SAAB 9-3 2.0t 2002

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
treki
Drug Član
Pridružio se: 26 Jun 2012, 00:00

SAAB 9-3 2.0t 2002

Postod treki » 03 Avg 2012, 20:14

Ljudi, samo da vam kazem da je dosao taj momenat.
Upravo krecem put Novoga Sada da pokupim 9-3jku. Slika
Ocekujte slike u narednih dan-dva i prve utiske.

Ja jos uvek nisam svestan po sta idem, deluje mi sve kao neki san. Slika

Korisnikov avatar
rade32
Pridružio se: 22 Mar 2012, 00:00

Re: SAAB 9-3 2.0t 2002

Postod rade32 » 03 Avg 2012, 20:21

BU!!! Slika probudi se nije san.
Srecno bilo,jos jedan 2.0t u kolektivu.

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 03 Avg 2012, 20:23

Slika Slika Ajde treeeki !!! Slika ............. Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 03 Avg 2012, 23:52

masala Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod nik 900t » 04 Avg 2012, 05:37

nek je sa srecom Slika
Saab 900og

TAZZ

Postod TAZZ » 04 Avg 2012, 06:53

Ajdeeeeeeeee

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 04 Avg 2012, 12:19

Srecno bilo! Jesil stigo, kakvi su prvi utisci?
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 04 Avg 2012, 23:02

Morao sam put da odlozim za danas zbog tehnickih problema. (drugar sto je trebao da me vozi spavao ko top. Tri telefona pored njega nisu mogla da ga probude :))

Danas sam bio tamo, otisao po mog novog mezimca. Pokupili ga sa carine, stavio mu tablice, upalili ga na kablove i uzeh akumulator da se ne drndam posle s kablovima.
Kada se startuje, motor bas onako zveci, glasnije. Kao da je dizel, recimo. Bar je tako zvucalo mom neistreniranom i laickom uhu.
Malo me je zbrinulo, al reko ajde sta sad.
Kada sam krenuo nazad za BG proverimo tecnosti, a ulje na samom minimumu. Drugar me uverava, ma samo ti lagano do BG-a, nece nista da fali, a meni sve nesto u stomaku mucnina.
Ja hteo odmah da dospem ulja, al posto nemam servisnu, na SID-u pise Time for service, blage veze nemam koje je ulje u njemu, sintetika ili polusintetika i sve mislim da ne napravim jos neko vece sranje.
Uteram ja malo sebi hrabrosti u kosti (ili gluposti, to ostaje da se vidi), i krenem lagano put Beograda.
Posle nekih 20tak km upali se lampica za ulje i znak uzvicnika. Znaci odsekao sam se. Odmah stanem, sacekam 10tak minuta, gledam nivo ulja, prosto mi se place koliko ga malo ima i ne znam sta da radim.
Zovem sve koje znam da se konsultujem, razmisljam da zovem mog majstora da dodje da me slepuje koliko kosta da kosta.
Ipak me nagovore da krenem lagano do prve pumpe pa da sipam ful sintetiku.
Krenem ja opet lagano, lampica se ugasila cim sam ga ponovo startovao i posle par km stanem na OMV pumpu.
Uzmem litar 5-40W i odlucim da ne sipam osim ako mi se ponovo ne ukljuci lampica za ulje.
Tako sam vozio do BG-a, ne prelazeci 2000 obrtaja i dotaljigao se.
Naizgled nisam zeznuo nista, al kad sam uzeo samo da se preparkiram , ukljucio mi lampicu za check engine (valjda je ta, ona narandzasta kod temperature motora).
E da, i pazljivo sam pratio tempraturu, nije se digla ni u jednom momentu.

Veliki servis mu ne gine, tu nema sta, to bih radio i da mu nista ne fali, samo da vidim sta jos treba da se radi i da lagano skupim pare i to da sredim.

Znaci pored svega toga sto sam vam napisao, ne mogu vam opisati osecaj srece.
Iznutra je prilicno ocuvan, spolja prednje levo krilo od drugog saaba stavljeno(tamno tamno sivo), al to je otprilike to.

