Kratka svetla Saab 9-3ss
- ZoranSljivic
- Pridružio se: 23 Mar 2019, 08:30
Kratka svetla Saab 9-3ss
Pozdrav društvo.Imam jedan mali problem,kratka svetla na 9-3ss su katastrofa,pogotovo kada pada kiša.Probao sam sa menjanjem sijalica Bosch i Osram ali nema rezultata.pretpostavljam da su projektori lošiji.Regulacija svetala stoji na 0,motorići rade ali jako slabo svetle.Interesuje me da li mogu projektori da se menjaju ili mora ceo far?Koje projektore preporučujete i gde da se kupe?
- alonso
- Pridružio se: 15 Jan 2019, 00:16
Re: Kratka svetla Saab 9-3ss
A u kakvom su stanju sami farovi tj plastika ? Da li si probao sa poliranjem? Najbolje da slikaš farove pa okačiš ovde, bilo bi dobro možda i da slikaš "iz kabine" da vidimo onako kako ti vidiš da svetli...
Drugaru su recimo bili dosta matirali + istrošene stare halogene sijalice. Ispolirao sam mu farove i stavio neke H7 na foru "nightbreaker-a" (neke xenon look koje su bile na mojoj alfi, kupljene negde u švajcarskoj)
Razlika posle toga je bila nebo i zemlja, ne zna se da li je lošije svetlelo zbog matiranog fara ili zbog sto godina stare sijalice...
Drugaru su recimo bili dosta matirali + istrošene stare halogene sijalice. Ispolirao sam mu farove i stavio neke H7 na foru "nightbreaker-a" (neke xenon look koje su bile na mojoj alfi, kupljene negde u švajcarskoj)
Razlika posle toga je bila nebo i zemlja, ne zna se da li je lošije svetlelo zbog matiranog fara ili zbog sto godina stare sijalice...
- ZoranSljivic
Plastika fara je u odličnom stanju,nisu matirali čisti su.Ajde postaviću slike večeras.alonso je napisao: ↑25 Apr 2019, 02:12A u kakvom su stanju sami farovi tj plastika ? Da li si probao sa poliranjem? Najbolje da slikaš farove pa okačiš ovde, bilo bi dobro možda i da slikaš "iz kabine" da vidimo onako kako ti vidiš da svetli...
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
On pomenu "projektore" onda on nema klasicne halogenke tipa H4 ili H7, vec onu kombinu H3 ili H1 (tako bese?!?) sa odvojenim dugim i kratkim svetlom gde ima kao neki top sa socivom - moze da se desi da je socivo matiralo, to je unutar fara i iskreno nemam pojma kako se to desi - video sam kod moje svastike na Opel Omegi......izgleda kao da je izgrebano srafcigerom, a taj top zatvoren maltene hermeticki u faru, dakle nema sta spolja (ni iznutra) da moze da ga izgrebe - verovatno od vremena i toplote.
Ako je to slucaj vidi sta ti se vise isplati, da kupis odvojeno sociva (znam da je drugar za Alfu kupovao neka japanska koja su dobra) ili kao mi kod svastike da kupis nov far - far za Omegu je bio ispod 5.000, ja zvao jedan servis koji radi reparaciju farova i covek kad je cuo da je Omega rekao odmah da kupim nov aftermarket far jer je jeftiniji nego on da popravlja.
Tako smo uradili i promena je ocigledna
Ako je to slucaj vidi sta ti se vise isplati, da kupis odvojeno sociva (znam da je drugar za Alfu kupovao neka japanska koja su dobra) ili kao mi kod svastike da kupis nov far - far za Omegu je bio ispod 5.000, ja zvao jedan servis koji radi reparaciju farova i covek kad je cuo da je Omega rekao odmah da kupim nov aftermarket far jer je jeftiniji nego on da popravlja.
