Kratka svetla Saab 9-3ss
- sasa90
- Pridružio se: 24 Feb 2019, 16:36
Re: Kratka svetla Saab 9-3ss
[/quote]
Nisam uradio još uvek ništa,bio sam preko,e sada ću se uključiti u potragu za novim nosačima.sijalice sam uzeo preko,bosch h7 +20%.A ovo prvi put vidim da se sijalica deformiše :D
[/quote]
Veruj mi da i ja :-D
Nisam uradio još uvek ništa,bio sam preko,e sada ću se uključiti u potragu za novim nosačima.sijalice sam uzeo preko,bosch h7 +20%.A ovo prvi put vidim da se sijalica deformiše :D
[/quote]
Veruj mi da i ja :-D
- ZoranSljivic
- Pridružio se: 23 Mar 2019, 08:30
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Ovo? https://www.kupindo.com/Signalizacija/5 ... cedes-w211
ili
https://www.kupujemprodajem.com/search. ... %20adapter
ili
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- ZoranSljivic
To je to na Kp.Spasio si me :D Kad se vidimo na nekom skupu,imaš pivo i pljeku :Dkd23se4 je napisao: ↑20 Maj 2019, 17:52Ovo? https://www.kupindo.com/Signalizacija/5 ... cedes-w211
ili
- kd23se4
- Site Admin
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- alonso
- Pridružio se: 15 Jan 2019, 00:16
S obzirom da je tema vezana za svetla kod 9-3ss, hteo bih da napišem ovo jer sam od kolege čuo da nije tako retka pojava kod ovih farova ... Mislim na to da se unutar fara klacka ceo sklop kratkog i dugog svetla, pomera u odnosu na kućište fara... kao na snimku ispod
https://drive.google.com/file/d/1I62YzT ... sp=sharing
Iako ovo ranije nisam viđao, na prvi pogled mi nije delovalo da je nešto tu slomljeno, pa sam skinuo far i video o čemu se radi.
Onda sam video da i u prostoru iza sočiva i reflektujućih površina kratkog i dugog svetla ima po jedan plastični nosač, a kod kratkog se metalni deo izvukao iz tog nosača... tako da je bilo potrebno "udžekovati" ga nazad
Ne znam tačno šta bi mogao bi ti razlog ovog ispadanja, kod mene gde se sijalica zaključava metalnom žicom - osiguračem razlog može biti to "guranje" projektora unapred kada pokušavate da zaključate sijalicu, zato je možda ono rešenje sa plastičnim nosačima sijalice koji se samo zaokrenu bolje ovde
takođe, pomoću ovoga se far šteluje, tj kada na kućištu fara vrtite šraf za nivelaciju, ovaj deo se pomera, tako da verovatno može da ispadne i kada se pretera sa okretanjem ...
https://drive.google.com/file/d/1I62YzT ... sp=sharing
Iako ovo ranije nisam viđao, na prvi pogled mi nije delovalo da je nešto tu slomljeno, pa sam skinuo far i video o čemu se radi.
Onda sam video da i u prostoru iza sočiva i reflektujućih površina kratkog i dugog svetla ima po jedan plastični nosač, a kod kratkog se metalni deo izvukao iz tog nosača... tako da je bilo potrebno "udžekovati" ga nazad
Ne znam tačno šta bi mogao bi ti razlog ovog ispadanja, kod mene gde se sijalica zaključava metalnom žicom - osiguračem razlog može biti to "guranje" projektora unapred kada pokušavate da zaključate sijalicu, zato je možda ono rešenje sa plastičnim nosačima sijalice koji se samo zaokrenu bolje ovde
takođe, pomoću ovoga se far šteluje, tj kada na kućištu fara vrtite šraf za nivelaciju, ovaj deo se pomera, tako da verovatno može da ispadne i kada se pretera sa okretanjem ...
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Dobro zapazanje!
Meni se već godinama rasteluju duga svetla kad ih stelujem preko onog prekidača za visinu u kabini. Znaci nastelujem ih fizički na onom šrafu i dok mi je prekidač na nuli sve je ok. Posle prvog pomeranja prekidača duga svetla odu u visinu i tako ostaju za stalno.
