SAAB ponuda iz Srbije
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: SAAB ponuda iz Srbije
a ti racunas da Saab star 11 godina iz Holandije sa ugradjenim plinom znaci kupi kola - naspi benzin/plin - sedi & vozi?
Ono...bez ulaganja?
Ono...bez ulaganja?
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- nik 900t
- Drug Član
ne ne naravno racunam da ima ulaganja momentalno bih zamenio ulje karter dole sve filtere ulje u menjacu antifriz ako treba i lanci u neko dogledno vreme meni je bitno da nije motor u raspadu da nemoram sve zivo da mu menjam uostalom ako hoces samnom da ides nije problem doci cu po tebe i vratiti te kuci.povescemo i AERA
Poslednji put menjao 1 dana nik 900t, izmenjena 9 puta
Saab 900og
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Aj dobro.....ali sa lap - topom ces da vidis stanje u karteru,a to je alfa i omega ......sa lap topom ne mozes da vidis koliko je lanac istegnut,a to je druga stvar,sa lap topom ne mozes da vidis koliko ima lufta u turbini,a to je treca stvar,i tako redom.....Te greske koje bi eventualno iscitao nisu zanemarljive,ali nisu bas ni od presudnog znacaja da bi se konstatovalo realno stanje.......Primera radi,neka je smola u karteru,i on ne izbacuje ni jednu gresku - jel to znaci da je dobar?......
Snimi obavezno koji je plinski uredjaj.......to je ugradjivano gore,vrlo je moguce da VOLTREN.
P.S. - s kojim lap topom mislis da ga dijagnostikujes....ne mislim na marku kompa,nego na uredjaj?
Snimi obavezno koji je plinski uredjaj.......to je ugradjivano gore,vrlo je moguce da VOLTREN.
P.S. - s kojim lap topom mislis da ga dijagnostikujes....ne mislim na marku kompa,nego na uredjaj?
Poslednji put menjao 1 dana AERO, izmenjena 9 puta
- nik 900t
- Drug Član
jel problematican taj voltren mislim ovde kod nas servisi ......
Saab 900og
- AERO
Hm..... jako su kontradiktorne izjave koje se mogu videti na nasim prostorima.....neki ga pljuju na sva usta,a neki se voze koji su ga imali u kolima prilikom nabavke istih.Kd se sunja po holandskim forumima,pa nek ti kaze kako stoje stvari,ali .....koliko se secam,holandjani samo njega forsiraju.Ovde,moras naci majstora koji hoce da ga radi......Konsultuj se malo sa Tazzom,on se u to razume.
- kd23se4
- Site Admin
Ako je holandez onda je plin Voltran - ovaj uz Prinz jedino radi kako treba sa Saab turbom (po nemackim/holandskim Saab forumima).
Ovo sto ti je Aero napisao "prigrli"! Oil Sludge neces videti pomocu nekog laptopa ( treba ti Tech 2, a njega nema na univerzalnoj dijagnostici na laptopu).
Sa laptopom ako je OBD2 mozes da iscitas greske u najboljem slucaju, a neke parametre bitne za rad motora samo sa Tech2.
Ja mogu da podjem sa tobom, ali bolje bi bilo da se dogovoris sa prodavcem da kola idu na servis koji ti odaberes da se kola pretresu - na neki ozbiljan Saab servis - tamo dijagnostika i pregled kola, pa AKO SVE TO BUDE OK moze da se skida i karter odma.
Saab je suvise zjbana igracka da bi se kupila na bazi pregleda majstora na placu - koliko god da je dobar majstor!
Zato pamet u glavu da ne boli posle po dzepu!
Slep placevi naplacuju oko 2.000RSD za Beogradski region - ako je ozbiljan prodavac ponudice ti ovu varijantu - onda dogovor sa nekim ozbiljnim servisom (pominjali smo vec neke ovde) pa kad ti oni kazu pravo stanje onda odluci
Ovo sto ti je Aero napisao "prigrli"! Oil Sludge neces videti pomocu nekog laptopa ( treba ti Tech 2, a njega nema na univerzalnoj dijagnostici na laptopu).
Sa laptopom ako je OBD2 mozes da iscitas greske u najboljem slucaju, a neke parametre bitne za rad motora samo sa Tech2.
Ja mogu da podjem sa tobom, ali bolje bi bilo da se dogovoris sa prodavcem da kola idu na servis koji ti odaberes da se kola pretresu - na neki ozbiljan Saab servis - tamo dijagnostika i pregled kola, pa AKO SVE TO BUDE OK moze da se skida i karter odma.
