Igor Trkulja je pocetkom oktobra objavio na fb da ce raditi na menjacu - "Saab 9-3 Stiff Gear Tower Turret Repair Fix Kit (6 Speed Gearbox)"
Pa je li radio? Zivo me zanima koliko tu ima posla.
Upgrade menjača - 6-gear GM F40
- trx88
- Site Admin
- Pridružio se: 30 Okt 2016, 16:44
Upgrade menjača - 6-gear GM F40
Pomenuo sam da ću raditi upgrade menjača ovim kitom:
https://x8r.co.uk/saab-9-3-sport-stiff- ... ed-gearbox
Ići ću uskoro kod majstora da sređujem trap, pa ga možda nateram da odradi ovo. Ako ne, odradiću sam. U svakom slučaju, javiću utiske. Do tada, podeliću sa vama uputstvo koje sam prevodio.
https://drive.google.com/file/d/1Pw59pB ... sp=sharing
https://x8r.co.uk/saab-9-3-sport-stiff- ... ed-gearbox
Ići ću uskoro kod majstora da sređujem trap, pa ga možda nateram da odradi ovo. Ako ne, odradiću sam. U svakom slučaju, javiću utiske. Do tada, podeliću sa vama uputstvo koje sam prevodio.
https://drive.google.com/file/d/1Pw59pB ... sp=sharing
9-3 1.9 TiDS (2005)
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
- trx88
- Site Admin
Re: Upgrade menjača - 6-gear GM F40
Raportiram! :D
Majstor mi nije sredio silen blokove, ali je ugradio deo koji sam opisao iznad.
Mogu vam reći da sam zaprepašćen!!! Kad sam seo u auto i izbacio ručicu iz rikverca, katapultirala se u centar. Prvog dana sam imao osećaj da vozim Peugeot (preparkiravao sam auto komšiji da ga pauk ne odnese, i veslao sam onom ručicom)... Suviše mekano za moj ukus. Međutim, malopre sam se vratio iz Sokobanje (60-ak kilometara od Niša) i tek mi je sad zadovoljstvo što vozim ovaj auto. Mnogo brže mogu da promenim brzinu, menjač ide kao kroz puter, i sada ne gubim impuls između šaltanja.
Verovatno je menjač ovako radio kad je auto bio nov...
Usput su se rešili problemi koje nisam očekivao. Nemam više otpor kad ubacujem u prvu iz lera, i nema čudnog zvuka iz menjača posle duže vožnje (plašio sam se da je zamajac krenuo da odlazi, ali je ispalo da je ovo :) ).
Da pokrijem aspekt ove priče koji mora da nas zanima - cena.
Upgrade kit košta 35 funti + 15 funti poštarina. Sa svim domaćim nametima je to ispalo nešto preko 7500din. Majstor mi je za ruke uzeo 1000din. Što znači da je naplatio 1 sat rada. Da sam sam menjao, ne bi trajalo više od 2 sata.
Nije mala stavka, ali preporučujem svima koji imaju GM F40 u automobilu koji je tvrđi nego što bi trebalo da odrade ovaj zahvat.
Majstor mi nije sredio silen blokove, ali je ugradio deo koji sam opisao iznad.
Mogu vam reći da sam zaprepašćen!!! Kad sam seo u auto i izbacio ručicu iz rikverca, katapultirala se u centar. Prvog dana sam imao osećaj da vozim Peugeot (preparkiravao sam auto komšiji da ga pauk ne odnese, i veslao sam onom ručicom)... Suviše mekano za moj ukus. Međutim, malopre sam se vratio iz Sokobanje (60-ak kilometara od Niša) i tek mi je sad zadovoljstvo što vozim ovaj auto. Mnogo brže mogu da promenim brzinu, menjač ide kao kroz puter, i sada ne gubim impuls između šaltanja.
Verovatno je menjač ovako radio kad je auto bio nov...
Usput su se rešili problemi koje nisam očekivao. Nemam više otpor kad ubacujem u prvu iz lera, i nema čudnog zvuka iz menjača posle duže vožnje (plašio sam se da je zamajac krenuo da odlazi, ali je ispalo da je ovo :) ).
Da pokrijem aspekt ove priče koji mora da nas zanima - cena.
Upgrade kit košta 35 funti + 15 funti poštarina. Sa svim domaćim nametima je to ispalo nešto preko 7500din. Majstor mi je za ruke uzeo 1000din. Što znači da je naplatio 1 sat rada. Da sam sam menjao, ne bi trajalo više od 2 sata.
Nije mala stavka, ali preporučujem svima koji imaju GM F40 u automobilu koji je tvrđi nego što bi trebalo da odrade ovaj zahvat.
9-3 1.9 TiDS (2005)
- Minketa
- Pridružio se: 01 Okt 2018, 22:48
Bravo! I, svaka ti cast za raport. Znaci mnogo.
Ova intervencija mi je visoko na listi prioriteta. Gubitak momenta, sto ti kazes, je verovatno najveci problem. Na diskomfor smo u najvecoj meri navikli.
Ova intervencija mi je visoko na listi prioriteta. Gubitak momenta, sto ti kazes, je verovatno najveci problem. Na diskomfor smo u najvecoj meri navikli.
- Vlaisavljević
- Pridružio se: 21 Apr 2015, 14:22
- kistu70
- Pridružio se: 02 Dec 2014, 21:43
Narucio!! jedva cekam da stigne i ugradim, pa pisem! 

"Postoje Saab automobili, i ostali automobili"
- trx88
- Site Admin
Update oko procedure:
Ako želite ovo da radite u sopstvenoj garaži, biće znatno teže ako nemate adekvatnu opremu. Ovo vam pišem iz 2 razloga:
Ako želite ovo da radite u sopstvenoj garaži, biće znatno teže ako nemate adekvatnu opremu. Ovo vam pišem iz 2 razloga:
- Neophodna je stega, kako bi se izbila stara najlonska čaura
- Glodalica (burgija), iako predviđena za jednokratnu upotrebu, mnogo je jednokratna.
Dakle, ne bi bilo loše kupiti neku kasvetnu
9-3 1.9 TiDS (2005)
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
A što ne majstor? Treba i on da zaradi :)
ex SAABotražitelj <9000CS>