Meni se već godinama rasteluju duga svetla kad ih stelujem preko onog prekidača za visinu u kabini. Znaci nastelujem ih fizički na onom šrafu i dok mi je prekidač na nuli sve je ok. Posle prvog pomeranja prekidača duga svetla odu u visinu i tako ostaju za stalno.
- alonso
@Bagzi93
Vidi kakva je situacija sa ovim nosačima. Dok je far bio skinut, video sam da je u prostoru iza dugog svetla otkačen jedan mali beli džek i ja ga spojio... Nakon što sam vratio sve, primetio sam da taj levi far čim se uključe svetla , motorić za nivelaciju uvek odradi nešto svoje tj menja visinu. Verovatno je sa razlogom bio otkačen tako da sam ga na kraju otkačio i podesio visinu.
Inače, na nekom prethodnom autu mi je crkao jedan motorić za nivelaciju, a pre toga mi je napravio sra** tako što je bez razloga spustio projektor (fabričk) dole u patos, pa sam do kuće vozio sa jednim farom bukvalno... nakon toga sam oba motorića otkačio i farove naštelovao malo ispod visine koje treba da budu, da u slučaju kad neko sedne pozadi ne zaslepljuje nikoga u susret.
To ću najverovatnije uraditi i na 9-3, mada vidim da su motori sa razlogom već isključeni.
Vidi kakva je situacija sa ovim nosačima. Dok je far bio skinut, video sam da je u prostoru iza dugog svetla otkačen jedan mali beli džek i ja ga spojio... Nakon što sam vratio sve, primetio sam da taj levi far čim se uključe svetla , motorić za nivelaciju uvek odradi nešto svoje tj menja visinu. Verovatno je sa razlogom bio otkačen tako da sam ga na kraju otkačio i podesio visinu.
Inače, na nekom prethodnom autu mi je crkao jedan motorić za nivelaciju, a pre toga mi je napravio sra** tako što je bez razloga spustio projektor (fabričk) dole u patos, pa sam do kuće vozio sa jednim farom bukvalno... nakon toga sam oba motorića otkačio i farove naštelovao malo ispod visine koje treba da budu, da u slučaju kad neko sedne pozadi ne zaslepljuje nikoga u susret.
To ću najverovatnije uraditi i na 9-3, mada vidim da su motori sa razlogom već isključeni.
- Pufta
- Pridružio se: 09 Apr 2016, 14:47
Eto cisto da dodam sto ne znate ili niste napomenuli. Mogu da se menjaju projektori i to izadje skoro pa original. Imaju ljudi koji to opasno rade. A druga stvar i meni su farovi bili nikakvi,pa sam ubacio aftermarket xenone i sijaju gotovo odlicno. Dok se sa halogenom sijalicom nije videlo nista.
- alonso
@Pufta
Kod mene su trenutno halogene sijalice i svetle dobro, verovatno jer su projektori u odličnom stanju. Svakako i ja planiram LED/ ksenon varijantu uskoro, samo da mi stignu ksenoni i adapteri za LED pa da isprobam obe varijante... Inače bi ksenon uvek bolje svetleo nego led, ali sam ranije već pisao zašto hoću da isprobam ovu vrstu led-ova koje sam pominjao...
Kod jednog drugara katastrofalno svetle kratka svetla (projetkori), skoro pa i da se ne vidi ništa noću... drago mi je da čujem da si ti taj problem rešio prosto, ubacivanjem ksenona
Kod mene su trenutno halogene sijalice i svetle dobro, verovatno jer su projektori u odličnom stanju. Svakako i ja planiram LED/ ksenon varijantu uskoro, samo da mi stignu ksenoni i adapteri za LED pa da isprobam obe varijante... Inače bi ksenon uvek bolje svetleo nego led, ali sam ranije već pisao zašto hoću da isprobam ovu vrstu led-ova koje sam pominjao...
Kod jednog drugara katastrofalno svetle kratka svetla (projetkori), skoro pa i da se ne vidi ništa noću... drago mi je da čujem da si ti taj problem rešio prosto, ubacivanjem ksenona
- ZoranSljivic
Ajde molim te reci mi,gde ima da se kupe projektori-sočiva?Pufta je napisao: ↑22 Maj 2019, 21:51Eto cisto da dodam sto ne znate ili niste napomenuli. Mogu da se menjaju projektori i to izadje skoro pa original. Imaju ljudi koji to opasno rade. A druga stvar i meni su farovi bili nikakvi,pa sam ubacio aftermarket xenone i sijaju gotovo odlicno. Dok se sa halogenom sijalicom nije videlo nista.