Tako smo uradili i promena je ocigledna
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- trx88
- Site Admin
- Pridružio se: 30 Okt 2016, 16:44
9-3 SS treba da ima ili H7 (jednu za kratka i jednu za duga po faru, a H3 za svetla za maglu) ili ksenone.
Laicki receno, kratka su iza konkavnog sociva, koje "sakuplja" snop svetla (da ne bismo imali novi Fiat Punto ).
Duga su ispred kovenksnog ogledala i ono nesmetano pusta snop svetla sijalice.
Obe su H7.
Ksenoni imaju projektore.
E sad, moguce je da socivo "matira", zbog kondenzacije, prljavstine ako far nije lepo zatvoren, itd.
Video sam da ljudi zamotaju krpu oko zice, pa gurnu "napravu" kroz otvor gde srafis H7 sijalicu i obrisu socivo iznutra. Sto ne resava problem ako je socivo prljavo spolja, a unutar fara. Naravno, moguce je skinuti sijalicu za dugo svetlo, pa istom savijenom zicom obrisati socivo spolja. Pod uslovom da se nista ne osteti. Pisano je da ljudi ogrebu srebrni premaz, itd.
Verujem da je najlakse skinuti far, i videti sta moze da se uradi.
Svakako ce kupovina novog fara resiti problem.
Laicki receno, kratka su iza konkavnog sociva, koje "sakuplja" snop svetla (da ne bismo imali novi Fiat Punto ).
Duga su ispred kovenksnog ogledala i ono nesmetano pusta snop svetla sijalice.
Obe su H7.
Ksenoni imaju projektore.
E sad, moguce je da socivo "matira", zbog kondenzacije, prljavstine ako far nije lepo zatvoren, itd.
Video sam da ljudi zamotaju krpu oko zice, pa gurnu "napravu" kroz otvor gde srafis H7 sijalicu i obrisu socivo iznutra. Sto ne resava problem ako je socivo prljavo spolja, a unutar fara. Naravno, moguce je skinuti sijalicu za dugo svetlo, pa istom savijenom zicom obrisati socivo spolja. Pod uslovom da se nista ne osteti. Pisano je da ljudi ogrebu srebrni premaz, itd.
Verujem da je najlakse skinuti far, i videti sta moze da se uradi.
Svakako ce kupovina novog fara resiti problem.
9-3 1.9 TiDS (2005)
- ZoranSljivic
Ovo je far i ide h7 sijalica.Duga svetla su odlična samo imam problem sa kratkim.Kupio sam osram h7 sijalice i problem je što na kućištu fara ima 3 zareza za kačenje a na sijalici samo jedan,tako da sijalica malo landara.bivši vlasnik je zaglavio sijalicu sa nekim glupostima tu gde nedostaje rame za kačenje sijalice,tako sam uradio i ja.
- kd23se4
- Site Admin
Gledao sam sad na nemackom Saab forumu - isti problem kao kod tebe, dugo odlicno, kratko katastrofa.
Neko nije bio lenj i rasturio far - socivo spolja perfektno, ali iznutra izgrebano - dakle poliranje zaboravi.
Kazu za Vectru C ima da se kupi socivo posebno, ali za Saab ne, a niko nije znao da kaze da li pase.
Neko nije bio lenj i rasturio far - socivo spolja perfektno, ali iznutra izgrebano - dakle poliranje zaboravi.
Kazu za Vectru C ima da se kupi socivo posebno, ali za Saab ne, a niko nije znao da kaze da li pase.
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- ZoranSljivic
Pretpostavio sam da je neka zajebancija.Polomljen je i nosač sijalice kod mene,ali tu sam nešto zbudžio i sada stoji kako treba.Probaću da očistim sočivo iznutra pa kako bude.Svakako idem kod Kikija posle praznika,možda on ima neko rešenje.
- trx88
- Site Admin
Nekom relativno brzom pretragom nisam uspeo da nadjem samo socivo. Prodaje se ceo far. Ispadne oko 200 evra bez dostave (gledao sam strane sajtove).