Saab je suvise zjbana igracka da bi se kupila na bazi pregleda majstora na placu - koliko god da je dobar majstor!
Zato pamet u glavu da ne boli posle po dzepu!
Slep placevi naplacuju oko 2.000RSD za Beogradski region - ako je ozbiljan prodavac ponudice ti ovu varijantu - onda dogovor sa nekim ozbiljnim servisom (pominjali smo vec neke ovde) pa kad ti oni kazu pravo stanje onda odluci
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- nik 900t
- Drug Član
- AERO
Osecam da nisi.......javlja mi se da i dalje imas ideju da "das" pare za auto pa onda da skidas karter,a treba obrnuto......zapamti !!!!!
Javljaj kako se stvari odvijaju
Javljaj kako se stvari odvijaju
- nik 900t
- Drug Član
ma slep nije problem imam prikolicu za prevoz kola za 1500din dnevno vec sam je uzimao za ove moje krseve e sad cemo videti kako ce teci sve vec sam se umorio od svega kako sam krenuo kupi cu saaba 2021god.
Saab 900og
- AERO
Samo se ti odmori pa nastavi dalje...... jer kad si tako umoran,ocas posla se napravi greska ..... i onda krece "rodeo" sto Boki jednom rece......
Idi prvo kod Gabrica sutra,davi ga za cenu,NEMOJ da ti bude glupo ,jer predpostavljem da nisi nasao pare na ulici.......i obavezno SLIKAJ auto da mozemo da cantramo dok gledamo slike....... dosta slika......
P.S. - i nemoj da vredjas ....to nisu krsevi,nego oldtajmeri
Idi prvo kod Gabrica sutra,davi ga za cenu,NEMOJ da ti bude glupo ,jer predpostavljem da nisi nasao pare na ulici.......i obavezno SLIKAJ auto da mozemo da cantramo dok gledamo slike....... dosta slika......
P.S. - i nemoj da vredjas ....to nisu krsevi,nego oldtajmeri
Poslednji put menjao 1 dana AERO, izmenjena 10 puta
- kd23se4
- Site Admin
Nemoj da si umoran u samom startu! Jbga hoces lepa kola za male pare, nije nemoguce, al moraces malo da se pomucis da nadjes takav primerak......ili pare ili trud, nesto moras da investiras
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- nik 900t
- Drug Član
nik900t,
neznam sta je tebi glupo da mu ponudis ali mislim onako kao prodavac da taj Gabric posle pola godine i vise gledanja gore pomenutog saab-a na svom placu,bi pristao na sve samo da ga makne iz dvorista.Ponudi ti njemu na ovu krizu 2000e opusteno,nemoj da se bahatis sa 2500e jer auto koji se snazno i dugo sunca nemoze nikako da klizne samo 200e.cak i da te otrese gazda slobodno mu reci da tvoj broj nezaboravi jer tu egzotiku nikad nece prodati za 2500e.u kilometrazu nemoj da verujes jer je realno da nije prava.sto se tice togskidanja kartera nisam siguran da ce na to prodavac pristati,prosto mi se cini nerealnim jer gledam na to bas kao prodavac.nije problem dali ima sluzi ili nema,jednostavno kod mene bi mogao svaki pregled strucnjaka,servis,majstori,kompijuteri......sve moze ali skidanje delova,tj kartera ne,pa ni zbog para.To sto ja nebi dozvolio nema vise veze sa autom vec sa principom,jer ni ja neskidam kartere po italiji a cesto nemogu na placu ni da probam auto jer su nabijeni negde jedan do drugog.bezbroj puta sam kupio samo ga upalim i probam menjac metar napred nazad,okrenem volan pun krug i to je to.sto se cene tice nije taj Gabric ni prvi ni poslednji koji mora da izgubi na autu jer cenu odredjuje trziste a ne ja ili kupac.
