vecna stvar i snjimaj je gotovo nemoguce da ti se desi da ti na kocenju pukne crevo i zavrsis negde u kanalu, a to se desava kod Saab-ova. Ako ne verujes, pitaj Sveta! Poliuretanski sileni su dugotrajniji od obicnih. Konkretno za ram kod 9-5 su najbolja i najjeftinija opcija. Znam jer sam probao, standardne, pa one od pune gume i na kraju poly. Sa njima se najbolje vozi auto! Sto se tice silikonskih vakum creva, ona su cisto estetika, mada su realno dugotrajnija od obicnih a i ne kostaju puno. Uz to, lepo izgledaju...
All systems go, ready for takeoff!
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Pancirna creva su zakon. Narucio sam po meri za 128, ne pamtim kada sam ih poslednji put menjao i sve super...mislim da ce auto da nadzive. Dok su standardna cesto pucala. Na 128 imam kocnice sa Punta- novi tip diska i vece celjusti sa vecim plocicama (veca kociona povrsina). Ista kupio i za Juga, nikako da zamenim. Pisao sam vec da su po narudzbini u Bg-u oko 1000. sto je po meni smesna cifra za tako nesto. Odnesete svoje crevo kao mustru i ljudi vam naprave. Jedino je bitno paziti na duzinu creva (kod spustenih automobila) da se ne cvikuje i to je to. Ja bi ti predlozio da ta dva koja ti fale napravis (svi trkaci ih koriste, kad kod njih prezivljavaju torture, zasto ne bi i kod nas).
Poliuretan je takodje super, kod automobila u dobrom stanju, dok kod onih sa losijom karoserijom (citaj oslabljenom) su problem. O trajanju da ne diskutujemo, stvar je u tome da ima manje "lufta" nego guma, samim tim se i auto bolje ponasa. Samo je to razlog, opet je diskutabilno koliko je to dobro za nase puteve, jer se vibracije i sile prenose na ostale delove karoserije i trapa. Mada kada meni 128 sa stelujucim amortizerima, poliuretanom, alu nosacima balans stangle i oprugama od 60kg nije pukla (od ojacanja samo sanke i koska), SAAB sigurno nece da pokaze nigde ako je zdrav.
Poliuretan je takodje super, kod automobila u dobrom stanju, dok kod onih sa losijom karoserijom (citaj oslabljenom) su problem. O trajanju da ne diskutujemo, stvar je u tome da ima manje "lufta" nego guma, samim tim se i auto bolje ponasa. Samo je to razlog, opet je diskutabilno koliko je to dobro za nase puteve, jer se vibracije i sile prenose na ostale delove karoserije i trapa. Mada kada meni 128 sa stelujucim amortizerima, poliuretanom, alu nosacima balans stangle i oprugama od 60kg nije pukla (od ojacanja samo sanke i koska), SAAB sigurno nece da pokaze nigde ako je zdrav.
- nikola1982
- Drug Član
Da sam znao da ce me toliko na kraju kostati, definitivno bi pravio...
Ovako kada sam vec dao toliko para, uzecu i ova dva pa neka ide zivot!
Ovako kada sam vec dao toliko para, uzecu i ova dva pa neka ide zivot!
- GRIPEN
Kod Bobana ili nekog drugog? Ja odavno hocu da pravim ta dva, samo nikako da se nakanim...
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Eto resenja. Porucite na veliko( za obojicu):-D i dobijete popust.:P
Sent from my MB525 using Tapatalk 2
- GRIPEN
-
- Drug Član
- Pridružio se: 08 Jun 2013, 00:00
Ja presao raznim modelima automobila do sad recimo nekih 700000km nikad crevo od kocnica ni da mrdne ,mozda slucajnost, a mozda pravilo jebem li ga.
- GRIPEN
- Jolly
- Kontakt:
Boban sajle, a bila je jos jedna firma, ali ne mogu da se setim kako se zvase. Uglavnom cene su iste i isto rade.GRIPEN je napisao:Kod Bobana ili nekog drugog? Ja odavno hocu da pravim ta dva, samo nikako da se nakanim...
Obzirom da toliko creva idu na Saab, mozda bi bilo ok pitati ih za saradnju, jer to dodje sest creva = 60e, sa popustom od 20-30% bude to ok.
- GRIPEN
Mogu da vidim kad budem iso, ako se nakanim uskoro. [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Ja sam promenio dosta auta, presao jako puno km i takodje nikad ni pomislio na ta creva nisam niti sam ikad cuo da su ikome pukla. One gumice na ramu sam promenio ne znam sad na pamet ali mogu servisnu da pogledam sutra, sigurno sam blizu 100.000km od zamene i rade i dalje.
