POLOVNI DELOVI - PREPORUKA ILI LOŠE ISKUSTVO ZA KUPOVINU

Sva alternativna resenja,delovi koji medjusobno pasu sa drugih Saab modela, preporuke za kupovinu delova, saveti, iskustva itd....
Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Re: POLOVNI DELOVI - PREPORUKA ILI LOŠE ISKUSTVO ZA KUPOVINU

Postod kd23se4 » 29 Okt 2017, 18:29

Ja kineze ne bi ugradio na svoj privatno gde placam iz svog dzepa, a na sluzbeni gde niko ne pita posta je vec samo hoce da rade i da vise nikad ne moraju da razmisljaju o njima tek ne bi :whistling:

Sama pomisao da busim branik i da nesto ne valja posle........nema tih para

Pustolov
Pridružio se: 10 Feb 2016, 05:43

Postod Pustolov » 23 Nov 2017, 11:37

@ janakis

Daj molim te brojeve telefona, lokaciju i po neku informaciju o likovima koje si pominjao: Marko,Boža i Dimitrije.

Moje iskustvo sa serviserima, je da polovan deo naplaćuju više ne od E bay-a, nego od novog u prodavnici, na primer Autoprometa koji je do skora prodavao delove po katalogu. Čist bezobrazluk!

Korisnikov avatar
janakis
Pridružio se: 30 Dec 2012, 00:00

Postod janakis » 07 Maj 2019, 09:25

Opet Ja,
Pre mesec dana crkne mi na 95 tesla 7 kaseta,nije sastavila godinu dana.ja odlepio.zovnem Dimitrija nema polovnu,Acu iz Kaluđerice kaže imam nova radi ko grom.Ja u kola i trk u Kaluđericu.nisu ni male pare 120eur.ali jbg moram.dođem on stavi kasetu probam đir,radi.malo popričali i još mu dam mog kineza navodno ima još jednu pas mu izgrizao gumice za svećice i razlaz.
Međutim pođem kući i na pola puta opet upali lampu auto radi ko traktor.zovnem Acu kaže ok vrati sutra.pitam imaš drugu ne,nemam.
Čovek ostane bez reči.
To sutra još traje,neće da se javi na telefon,pa nije u zemlji i naravno razne kombinacije tipa reko sam ti da dođeš ja čekao...
Dugo sam se premišljao da li uopšte da vam opisujem slučaj
Znam da čovek ima gomilu saab ova u delovima,mnogi serviseri pazare kod njega,ali ja više neću.i ne samo to NIKOME preporuka kad je čovek u pitanju.
Kasetu sam rešio i oprostio se od para ove "ko grom",ostane gorčina prevare a i to je život,ne znaš gde te čeka nagazna mina,jbg.

Nije prvi put da pazarim kod čoveka,crevo za vodu držalo 10dana...

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 07 Maj 2019, 14:02

Dragane,

Zao mi sto ti sad tu s*rem nesto, znam da je muka, ali kasetu ne bih kupio polovnu i tacka. Takve stvari kupujes nove i cao.....znam da je ogromna cifra za original......oko 300 EUR, ali si miran i na kraju ako ti traje 100.000km i kad stavis na papir koliko ces polovnih, kineskih i sl, da promenis u medjuvremenu, nedaj boze stresova da ostanes na putu ili sl. ISPLATI SE NOVA

Jbga vozimo Saab ne Zastavu, 90% delova su normalne cene, ali ima uvek neko sranje koje kosta boga oca.

Imao sam pre........6-7 godina problem.........otisao nosac motora i kod mene i kod nje na 9-3ci ispod filtera vazduh.........2x 260 EUR smo platili za nov (iz nemacke, ovde nije bilo ni da se nadje - samo Saab original).
Naravno to se desilo tada i nikad vise, i generalno smatram da je Saab 9-3 jeftiniji za odrzavanje od VW Passata, ALI kad se desi takva situacija kupis original

Zao mi je sto ti se ovo desilo, sa Acom nisam imao dosad problema, al sto kazu "na muci se poznaju junaci"

Korisnikov avatar
janakis

Postod janakis » 08 Maj 2019, 23:17

kd23se4 je napisao:
07 Maj 2019, 14:02
Dragane,

Zao mi sto ti sad tu s*rem nesto, znam da je muka, ali kasetu ne bih kupio polovnu i tacka. Takve stvari kupujes nove i cao.....znam da je ogromna cifra za original......oko 300 EUR, ali si miran i na kraju ako ti traje 100.000km i kad stavis na papir koliko ces polovnih, kineskih i sl, da promenis u medjuvremenu, nedaj boze stresova da ostanes na putu ili sl. ISPLATI SE NOVA

Jbga vozimo Saab ne Zastavu, 90% delova su normalne cene, ali ima uvek neko sranje koje kosta boga oca.

