Popusti u prodavnicama

Popusti koje ostvaruju članovi kluba
Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član
Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01

Popusti u prodavnicama

Postod VladimirS » 14 Nov 2019, 16:10

Može li neko da napiše koliki su popusti po prodavnicama s kojima klub sarađuje?
Za stare znam (ali ne bilo loše da se napiše zbog novi članova) a za ove nove ne mogu da nađem.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Re: Popusti u prodavnicama

Postod kd23se4 » 15 Nov 2019, 11:07

Vlado,

Popust nije nigde fiksan (ni kod novih ni starih), zavisno od programa odobravaju popuste 10-20%

Auto Mika, Trigema i Euroauto nam odobravaju 10-20%, zavisno od programa - kod Gazele je isto tako, vecina 20% al znam da je kod SKF i nekih drugih 15%.......tako da varira, al svakako je manje od MP cene.

Sa Euroautom cu se cuti krajem sledece nedelje da jos jednom potvrdim.

U pregovorima smo sa jos nekim firmama, ali o tom po tom

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 15 Nov 2019, 11:12

Razumem da ne može da se napiše za svaki artikal, kad već nije za sve isti popust, ali mislim da je pre pisalo malo preciznije. Da li za Kit komerc funcioniše popust?

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 15 Nov 2019, 11:28

Kit Komerc je "komplikovan" - daju nam samo jednu karticu. Kartica je kod mene, ja sam na Novom Beogradu - kome od clanova treba, moze da je dobije na zajam.

Oni imaju sistem da se skenira njihova kartica na kasi i nece da menjanju zbog nas, a da nam daju karticu za svakog clana nije realno.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 15 Nov 2019, 12:43

Baš strogo vode računa :cry:

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 15 Nov 2019, 12:57

Moja dobra volja je tu - kad neko kupi nesto u Kit Komercu nek poruci na NBG - javi mi se na PM - ponese clansku kartu na uvid (ne znam sve ljude) - ja mu dam njihovu karticu - ode u prodavnicu plati/podigne i nek mi vrati karticu

Ja radim blizu Hyatta, a zivim kod studentskog grada.......tako da sam 90% vremena na Novom Beogradu.

Zao mi je zbog ovoga, ali sistem kod njih je takav i nismo u poziciji da menjamo.

Srecom sa drugima funkcionise daleko jednostavnije

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 15 Nov 2019, 15:25

Ovo što si naveo može samo u slučaju da to nešto ima samo kod njih i nigde više.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 15 Nov 2019, 16:03

Da se razumemo Kit Komerc je odlican za:

- ulja i filtere
- imaju skoro ceo ATE program na lageru
- imaju ogroman lager delova i cesto imaju svasta

Jedino sam pre 2 nedelje bio negativno sokiran cenom Varta akumulatora, jer me u KIT-u sa silnim popustima te gotovina te kartica isti akumulator izasao skuplje nego sto sam platio u Beocar gde nemam nikakve povlastice - dakle treba proveriti na par mesta

Ovo je inace situacija kad se ljutim na ljude koji zovu, kazu im nema delova, i onda ovde kukaju ili traze polovno.

Ima brate, Gazela, Euroauto, Trigema (za Bosch).........kod njih u 99% slucajeva moze da se poruci.

Ali ako ti prodavac u Kit Komercu rekao "nema" onda nema i kraj - kod njih vazi ona "nikad to nismo uvozili" (i za tebe nikad necemo)

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 15 Nov 2019, 18:05

Ovo što si napisao vezano za akumulatore, pa i još neke stvari, je istina. Može da se pronađe jeftinije ili u istoj ceni kao sa popustom u nekoj lokalnoj radnji. Samo treba potražiti.

Korisnikov avatar
trx88
Site Admin
Pridružio se: 30 Okt 2016, 16:44

Postod trx88 » 15 Nov 2019, 23:20

Boki, treba mi pomoć oko delova, kad već pričate o tome.
Pokušavam da nađem set lanaca, lancanika, klizaca, zatezaca, itd. za 9000 (long block).
Našao sam na Skandix-u, ali hoću da vidim da li to isto može i ovde.
Sastavio sam PDF sa svim delovima i serijskim brojevima izvucenim iz SPC (Saab Parts Catalog).
Lanac - xxxxxxx
Zatezač - xxxxxxx
Itd.