Na nekom forumu sam zakacio temu gde je lik ugradjivao aftermarket socivo, ali mi izgleda kao budzenje i potencijal za neko usputno sranje.
Na nekom forumu sam zakacio temu gde je lik ugradjivao aftermarket socivo, ali mi izgleda kao budzenje i potencijal za neko usputno sranje.
9-3 1.9 TiDS (2005)
- ZoranSljivic
Tražio sam i ja,ali prodaju samo farove komplet.Neću ništa da budžim,probaću da nadjem i nove nosače sijalica.Hvala svima u svakom slučaju!
- alonso
Sa nosačima probati onda... Nije isto ako sijalica stoji kako treba i ako je malo pomerena
Neki bi rekli da je u projektoru svejedno, ali i nije baš. Da jeste, onda bi sve LED sijalice savršeno svetlele u projektoru, a to nije slučaj... Vredi najpre probati sa pravilnim fiksiranjem sijalice pre nego što se odlučiš za nešto poput otvaranja tog ili kupovine novog fara...
Halogene sijalice se strašno greju. To je sigurno uzeto u obzir prilikom projektovanja farova i projektora ali očiglendo vremenom izgori ... Što reče @trx88 , kondenzacija i prljavština pomažu tome... Ako negde postoji prljavština, ona lakše prenese toplotu do reflektujuće površine ili sočiva i tako ga oštećuje... To je pravi razlog zašto " ne pipamo sijalice za stakleni deo", da ne bi ostavili prljavštinu na staklu, koja će dodatno da se zagreva... a ne kako sam ja par puta čuo, da ne bi "pregorela" sijalica (mada očigledno nešto "izgori" na kraju...)
zbog svega ovoga, odgovarajući LED-ovi bi bili ekstra opcija, samo treba naći pravu ili malo više otvoriti džep... U nekim testovima sam gledao da je otprilike 3 puta manja temperatura na mestu odakle se emituje svetlost u odnosu na halogenu (što znači više od 3 puta manje u odnosu na xenon).
Šta je poenta kod LED sijalice ? Pa za početak da pozicija dioda bude što je moguće približnija poziciji sijaličnog vlakna kod halogene sijalice (prosto rečeno, da sa "istog mesta" emitiju svetlost), i sa druge strane, da diode emituju dovoljno jaku svetlost. Ove dve stvari su preduslov da led sijalica "svetli dobro" u halogenom projektorskom faru. To što ona emituje svetlost sa dve pozicije (preko 2 diode sa strana, u odnosu na 360 stepeni tj u svim pravcima gde emituju halogena ili ksenon) ne znači nužno da neće raditi dobro u projektoru, ako su ispunjena prva dva uslova.
Ja ću uskoro isprobati jednu vrstu led sijalica u halogenom faru sa projektorom na 9-3 SS, koje su se neviđeno dobro pokazale u reflektorskom tipu fara (bez projektora) na mojoj prethodnoj alfi - usmeren snop, nema rasipanja, odlično svetle i naravno ne smetaju vozačima u susret. Dosta me je oduševilo to što je svetlo imalo "oblik" kada pogledate u far, nije blještalo u krug po celom faru, nešto nalik kolima sa fabričkim ksenonima koji nisu imali projektore (Citroen C5 mk1 , mini prva generacija, alfa 147 facelift ... ).
Još uvek ih nisam isprobao u faru sa projektorima, uskoro ću na 9-3 i nadam se dobrim rezultatima, jer bih izbegao stavljanje aftermarket ksenona jer znam da će vremenom oštetiti projektor iako bih koristio slabije, tj od 35W ... tako da bi ove LED bile odlično rešenje ako svetle dovoljno dobro u projektoru....
Koga zanima , za običan reflektorski far, okačiću sutra par slika po noći kako svetle ove o kojima pričam...
Neki bi rekli da je u projektoru svejedno, ali i nije baš. Da jeste, onda bi sve LED sijalice savršeno svetlele u projektoru, a to nije slučaj... Vredi najpre probati sa pravilnim fiksiranjem sijalice pre nego što se odlučiš za nešto poput otvaranja tog ili kupovine novog fara...
