Probaću što detaljnije da objasnim problem koji se prvi put javio večeras
Pojačavanje zvuka na volanu je prestalo da radi, a raznim isprobavanjem došao sam do zaključka da se to dešava dok su svetla uključena, tačnije, dovoljno je da su pozicije uključene. Evo ukratko po stavkama...
Pojačavanje zvuka na volanu ne radi kada su:
1. Uključena kratka svetla i pozicije, na kontaktu ili dok motor radi (svejedno)
2. Uključene pozicije, na kontaktu ili dok motor radi (svejedno)
Pojačavanje zvuka na volanu radi kada su isključena svetla (prekidač na 0) bez obzira da li je auto ugašen, na kontaktu ili motor radi
Nakon što se svetla uključe, moguće je pojačati dugmetom na volanu narednih sekund - sekund i po najduže.
Sve ostale komande na volanu rade sve vreme - smanjivanje zvuka - "par" sa ovim problematičnim... prebacivanje stanica, next itd (bez obzira da li svetla rade ili ne)
Napomenuću za svaki slučaj, ali sam siguran da nema nikakve veze, da je motor pre pet dana "opran" ALI: nije puškiran, sam motor nije "nalivan" vodom, izbegavani su senzori, kompjuter, akumulator je bio skinut sve vreme, nakon pranja ostao je da se suši dva dana sa otvorenom haubom i skinutim branikom i farovima. Džekovi od farova su bili zaštićeni steč folijom, pa je prilikom skidanja možda prošlo malo vode ali sam na oba naprskao kontakt sprej pre vraćanja na farove.
Od tada kao što sam rekao prošlo je već 5 dana i auto je redovno vožen a ovo se desilo večeras. Prvo mi je palo na pamet da problem možda prave led pozicije u farovima, jer je jedna od njih "tinjala". Skinuo sam ih i stavio normalne halogene ali se ništa nije promenilo.
Probao sam i sa skidanjem minus kleme sa akumulatora na par minuta, vratio i probao opet ali se ništa nije promenilo.
Potenciometar na samom radiju je znao često da zeza, tj da pojačava zvuk bez obzira u koju stranu vrtite, a to se je recimo sada nestalo i on večeras radi normalno
Pojačavanje na volanu (Volume Up + ) ne radi dok su uključena svetla
- alonso
- Pridružio se: 15 Jan 2019, 00:16
- sasa90
- Pridružio se: 24 Feb 2019, 16:36
Re: Pojačavanje na volanu (Volume Up + ) ne radi dok su uključena svetla
Matori, ti mora da si se smorio. Tema pregledana 280 puta, a od odgovora nekog ni traga ni glasa
Nisam imao takav problem, a sve što mi pada na pamet, jeste da su ti neke 2 žice u spoju. Možda bi mogao da izvadiš radio i da pogledaš konektore, odnosno da ih izvučeš malo, prodrmaš i da vidiš hoće li imati kakvog efekta. Ako to ne uspe, odlazak kod električara ti ne gine.
A što se potenciometra tiče, ako imaš problema sa još nekim od ta tri komada na centralnoj konzoli, skini dugme(samo ga povuci malo jače i spašće) i naprskaj unutra WD sprej. Koristi onu cevčicu za WD i nemoj preterivati. Ne bi bilo loše i da zaštitiš nekom krpom područje oko potenciometra.
Ako uspeš da rešiš problem, viči
Nisam imao takav problem, a sve što mi pada na pamet, jeste da su ti neke 2 žice u spoju. Možda bi mogao da izvadiš radio i da pogledaš konektore, odnosno da ih izvučeš malo, prodrmaš i da vidiš hoće li imati kakvog efekta. Ako to ne uspe, odlazak kod električara ti ne gine.
A što se potenciometra tiče, ako imaš problema sa još nekim od ta tri komada na centralnoj konzoli, skini dugme(samo ga povuci malo jače i spašće) i naprskaj unutra WD sprej. Koristi onu cevčicu za WD i nemoj preterivati. Ne bi bilo loše i da zaštitiš nekom krpom područje oko potenciometra.
Ako uspeš da rešiš problem, viči
- alonso
Nije da nisam Definitivno nema nikakve veze sa pranjem jer sam saznao da se ponekad dešavalo i ranije... Tek nakon par dana skapiram da kad se uključe pozicije tada "zasvetle" i dugmići, tj tek su tada osvetljeni, pa sam pomislio da problem može biti u samom dugmetu, tj da su negde ispod spoj među žicama (od lampice i ta koja služi za funkiciju dugmeta), mada nisam dirao još uvek jer hoću prvo da proverim da li postoji neko ažuriranje softvera (jer postoje još neki drugi gremlini ... ), pa ću onda i to videti ako se ne reši, a za sada potenciometar rešava stvar
hvala za savet za točkiće, iskreno jedan sam probao da skinem taj od radija i pomerio sam balans zvuka, ali nisam bio svestan toga pa sam mislio da je crkao neki zvučnik batalio sam dalje taj posao jer sam mislio da se mora to srediti sa unutrašnje strane radija...
tako da ću ovo odmah uraditi a verovatno ću koristiti kontakt sprej pre wd-a , mada prvo ću da vidim šta se uopšte tu "podmazuje" ...
- sasa90
- Pridružio se: 24 Feb 2019, 16:36
- alonso
- alonso
Jel neko možda zna za video uputstvo (ili tutorijal na nekoj internet stranici) kako se skidaju ovi dugmići sa volana ? Nisam uspeo da pronađem, osim nekih kako se skida airbag, a ako postoji baš za dugmiće bilo bi dobro da baš to nađem , da ne čačkam napamet puno....
inače, onaj problem sa početka teme, pa hajde da skinem i viidm dal ima pomoći i šta se dešava.... Kada su uključena svetla (dok svetle i dugmići) , ne rade komande za pojačavanje i smanjivanje... Kad su svetla isključena, sve radi ko sat...
inače, onaj problem sa početka teme, pa hajde da skinem i viidm dal ima pomoći i šta se dešava.... Kada su uključena svetla (dok svetle i dugmići) , ne rade komande za pojačavanje i smanjivanje... Kad su svetla isključena, sve radi ko sat...