Izđemu ostalog i dok ubrzavam... ali nakon ovog promatranja definitivno se može reći daj e vezano za brzinu, u rasponu od nekih 15-25 km/h... (neki kilometar gore dole možda). Nebitno da li je u pitanju prva, druga brzina ... obe brzine ali sa pritisnutim kvačilom (kao ler) li ler... Dok ubrzavaš, otprlike kako uđe u treću taj zvuk se gubi... a ne mogu ga probati trećom jer ta brzina je je već ispod 1000 obrtaja što se tiče treće...
Onaj snimak iz prvog posta, to je nizbrdica, spuštanje u leru od nule... Ako pažljivo poslušaš, možeš primetiti kako posle par sekundi kreće da "uji" i onda se pojačava.. To otprilike i kreće kad se postigne ta neka brzina od 15ak ili malo manje km/h...
A to što kaže za zastavin zvuk, tako se čuje i kod mene druga brzina

... To sam od početka primetio, pod pretpsotavkom kao što si i ti rekao, da je to brzina koja se ovde najviše koristila... ( jer mi se prethodni auto, dizel, čuo tako u trećoj) .. Najbolje primetiš kad vraćaš iz treće u drugu, pa kad se angažuje druga, prelazi u taj zvuk "zastave"... Mada to me i nije toliko brzinulo, malo se čuje, prethodni je bio takav, svaki drugi auto se u nekoj brzini tako čuje ...
Ali kao što i sam kažeš, sledeći korak je otvaranje menjača pa da se onda vidi šta i kako...