NOVI REZERVNI DELOVI - PREPORUKE - TEHNIČKE INFORMACIJE

Sva alternativna resenja,delovi koji medjusobno pasu sa drugih Saab modela, preporuke za kupovinu delova, saveti, iskustva itd....
Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Re: NOVI REZERVNI DELOVI - PREPORUKE - TEHNIČKE INFORMACIJE

Postod kd23se4 » 25 Jul 2020, 20:18

Pa slivala bi se u tu rupu......tu se ionako sliva sve zivo.......cistio sam to cudo pre par meseci zbog nekog mirisa u kabini.

Nadjoh Sodomu i Gomoru tamo :roll:

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član
Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01

Postod VladimirS » 25 Jul 2020, 20:23

Ma jok, direktno na filter, takav je pad. Zato i postoje duple plastike, da ide u kanal a ne na filter. Skidao sam danas, zalivao staklo da probam, tako je namešteno.
Slikaću sutra sve kad već ne umem da obajsnim :cry:

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 26 Jul 2020, 10:59

Slika Slika Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 26 Jul 2020, 12:08

Jasno sve........opet smatram da kad sve poskidas voda ne moze da udje u kabinu.

Ako ti udje 10 litara vode na filter onda curi ispod kola - znam sta pricam jer sam rasturao sad sve to da bih ocistio hladnjak klime (ubedio me Alonso :lol: ) - ne sme da udje u kabinu - prali smo ispod filtera crevom sa vodom. Jedino moze da ti strada motor ventilatora kabine, mada i on ima neki gumeni poklopac.

A sto se tice nekog trajnog resenja........ovi ce na servisu da krenu da pricaju kako ne moze drugacije da se montira jer je takvo staklo i krenuce da ti predlazu neka budzerska resenja jer ce rukama i nogama da se brane da skidaju soferku..........posle treba da se zezaju da ociste sve i ponovo zalepe, a da pritom ne polome jos soferku.......znaci, ako treba recice ti da su svi oboleli od Covida :roll:

Koliko je po tvojoj proceni nova soferka kraca? Jel pricamo o milimetrima ili centimetrima?

Inace ne znam dal imas, ne vidim na slikama......ima jos jedan gumeni U-profil koji ide preko plastike na strani prema motoru - jel imas taj keder? (mada ti ne znaci nista u resavanju ovog problema sad)

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 26 Jul 2020, 13:13

Još bolje ako ne može da uđe, mislio sam da ne sme filter da se kvasi..to je neka moja logika..
Pa čekaj, šta vredi da skidaju šoferku ako su takve proizvedene? Znači, tu bi jedino rešenje bilo da se uzme taj ponuđeni Pilkington, jer kinezi, očigledno, ne umeju da mere. Baš me čudi za takav propust.
Vidi se na slici, 4-5mm, mozda i nešto više a svakako kraće od 1cm.
Imam to, tu je.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 26 Jul 2020, 13:27

Pa u najgorem slucaju ako ti filter povuce vlagu moze da se malo oseca u kabini, al nije neki problem (kao kod 900og ili 9-3 SS) da ces imati baricu u kabini.

Ja bih u svakom slucaju razgovarao s njima i pokusao da nadjem neko resenje.

Eventualno ako bi ti zbog svega izasli u susret pa da ti malo skinu cenu za Pilkington....ne znam, i ja razmisljam naglas :sr:

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član
Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00

Postod san_šabacisko » 09 Sep 2020, 17:08

šta je s ovim?
ovde servis nema ništa s ovim, ovo je do samog stakla, kraće je i tu niko ne može ništa, zato i jeste jeftinije zato što ima propuste takve.
jeste da neće proći voda u kabinu ali isto tako je bzvz da se kvasi filter svaki put kad pada kiša.
jedino ti je da uzmeš nešto da zalepiš preko da sastaviš ta 2 dela, makar i običnu lepljivu traku pa povremeno je proveriš i promeniš. a staklo osiguraš pa ako ne bude grad opet možda neki kamenčić na putu pogodi :whistling: :mrgreen:
:9000CC: 1987.
:NG900Cab: 2002.
:9000CC: 1988.

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 10 Sep 2020, 09:23

kakvo je stanje sa kasetom? koliko si prešao?
jesi mazao svećice?