Halogene sijalice se strašno greju. To je sigurno uzeto u obzir prilikom projektovanja farova i projektora ali očiglendo vremenom izgori ... Što reče @trx88 , kondenzacija i prljavština pomažu tome... Ako negde postoji prljavština, ona lakše prenese toplotu do reflektujuće površine ili sočiva i tako ga oštećuje... To je pravi razlog zašto " ne pipamo sijalice za stakleni deo", da ne bi ostavili prljavštinu na staklu, koja će dodatno da se zagreva... a ne kako sam ja par puta čuo, da ne bi "pregorela" sijalica (mada očigledno nešto "izgori" na kraju...)
zbog svega ovoga, odgovarajući LED-ovi bi bili ekstra opcija, samo treba naći pravu ili malo više otvoriti džep... U nekim testovima sam gledao da je otprilike 3 puta manja temperatura na mestu odakle se emituje svetlost u odnosu na halogenu (što znači više od 3 puta manje u odnosu na xenon).
Šta je poenta kod LED sijalice ? Pa za početak da pozicija dioda bude što je moguće približnija poziciji sijaličnog vlakna kod halogene sijalice (prosto rečeno, da sa "istog mesta" emitiju svetlost), i sa druge strane, da diode emituju dovoljno jaku svetlost. Ove dve stvari su preduslov da led sijalica "svetli dobro" u halogenom projektorskom faru. To što ona emituje svetlost sa dve pozicije (preko 2 diode sa strana, u odnosu na 360 stepeni tj u svim pravcima gde emituju halogena ili ksenon) ne znači nužno da neće raditi dobro u projektoru, ako su ispunjena prva dva uslova.
Ja ću uskoro isprobati jednu vrstu led sijalica u halogenom faru sa projektorom na 9-3 SS, koje su se neviđeno dobro pokazale u reflektorskom tipu fara (bez projektora) na mojoj prethodnoj alfi - usmeren snop, nema rasipanja, odlično svetle i naravno ne smetaju vozačima u susret. Dosta me je oduševilo to što je svetlo imalo "oblik" kada pogledate u far, nije blještalo u krug po celom faru, nešto nalik kolima sa fabričkim ksenonima koji nisu imali projektore (Citroen C5 mk1 , mini prva generacija, alfa 147 facelift ... ).
Još uvek ih nisam isprobao u faru sa projektorima, uskoro ću na 9-3 i nadam se dobrim rezultatima, jer bih izbegao stavljanje aftermarket ksenona jer znam da će vremenom oštetiti projektor iako bih koristio slabije, tj od 35W ... tako da bi ove LED bile odlično rešenje ako svetle dovoljno dobro u projektoru....
Koga zanima , za običan reflektorski far, okačiću sutra par slika po noći kako svetle ove o kojima pričam...
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
Nemoj da se stidiš ni da napišeš koje su to konkretno sijalice jer, verovatno, nisu sve iste ;)
ex SAABotražitelj <9000CS>
- alonso
Ma naravno oko 30$ koštaju da se naruče... večeras ću ostaviti link i tih par slika kako je kod mene bilo... ovako iz glave znam da je marka NovSight a serija sijalica N15
- ZoranSljivic
Probaću prvo da nadjem nove nosače,ili ako neko zna neka mi napiše gde ima da se uzmu.Ako nije to onda uzimam led sijalice,pa za dalje ćemo videti.Reci mi koje ti led sijalice uzimaš?Cena mi uopšte nije bitna,ako rade posao.
