Poslije postavljanja turbine,uz puno muke,obzirom da su u Uzicama zakrenuli kuciste za 90 stepeni i tako poslali i borbe da se postavai onako kako je skinuta vezano za prikljucke.Ma to nije problem vjerovatno za majstore-strucnjake sa iskustvom.Stavljanjem u funkciju skoro sveg ostalog mlad majstor potrosio mi pola rezervoara goriva i vozio se i uslikao sat brzinomjera,nesto mu se nije izlazilo iz SAAB-a.
E poslije sam ja vozio, a o utiscima napisacu o zapazanjima kad saberem sve.Umorio sam se lijep pozdrav svima koji su dali svoje misljenje ,savjete i uputstva,a sadasnji rad motora nakon toliko posla okacicu i uglavnom oko teme "velika kolicina izduvnih gasova" bili ste u pravu sta treba da se prekontrolise i uradi.Otprilike objavljivao sam faze rada, eto toliko i hvala.
velika količina izduvnih gasova
- roca
- Pridružio se: 21 Jan 2017, 20:55
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: velika količina izduvnih gasova
Drago mi je da si uspeo da zavrsis sve!
Jel nije bilo problema sa montazom nove glave motora?
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- roca
Nije bilo problema sa montiranjem nove Glave,imao sam malu doradu sa bocne strane sto sam ranije opisao ali sad je izgleda sve kako treba.Po principu Marfijevog zakona izdesavalo se niz kvarova tj propadanja pojedinih dijelova vjerovatno dugogodisnjim stajanjem,i ne preduzimanjem potrebnih radnji prije stavljanja u pogon ovog vozila.Zbog dotrajalosti crijeva,kako kaze majstor i ostecenja metalnih cjvcica u crijevima on je premostio sto mi nije drago to ce te vidjeti kad postavim snimak rada motora.Auto stvarno ide jako dobro ne trosi rashladnu tekucinu ulje na istoj mjeri jasno i cisto.Vidjecemo vremenom kako se se ponasati.
ALI BRATE IDE
ALI BRATE IDE
- roca
Prvo da Vas sve pozdravim,odavno nisam postavi pitanje,uzivao sam u svom 9000 CS-u,e zima vozilo ne postize radnu temperaturu,samo se malo kazaljka podigne,ne mogu biti sigurn da je vracen ljetos kad se motor radio.
Interesuje me posto orginalni ne mogu naci na ovim prostorima koji i da li moze zamjenski od drugih vozila ili da li su mozda koristeni isti termostati u razlicitim vozilima kao u SAAB-u 9000 CS 2.0.Hvala
Interesuje me posto orginalni ne mogu naci na ovim prostorima koji i da li moze zamjenski od drugih vozila ili da li su mozda koristeni isti termostati u razlicitim vozilima kao u SAAB-u 9000 CS 2.0.Hvala
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
Мислим да је мени мајстор својевремено уградио од Југа.
ex SAABotražitelj <9000CS>
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
Извињавам се на дуплирању поста. Или ја имам брзе прсте, или техника заказује а не видим опцију брисања.
ex SAABotražitelj <9000CS>
- Vlaisavljević
- Pridružio se: 21 Apr 2015, 14:22
Ne mora da znači da motor ne postiže radnu temperaturu ako kazaljka pokazuje drugačije.roca je napisao: ↑28 Nov 2018, 19:42Prvo da Vas sve pozdravim,odavno nisam postavi pitanje,uzivao sam u svom 9000 CS-u,e zima vozilo ne postize radnu temperaturu,samo se malo kazaljka podigne,ne mogu biti sigurn da je vracen ljetos kad se motor radio.
Ta kazaljka u većini CS-ova ne pokazuje kako treba, problem u EDU.
- san_šabacisko
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00
ostavi ga u mestu da radi pa vidi jel podiže onda skazaljku, ako ne možeš sam da proveriš jel ti tu termostat
1987.
2002.
1988.
2002.
1988.
- san_šabacisko
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00