- Pufta
- Pridružio se: 09 Apr 2016, 14:47
Pazi ja licno nzn koji projektori mogu da idu,posto ima raznih. Gledao sam dosta po netu kako ljudi rade. Ima kod nas na Fb stranica Reparacija farova. I imas video snimke kako je covek sredio farove,naravno odneses mu,on odradi i platis. A koliko sam upucen,nije bas mlecno da sam to radis,jer je tesko otvoriti far,a jos teze vratiti,a da ne ulazi vlaga i voda. Probaj da ubacis xenone veruj mi sijace odlicno. A koliko znam Morimoto ili tako nesto su najbolji projektori. Mozes da istrazis po netu,pa da probas i sam da uradis. Ima dosta snimaka o tome.
PS. Evo ti link od Fb stranice tog lika,mada ima ih dosta po fb koji se reklamiraju,pa potrazi i sam.
https://www.facebook.com/reparacijafarova/
PS. Evo ti link od Fb stranice tog lika,mada ima ih dosta po fb koji se reklamiraju,pa potrazi i sam.
https://www.facebook.com/reparacijafarova/
- alonso
Da li bi ti nešto ovako pomoglo ? može se poručiti ovde
ako su tvoji nosači polomljeni, iako je ovo namenjen za xenon prepravku, sigunro može da drži i običnu sijalicu, samo što bi džek prepravio da ga razdvojiš od nosača
- sasa90
- Pridružio se: 24 Feb 2019, 16:36
Možda i bi, mada za sad ova moja budževina radi posao
Imaću to definitivno u vidu. Hvala
Imaću to definitivno u vidu. Hvala
- Minketa
- Pridružio se: 01 Okt 2018, 22:48
Ovo sam zatekao u desnom faru. Ne radi, zato sam skidao.
Sijalica landara u lezistu, lepo se vidi na slici da je odlomljeno plasticno pero na faru. Nisam zatekao nikakav osigurac/oprugu - samo se zavrne u far i navuce gumeni poklopac.
Off the records, nemam ksenone, a mislio sam da ih imam. Zatekao sam H7 Osram, i na oko izgleda ispravna.
Sta da radim sa ovim?
Pratim diskusiju oko ovih nosaca sa KP, nisam siguran da sam shvatio o cemu se radi ali sam na putu prosvetljenja. Nego, sta ciniti sa ovim istopljenim, u kome su buksne/kontakti?
- alonso
Deluje da je baš oksidovalo i izgorelo... Nosači sa KP koje pominješ (link ka kp nije važeći više) , ako liče na ono iz mog prethodnog posta onda služe da sijalicu možeš da staviš u tvoj far bez stavljanja u fabrički nosač / džek prvo... Recimo kada hoćeš ksenone ili led da staviš ... verovatno znaš kako izgledaju i jedni i drugi ali ajde da pomenem... to ne bi mogao da izvedeš sa fabričkim kao tvoj što je, s obzirom da instalacija ksenona "izlazi" iz sijalice (gde su kleme na halogenoj H7 sijalic, sa ksenonske idu kablovi) a kod led-ova je to ventilator ili hladnjak....
S obzirom da je na ovakvom tipu fara nosač sijalice i džek jedno te isto, ne može da se iskoristi za led / ksenon varijantu. I onda kupuješ taj adapter, nosač koji će zameniti tvoj fabrički nosač i omogućiti da se sijalica drži u faru, ali neće biti zatvoren sa zadnje strane pa instalacija može da ide dalje do fabričkog džeka...
Ja sam mislio da je kod mene ista ovakva situacija, dok nisam skinuo poklopac i video da je dosta jednostavnije, tj "klasično" (sijalica se stavlja u far i zaključava žicom - osiguračem, a džek se onda stavlja na sijalicu
Nisam baš siguran šta bi mogao da uradiš po pitanju slomljenog "peraja" , sumnjam da bi neki adapteri pomogli jer bi se i oni klimali kao što to radi i fabrički nosač trenutno. Mislim da je neko pisao kako ih je lepio silikonom.