U Euroautu su mi rekli da nema. Rekao sam da znam da nemaju na lageru, i da bih hteo da mi poruce.
Poslao sam upit Gazeli, pa ćemo da vidimo.
Kojoj još radnji da pošaljem?

Sent from my BBB100-2 using Tapatalk

9-3 1.9 TiDS (2005)

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Nov 2019, 01:35

Ubaci brojeve delova koje imas na daparto.de, kad ti izbaci nazive proizvodjaca sa cenama stavi ovde koji su brendovi pa ti kazem onda.

Ovako iz glave....Vudim Trade i Kit Komerc su uvoznici za SWAG (lanci).......Lav Auto - kod njih mozes isto da porucis svasta

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 16 Nov 2019, 08:34

Probao sam to kada sam tražio kasetu, onako informativno, otišao na Daparto, pronašao marke i na jedno dve-tri adrese slao upite. Tražio sam uvoznike. Svi kažu da to ne mogu da poruče. Gazela isto.
Za komplet lanaca i svega što ide uz to bi bilo interesantno pronaći pošto je cena originala oko 400€.

Korisnikov avatar
trx88
Site Admin

Postod trx88 » 16 Nov 2019, 17:21

Jedino sto mi je Daparto izbacio su lanci, ostalih delova nema.
Doduse, izbacio mi je set za balansne osovine marke "FAI". Prvi put cujem.

Ono sto sam uspeo da nadjem ovde je na sajtu https://www.automotodelovi.rs
Za bregaste:
https://www.automotodelovi.rs/bga-tc1035fk-2
Za balansne:
https://www.automotodelovi.rs/bga-tc1036fk-2

Firma BGA (BG Automotive, po svemu sudeci, iz Engleske). Izgleda da nit' smrdi, nit' mirise... Kao Dejan Cukic. :D
9-3 1.9 TiDS (2005)

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Nov 2019, 19:14

Ako se dobro secam Swag i Febi lance imas kod Lav Auta.

Stavi brojeve za spanere, vodjice, sta treba....da vidim dal cu naci nesto.

Ako stavis broj dela za set teze je naci, bolje deo po deo

Korisnikov avatar
trx88
Site Admin

Postod trx88 » 16 Nov 2019, 19:39

Dokument

Mogu ja lako lanac da nadjem, a verovatno i zatezac.
Ali ako bi se vec vadio motor, pametno je zameniti sve vezano za to.
9-3 1.9 TiDS (2005)

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Nov 2019, 22:20

Ako bas hoces sve da menjas, kod Schwedeteile je nesto jeftinije https://www.schwedenteile.de/steuerkett ... -p-77.html

Takodje preporuka da se pusti mail Skanimportu....uglavnom su jeftiniji od Skandix-a, samo su pre par godina skinuli cene sa neta....ne znam zasto.

Ovako pojedinacno verovatno moze da se nadje 70% delova, al ako hoces bas sve onda OK, mozda bolje odmah set da se uzme.

Nikad nisam menjao na benzincima lanac, al na 2.2 dizelu.......evo pre oko godinu dana menjali dihtung glave na nekih 360.000km, pa ajd kad vec radimo...kupili lance (3 kom.) i vodjice i hidr.spanere.....vodjice su imale jako malo habanja, spaneri radili savrseno, lancanici kao novi.

Ne znam kakva je situacija kod novijih benzinaca......za B201 znam da kazu u 95% slucajeva samo lanac (ionako mislim da sem spanera i lanca nema da se kupi nista novo)

Mozes da kupis i onu kinesku kamericu - endoskop pa da je zavuces i vidis situaciju.......kosta oko 10eur

Korisnikov avatar
trx88
Site Admin

Postod trx88 » 17 Nov 2019, 09:42

Ovo sa linkova je za short block (94-98).
Izgleda postoji neka razlika... Jedina koju ja vidim sa slika je da su klizaci metalni, a ne plasticni.
https://shop.speedparts.se/en/prod/saab ... 5mm-1.html
https://shop.speedparts.se/en/prod/saab ... 85086.html
Vidim ja da cu potencijalno da idem na onu opciju sto ljudi dovoze robu iz Svedske kombijem...
Kod Skandix-a je 415 evra bez PDV-a.
http://www.skandix.de/en/spare-parts/en ... ?f=s247388