Imao sam pre........6-7 godina problem.........otisao nosac motora i kod mene i kod nje na 9-3ci ispod filtera vazduh.........2x 260 EUR smo platili za nov (iz nemacke, ovde nije bilo ni da se nadje - samo Saab original).
Naravno to se desilo tada i nikad vise, i generalno smatram da je Saab 9-3 jeftiniji za odrzavanje od VW Passata, ALI kad se desi takva situacija kupis original

Zao mi je sto ti se ovo desilo, sa Acom nisam imao dosad problema, al sto kazu "na muci se poznaju junaci"
Borise,imao orginalnu na autu novu 150 000 km(kupio novu u autoprometu) nema potrebe da pričamo dalje o stavu novo polovno,tesla7 isto nova prešla 20000 km.
Verovatno ide nova Sem ova na auto ako ostane kod mene.
Ništa bitno na autu nisam stavljao polovno.
Bitna stvar u priči da me čovek u pola sata slagao dva puta i na kraju se pravi lud.neću ja propasti za tih 120eur niti njemu nešto znači.
Od mene nikad više preporuka..
Ostali otvorite oči...

Toliko...

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 08 Maj 2019, 23:59

Dragane, sve se razumemo :thumbup:

Ja sam od Ace kupovao dosad samo plastike, tako da se vidi na licu mesta dal valja il ne........e jedino sam klesta kociona uzeo, jer mi bila pukla zadnja klesta, al to mi trebao odlivak/kuciste.....ta klesta od njega su ionako isla na remont - ne bih se igrao glavom da stavim polovna klesta direktno na kola.

Sa otpada samo plastiku, limariju i odlivke uzimati, elektronika prekidaci i zjbancije zbog kojih nece kola ostati na putu...... sve ostalo samo novo

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član
Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00

Postod san_šabacisko » 09 Maj 2019, 11:03

kako si polomio klešta?
:9000CC: 1987.
:NG900Cab: 2002.
:9000CC: 1988.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 09 Maj 2019, 11:29

Prosle godine.........puklo na mestu gde je kacenje plocice za klesta.

Nije bilo nista spektakularno, vidim da mi disk neravnomerno potrosen....ono gornja ivica rdja, prema sredini sve OK.
Skinemo klesta i vidimo da se klip malo teze vraca......mislio sam da kupim nova, ali ovde niko od prodavnica nije imao na stanju, cak i za porucivanje nisu bili sigurno dal moze.......meni auto u servisu na dizalici raskupusan...........OK idemo klesta na remont.

Kada sam odneo na remont javlja mi covek "e pukla ti jedna klesta - nadji druga".........imao sam i slike, poslao mi na Viber....pukla su tamo negde gde ide spoljna plocica to kacenje......to su ona klesta sa 2 klipa sto idu na skoro sve 9-3og i 9-5

Uglavnom zamenio gumice, prelakirao klesta i uzeo nove ATE diskove, paknove i plocice i sad je sve OK.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član
Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01

Postod VladimirS » 09 Maj 2019, 16:11

Jao, ja sam morao prošle godine hitno da stavim neke Valeo First zadnje pločice, škripe kao nenormalne, i zagrejane i hladne. :thumbdown:

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 09 Maj 2019, 16:28

Ja zato uzmem u KIT-u sve od ATE-a, jesu skupe, al barem ne moram da se tresem da ce da skripe, neravnomerno da se trose, da se plocice krune........

I pazi se.....plocice koje skripe uglavnom jedu diskove.....ako su ti novi diskovi isplati se zameniti plocice, ako nisu onda ko ih jbe, kad se potrose baci oba

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 13 Okt 2020, 16:42

kod koga onda uzimati delove? za 9 3

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 13 Okt 2020, 17:03

Pa najbolja je Gazela, jer:
1. moze sve da se poruci - ako imas problema sa nekom vasom lokalnom Gazela prodavnicom zovi momke u Zemunu, kazi da si clan Saab Kluba i napomenes da mozes da cekas, ako nemaju na stanju
2. imamo popust za clanove kluba
3. cene su nivo ko na zapadu, tj. ne izuvaju

Za Bosch delove Trigema.

Za porucivanje delova spolja moze da se zove jos Euroauto, Lav Auto i Shop Invest - ako su delovi u nj. asortimanu cene su normalne, ali ako porucuju preko neke nj. "kombinacije" deo stigne za 4-5 dana, ali je skuplji 30-50%

Treba nekad staviti na papir, narocito ako nije hitno, nekad jeftinijie da porucis sam preko neta - ca. 20EUR postarina i ovi nasi jos uzmu 20%+10% za PDV + Carinu, doduse ovi na zapadu treba da ti odbiju PDV, tako da platis na kraju samo carinu.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 13 Okt 2020, 19:43

Pa šta ti to treba?

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 14 Okt 2020, 10:15

ma mislim na polovne, kao što je naslov :wave:

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 14 Okt 2020, 10:40

kupujemprodajem, polovniautomobili........ako hoces polovne delove iz inostranstva Elferink ima dobar izbor i normalne cene

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 14 Okt 2020, 10:51

za ove naše znam, ovaj strani ne znam pa ću pregledati.

a ovo za ovih nekoliko pomenutih ovde, jel isto važi da neke treba izbegavati?