Kod mene su džekovi takođe propali , buksne su bukvalno bile zavarene za kleme sijalice, pa je sve malo popucalo prilikom skidanja... Tako da planiram da ove postojeće džekove isečem i stavim iste samo nove (kao sa slike)
S obzirom da je na ovakvom tipu fara nosač sijalice i džek jedno te isto, ne može da se iskoristi za led / ksenon varijantu. I onda kupuješ taj adapter, nosač koji će zameniti tvoj fabrički nosač i omogućiti da se sijalica drži u faru, ali neće biti zatvoren sa zadnje strane pa instalacija može da ide dalje do fabričkog džeka...
Ja sam mislio da je kod mene ista ovakva situacija, dok nisam skinuo poklopac i video da je dosta jednostavnije, tj "klasično" (sijalica se stavlja u far i zaključava žicom - osiguračem, a džek se onda stavlja na sijalicu
Nisam baš siguran šta bi mogao da uradiš po pitanju slomljenog "peraja" , sumnjam da bi neki adapteri pomogli jer bi se i oni klimali kao što to radi i fabrički nosač trenutno. Mislim da je neko pisao kako ih je lepio silikonom.
Kod mene su džekovi takođe propali , buksne su bukvalno bile zavarene za kleme sijalice, pa je sve malo popucalo prilikom skidanja... Tako da planiram da ove postojeće džekove isečem i stavim iste samo nove (kao sa slike)
- Minketa
Ovo sam nasao u faru. Izgleda da je prethodni vlasnik imao problem, i potrebu da budzi.
Mislim da mi je ta picaboca napravila kratak spoj. Zatekao sam na njoj tragove paljevine.
Ovo implicira da mi je neki osigurac pregoreo. Znate li koji bi to mogao da bude, i gde je?
Desni far je u pitanju.
Nasao sam gde je! Samo da osvane dan...
Kakvi su ovi novi farovi u Siluxu? Valjaju li cemu?
- ZoranSljivic
Evo ovako ljudi,kupio sam te prstenove tj 3 seta i nijedan ne drži lepo sijalicu.Išao sam do električara i on mi je napravio od lima nosače i za sada rade posao.Hteo sam da ubacim led kratka,kod istog majstora,stavio je 3 seta led sijalica i svaki set blinka kada se auto ugasi.Naravno da su imali poništivač greške ali blinkaju svakih 5 sekundi.Da li je ovde neko ima iskustva sa led sijalicama?Koje led sijalice da uzmem a da mi ne prave problem sa blinkanjem?
- Minketa
Nije odgovor na tvoje pitanje, ali svakako nece da skodi... a ako ne skodi to znaci da pomaze :o)
Bio sam kod Yuhice, sa Alfa Romeo foruma, co'ek se bavi farovima. Ima niz opcija za reparaciju i upgrade farova. Vrlo interesantne stvari radi. Ima opciju popravke ogledala, na primer. 250 evra izadje ugradnja bixenona sa sve sijalicama. Cim stigne septembarska plata idem da mi to uradi.
Momentalno razmisljam kako da sa ovakvim farom prodjem tehnicki pregled. Mislim da cu u BM Bozic da uzmem fasung i da far izlepim makar zvakom.
Bio sam kod Yuhice, sa Alfa Romeo foruma, co'ek se bavi farovima. Ima niz opcija za reparaciju i upgrade farova. Vrlo interesantne stvari radi. Ima opciju popravke ogledala, na primer. 250 evra izadje ugradnja bixenona sa sve sijalicama. Cim stigne septembarska plata idem da mi to uradi.
Momentalno razmisljam kako da sa ovakvim farom prodjem tehnicki pregled. Mislim da cu u BM Bozic da uzmem fasung i da far izlepim makar zvakom.
- alonso
Kakva je situacija što se tiče cene novih farova ovde? Pretpostavljam da nije ispod 10 hiljada po faru... Ako je tako, ja bih se pre odlučio za ugradnju bixenon projektora ako već sve izađe oko 250e (zajedno sa ksenonima)... To verovatno može da se nađe i za dosta manje para...
Nisam mnogo radio po pitanju osvetljenja kod mene, ali s obzirom da sam svašta ovde pisao, hajde da ažuriram malo...