A gde bih gurnuo tu kamericu? :D
Mora da se skine nesto sigurno, pa ne znam da li to mogu ja da uradim. Da vidim kakvo je stanje.
9-3 1.9 TiDS (2005)

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 17 Nov 2019, 10:47

Mislim da bi bilo dovoljno da skines poklopac glave

Korisnikov avatar
stevak
Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09

Postod stevak » 17 Nov 2019, 21:03

ex SAABotražitelj <9000CS>

Korisnikov avatar
alonso
Pridružio se: 15 Jan 2019, 00:16

Postod alonso » 18 Nov 2019, 15:01

kd23se4 je napisao:
17 Nov 2019, 10:47
Hvala na informaciji za kitkomerc karticu i za izlazka u susret da je zajmiš... Ne znam što su ljudi zapeli za kitkomerc, jer kad spojiš gazelu, euroauto i euro07 pa ne znam dal ima nešto što nema u ove tri radnje (a mislim da i svaka pojedinačno ima 99% onoga što i kitkomerc nudi). A svakako su jeftinije u startu od kitkomerca...
trx88 je napisao:
17 Nov 2019, 09:42
Evo moje iskustvo sa traženjem sličnog dela... Klizač lanca balansnih osovina za b207.
Uz spomoć skandix-a i EPC-a našao originalni broj dela samog klizača, a ne celog seta. I upustio se u potragu...

Poslao upit gazeli (mora mail-om, tako funkcioniše, može u radnji al oni šalju onda mail ovima što rade na nabavci, pa vam je kraće da vi odmah pošaljete mail).
Dobio odgovor da mogu da mi nabave febi španer za 1 dan (pitao sam i za španer i za klizač, oba broja dao). Za klizač mi nisu ništa odgovorili. Poslao sam opet mail i zahvalio se i pitao "a šta sa klizačem" i nisam dobio nikakav odgovor. Posle 2 dana zvao radnju da probam tako, gde su mi objasnili ovo što sam ja preneo iznad (da preko mail-a funkcioniše i da mogu samo da čekam).
Naravno u početku sam odmah objasnio da znam da delove sigurno nemaju na stanju i da me zanima da li mogu da ih nabave. Ranije sam pitao za amortizere i gume, pa se možda koleginica koja odgovara na mail "naljutila" što još uvek ništa nisam kupio, iako sam tad napisao da me zanimaju informativno cene i da ću da se najavim u budućnosti kada budem kupovao to. Šta ja da radim kad funkcionišu ko tajna služba i za najobičniju cenu mora da telefoniraš i pišeš mail-ove :abr: (inače, na gume nema popusta, kaže nema ni jedna firma i da su cene guma iste za sve). Tad za amortizere kad sam dobio odgovor, pitao sam da li važi popust saab kluba uz člansku kartu , na šta mi je ona odgovorila da je već obračunala popust u prethodnoj ceni (iako ja nisam pominjao saab klub niti popuste niti člansku kartu)

S obzirom da od gazele ništa nema po ovom pitanju, dalje u potragu sam nastavio po ostalim radnjama... Zvao kitkomerc, opet zavrzlama, pošalju me na nabavku, pa onda kad sam tu objasnio šta mi treba, oni mi kažu da zovem radnju pa da iz radnje pišu zahtev... mora tako... Dao im sve, kaže javiće sutra... Sutra zovem, oni kao ne može da se naruči, uz malko laganja da su me zvali a ja se nisam javljao ...

Zvao lav auto, vrlo ljubazni al bez uspeha... Čak taj sa kim sam pričao je uspeo da nađe po broju dela da je to klizač, ali ne može da nabavi preko uvoznika svojih...

Na online katalogu euro07 radnje ja sam ukucao taj broj i rezultati pretrage su bili dva tri seta lanca, ali je i našao posebno klizače, međutim nema na stanju... Zvao da probaju da nabave, takođe ga nađu kao klizač ali ne mogu da nabave...

Pisao Tiki Vent-u, nisam dobio odgovor.

Na kraju zvao Euro Auto, spoje me sa nabavkom i taj dečko je bio vrlo ljubazan i dobrih pet minuta je pokušavao da pronađe... Nije uspeo da nađe to što tražim, odnosno uspeo je da nađe jedan da se naruči ali tek u decembru, i problem je što je kao "OEM" pa košta preko 10 hiljada dinara...

