SAVETI OKO KUPOVINE SAABA 9-3 SS
- boresky
- Pridružio se: 02 Jul 2014, 23:50
Re: PREDSTAVLJANJE CLANOVA - Introduce Yourself
Dobrodosao kolega!!!
Nema razloga da netko ne vozi SAAB,pohvala za odluku!
Konkretno ti ja nemogu pomoci oko ove nepoznanice ali ovdje ima kapaciteta koji ce ti znati rec vise o tome.
Sretno sa kupnjom stroja,da bude jak!!!
Nema razloga da netko ne vozi SAAB,pohvala za odluku!
Konkretno ti ja nemogu pomoci oko ove nepoznanice ali ovdje ima kapaciteta koji ce ti znati rec vise o tome.
Sretno sa kupnjom stroja,da bude jak!!!
SAAB 9-5 Wagon / SAAB 900i OG
-
- Pridružio se: 09 Okt 2017, 00:26
Zdravo Igore,Igor87 je napisao: ↑26 Nov 2017, 16:12Pozdrav svima, zovem se Igor, iz Beograda sam. Već nekoliko meseci razmišljam da postanem deo SAAB sveta, i bacio sam oko na 93, nebitno da li karavan ili sedan... U ovom trenutku sam bliži jednom sedan dieselu 2007. godište. Auto je u dobrom stanju, samo me buni što nema komande na volanu, i ima staru tablu... Sad, ne znam da li je ovde tema za tako nešto, ali ako neko može da mi pomogne i kaže da li je to normalno, bio bih zahvalan. Možda predlog za neki drugi dobro očuvan 93... Pozdrav još jednom svima i hvala unapred.
Nije nenormalno što tvoj SAAB nema komande na volanu. Koliko ja znam za različita tržišta su bili i različiti nivoi opreme. SAAB-ove koje sam ja viđao češće su imali i komande na volanu nego što sam viđao modele bez komandi na volanu. Moj SAAB ima pored komandi i ''papučice'' za menjanje brzina što opet nije toliko često ali je i oprema u Vector varijanti. Postoji slabija Linear varijanta koja uvek ima manje opreme pa pretpostavljam da je to nivo opreme koji ima SAAB koji gledaš.
Ne znam šta podrazumevaš pod starom tablom tek ako se ne varam, redizajn SAAB 9-3 je urađen 2008. godine.
- Igor87
- Pridružio se: 11 Okt 2017, 22:13
[/quote]
Zdravo Igore,
Nije nenormalno što tvoj SAAB nema komande na volanu. Koliko ja znam za različita tržišta su bili i različiti nivoi opreme. SAAB-ove koje sam ja viđao češće su imali i komande na volanu nego što sam viđao modele bez komandi na volanu. Moj SAAB ima pored komandi i ''papučice'' za menjanje brzina što opet nije toliko često ali je i oprema u Vector varijanti. Postoji slabija Linear varijanta koja uvek ima manje opreme pa pretpostavljam da je to nivo opreme koji ima SAAB koji gledaš.
Ne znam šta podrazumevaš pod starom tablom tek ako se ne varam, redizajn SAAB 9-3 je urađen 2008. godine.
[/quote]
Hvala na brzom odgovoru. Auto je inače u vlasništvu jednog mehaničara koga poznajem, i kome verujem, što je najvažnije. U pitanju je 1.9 TiD 150konja, po njegovim rečima u jako dobrom stanju. Samo me to oko komandi zbunilo, pa sam hteo da pitam nekog ko bolje zna, a ovo je najbolje mesto. Ako još neko ima neki savet, bio bih jako zahvalan. Plaćam pivo na sledećem druženju, pošto definitivno uzimam 93, samo još ostaje da odaberem koji.
Zdravo Igore,
[/quote]
Hvala na brzom odgovoru. Auto je inače u vlasništvu jednog mehaničara koga poznajem, i kome verujem, što je najvažnije. U pitanju je 1.9 TiD 150konja, po njegovim rečima u jako dobrom stanju. Samo me to oko komandi zbunilo, pa sam hteo da pitam nekog ko bolje zna, a ovo je najbolje mesto. Ako još neko ima neki savet, bio bih jako zahvalan. Plaćam pivo na sledećem druženju, pošto definitivno uzimam 93, samo još ostaje da odaberem koji.
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Pozdrav Igore,
Za komande si dobio odgovor a za staru tablu... Bas mi cudno!? Svi 2007 sto sam video imaju ristajl tablu.
Za komande si dobio odgovor a za staru tablu... Bas mi cudno!? Svi 2007 sto sam video imaju ristajl tablu.
- Igor87
Pozdrav, Bagzi, i hvala na odgovoru. Vidiš, to je i meni bilo čudno, ja ovo što sam gledao na oglasima 06-07, uglavnom nove table i 90% ima komande na volanu. Ako neko ima ideju zašto je to tako, mogu i sliku da pošaljem ako bi to pomoglo. Ja auto treba da preuzmem sutra ako bude sve ok.