@ZoranSljivic
Ja još uvek nisam rešio blicanje led-ova nakon što se ugase... valjda još uvek nisam pogodio pravi "poništavač" ... Isprobao sam ove i oni apsolutno ništa ne rade... Osim možda brišu grešku sa SID-a, ali ona se ionako pojavi samo kad je sijalica isključena, a pošto blicanje nije rešilo, nisam zagledao da li bilo šta radi sa greškom...
Ostaje još da isprobam neke "adaptere" (crne kutijice) ... videću da kupim nešto što se prodaje ovde kod nas, pa isprobati...
Inače, xenoni koji nemaju canbus takođe prave isti efekat.. blicanje kada su svetla isključena...
Ona "domaća" marka ksenona (čitaj izmišljena) - SKYLINE, recimo radi bez ikakvih problema.. nema blicanja, grešaka itd
@Minketa
Hvala na informaciji za cenu, preneću drugaru koji ima isti problem ... mada ću mu potražiti još malo, nalazio sam ranije primere gde su ljudi radili ubacivanje bixenon projektora i cifre su sve vrtele negde oko 100-150 evra...
--------------------------------
Evo kako izgleda LED sijalica od 30$ za koju sam ostavio link na prvoj stranici u ovoj temi... ostaje još da se reši blicanje nakon isključivanja svetla / motora i grešku na SID-u (mada je ovo prvo bitnije)
Desno je LED a levo halogena
Skoro sigurno da bi ksenoni bolje svetleli, kada rešim adaptaciju da više ne blicaju, ako ne budem zadovoljan, staviću ksenone od 35W a ove LED-ove prebaciti na duga
Nisam mnogo radio po pitanju osvetljenja kod mene, ali s obzirom da sam svašta ovde pisao, hajde da ažuriram malo...
@ZoranSljivic
Ja još uvek nisam rešio blicanje led-ova nakon što se ugase... valjda još uvek nisam pogodio pravi "poništavač" ... Isprobao sam ove i oni apsolutno ništa ne rade... Osim možda brišu grešku sa SID-a, ali ona se ionako pojavi samo kad je sijalica isključena, a pošto blicanje nije rešilo, nisam zagledao da li bilo šta radi sa greškom...
Ostaje još da isprobam neke "adaptere" (crne kutijice) ... videću da kupim nešto što se prodaje ovde kod nas, pa isprobati...
Inače, xenoni koji nemaju canbus takođe prave isti efekat.. blicanje kada su svetla isključena...
Ona "domaća" marka ksenona (čitaj izmišljena) - SKYLINE, recimo radi bez ikakvih problema.. nema blicanja, grešaka itd
@Minketa
Hvala na informaciji za cenu, preneću drugaru koji ima isti problem ... mada ću mu potražiti još malo, nalazio sam ranije primere gde su ljudi radili ubacivanje bixenon projektora i cifre su sve vrtele negde oko 100-150 evra...
--------------------------------
Evo kako izgleda LED sijalica od 30$ za koju sam ostavio link na prvoj stranici u ovoj temi... ostaje još da se reši blicanje nakon isključivanja svetla / motora i grešku na SID-u (mada je ovo prvo bitnije)
Desno je LED a levo halogena
Skoro sigurno da bi ksenoni bolje svetleli, kada rešim adaptaciju da više ne blicaju, ako ne budem zadovoljan, staviću ksenone od 35W a ove LED-ove prebaciti na duga
- kd23se4
- Site Admin
Moram da priznam da sam dosta zbunjen.
Ulazete pare u budzenje polovnih farova za koje mozete da komotno kupite nove aftermarket farove.
Novi vam ne valjaju?
Jeste videli nekad nove?
Kupili ste svi kola (kao i ja) sa 200-300.000km i to vam je "pocetno stanje" - mozda vama, ali farovima nije - oni su vec imali 10 godina i 200.000km na grbaci kad su vama bili "novi".
Jos uz sve to rizikujete da vam na tehnickom pregledu neko vrati kola.
Nemam pojma, al da ste mi jasni - niste
Ulazete pare u budzenje polovnih farova za koje mozete da komotno kupite nove aftermarket farove.
Novi vam ne valjaju?