Zvao sam i neki opelov ovlašćeni servis - prodavnicu, ali ništa...

Pre nego što sam krenuo u potragu po radnjama, ja sam to našao na skandix-u i na ebayu, ali rekoh ajde da proverim po radnjama , vodim se time ako ga ima po ebayu, skandixu i svim stranim sajtovima za auto delove, da mogu i oni da ga nabave... ali očigledno ne

Na kraju sam naručio sa ebay-a, trajaće možda nedelju dana duže nego dostava sa skandix-a , ali je na skandixu dostava 35 evra...

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 18 Nov 2019, 21:42

Gazela - zvati ekipu u Zemunu, mnogo dobri momci i hoce da pomognu. Kad kazu da ce da ti jave zovu te i jave.
Milan, Sloba.....ma svi su super.

Lav Auto - jako ljubazni i korektni i hoce da se potrude da poruce

Kit Komerc i Euro 07 - ako ima ima, ako je ona "nikad nismo uvozili" - zaboravi
Ono sto volim kod Kit Komerca, imaju cesto dobar izbor delova - ako necu neki jeftin deo (a necu, jer nemam para da placam majstorima da mi 3x menjaju isti deo) onda cesto imaju dobar deo koji uglavnom nabave za koji dan, najcesce sutra.

Euroauto - i ovde preporuka za "zemunsku ekipu" - ako im se objasni da ti nije hitno i da hoces da cekas sve poruce. Jednom sam porucio silent blokove za vesanje 900ke - jedno 12 kom. i to 6- razlicitih pozicija, samo sam brojeve morao da iskopam i jedno mesec dana da se strpim i doslo.

Korisnikov avatar
alonso

Postod alonso » 18 Nov 2019, 22:05

Da, EuroAuto je i jedini koji je mogao da nabavi ovaj deo (preskup jer je originalan, ali barem je mogao...). Do duše, da ne kažem da gazela nije mogla, s obzirom da me je totalno iskulirala ova što je zadužena za nabavku .... Ubuduće ću da zovem te koje kažeš, ili lično u radnji.. Pa nek oni pišu mail, ja kad to radim, odgovor koji dobijem mi je previše neozbiljan... te navodno uračunat popust, pa slovnih grešaka kolko hoćete, sve nešto copy paste pa 5 različitih fontova u jednoj rečenici itd ...

Korisnikov avatar
Sava
Pridružio se: 14 Feb 2018, 12:34

Postod Sava » 31 Dec 2019, 13:41

Drugar, jel popust sa našom članskom karticom, može da se koristi i za kupovinu delova za druga vozila koja nisu Saab? Imam u porodici više automobila pa bih i za njih koristio?

Korisnikov avatar
alonso

Postod alonso » 31 Dec 2019, 14:15

@kd23se4 će ti zasigurno reći da li je to u redu prema klubu. Ono što ja mogu da ti kažem je da sam dvaput uzimao deo u gazeli koji nije za saab-a i priložio sam člansku kartu i ostvario popust. Prvi put neki filter goriva za corsu, bez problema... Drugi put neka spona, nije bilo "problema" ali je prodavac prokomentarisao "kako to ipak nije deo za saab-a", na šta sam mu ja rekao ok, nema veze, platiću maloprodajnu cenu.... ali je on ipak otkucao sa popustom ... Znači, nije bio problem, ali je prokomentarisao da to baš nije ok...

Ja na prvi pogled ne vidim problem u tome, nije neka masovna kupovina delova u pitanju pa da je to zloupotreba... i to je popust na istom principu kao za firme / servisere, a nikome nije ograničeno šta može da kupuje... Ipak ako uprava smatra da to ne bi trebali da radimo, naravno da ću da poštujem...

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 31 Dec 2019, 15:16

Sava je napisao:
31 Dec 2019, 13:41
Drugar, jel popust sa našom članskom karticom, može da se koristi i za kupovinu delova za druga vozila koja nisu Saab? Imam u porodici više automobila pa bih i za njih koristio?
Ako pitas vecina/svi ce ti reci NE, al ako mudro cutis pola njih ti nece nista reci.....i naravno pomaze ako je npr. deo za Opel ili neku GM marku, jer to uvek mozes provuci za Saab, ako trazis za Reno ili nekog japanca naravno teze reci da je za Saab..

Povratak na “KLUPSKI POPUSTI”