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 14 Okt 2020, 11:16

Pa po meni treba generalno izbegavati da uzmes polovan deo ako postoji novi, pogotovu kad pricamo o nekom delu za motoru, trapu i sl. Jer pogotovu za 9-3 imas vecinu delova na stanju i cene su normalne.
Bolje i remontovati deo nego ugraditi polovan potrosan deo.

Naravno ako ti treba krov za kabrio ili neki deo motora za krov, neka elektronika i sl. naravno da bi gledao da uzmem polovan ili neka karoserija, lajsne i sl. - dakle delovi koji nemaju neko habanje, vec vise zavisi od stanja u kome se nalaze.

Sa Elferinkom sam imao jako dobra iskustva, delovi koje salju su u jako dobrom stanju ili nece da ti prodaju, Neobrothers nisam kupio nista ali znam da covek nije hteo da mi proda deo jer je bio u losem stanju deo - sto je korektno.

Sa nasim otpadima i prodavcima nisam imao problema, ali ako je neki karoserijski deo uvek gledam da odem da ga licno preuzmem, nego da mi oni salju. Elektronika to je OK da se salje postom.

Sto se tice tebi mile & drage kasete :rli: savet je da kupis novu originalnu SEM, jer polovna ako imas srece sluzice te ko kineska godinu dana, ako vec nije defektna u startu.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 14 Okt 2020, 11:17

Kod nas su uglavnom pojedinci u pitanju oa mora da se pazi. Ima Aca iz Kaluđerice, više puta pomenut ovde kao jedan od ,, glavnih" snabdevača polovnih delova. Ja sam uzimao dosta stvari kod njega.
Čak sam umesto ruke brisača fara dobio i motor - ali svakako ne besplatno. :jmj:

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 15 Okt 2020, 11:20

da da, znam ja gde se šta kupuje i kako nego pitam samo za poverenje u ove pomenute ljude pošto vidim da ih poznajete pa ako treba da zaobiđem nekoga u startu jer ne volim ubeđivanje i svađanje zbog prevare a i ne popuštam kad je neko bezobziran i namerno podvali ili neće da prizna propust pa mi je bolje da izbegnem to. radije ću da platim normalnom i poštenom čoveku nego besplatno da dobijem od prevaranta.

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član

Postod san_šabacisko » 15 Okt 2020, 11:22

kd23se4 je napisao:
14 Okt 2020, 11:16

Sto se tice tebi mile & drage kasete :rli: savet je da kupis novu originalnu SEM, jer polovna ako imas srece sluzice te ko kineska godinu dana, ako vec nije defektna u startu.
nabavio sam jednu polovnu, dobro me služi :whistling: :mrgreen: šalim se, Vladimirova je. a nova čekam da vidim šta se dešava

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 15 Okt 2020, 11:41

Ne znam šta da ti kažem, Kd je u oravu kada kaže da lično kupuje karoserijske delove ali on ima i izbora jer živi tamo gde i većina prodavaca. To bih i ja radio.

Letos sam bio prinuđen da kupim treće stop svetlo od nekog iz Novog Sada (lik ima nekog dizela za delove pa prodaje), pa mi poslao svetlo (ispravno, nema šta) ali sa isečenim kablom! A konektor se samo sa dva prsta skine... :kuuku:

A sa Acom (gorepomenutim) sam imao problem da mi je poslao motor brisača fara umesto ,,ruke". Na kraju je poslao i ruku ali je sve to naplaćeno onim motorom. Eto.

Za ostale stvari nisam imao problema sa Acom.

Korisnikov avatar
VladimirS
Drug Član

Postod VladimirS » 15 Okt 2020, 11:46

san_šabacisko je napisao:
15 Okt 2020, 11:22
nabavio sam jednu polovnu, dobro me služi :whistling: :mrgreen: šalim se, Vladimirova je. a nova čekam da vidim šta se dešava
Dobro je da je tako, samo koristi.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 15 Okt 2020, 12:32

VladimirS je napisao:
15 Okt 2020, 11:41
Ne znam šta da ti kažem, Kd je u oravu kada kaže da lično kupuje karoserijske delove ali on ima i izbora jer živi tamo gde i većina prodavaca.
Nemoj tako.......evo da ti dokazem koliko sam posvecen :rli:

Isli smo u NOVI PAZAR po njena vrata i branik - al branik bio iscukan pa ga nismo uzeli. Vrata bila u boji njenog auta, tako da nisam mogao da odolim, a neko joj sa nekim dzipom ili kamionom prosao na parkingu i usekao liniju u oba vrata sa desne strane dubine 5mm.

Samo smo iskombinovali put pa smo isli na Gruzansko jezero za vikend, tako da smo spojili lepo i korisno ;)

Korisnikov avatar
janakis

Postod janakis » 08 Jan 2021, 08:46

Imao ok iskustvo sa Radomirom iz Podgorice,štop svetlo za kabrioleta pristojna cena i stanje dela,čak i dobro organizovana isporuka u doba korone.

Povratak na “SAAB NOVI-POLOVNI DELOVI INFORMACIJE”