P.S.
Jedna zanimljiva situacija koja mi se desila, idem autoputem, prilazim lagano prema Areni, kad na ukljucenju pre arene nailazi beli SAAB 9000 Aero. Lik me prestigne caskom i tacno se ukljuci ispred mene, iako je mogao da smugne u sekundi. Krene malo da ljulja auto levo desno kao da me zove da se igramo. Ma totalno luda situacija. Ja se smejem, al ne smem da zgazim ovo moje cudo, jer me dusa boli koliko malo ulja ima.
Uglavnom zasad mi sve izgleda kao fantazija. Prvi put u zivotu sam seo da vozim SAAB-a i samo sam naslutio sta moze.
Jedva cekam da ga sredim, pa da ga operem detaljno, a onda i slikice ovde.

TAZZ

Postod TAZZ » 04 Avg 2012, 23:52

Slika Nisi sipao ulje a bilo na minimumu... ili ispod????
Upalila ti se lampica ulja I UZVICHNIK???
I TI I DALJE NE SIIPAS???
Hrabro...

Ludo druze moj... Ludo...

Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 04 Avg 2012, 23:54

Uljem hladish klipove...
Hladis i podmazujes turbo...
Podmazujes ceo motor...

BALANSNE OSOVINE...

TAZZ

Postod TAZZ » 04 Avg 2012, 23:55

treki je napisao: P.S.
Jedna zanimljiva situacija koja mi se desila, idem autoputem, prilazim lagano prema Areni, kad na ukljucenju pre arene nailazi beli SAAB 9000 Aero. Lik me prestigne caskom i tacno se ukljuci ispred mene, iako je mogao da smugne u sekundi. Krene malo da ljulja auto levo desno kao da me zove da se igramo. Ma totalno luda situacija. Ja se smejem, al ne smem da zgazim ovo moje cudo, jer me dusa boli koliko malo ulja ima.
Uglavnom zasad mi sve izgleda kao fantazija. Prvi put u zivotu sam seo da vozim SAAB-a i samo sam naslutio sta moze.
Jedva cekam da ga sredim, pa da ga operem detaljno, a onda i slikice ovde.
Deki iz Zemuna... Taj Aero je bivshi auto od mog brata...

Gost

Postod Gost » 05 Avg 2012, 00:22

Lepi pamet u glavu da nezamrzis SAAB-a pre vremena.Taj auto odakle god stigao ocigledno da nije skoro servisiran,uradi makar osnovno bez dalje voznje na srecu i ludost.Pa kad to resis tek onda ga peri i slikaj i daj da ga vidimo....
SRECNO

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 05 Avg 2012, 01:51

To da nisam normalan je vise nego ocigledno i nikako se ne ponosim time.
Verujte mi da se realno stidim toga sto sam danas uradio i sto lepo nisam odslepao auto.
Nemam nameru trenutno ni da ga startujem dok se ulje ne promeni i dok ne odradim bar osnovni servis.
Samo se nadam da mu nisam nesto gadno zeznuo. Slika

A onaj beli 9000 je fantazija. Slika

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 05 Avg 2012, 02:55

Evo moram jos nesto da kazem posto ne mogu trenutno bas ni da se smirim.
Vi me ovde ne poznajete dovoljo, sto je i normalno, posto sam tek od nedavno clan foruma.
Inace me ljudi znaju kao prilicno smirenu i stalozenu osobu, kao nekoga ko ceni logiku i ko je vrlo pragmatican.
Nesto sto mi svakako nije svojstveno je greska koju sam danas uradio.
Zasto vam sve ovo pricam? Zato sto jednostavno ne mogu da razumem neke moje odluke od danas.
Da je mene neko pitao, ono sto sam ja sam sebe danas pitao u momentima kada sam kretao na put za BG, rekao bih mu apsolutno isto sto ste i vi rekli meni.
Zasto sam onda postupio drugacije? I pored toga sto znam da je dobro podmazan motor prakticno sveto pravilo?
Da li je emocija nadvladala nad mojim razumom, unela nesigurnost u moje rasudjivanje?
Stvarno ne znam, ali nije mi zao sto sam to podelio sa vama, pa makar neko pomislio i da sam najgori noob na svetu.
Ako se nista lose motoru nije desilo to je zato sto sam imao nenormalno ludu srecu, a ako jeste, to je iskljucivo moja greska
i nema sanse da zbog toga zamrzim SAAB-ove. Samo cu svoju gresku skupo platiti, sto i nije smak sveta, ali neki valjda moraju glavom kroz zid.