neznam sta je tebi glupo da mu ponudis ali mislim onako kao prodavac da taj Gabric posle pola godine i vise gledanja gore pomenutog saab-a na svom placu,bi pristao na sve samo da ga makne iz dvorista.Ponudi ti njemu na ovu krizu 2000e opusteno,nemoj da se bahatis sa 2500e jer auto koji se snazno i dugo sunca nemoze nikako da klizne samo 200e.cak i da te otrese gazda slobodno mu reci da tvoj broj nezaboravi jer tu egzotiku nikad nece prodati za 2500e.u kilometrazu nemoj da verujes jer je realno da nije prava.sto se tice togskidanja kartera nisam siguran da ce na to prodavac pristati,prosto mi se cini nerealnim jer gledam na to bas kao prodavac.nije problem dali ima sluzi ili nema,jednostavno kod mene bi mogao svaki pregled strucnjaka,servis,majstori,kompijuteri......sve moze ali skidanje delova,tj kartera ne,pa ni zbog para.To sto ja nebi dozvolio nema vise veze sa autom vec sa principom,jer ni ja neskidam kartere po italiji a cesto nemogu na placu ni da probam auto jer su nabijeni negde jedan do drugog.bezbroj puta sam kupio samo ga upalim i probam menjac metar napred nazad,okrenem volan pun krug i to je to.sto se cene tice nije taj Gabric ni prvi ni poslednji koji mora da izgubi na autu jer cenu odredjuje trziste a ne ja ili kupac.
- AERO
Bravo Boki ,bas mi je drago da su mu i ti,kao covek iz te struke dao savet da ne treba da izlazi sa vecom ponudom od 2000e.....pa ma kako je prodavac prihvatio.Uz ovaj sticaj okolnosti koje znamo(dugo "suncanje" na placu i lazna kilometraza),verujem da ce te Nik poslusati.....
Za ovo drugo(karter) ne mislimo isto,ali to ne znaci da neko od nas nije u pravu,vec da su postavke drugacije.Ti kad kupujes automobile u Italiji,ti ih kupujes za nekog Nik-a,Aera,itd. i tebi je bitno da ta recimo turbina u momentu trgovine ima funkciju,da radi i to je to.Kod Nika (na primer),pored toga sto mu je bitno da ona radi,bitno mu je i koliko dugo ce da radi,jel on ne kupuje auto do pojave nekog kupca,vec za sebe i za dugi niz godina koriscenja.Znaci jedno je individualna upotreba(za kucu) a drugo je za preprodaju......bar po meni.
Sto se tice principa koje si spomenuo,vrlo je moguce da i doticni Gabric ima iste kao ti,ali onda Nik mora potraziti prodavca poput naseg clana HIRSCH,ciji su principi drugaciji,i koji bi dozvolio skidanje kartera.....Uzeo sam njega za primer jer znam 100% da je tako.
Dakle,niti prodaja ,niti kupovina saab-a ( a ti to bolje znas od mene) ,nije ni malo lak posao na nasim prostorima,gde su prevare sa kilometrazama,Servisnim knjigama,carinskim fakturama itd. na jednom visokom nivou,pa samim tim ni kupovina ne moze da ide kao "negde",nego se moraju otvoriti cetvoro ociju.Svaki previd se placa dosta,jel to nije golf 2 nego nesto malo egzoticnije pa su i cene adekvatne.
Da me pogresno ne razumes,ja tvoje principe beskrajno postojum,ali Nik-a savetujem da dok ne skine karter,NIKAD nece znati sta kupuje ili sta je kupio.
Na njemu je odluka - on kesira
Za ovo drugo(karter) ne mislimo isto,ali to ne znaci da neko od nas nije u pravu,vec da su postavke drugacije.Ti kad kupujes automobile u Italiji,ti ih kupujes za nekog Nik-a,Aera,itd. i tebi je bitno da ta recimo turbina u momentu trgovine ima funkciju,da radi i to je to.Kod Nika (na primer),pored toga sto mu je bitno da ona radi,bitno mu je i koliko dugo ce da radi,jel on ne kupuje auto do pojave nekog kupca,vec za sebe i za dugi niz godina koriscenja.Znaci jedno je individualna upotreba(za kucu) a drugo je za preprodaju......bar po meni.
Sto se tice principa koje si spomenuo,vrlo je moguce da i doticni Gabric ima iste kao ti,ali onda Nik mora potraziti prodavca poput naseg clana HIRSCH,ciji su principi drugaciji,i koji bi dozvolio skidanje kartera.....Uzeo sam njega za primer jer znam 100% da je tako.
Dakle,niti prodaja ,niti kupovina saab-a ( a ti to bolje znas od mene) ,nije ni malo lak posao na nasim prostorima,gde su prevare sa kilometrazama,Servisnim knjigama,carinskim fakturama itd. na jednom visokom nivou,pa samim tim ni kupovina ne moze da ide kao "negde",nego se moraju otvoriti cetvoro ociju.Svaki previd se placa dosta,jel to nije golf 2 nego nesto malo egzoticnije pa su i cene adekvatne.