- alonso
Za nosače stvarno ne znam, tek ulazim u "saab svet" Ako ih nema ovde polovnih ili novih, sigurno mogu da se naruče na ebayu i sličnim sajtovima... Za led / ksenon varijantu svakako će ti trebati dodatni adapteri, sećam se da drugaru na 9-3ss nisam mogao da ubacim ksenone bez tih adaptera (jer led zbog hladnjaka / ventilatora, a xenon zbog kablova koji izlaze iz sijalice ne može da se stavi u fabrički nosač što ti tražiš, i onda nema šta da drži sijalicu ... ). Ovako napamet nisam siguran, verovatno je fabrički nosač u varijanti led / ksenon višak...
Ove adaptere sam naručio zbog led / ksenon prepravke, 2$, valjda su to ti, auto nije još kod mene pa nisam mogao da zagledam dal je to to, a tom drugaru sam pre par meseci pokušao da ubacim ksenone pa se i ne sećam ... Ako nisu, nema veze, naći ću ih ovde negde ...
Što se LED sijalica tiče o kojima sam priča, to su ove
Ako se link nekada izgubi ili ne bude radio, sajt je banggood a naziv sijalica NovSight A500-N15 , i cena im je oko 30$
Ja ih još nisam testirao u faru sa projektorom, tako da ne znam kakav će biti rezultat, koliko će bolje da svetle od halogenih i da li će uopšte bolje... to planiram uskoro kada stigne auto kao jedna od prvih stavki, jer sijalice imam, samo treba da ih ubacim i provozam se malo...
Ranije led sijalice koje sam probao u projektoru su bile ono smeće "C6" što ih ima svuda na internetu, i bile su očajne, kao dve sveće ... Mada one loše svetle i u reflektorskom faru, tako da vredi isprobati ove novsight koje su mi se izvanredno pokazale na alfi ...
Evo par slika sa ovim LED-ovima sa linka iznad, napominjem još jednom, u reflektorskom faru bez projektora
(poslednja slika je na autoputu pri oko 120 km/h , na onoj neosvetljenoj deonici pre IKEE )
Ove adaptere sam naručio zbog led / ksenon prepravke, 2$, valjda su to ti, auto nije još kod mene pa nisam mogao da zagledam dal je to to, a tom drugaru sam pre par meseci pokušao da ubacim ksenone pa se i ne sećam ... Ako nisu, nema veze, naći ću ih ovde negde ...
Što se LED sijalica tiče o kojima sam priča, to su ove
Ako se link nekada izgubi ili ne bude radio, sajt je banggood a naziv sijalica NovSight A500-N15 , i cena im je oko 30$
Ja ih još nisam testirao u faru sa projektorom, tako da ne znam kakav će biti rezultat, koliko će bolje da svetle od halogenih i da li će uopšte bolje... to planiram uskoro kada stigne auto kao jedna od prvih stavki, jer sijalice imam, samo treba da ih ubacim i provozam se malo...
Ranije led sijalice koje sam probao u projektoru su bile ono smeće "C6" što ih ima svuda na internetu, i bile su očajne, kao dve sveće ... Mada one loše svetle i u reflektorskom faru, tako da vredi isprobati ove novsight koje su mi se izvanredno pokazale na alfi ...
Evo par slika sa ovim LED-ovima sa linka iznad, napominjem još jednom, u reflektorskom faru bez projektora
(poslednja slika je na autoputu pri oko 120 km/h , na onoj neosvetljenoj deonici pre IKEE )
- trx88
- Site Admin
Ako se odlucujete za LED sijalice, moracete da kupite onaj CAN bus adapter (ili kako se vec zove), jer ce SID prijavljivati gresku (99% sam siguran da je to slucaj).
9-3 1.9 TiDS (2005)
- alonso
Tamo je navedeno da on sadrži drajver, alfa nema detekciju kratkog svetla tako da za sad ne znamo ako sijalica i hladnjak crpe dovoljno snage to će biti dovoljno da ne izbaci grešku, ali videćemo ... uglavnom što sam viđao LED ne prave problem skoro nikada , a ako bude , nabavićemo canbus adaptere
inače, da li bi osim greške postojao još neki problem, u vidu gašenja svetala ili tako nešto?