U svakom slucaju, sta god da se desi, neka ovo ostane kao podsetnik svim novajlijama sta nikako ne treba raditi.

ninsaki
Drug Član
Pridružio se: 30 Mar 2012, 00:00

Postod ninsaki » 05 Avg 2012, 07:14

brate trebao si da sipas litar bilo kog ulja
meni je riknula cev sto ide od filtera za ulje na turbinu. i otao sam malte ne bez ulja (nije se upalila lampica do duse) . Na prvoj pumpi kupio sam obic noneko ulje , privremeno capusio rupicu pomocnu selne i creva.
evo saab jos uvek ide a to je bilo pre tri godine.
U takvim situacijama se nerazmislja o kvalitetu tog sto sipas.
A u ostalom nije njemu nista

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 05 Avg 2012, 08:05

Ajd sad.....posle Slika ,nema kajanja! Bilo sta je bilo(vise ne ponovilo)......

Ja te necu grditi kao ostali ( a zasluzio si),nego cu ti dati malo samopouzdanja,da bi video kako tu realno stoje stvari.....

- Gde je ulje koje fali?.....iscurelo na kamionu dok je putovao iz Holandije?....pa nije!
- Jel i ovom koji ga je vozio pre tebe palio lampicu od ulja? ....pa jeste!
- Jel ga i on vozio do 2000 obrtaja sa uljem na minimu?........pa nije!
- itd.....

......znaci,nisi nista shebo,jer sve sto je moglo da se shebe (vec je shebano)....tako da tvojih 80km od NS do BG su smesni......
Pa da - sta se koj qrac nerviras ,kad vidis da ga nisu mazili i pazili!

Batali sta je bilo,nego se fokusiraj na ono sta ce biti.....
Cuj se sa "kojotom genijem" Slika i dogovarajte druzenje koje ce po svoj prilici potrajati kao sto sam i ocekivao....
Posto zveci,posto je ulje na minimumu pravila igre se znaju kojim redosledom ce ici.
Karter dole,poklopac ventila dole,pranje i ribanje,Turbina - kontrola luftova,lanci,hidro podizaci,filteri,ulja,onaj KIT da moze da dise (i da ne nabrajam ostalo) i teraj to do sledece zamene ulja da vidis koliko ga trosi....Ako je sve ok sa potrosnjom ulja - ugradjuj plin,ako nije - onda cemo videti.
Turbina lepo da se pregleda a ne ofrlje!!!!

Ma to sve ti znas.......nego reci mi kakav je auto u globalu?
Trese,lomi,vuce u stranu.....ili je besuman i podvozan.Menjac,kvacilo....valja li?

Jesi zadovoljan ili si mozda ocekivao vise......

P.S. - Slika Popuni ANKETU i bice ti odmah lakse Slika Slika Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 05 Avg 2012, 12:43

Ja kad kaem da je moguce da je neshto .... ono... onda kazem iskreno, ne da bi se dodvoravao nekome.... Kad je upalio lampicu... moze a NEMORA da je izgubio pritisak na radilici i lezajevima...

Samo poenta mog izlaganja je bila.... TREBAO SI SIPATI ULJE ODMAH!
KILO ulja i vozis.... i pratis, ovako si razmishljao o ulju sve vreme... nisi nista mogao da pratis osim maltene lampice koja kaze ajd zdravo, odreagovao sam ovako zato sto moram... Ako je sve ok sa autom.... SUPER...

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 05 Avg 2012, 13:56

Ok hvala vam na podrsci. Juce sam se bas bio istripovao, ne znam koji mi je djavo bio.

Da li onda sad mogu da mu sipam ovu full sintetiku OMV-ovu sto sam uzeo pa da mogu da ga dovezem do TAZZ-a il do servisa?

TAZZ

Postod TAZZ » 05 Avg 2012, 14:01

Sipaj to u auto.... da ne bi zvecalo... Kupi 5 kila 10-40 SUPER 2000 Mobil... Kupi filter ulja C104 shifra CHAMPIONA... moze mannnnn, moze champion... knecht... kupi filter vazduha.... Svecice, NGK BCPR7ES, to za pochetak pa se javi...