Da me pogresno ne razumes,ja tvoje principe beskrajno postojum,ali Nik-a savetujem da dok ne skine karter,NIKAD nece znati sta kupuje ili sta je kupio.
Na njemu je odluka - on kesira
- kd23se4
- Site Admin
Slazem se sa Aerom, ovo nije ni VW Golf ni Fiat Marea, ovo je Saab benzinac i ima specifican problem za koji samo ima jedna mogucnost da se proveri, a ti da verujes prodavcu koji je kupio kola negde bas na nacin kako si opisao (par metara napred nazad i dobro je)!
Kao alternativno resenje (ako se prodavac buni skidanju kartera) ima metoda da se uzme zica koja se iskrivi, zatim se ispusti ulje, onda se zica proturi kroz rupu za ulje pa se vuce po karteru, ako na zici ima mulja lose, ako nema juhu
Kao alternativno resenje (ako se prodavac buni skidanju kartera) ima metoda da se uzme zica koja se iskrivi, zatim se ispusti ulje, onda se zica proturi kroz rupu za ulje pa se vuce po karteru, ako na zici ima mulja lose, ako nema juhu
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
neko da mi kaze... skidanje kartera.... a prodajem auto.... Moze onda moja 9-5 nije 4700 nego je 6500. sa snaznim cenkanjem 6000.
Da mi neko skida DP i gleda turbo, da mi skida karter... da skida usis i TB da bi video unutrasnjost usisne grane... da mi rasklopi pola auta, da bi se resio oce li ili nece da kupi...????
Ajde ne prdite da auto koji kosta oko 2-2.3k evropskih sa sve plinom... je u savrsenom stanju po pitanju kartera ovog onog... daj.
Auto se kupuje u Vidjenom stanju, moze kod majstora ili da dodje me`anchar da pogleda... da se provoza... da se posavetuje.. .ali da mi skida delove sa auta... Tatatatirci... smeshno...
onaj ko je ozbiljan ce ponuditi dobru cenu, dozvoliti kachenje dijagnostike, pregledanje auta onako detaljno, merenje parametara... pa mozda i kompresije... ostalo... ne znam.
11 godina star auto... ima ulaganja kakav god da je i kako god da je odrzavan.
Da mi neko skida DP i gleda turbo, da mi skida karter... da skida usis i TB da bi video unutrasnjost usisne grane... da mi rasklopi pola auta, da bi se resio oce li ili nece da kupi...????
Ajde ne prdite da auto koji kosta oko 2-2.3k evropskih sa sve plinom... je u savrsenom stanju po pitanju kartera ovog onog... daj.
Auto se kupuje u Vidjenom stanju, moze kod majstora ili da dodje me`anchar da pogleda... da se provoza... da se posavetuje.. .ali da mi skida delove sa auta... Tatatatirci... smeshno...
onaj ko je ozbiljan ce ponuditi dobru cenu, dozvoliti kachenje dijagnostike, pregledanje auta onako detaljno, merenje parametara... pa mozda i kompresije... ostalo... ne znam.
11 godina star auto... ima ulaganja kakav god da je i kako god da je odrzavan.
- AERO
Pa koj ce mu qrac onda takav auto za kucu ......TAZZ je napisao: Ajde ne prdite da auto koji kosta oko 2-2.3k evropskih sa sve plinom... je u savrsenom stanju po pitanju kartera ovog onog... daj.
...i GRIPEN-ov auto je star 11 godina,pa jel ima ulaganja?TAZZ je napisao:11 godina star auto... ima ulaganja kakav god da je i kako god da je odrzavan.
- kd23se4
- Site Admin
@Tazz - sve mi se nesto cini da cemo nas dvojica slabo trgovati u ovom zivotu
Ovo je specificna boljka ovog auta i napolju tesko da se kupuju 9-3ke bez skidanja kartera ili besprekorne servisne sa pecatima na 10.000km, a sve mi nesto govori da je ovaj holandez nema. Za macku u dzaku pa "mnogo je kume"
Ovo je specificna boljka ovog auta i napolju tesko da se kupuju 9-3ke bez skidanja kartera ili besprekorne servisne sa pecatima na 10.000km, a sve mi nesto govori da je ovaj holandez nema. Za macku u dzaku pa "mnogo je kume"
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
Naravno da je ovaj holandez nema (servisnu istoriju),jer da je ima,ne bi bio ovde (na nasim prostorima) a i ako bi kojim slucajem zalutao,sigurno ne bi bio 2699e,jel toliko kosta(+-) samo ugradnja VOLTREN-a u holandiji....