- alonso
Isprobao sam sijalice i postoji određeni problem, vuče na to što je @trx88 rekao, ali je malo drugačije, tj nema greške na tabli niti bilo šta ukazuje na "neispravnost sijalice" već je problem sa "blicanjem" dok su svetla isključena... Mislim da bi neki adapter rešio problem, kao ono što imaju ksenon kitovi, tj neki "poništavač grešaka", što će dovoljno "opteretiti" strujno kolo pa se ovo neće dešavati ... To blicanje traje neko vreme nakon isključivanja sijalica, i naravno svaki put kada se otvore, zatvore vrata na kolima, otključa-zaključa i slične radnje... Verovatno je neko iskusio ovo sa "ubodnim" (T10) led pozicijama ili u tablicama, što i nije neki problem jer su one dosta slabašne pa se i ne primeti toliko, ali blicanje glavnog svetla nije tako zanemariva...
Ova struja je u kolima uvek prisutna, i kada je obična sijalica stavljena.. samo što je ta "slabašna" struja dovoljna da led čip zasvetli... Generalno to je problem, ovo iako sada treperi, ne vuče nikakvu dodatnu struju (i sa običnim sijalicama je ista situacija, samo što struja nije dovoljno jaka da one zasvetle i mi to ne vidimo...)
Pričao sam sa jednim prodavcem sijalica od koga sam ranije uzimao svakakve i bio uvek zadovoljan kvalitetom, a sada sam tražio neke adaptere i poništavače, ali me on ubeđuje kako sad za saaba trebaju neki posebni moduli, da poništavač neće ništa uraditi i slično, a cena za njih je naravno ko za neki premium ksenon kit
Uskoro će mi stići ksenoni koje sam poručio nedavno, i pretpostavljam da sa njima neće biti nikakvih problema (canbus su tj imaju posebne adaptere baš zbog ovoga), ali bih ipak išao na led varijantu ukoliko se ispostavi da podjednako dobro svetle kao ksenoni (kada testiram obe sijalice), zbog manje temperature, praktičnosti itd (pisao sam već ranije)
Da li bi neko preporučio neke adaptere ? Prelistaću ovih dana po internetu da vidim šta se nudi za led varijantu... Mislim da bi čak i redno stavljen otpornik (određene otpornosti) ovde završio posao
edit:
ubrzo sam pronašao ovo na ebayu, deluje kao da je to to... šta vi mislite?
https://www.ebay.com/itm/2x-Error-Free- ... Sw7klcyyT5
Ova struja je u kolima uvek prisutna, i kada je obična sijalica stavljena.. samo što je ta "slabašna" struja dovoljna da led čip zasvetli... Generalno to je problem, ovo iako sada treperi, ne vuče nikakvu dodatnu struju (i sa običnim sijalicama je ista situacija, samo što struja nije dovoljno jaka da one zasvetle i mi to ne vidimo...)
Pričao sam sa jednim prodavcem sijalica od koga sam ranije uzimao svakakve i bio uvek zadovoljan kvalitetom, a sada sam tražio neke adaptere i poništavače, ali me on ubeđuje kako sad za saaba trebaju neki posebni moduli, da poništavač neće ništa uraditi i slično, a cena za njih je naravno ko za neki premium ksenon kit
Uskoro će mi stići ksenoni koje sam poručio nedavno, i pretpostavljam da sa njima neće biti nikakvih problema (canbus su tj imaju posebne adaptere baš zbog ovoga), ali bih ipak išao na led varijantu ukoliko se ispostavi da podjednako dobro svetle kao ksenoni (kada testiram obe sijalice), zbog manje temperature, praktičnosti itd (pisao sam već ranije)
Da li bi neko preporučio neke adaptere ? Prelistaću ovih dana po internetu da vidim šta se nudi za led varijantu... Mislim da bi čak i redno stavljen otpornik (određene otpornosti) ovde završio posao
edit:
ubrzo sam pronašao ovo na ebayu, deluje kao da je to to... šta vi mislite?
