SAAB ponuda iz Srbije

Ovde kačimo zanimljive oglase, Saab ponuda iz Srbije...
Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Re: SAAB ponuda iz Srbije

Postod AERO » 08 Avg 2012, 21:13

Sad procitah tvoju poruku u Pavketovoj temi,i bacih pogled na njegov oglas,I SNIMIH ovog.......Pa "juce" je bio nesto oko 800 cini mi se.....

Pa sta rade ovi ljudi jeeeeee Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 14 Avg 2012, 15:26

zna li neko nesto o vom autu? OGLAS

Slika
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
ceracera
Pridružio se: 30 Jun 2012, 00:00

Šta mislite o ovom 9-3?

Postod ceracera » 15 Avg 2012, 23:39

Zdravo svima! Listao sam forum i ništa nisam našao o ovom saabu a čini mi se da se dugo prodaje pa ako neko zna nešto više o njemu da napiše... Ili možda ne zna ništa o njemu ali ima neki uopšteni savet tipa Ne uzimaj 9-3 benzince ili sl. Prvi put kupujem auto a ovaj mi deluje ok za te pare...

Slika

Link: http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _9-3_20_t/

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod kd23se4 » 15 Avg 2012, 23:59

OVDE imas najveci problem Saab-ovih benzinaca u 9-3ci tj. na sta treba da obratis paznju, ostatak kola ne zavredjuje neki pomen u smislu problema - dosta kvalitetan auto, mozda poslednji pravi Saab posto ga je konstruisao Björn Envall - "Tata" 99ke i 900ke

Inace ovaj iz oglasa je tzv. "S" verzija tj. klot varijanta - ima vise opreme nego prosecan Opel ili VW iz 2002 ali za Saab to je "osnovni paket"

Korisnikov avatar
ceracera

Postod ceracera » 16 Avg 2012, 00:09

Hvala na brzom odgovoru. Sad sam gledao cene ovakvih sabova na švedskim bytbil.se oglasima i uopšte mi nije jasno kako kod nas ovaj može da bude ovako jeftin a da valja... Nemam pojma. Ići ću da ga pogledam...

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 16 Avg 2012, 00:13

.....i baci pogled OVDE

Kad izcitas (te dve teme),nastavljamo dalje sa savetima ako ti je bas taj zapao za oko.

Samo polako i sve cemo da resimo u tvoju korist Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Avg 2012, 00:17

.....mislim da pocinjes polako da kapiras Slika
1+1 ne moze da bude 3

Uglavnom napustaju EU zato sto dodje do skupe havarije na motoru dal zbog oil sludge ili se nagomilalo problema.......neke stvari mogu kod nas da se povoljno srede, al motor tesko da moze "povoljno" da se sredi.

Dobri primerci su skupi i imaju besprekornu istoriju odrzavanja - to znaci dokumentovanu zamenu ulja na 10.000km (Saab je propisivao na 20.000km sto je upropastilo mnoge motore) - kilometraze nisu problem, najvaznija je dokumentovana istorija, a takvi primerci retko zavrse u Srbiji - zato pazljivo i citaj po forumu imas dosta iskustava pa i losih, da se ne "okliznes" Slika

Gost

Postod Gost » 16 Avg 2012, 08:53

Vecina nazalost pohita ka ceni,a posle sto kaze KD,klizanje snazno....Ja i dalje neverujem sto ljudi lude za benzincem koji je realno osetljiv,kad ovaj 2.2 tid predstavlja zaista mrcinu koja moze da predje boga pitaj koliko...pa razlika je u registraciji svega 200 eura,a intervencija na benzincu nepostoji nikakva ispod 200e....

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Avg 2012, 09:26

Inace cena za 2.2 je dosta pala u nemackoj.
Problem je sto vec preko godinu dana vlada nestasica onih DPF katalizatora kojim se konverzija vrsi sa Euro 3 na Euro 4 i to bas za Saab 9-3/9-5 (za Vectru sa 2.2 ima, al nije certifikovan za Saab) - to u nemackoj znaci da ne mozete uci u vece gradove gde su tzv. Umweltzone sa kolima.
Jedini proizvodjac TwinTec se necka da nastanca seriju, po forumima se vec potpisuju peticije gde se ljudi obavezuju da ce da kupe - cena je oko 500€, al em imate slobodu em Vam drzava kroz porez vrati pare za godinu-dve.

