Sta je, bre, 600 funti???
Za tvoj 9-5?
Meni crkla dan posle kupovine automobila, menja se samo uložak, stavljena je meat&doria i radi već, još malo, 6 godina (oko 50000km).
Nije to koštalo toliko, oko 100€ sa zamenom.
PUMPA ZA BENZIN
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
- boresky
- Pridružio se: 02 Jul 2014, 23:50
Re: PUMPA ZA BENZIN
Jest, 600 engleskih ali kompletna. Cak i 620 i nesto..... Vidim da se sama pumpa moze zamjeniti pa onda nije toliko. Kad malko zatopli, cupam sve van da vidim sta je s tim, uglavnom, ona ne radi a zbog cega, bogtepitaj... Ova tvoja, kazes, radi bez beda?
SAAB 9-5 Wagon / SAAB 900i OG
- VladimirS
- Drug Član
Ma jok, 99% da ti je problem uložak. Ili neka instalacija, a to je već povoljnija varijanta.
Na 9-3 mora da se skida rezervoar a kod tebe mislim da može da se priđe ispod zadnje klupe pa to malo olakšava rad.
Pu, pu, do sad bez problema.
Na 9-3 mora da se skida rezervoar a kod tebe mislim da može da se priđe ispod zadnje klupe pa to malo olakšava rad.
Pu, pu, do sad bez problema.
- VladimirS
- Drug Član
Ako je verovati ovima sa Daparta, isti uložak ide na sve 9-3 i 9-5.
https://www.daparto.de/Kraftstoffpumpe/ ... peId=18515
https://www.daparto.de/Kraftstoffpumpe/ ... peId=18515
- boresky
Od narudzbe do isporuke okruglo 30 dana iz GB, puj!!!
I juce sam dosao do malog velikog problema. Ko je skidao nekad pumpu sa 95 i 93,znati e da je oko uloska onaj gumeni krug sto stoji na samom vrhu, sa cudnim cetverolikim otvorom na sredini. Kada sam to skidao, ta je guma bila malo elasticnija nego sada, veliki zajeb sam napravio sto je nisam uronio barem u vodu jer sad je puno tvrdja i nejde preko plasticnog vrha uloska, jucer natapao u toploj vodi, dzabe, danas sam je pljusnuo u glicerin pa da vidim ocel bit nesta od toga.
Ako neko zna sta moze da se napravi, bio bih mu zahvalan.
I juce sam dosao do malog velikog problema. Ko je skidao nekad pumpu sa 95 i 93,znati e da je oko uloska onaj gumeni krug sto stoji na samom vrhu, sa cudnim cetverolikim otvorom na sredini. Kada sam to skidao, ta je guma bila malo elasticnija nego sada, veliki zajeb sam napravio sto je nisam uronio barem u vodu jer sad je puno tvrdja i nejde preko plasticnog vrha uloska, jucer natapao u toploj vodi, dzabe, danas sam je pljusnuo u glicerin pa da vidim ocel bit nesta od toga.
Ako neko zna sta moze da se napravi, bio bih mu zahvalan.
- VladimirS
- Drug Član
Staro je sve to, gume su otvrdnule. Da nema neko ko to pravi po narudžbini?
- boresky
Ma staro i budjavo....
Posto mi glicerin nije pomogao, ubacio sam dio u kipucu vodu i drzao ga oko 2 minute, jest da se guma smeksala ali kada je prosla najsiri dio uloska, rasporila se do polovice, ja popi#dio! Tu sam ubacio jacu plasticnu vezicu i stegnuo. Sve spakovao i ubacio u tank, spojio cijevi i konektor, kresnuo od prve.
Bas mi pojelo zivaca al sta da se radi, saabonja ide dalje.
Posto mi glicerin nije pomogao, ubacio sam dio u kipucu vodu i drzao ga oko 2 minute, jest da se guma smeksala ali kada je prosla najsiri dio uloska, rasporila se do polovice, ja popi#dio! Tu sam ubacio jacu plasticnu vezicu i stegnuo. Sve spakovao i ubacio u tank, spojio cijevi i konektor, kresnuo od prve.
Bas mi pojelo zivaca al sta da se radi, saabonja ide dalje.
- VladimirS
- Drug Član
Važno da si se snašao, taj koji je izmislio vezice treba da dobije Nobelovu nagradu
Koliko je koštala pumpa?
Koliko je koštala pumpa?
- boresky
Bome jest, nadam se da se obogatio jer zasluzio je!!!
Vidi, ja sam uzeo Walbro, kao sto je i bila originalna, kostala je 62£ plus 8 za postarinu i jos mi ova lopovska drzva uzela 11€ carine i 7€ postarine,doslo mi slabo.
Moglo je bit i manje para al ja sam zelio taj Walbro, moj bro
Vidi, ja sam uzeo Walbro, kao sto je i bila originalna, kostala je 62£ plus 8 za postarinu i jos mi ova lopovska drzva uzela 11€ carine i 7€ postarine,doslo mi slabo.
Moglo je bit i manje para al ja sam zelio taj Walbro, moj bro
- VladimirS
- Drug Član
Imaš uštedu na ugradnji
Neka te lepo služi
Neka te lepo služi