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 05 Avg 2012, 18:48

Razumeo i zahvaljujem.:-)

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 05 Avg 2012, 19:59

Tazz - sta mislis da nije uljna pupma u problemu?.Dal proveriti pritisak?
Da nije smola u karteru pa da ne menjate ulje za dzabe...

Izvini sto ti se mesam u posao,mozda samo da ulije tu litru da se dogega do tebe,pa da mu odmah ti udjes u dzigericu odozdo i odozgo....

Ja ne mirisem tu neku dobru situaciju.Ja ne bih odlagao operaciju "ni sekund"....hebes periferne stvari (mali servis) kad imamo stanje prvog stepena pripravnosti,odnosno uzbunu.

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 05 Avg 2012, 21:59

Treki - rekli smo iskreno te stoga slusaj (tj.citaj) pa dal ces po svom dalje,to je na tebi.....

Pazi vamo,Tazz je posten momak.On ti se nikad nece nametati da bi ti nesto uradio i tako svoj interes stavljao u prvi plan.O tome vodi racuna.....
Ovo su jako zahbane stvari sto ti pisem,ali kako svi imamo isti fokus - da ti bude dobro,onda te molim samo da lepo procitas poruke koje pisem.

POSTOJE INDICIJE da imas problem pod haubom.Daj Boze da nije,ali i na to smo spremni.Nista ne znamo o kolima,nista nemamo od servisne istorije i onda nam nista drugo ne preostaje nego da se u SVE uverimo svojim ocima,jer jedino tada i samo tada ces moci mirno da spavas.

KARTER DOLE ODMAH !!!!!! - i vrapci su to naucili....
POKLOPAC VENTILA DOLE ODMAH !!!! - i vrapci su to naucili....

.... i kad sve vidis (ti/majstor),sto je od vitalnog znacaja,onda se igraj pa menjaj ulje,filtere,zvucnike i felne.......

Ako nemas love odmah za ozbiljne intervencije,OPET ovaj redosled radnji !!!!!

Ko ce to da radi: Ti ,Tazz,Sveti petar - to je na tebi......ali ovim redosledom!!!!!

TO MU JE ZIVOT - podmazivanje i ventilacija.Ako to nije kako treba,mozes da se okrenes naopacke,sve je uzalud.Sta mu vredi novo ulje ako su mu lezajevi poplaveli jel su se vrteli na suvo i ako su u karteru g**na !!

Nemoj se zjebavati ,jer ce da boli posle vise....

Kad to uradis - SKENERAJ turbinu.

Kad imas podmazivanje kako treba,ventilaciju kako treba i duvaljku kako treba.......dal je crko alnaser ili alternator,dal se cuje kugla ili su lose gume,dal je krilo druge boje .......to je sve smesno .......i radi se u letu dok se vozis.

Znaci blago meni,ujutru po (Loctite 518 ili Permatex 51817),pa onda lanac i tako redom......pa dok dodjes do svecica i filtera za vazduh,ima tu dosta da se poradi.

Srecno i pamet u glavu Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 05 Avg 2012, 22:20

Jedno je pregledati auto i pogledati u kakvom je stanju... da dodje da gledamo... nek prvo sipa ulje. kupi ostatak koji sam rekao. onda karter... poklopac deklija, da se vidi lanac i ostalo. ali Mora kupiti ovo sto sam mu napisao. karter je cista fizikalija. tada se i gleda turbo...ali i lanac. to je sve odjedared. gde ce da radi... na njemu je.

TAZZ

Postod TAZZ » 05 Avg 2012, 22:21

lepo je rekao... ulje je bilo ispod minimuma.

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 05 Avg 2012, 22:27

Naravno gazda da treba da kupi to sto si mu rekao,i naravno da mu to treba svakako,i naravno da je pregled i slusanje auta - jedno,a posao i rad drugo......ali stavi mu na spisak ljubim te i ovaj lepak za karter.....HITNO !!!!! Slika Slika

Tazz-bice sranje dole, videces ako ga budes radio Slika

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”