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 10 Sep 2020, 10:48

san_šabacisko je napisao:
09 Sep 2020, 17:08
šta je s ovim?
ovde servis nema ništa s ovim, ovo je do samog stakla, kraće je i tu niko ne može ništa, zato i jeste jeftinije zato što ima propuste takve.
jeste da neće proći voda u kabinu ali isto tako je bzvz da se kvasi filter svaki put kad pada kiša.
jedino ti je da uzmeš nešto da zalepiš preko da sastaviš ta 2 dela, makar i običnu lepljivu traku pa povremeno je proveriš i promeniš. a staklo osiguraš pa ako ne bude grad opet možda neki kamenčić na putu pogodi :whistling: :mrgreen:
Ništa se novo nije desilo, nemam vremena da odem. Premostio sam za privremeno pa ću smisliti neko trajno rešenje.
Delim tvoje mišljenje da servis tu nije kriv ali opet, niko me nije upozorio da to može da se desi. Mislim, kao kada bi neki kaiš bio kraći ili duži od propisanog, ili neki drugi deo da ne odgovara dimenzijama. Nego, nisu imali kome da uvale falš, to je deo koji se ne kupuje tako često, jer je i model redak, pa su uvalili meni.

Isto, sve radi.
Oko 3000km. Mislio sam da povremene oscilacije na leru su do kasete ali i sa ovom radi tako pa ,,problem" nisam rešio.
Nisam mazao, ne znam gde ima da se kupi, obično me čudno gledaju.

Kako si se ti usrećio sa ,,novom"?

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 29 Sep 2020, 09:31

to si u pravu, bezvezno je da ni dimenzije nisu iste, ako je već kvalitet slabiji očekivano. tako da ipak treba da odeš bar da im pokažeš to.

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 29 Sep 2020, 09:42

VladimirS je napisao:
10 Sep 2020, 10:48
Isto, sve radi.
Oko 3000km. Mislio sam da povremene oscilacije na leru su do kasete ali i sa ovom radi tako pa ,,problem" nisam rešio.
Nisam mazao, ne znam gde ima da se kupi, obično me čudno gledaju.

Kako si se ti usrećio sa ,,novom"?
ne znam koliko je to neophodno, mast. ako keramika nije dovoljna, jbg onda, i na mast će se još lakše nalepiti nečistoća koja može da naprav spoj, tako da mislim da je najbolje rešenje povremeno skidanje kasete i pregled svega i brisanje svećica.

za oscilacije vidi dijagnostiku ko ima bolju neku.

ova tvoja kaseta je i dalje dobra, moraću da je koristim još neko vreme, u novembru mi ističe reg pa tad planiram kompletno sređivanje auta pa ću ti je tada vratiti i odužiću ti se za ovo jer si me spasao, ne bih uopšte mogao da vozim auto.
nisam još naručio kasetu, pokušao sam da saznam koliko je poštarina i da li neko dolazi pa ostade tako. sad evo gledam ponovo gde su koje cene pa da rešim to.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 29 Sep 2020, 13:02

Bio je davno na onoj pravoj ali nisam dobio neke zamerke jer se to ne dešava stalno.
Nema šta da mi se odužiš, drago mi je da sam mogao nekako da pomognem. :th_hi:
Pre nekog vremena bilo je ovde pisanja o amortizerima pa je u igri bila neka radnja iz Budimpešte. Videh kod njih da je kaseta oko 250€.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 29 Jan 2021, 12:14

Da li ima da se kupe novi farovi za stari 9-3?
Gbg nema.
Smorio sam se sa ovim projektorima, levi ne baca kako treba a rešenja nema, pa bih da se vratim na fabriku i ne diram to više, otišli i živci i vreme.
One providne plastike mi se ne sviđaju, previše je buljavo pa nisam ni za to rešenje iako bi efekat bio najbolji.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 29 Jan 2021, 23:08

Nisu mi ni pali na pamet. Imaju tu foru sa ,,popustom" :jmj:
Šta beše, ne postoji neka reparacija ogledala? Ja imam duple farove ali ogledala nisu baš u nekom stanju...tj, taj levi (odnosno, oba) koji je bio na autu a koji je oštećen od izletanja sa puta je bio u super stanju što se tiče ogledala. Farove koje sam kupio naknadno nisu baš bili tako dobri sa ogledalima.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 30 Jan 2021, 09:50

Za 7-8.000rsd mislim da ti se ne isplati nikakva intervencija - za 900OG ogledala kostaju oko 40-50EUR komad, za ovaj nisam video da ima, a ako ima cena je slicna.
Mislim slobodno eksperimentisi......al mislim da smo imali dovoljno primera gde je na prvi pogled najskuplje resenje bilo na kraju najjeftinije

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 30 Jan 2021, 12:10

Dovoljno sam eksperimentisao što se tiče toga.

Povratak na “SAAB NOVI-POLOVNI DELOVI INFORMACIJE”