Izvozan auto maksimalno,verovatno bez havarija,presao "boga oca" opran malo detaljnije zbog svetlog enterijera i stavljen u zicu da "pase travu"dok ne natrci neki Nik.
Pa jel su svi ludi sto ga preskacu ovih godinu dana,ili mislite da nema niko 2-2.3e.
Ako je spreman Nik da se igra sa majstorima,ima onaj sa motorom u gepeku za manje od soma.......njemu se bar karter vidi ......a isti je kao na ovom
Izvozan auto maksimalno,verovatno bez havarija,presao "boga oca" opran malo detaljnije zbog svetlog enterijera i stavljen u zicu da "pase travu"dok ne natrci neki Nik.
Pa jel su svi ludi sto ga preskacu ovih godinu dana,ili mislite da nema niko 2-2.3e.
Ako je spreman Nik da se igra sa majstorima,ima onaj sa motorom u gepeku za manje od soma.......njemu se bar karter vidi ......a isti je kao na ovom
Za onog sto ima motor u gepeku za soma evra videce majstora jedanput ako se to uradi da valja, i posle Bog zna kad. Verujte da nikada i slovima nikada ne bih uzeo ove sa niskofrikcionim motorima. Hebes auto kad moras da mu skidas karter pre kupovine. Ako vec hoce SAAB neka uzme 9k CS ima u oglasima sa plinom sive boje za soma ipo. Ipak mu je mnogo sigurnije a i kvalitetnije. Vec ako se i odlucio za 9-3 i zeli auto za sebe duzi niz godina,mora da shvati da taj auto mora da vrati na safe konfiguraciju kad tad. Sto znaci ono hebavanje tipa motor napolje pa delovi od 204 itd. Soma evra minimum.
- AERO
Ma ljudi Wagenovac je to......D2 mu je u krvi ......nema njemu srece bez TiD-a
P.S. - Nik ! .....mala sala
P.S. - Nik ! .....mala sala
- nik 900t
- Drug Član
ma nema za mene saaba izgleda........................................bio danas oko 7 h i............pogadjate...............................................aaaaaa juce prodat za 2500e a ja se ceo dan juce kanio da odem.
Dali je tako bolje ili ne ja sam se smorio u pi.... mater.....sto rece aero dizel mi u krvi vec 12god al ja hocu plinasa da probam malo.
Idemo dalje.
Dali je tako bolje ili ne ja sam se smorio u pi.... mater.....sto rece aero dizel mi u krvi vec 12god al ja hocu plinasa da probam malo.
Idemo dalje.
Saab 900og
- AERO
Ko zna zasto je to dobro
- kd23se4
- Site Admin
@nik - ma ne sekiraj se, bice toga - sto kaze Aero, ko zna zasto je to dobro
A za dizel.......moram priznati da kako vozim dizela zadnje 4 godine, nekako sam se navikao na osecaj da pomeram planetu dok ga vozim
Danas seo da vozim Modeo 1.8 benzinac od drugara, lepo vuce, al ne cupa asfalt kad krecem wtf - zasto auto ne vibrira pod silinom
Navika je cudna stvar
A za dizel.......moram priznati da kako vozim dizela zadnje 4 godine, nekako sam se navikao na osecaj da pomeram planetu dok ga vozim
Danas seo da vozim Modeo 1.8 benzinac od drugara, lepo vuce, al ne cupa asfalt kad krecem wtf - zasto auto ne vibrira pod silinom
Navika je cudna stvar
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
Mozda je i tako bolje. Ko zna zasto je to dobro. Ja ti dajem savet od srca a ti kako hoces. Ne uzimaj ako ne zelis da sebi bez potrebe skaces za vrat. Ako uzimas SAAB uzmi one sto valjaju,sto ne moras da skidas pola trapa da bi virnuo u karter i ne mislis svaki put kada ga upalis sta ce se desiti(bolje receno kada. ce se desiti). Znam da je takvih SAAB ova malo ali trazi. Idi na 9k,proveren auto,mrcina,demonstracija surove snage. Ove GM-cice ne gledaj osim ako nemas viska para da odradis ceo motor na safe konfiguraciju.