https://www.ebay.com/itm/2x-Error-Free- ... Sw7klcyyT5
- sasa90
- Pridružio se: 24 Feb 2019, 16:36
Druže, jesi uradio šta po tom pitanju? I kod mene je ista zajebancijaZoranSljivic je napisao: ↑25 Apr 2019, 19:28Pretpostavio sam da je neka zajebancija.Polomljen je i nosač sijalice kod mene,ali tu sam nešto zbudžio i sada stoji kako treba.Probaću da očistim sočivo iznutra pa kako bude.Svakako idem kod Kikija posle praznika,možda on ima neko rešenje.
Inače, evo šta se desi kada koristite bilo kakvu sijalicu. Ova je bila zamenska iz kompleta obavezne autoopreme, ko zna ko ju je pravio. Nije bila na kolima ni punih mesec dana
- kd23se4
- Site Admin
u jbte, ovo jos nisam video
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- alonso
Kod mene su se obe H7 sa kratkog "zavarile" za džek (kleme od sijalice i buksne u džeku)
Jednu sam uspeo da otkačim ali je plastika džeka malo napukla, što ću rešiti uskoro... Drugu ću isto tako pretpostavljam
Ne znam da li sam u prethodnom postu kada sam pisao o ubacivanju led-ova rekao da sam se iznenadio kada sam video nošenje sijalice u mojim farovima... Nema tog plastičnog dela koji tebi fali, za koji sam i ja misllio da je kod mene. Već je u pitanju klasično ležište za H7 sijalicu i osigurač - žica, kojom se zaključava sijalica, i sve je jako pristupačno i lako za zamenu, na moje iznenađenje... Možda su farovi nekada menjani, jer ne znam da li je na novijem modelu tako... moj je 2004. al moguće da bilo neko čukanje pa da su promenjeni a uzeti novi.
Jednu sam uspeo da otkačim ali je plastika džeka malo napukla, što ću rešiti uskoro... Drugu ću isto tako pretpostavljam
Ne znam da li sam u prethodnom postu kada sam pisao o ubacivanju led-ova rekao da sam se iznenadio kada sam video nošenje sijalice u mojim farovima... Nema tog plastičnog dela koji tebi fali, za koji sam i ja misllio da je kod mene. Već je u pitanju klasično ležište za H7 sijalicu i osigurač - žica, kojom se zaključava sijalica, i sve je jako pristupačno i lako za zamenu, na moje iznenađenje... Možda su farovi nekada menjani, jer ne znam da li je na novijem modelu tako... moj je 2004. al moguće da bilo neko čukanje pa da su promenjeni a uzeti novi.
- sasa90
Ti si srećan čovek
Aj videću sutra da slikam kod sebe tu izvedbu za kačenje. Baš je bzvz uradjena
Aj videću sutra da slikam kod sebe tu izvedbu za kačenje. Baš je bzvz uradjena
- alonso
Pretpostavljam da je kod tebe ovako
- ZoranSljivic
Nisam uradio još uvek ništa,bio sam preko,e sada ću se uključiti u potragu za novim nosačima.sijalice sam uzeo preko,bosch h7 +20%.A ovo prvi put vidim da se sijalica deformiše :Dsasa90 je napisao: ↑15 Maj 2019, 21:45Druže, jesi uradio šta po tom pitanju? I kod mene je ista zajebancijaZoranSljivic je napisao: ↑25 Apr 2019, 19:28Pretpostavio sam da je neka zajebancija.Polomljen je i nosač sijalice kod mene,ali tu sam nešto zbudžio i sada stoji kako treba.Probaću da očistim sočivo iznutra pa kako bude.Svakako idem kod Kikija posle praznika,možda on ima neko rešenje.
Inače, evo šta se desi kada koristite bilo kakvu sijalicu. Ova je bila zamenska iz kompleta obavezne autoopreme, ko zna ko ju je pravio. Nije bila na kolima ni punih mesec dana
- sasa90