Za nas ovde to znaci da ko hoce moze da za nikad povoljnije pare dodje do dobrog 9-3 ili 9-5 sa robusnim 2.2TiD - pa cisto da znate Slika
Ako se TwinTec smiluje cena Saabova sa 2.2 TiD-om verovatno ide opet malo navise

Korisnikov avatar
ceracera

Postod ceracera » 16 Avg 2012, 10:51

Pročitao sam ove dve teme vezano za ulje i probleme sa muljom. Obratiću pažnju na to posebno. A benzinca hoću jer mi je to nekako pravi saab :) Dizel je valjda tromiji dosta, radi ko traktor na leru i nekako više ide uz vagene i škode nego saaba. A i sam mislio da je sam motor jednostavniji i jeftiniji za popravke itd... Možda grešim ali ja bi kupio saaba zbog uživanja u vožnji i zbog te sportske crte koju ima turbo benzinac a ne da imam mrcinu koja brekće i skida celulit na semaforu ;)

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 16 Avg 2012, 14:00

ceracera je napisao: a ne da imam mrcinu koja brekće i skida celulit na semaforu ;)
Slika Slika Slika Uuuhu ha ha - sad ti Kd vise nije drug Slika Slika Slika

Salim se malo.......Sta reci.....ako si definisao benzinca a imas pretenzije prema ovom sto si okacio oglas,onda znaj sledece:
- To je auto koji je placen u Holandiji jako malo
- To je auto kome je vracena kilometraza jako puno
- To je auto kome treba ulaganje pod haubom 1000+ evra

Ako te ima u toj matematici,ako si kupac za takav auto - idi ga pogledaj.....ako pak nisi - ne trosi vreme za badava.....

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Avg 2012, 14:05

Sto bi se ljutio - ja sam u mom postu napisao da je na semaforu, kad je u leru, kao traktor Slika

Al da slabo vuce, sacuvaj boze..... Slika

EDIT AERO KLIK Slika Slika

Korisnikov avatar
ceracera

Postod ceracera » 16 Avg 2012, 16:04

Nisam ja sto posto odlučio sad baš tog, zato i tražim vaše mišljenje ovde. I ne bi ni dizele odbacio, al to je neka moja predrasuda valjda jer sam se vozio u mečki 123 ili golfu 2... šta znam... Ako kd kaže da su dobri i dizeli, verovatno jesu. U saab dizel nikad nisam ni seo stvarno nemam pojma i nisam siguran šta da radim. Vidim u oglasima da ima dizela koji su čak i jeftiniji od ovog benzinca što sam okačio ali sigurno i kod njih ima i više od 1000 evra ulaganja da bi valjali. Možda da sačekam još malo da naleti neki "skuplji" :) 2000-2002 9-3, pojma nemam... Aero hvala za info o ovom saabu. A kd ovo za povoljne 2.2 dizele se odnosi na kupovinu u Nemačkoj, ne kod nas ili šta?

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 16 Avg 2012, 17:47

ceracera je napisao: al to je neka moja predrasuda valjda jer sam se vozio u mečki 123 ili golfu 2... šta znam...
Ne matori - (2.2TiD) je totalno drugacija koncepcija motora.Nisu stvari za poredjenje....
ceracera je napisao: Aero hvala za info o ovom saabu.

Nema na cemu drugar......Dodao bih jos par reci (ne vezano bas za taj).
Pisali smo dosta o tome,ali da ne trazis - evo skracene verzije...
- Automobili koji dolaze kod nas (iz uvoza) su u 99% LOSA i NE kvalitetna roba.
- U 99% slucajeva - servisna istorija je lazna (falsifikovana)
- U 85% slucajeva ,uvoz je iz Italije.(Ja to smatram minusom.Ne misle svi tako - da se ogradim)
- U 100% slucajeva,cena uvezenih automobila kod nas,sa placenim svim dazbinama i dovozom imaju NIZU cenu nego automobili te marke i modela koji zavrednjuju paznju u EU
- Rezime u dve reci i dobronamerni savet:
ZABORAVI NA KUPOVINU DOBROG SAAB-a ZA MALE PARE ,A POSEBNO ZABORAVI KUPOVINU SAAB-a OVDE !!!

P.S. - OVO ti je auto koji je kupljen ovde,ali je placen kako Bog zapoveda,i auto je za primer u svakom pogledu - kao i njegov vlasnik i njegovo odrzavanje.
Ako takav primerak nadjes - ja ti skidam kapu......

Na nasem forumu postoji dva nacina razmisljenja prilikom odabira i kupovine polovnjaka (mislim na saab):

- Jedna je struja koja pozdravlja jeftiniju nabavku sa kasnijim ulaganjem i tako dolaskom do "idealnog"
- Druga je struja koja pozdravlja ozbiljnu nabavku sa ozbiljnom istorijom i neizbeznom ozbiljnom cenom - i tako dolaskom do "idealnog"

Obe ove struje ,cinimo MI,clanovi foruma,i bez obzira sto razlicito mislimo jako se lepo slazemo,ucimo jedni od drugih,i na kraju - dobro se zezamo.

