Pekele - ulje je stvar religije
To sto je rekao da ima sopstvenu fabriku - lupio i ostao ziv. Sve velike firme imaju svoje fabrike! OMV koji nije neki brend ulja vec vise pumpa ima svoje fabrike ulja u Turskoj i Austriji! Za Castrol znam da imaju fabriku u Grckoj, odakle se snabdeva ceo region - na zapadu imaju u Nemackoj.
Mobil radi isto negde u regionu za ove jeftinije blendove, ali se Mobil 1 radi samo i samo u jednoj rafineriji u Francuskoj.
Tu se vracamo na AC Zivanovic, njihov "Mobil 1 " sam video/sipao i on je vidno tamniji od pravog Mobila 1 - lici vise na Castrol GTX3 - zato ne kupujem - moze biti da se tripujem, ali ako ima jedna rafinerija na celom svetu za Mobil 1 ne moze da bude druga boja. Zato samo kupujem tamo gde prodaje Plattner.
Da se vrartimo na pitanje - Saab kaze Mobil 1, ja necu da se pravim da znam bolje - ako mi Saab kaze da je to najbolje ulje za moja kola njega cu da kupim, kome smeta 1200 RSD za litar ulja nek eksperimentise (potrosnja na mom 9-3 dizelu sa predjenih 256.000km 0,5 litara ulja na 12.000km)
Mala dopuna: ako je mislio na proizvodjace autmobila onda je druga stvar - oni nemaju svoju proizvodnju - npr. GM koristi nemacka Fuchs ulja, VW/Audi je Castrol, BMW je Castrol..........
Mala dopuna 2: da se igram igre "stedisa sam brisem pisem" sipao bih Liqui Moly i to
OVAJ posto je jedno od retkih ulja koje moze da ispuni MB 229.5 specifikaciju - a to je bas stroga specifikacija