- GRIPEN
Kazem ti, pitaj Sveta, on mi je bas pricao da su nekom pukle na 9-5 aero kad se spustao s Kopa. Inace, 9-5 ima vrlo slabe kocnice, tako da je svako poboljsanje i vise nego dobrodoslo. Uglavnom, ti radi kako ti mislis da treba... Niko tebe ne tera da radis drugacije...
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Pa vidi, ako je saab ultra bezbedan kako to svi ovde propagiraju i kako se prica po ostalim forumima kako nikad niko u nijednom saabu nije poginuo, ja se vodim tom logikom, sve i da mi puknu ta creva, koja je sansa da ja bas budem prvi koji je ikad poginuo u saabu???
- GRIPEN
- nikola1982
- Drug Član
Mislim da ta prica da niko nikada nije poginuo u saab-u samo marketinska prica... Isto pricaju za Volvo, Citroen... Ako je sve to tacno ispadne da nikada niko nije poginuo u saobracajnoj nesreci...
- nikola1982
- Drug Član
Saab 9-3 aero ima mnogo bolje kocnice, a dosta je laksi od 9-5... Ako jos nesto budem radio na kocnicama to ce biti sigurno prebacivanje diskova i kljesta sa 9-3 aero ( 314mm ) na 9-5 aero ( 308mm )
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Poginuli su u saabu...
U Srbiji...
U Srbiji...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
I ja sam cuo da su u Srbiji poginuli.TAZZ je napisao:Poginuli su u saabu...
U Srbiji...
Ne bih da gresim dusu ali poznajuci kakvi smo velike su sanse da nisu bili vezani.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Nisu...
Jedan ispao kroz siber iz cini mi se 900 OG, a 2007-2008, Saša Radosavljević sa cca 40 godina, saab 9-5 mislim, znam za ovog drugog kad je bilo, jer sam bio u drami velikoj, jer se sve potrefilo sa KIKIJEM iz SAABoter servusa, bilo u novinama, Politika cini mi se, dobro mi nije bilo taj dan, jer je Kiki bio nedostupan ceo dan.
Živ nisam bio.
Jedan ispao kroz siber iz cini mi se 900 OG, a 2007-2008, Saša Radosavljević sa cca 40 godina, saab 9-5 mislim, znam za ovog drugog kad je bilo, jer sam bio u drami velikoj, jer se sve potrefilo sa KIKIJEM iz SAABoter servusa, bilo u novinama, Politika cini mi se, dobro mi nije bilo taj dan, jer je Kiki bio nedostupan ceo dan.
Živ nisam bio.
B235R///Mackanized by TAZZ
- GRIPEN
- Jolly
- Kontakt:
GRIPEN je napisao:Kazem ti, pitaj Sveta, on mi je bas pricao da su nekom pukle na 9-5 aero kad se spustao s Kopa. Inace, 9-5 ima vrlo slabe kocnice, tako da je svako poboljsanje i vise nego dobrodoslo. Uglavnom, ti radi kako ti mislis da treba... Niko tebe ne tera da radis drugacije...
Kopaonik je nezgodan, sa one strane kada se spustas ka prelazu za K.M. Jako je strmo, malo zustrija voznja i spaljujes kocnice garant (spalio dva seta plocica do neupotrebljivosti), inace kod tezih automobila i ne moras puno da forsiras da bi kocnice radile maksimalno, kocis motorom, ali to nije dovoljno. Jako brzo dolazi do pregrevanja. Jos ako je crevo malo naceto ili ispucalo...a znate koliki je vek trajanja gume.
A 128 volim zustrije da vozim ka Vlasinskom jezeru i nazad, ali to ne moze da se nazove normalnom voznjom, a i kocnice su specificne, tako da nisam imao problema sa pregrevanjem kao sa standardnim kocnicama.
- Ivan Le
- Drug Član
- Pridružio se: 14 Feb 2014, 22:01
Nažalost dvojica su poginula kod Leskovca na petlji autoputa.TAZZ je napisao:Nisu...
Živ nisam bio.
Bili su u 9k cs,pokusavali su da preseku autoput i naleti bus udari ih bočno u vozačeva vrata i ...
Auto se nalazi i dalje na AMSS,kada budes dolazio Tazz odvescu te da vidis ako želiš.
Što se tiče creva kada si krenuo zameni ih sve i nema da misliš.