Ma koja ti struja (od ove dve) delovala prikladnija tvojoj licnosti,uvek ces od nas cuti iskreno razmisljanje ,sto je slozices se - najbitnije.
ceracera je napisao: A kd ovo za povoljne 2.2 dizele se odnosi na kupovinu u Nemačkoj, ne kod nas ili šta?
Da ,na svabe se odnosilo....oni imaju taj rigorozan zakon o euro normativima,te se neodgovarajuca roba (koja ne zadovoljava) u takvim situacijama nadje kao povoljnija na njihovom trzistu - jer je za EXPORT

Korisnikov avatar
ceracera

Postod ceracera » 16 Avg 2012, 20:58

Druže hvala ti puno za odgovor. Ne mogu da verujemo koliko se saabisti ovde stick together :) Svaka čast. Stvarno mi znače ovakve informacije. Što se tiče kupovine ja sam izgleda u ovoj prvon grupi :) verovatno ću kupiti jeftin pa ulagati koliko treba lagano... Šta da radim, uhvati me neizdrž da kupim i to je kraj :D Ništa, čekiram oglase, tražim dalje... Zaebano mi da kupujem preko mada imam ujaka u Švedskoj ali čini mi se kao veliki maltret uvoz, špediteri sve to...

Gost

Postod Gost » 16 Avg 2012, 21:43

Ti lepi nisi izgleda dobro procitao sta se nasem clanu TREKI-ju desilo sa saab-om koji je kupljen gore za 1000e pre mesec dana?Izgleda da si bas namerio da se mucis na svojim greskama pored tudjih.Ja uvozim kola,ponavljam posto ti mozda neznas ili nisi pratio,ali poznajem 20tak dilera manje i vise ozbiljnih koji uvoze kola iz EU.SAAB niko nije uvezao,ali doslovce NIKO sa namerom da nadje ovde i trazi i ceka ljubitelja kao sto smo mi ovde na forumu,vec iskljucivo zato sto im je prodavac gore dao taj SAAB za 1000e,ili i je naseg dilera uslovio opet za 1000e da uzme u paketu uz ostala komercijalnija kola.PROVERENO I SIGURNO.Znaci to su izmorena kola uglavnom sa 300000hkm,ja ih licno zovem snazno umorna koja leze po nekim placevima po godinu dana.Moze da se vidi dobar primerak i tamo ali to kosta vise nego ovde sa sve bg tablicama.Takodje auto iz holandije je po meni najgori izbor i tamo je bagra i prevaranti gori nego u italiji.A sto se tice price da zelis pravi SAAB sa turbo motorom mogu ti reci da je 9-3 o kome pricas daleko od pravog cistokrvnog SAAB-a.to su tragovi.Ako te neko ubedio da motor moze da se osvezi i reparira po ceni kao za golfa ili slicno to je zabluda jer svi vitalni delovi kostaju mnogo skuplje.U svakom slucaju zelim ti srecnu kupovinu,uz molbu da detaljno precesljas sve sto ima na ovom forumu verujem da ces naci puno sadrzaja koji pominju i uvoz,i holandiju i italiju i nemacku,i benzinca sisavca i turba i tid.......ZNACICE TI. Slika

Gost

Postod Gost » 16 Avg 2012, 21:57

rekao bi jos nesto kao moje skromno misljenje o prici da nas ima na forumu koji pozdravljamo dve razlicite filozofije pri kupovini......
Tacno je da nas ima u da kazem dva tabora ali bih napomenuo,da pricu koju ja podrzavam ima smisao samo ako si majstor koji to ume i zna ili si neko ko ima snaznu logistiku oko sebe i mogucnost resavanja nedostataka lako,tj.tecno u hodu a ne u grcu kupis jeftinocu parkiras ispred zgrade i ides busom svaki dan jer neznas odakle da pocnes i kome da se obratis,a usput nisi sabrao realno moguce troskove vanredne pa taj polusaab ispadne na kraju price skuplji od nekog idealiste kog si u startu odmah eliminisao jer je bio 2000e skuplji.A ti sabio u tvoju kotobanju soma-dva a on daleko miljama od idealiste i dalje. Slika

Korisnikov avatar
ceracera

Postod ceracera » 16 Avg 2012, 22:07

Boki, razumeo sam sve i pročitao šta se njemu desilo sa motorom. Hvala na savetima. Nemam 5.000 evra za dobar ni kod nas a još manje preko. Znam da 9-3 nije kao što je bio 900OG ali ne bi ni da vozim 20 godina star auto. Ovo je neki kompromis... Aj mi ti kaži koliko košta dobar 9-3 I 2.0t preko i koliko da se dotera ovde. Kako sam počeo sve sam bliže tome da kupim očuvanu Feliciu i a u k.... :D

Gost

Postod Gost » 16 Avg 2012, 22:20

mogu samo da ti kazem ako nadjes u italiji da nije na siciliji samo jer je predaleko,prevoz,usluga i sve dazbine do registracije kljuc u ruke maximum 1000e.2001-2002

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 16 Avg 2012, 22:21

@ceracera - Boki ti je "nacrtao" situaciju kako stoje stvari,i u to nemoj da sumnjas.Ako iko sa ovog foruma zna sta se uvozi u Srbiju,onda je to zasigurno ON.Samo ti lepo citaj ,i neboj se.......i naravno,sve sto te zanima - pitaj Slika

U poruci si rekao ovo: Zaebano mi da kupujem preko mada imam ujaka u Švedskoj ali čini mi se kao veliki maltret uvoz, špediteri sve to...