Jeste videli nekad nove?
Kupili ste svi kola (kao i ja) sa 200-300.000km i to vam je "pocetno stanje" - mozda vama, ali farovima nije - oni su vec imali 10 godina i 200.000km na grbaci kad su vama bili "novi".
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- trx88
- Site Admin
- Pridružio se: 30 Okt 2016, 16:44
Morao bih da se složim sa KD-om.
Ako dajem 250 evra za budženje, daću 300 za nove farove.
Nove farove za halogene sijalice možete naći za 300 evra (par). Uz kvalitetnu halogenu sijalicu, smatram da će efekat biti više nego zadovoljavajuć.
Što se ksenona tiče, možda da idete na ovu varijantu?
https://www.neobrothers.co.uk/head-lamp ... 5556-p.asp
https://www.neobrothers.co.uk/head-lamp ... 7437-p.asp
Novi farovi sa fabričkim ksenonima bi ispali oko 800-900 evra. Ovo su sređivani, ali opet bih se radije odlučio za tu varijantu, nego za budženje.
Plus, verujem da autu preko Tech2 mora da se "kaže" da sada ima ksenone, jer se razlikuje paljenje farova zbog tipa sijalice. Ovo već pričam napamet, ali verujem da sam u pravu.
SAAB-ov CANBUS nije zajebancija, i često će da se buni kod budženja. Ovo možda nekome ne smeta, ali ja ne mogu da gledam ništa na SID-u što predstavlja upozorenje. Čak me nervira što poruka konstantno stoji kad oborim zadnje sedište.
Ako dajem 250 evra za budženje, daću 300 za nove farove.
Nove farove za halogene sijalice možete naći za 300 evra (par). Uz kvalitetnu halogenu sijalicu, smatram da će efekat biti više nego zadovoljavajuć.
Što se ksenona tiče, možda da idete na ovu varijantu?
https://www.neobrothers.co.uk/head-lamp ... 5556-p.asp
https://www.neobrothers.co.uk/head-lamp ... 7437-p.asp
Novi farovi sa fabričkim ksenonima bi ispali oko 800-900 evra. Ovo su sređivani, ali opet bih se radije odlučio za tu varijantu, nego za budženje.
Plus, verujem da autu preko Tech2 mora da se "kaže" da sada ima ksenone, jer se razlikuje paljenje farova zbog tipa sijalice. Ovo već pričam napamet, ali verujem da sam u pravu.
SAAB-ov CANBUS nije zajebancija, i često će da se buni kod budženja. Ovo možda nekome ne smeta, ali ja ne mogu da gledam ništa na SID-u što predstavlja upozorenje. Čak me nervira što poruka konstantno stoji kad oborim zadnje sedište.
9-3 1.9 TiDS (2005)
- kd23se4
- Site Admin
105EUR/komad https://www.daparto.de/Hauptscheinwerfe ... peId=18542
Iz mog iskustva GBG Lukas je po cenama farova i sl. parirao ovom sajtu
ZA Xenone trebaju i senzori nagiba - prednji i zadnji, da bi radili kako treba!
Da li kola imaju instalaciju za to ili bi prijavljivao gresku?
Na FB-u je momak imao gresku cim se jedan pokvario
Iz mog iskustva GBG Lukas je po cenama farova i sl. parirao ovom sajtu
ZA Xenone trebaju i senzori nagiba - prednji i zadnji, da bi radili kako treba!
Da li kola imaju instalaciju za to ili bi prijavljivao gresku?
Na FB-u je momak imao gresku cim se jedan pokvario
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
Сагласан!kd23se4 je napisao: ↑05 Avg 2019, 10:34Moram da priznam da sam dosta zbunjen.
Novi vam ne valjaju?
Jeste videli nekad nove?
Кад сам наумио да убацим ксенон сијалице у мој 9к прво сам купио нове Депо фарове како би сијалице максимално дошле до изражаја.
ex SAABotražitelj <9000CS>
- Minketa
Nisam drzao nove aftermarket farove u rukama. Hajde vi koji jeste probajte da iznesete svoja iskustva. Koje ste uzeli? Gde? Koliko vam traju? Volim i ja da mi sve bude fabricki. Pokusavam da dodjem do pristojnog resenja za razumnu svotu novca.