Ovo ti je greska 1/1.....evo i zasto.

Prvo da te razuverim da Svedska iako je kolevka saab-a,tamo ima vecih "kanti" nego sto mozes da zamislis.......tako da uopste nemoras tu zemlju da uzimas kao imperativ dobre kupovine.....a cene oce vrlo cesto da im pobegnu malo na vise u odnosu na recimo Nemacku,zbog kursa,daljine itd.....

Sto se tice maltretiranja oko uvoza,i tu ti misli idu u pogresnom smeru.
Rekli smo da PRAVI LJUDI znace sve,a pod terminom "sve" ,podrazumeva se i sam uvoz........znaci nigde ti neides,prstom ne mrdas,i sve dobijes na tacnu servirano,ako imas prave saradnike oko sebe.

Nista nije nikakva muka,(pogotovo za tebe) ,jer si jasno rekao da znas svoje mesto (odnosno struju) ka kojoj naginjes,tako da ti je veoma lako da definises robu koja te zanima.

- Odredi model
- Odredi cenu
- Odredi motor (benzin/dizel)
- Odredi parametre koji te zanimaju vezano za auto

.....i kad ga nadjes BILO GDE u svetu - samu ukucaj poruku ovde : TO JE TAJ STO HOCU,i u roku od 15 minuta dobijes i speditera,i carinarnicu i sve sta ti treba oko uvoza.
U zavisnosti gde se nalazi auto,trazi se i ko ce ga dovesti.Za to vreme si se cuo sa prodavcem,prvo mailom,pa telefonom,dobio jos 20 slika iz 20 uglova,video svu dokumentaciju koja te zanima,i ostaje samo suva fizikalija .......

Nista nije muka ako znas sta hoces i imas parice za to sto hoces u dzepu.

Srecno Slika
ceracera je napisao: Kako sam počeo sve sam bliže tome da kupim očuvanu Feliciu i a u k.... :D
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Gost

Postod Gost » 16 Avg 2012, 22:29

Meni je najlepsi i cini mi se mozda najbolji onaj 9-3 2.o automatik sto je bio 3500 i sto ga je kupio neko nas.bivsi svajcarac.a neki od ovih ovde na sajtu daleko su od 2500e da vrede.bio je jedan korektan u ZR,mislim 2500-2700e i to je to.realno je da nerazmisljas o njemu iz uvoza jer ima ovde po neki koji je vec na tablicama.po meni je to bolji izbor jer su ti primerci uvezeni,vozeni ovde i u njih je sigurno bar nesto ulagano.ovo uvoz pa jos holandija.....to je macketina u dzaku....taj place odma za svim i svacim...tako se desilo sada trekiju,a nesto laksi oblik ulaganja je imao i perkele....isto holandez.procitaj i o njegovom slucaju...

TAZZ

Postod TAZZ » 16 Avg 2012, 22:33

Nije za ovde ... ali... dobar dan!!!

MMMMMM

Jeftinije...

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 16 Avg 2012, 22:38

@ Boki - prevideo si jedan 9-3 I sa foruma Slika ....znaci VRH !!!!!
@ Tazz - bratic jesi dobro? Slika ......usao si u neku lovu pa se kabadahises sa ovim kubikazama ili ....

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Avg 2012, 22:38

Slazem se sa Boki-em sem za ovo 9-3 nije pravi Saab......9-3 je blago modifikovani 900ng koju je dizajnirao Björn Envall otac 99ke i 900ke!
Saab 900NG je dizajniran jos 1988 i jedino sto su uradili jeste da su prilagodili kola na sasiju Vectre A, ali je spoljasnost i unutrasnjost ostala ista.
A i motori su sem 2,3; 2,5 i posle 2.2 dizela Saabovi.

Saabov dizajner, Saabov motor, Saabov enterijer, sklapano u svedskoj.....sta bi hteo? Da ti sediste bude od losove koze? Slika

Prvi pravi GM Saab je 9-5 i posle 9-3 II

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 16 Avg 2012, 22:47

Pocinje zurka Slika Slika Slika

Povratak na “OGLASI SAAB-OVA U SRBIJI”