-
- Pridružio se: 09 Okt 2017, 00:26
Trebalo bi svo ovo pisanije da se prebaci u neku drugu temu za ovu ne zakrčimo nepotrebno.Igor87 je napisao: ↑27 Nov 2017, 03:16Pozdrav, Bagzi, i hvala na odgovoru. Vidiš, to je i meni bilo čudno, ja ovo što sam gledao na oglasima 06-07, uglavnom nove table i 90% ima komande na volanu. Ako neko ima ideju zašto je to tako, mogu i sliku da pošaljem ako bi to pomoglo. Ja auto treba da preuzmem sutra ako bude sve ok.
Koliko novca košta auto koji treba da kupiš?
- Igor87
Ja se izvinjavam zbog toga što natrpavamo ovu temu. Auto košta nešto preko 4 hiljade.
- trx88
- Site Admin
- Pridružio se: 30 Okt 2016, 16:44
Pozdrav, imenjače.Igor87 je napisao: ↑26 Nov 2017, 16:12Pozdrav svima, zovem se Igor, iz Beograda sam. Već nekoliko meseci razmišljam da postanem deo SAAB sveta, i bacio sam oko na 93, nebitno da li karavan ili sedan... U ovom trenutku sam bliži jednom sedan dieselu 2007. godište. Auto je u dobrom stanju, samo me buni što nema komande na volanu, i ima staru tablu... Sad, ne znam da li je ovde tema za tako nešto, ali ako neko može da mi pomogne i kaže da li je to normalno, bio bih zahvalan. Možda predlog za neki drugi dobro očuvan 93... Pozdrav još jednom svima i hvala unapred.
Što se komandi na volanu tiče, verovatno je Linear oprema (koliko sam viđao, i Linear varijanta ima komande na volanu, pa su verovatno komande bile opcija za doplatu, ali ne mogu da tvrdim).
A tabla... 2007. je išao restyle dashboard-a (najupečatljivije tabla i centralna jedinica, tj. kontrola klime, audio sistem, itd.). Od 2008. ide restyle eksterijera (naravno, i novi enterijer, koji je ubačen 2007.), da bi učinili da auto izgleda agresivnije.
Kako izgleda kontrola klime? Tri "potenciometra" ili ne?
Ili
E sad, auto je možda registrovan 2007., ali je možda model iz 2006., što bi objasnilo tablu... Zbog toga sam te pitao za izgled kontrole klime.
9-3 1.9 TiDS (2005)
- Igor87
Re: SAVETI OKO KUPOVINE SAABA 9-3 SS
Pozdrav, imenjače, i hvala. Ne izgleda ni kao jedan sa tih slika. Nema potenciometre uopšte, samo dugmiće. Okačio bih sliku, ali ne želim da postavljam fotografije tuđih (još uvek) automobila, malo mi glupo. Evo link za neku random sliku sa neta, tabla i volan su skoro isti. A ovaj auto koji ja gledam ima ceo kožni enterijer, čudno je da je uz lošiji paket išla koža.
https://www.google.rs/search?client=ms- ... cxg2NxLpjM:
https://www.google.rs/search?client=ms- ... cxg2NxLpjM:
- trx88
- Site Admin
Onda taj model ima automatsku klimu, i stari dashboard (po mom ukusu, lepši). Što verovatno implicira da je model iz 2006., a da je prva registracija bila 2007. Neka kažu i ostali, ali mislim da je to slučaj.
Uostalom, mnogo je bitnije da je auto mehanički dobar. :)
Mada, ne mogu da lupam da enterijer nije bitan, ipak to gledaš dok si u automobilu. :)
Uostalom, mnogo je bitnije da je auto mehanički dobar. :)
Mada, ne mogu da lupam da enterijer nije bitan, ipak to gledaš dok si u automobilu. :)
9-3 1.9 TiDS (2005)
- Igor87
Pa meni iskreno i nije previše bitan, možda bih voleo komande na volanu, ali neuporedivo mi je važnije da je auto ovako u redu. Jedino što sam sa vama želeo da proverim da tu nešto nije budženo... Ako mislite da nije, ja bih otišao da ga pazarim danas, i da postanem ravnopravan član foruma i kluba. Jedino možda da ga prikačim na dijagnostiku negde u Beogradu ili Pančevu, čisto i tako da potvrdimo dobro stanje. Ako neko radi to, ili ima preporuku, neka mi pošalje privatnu poruku, bio bih zahvalan. Čekam na odgovore još par sati, nestrpljiv sam.
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Druze, ako hoće prodavac da ti da br. sasije pa da ga ukucas u vin dekoder i dobijes kad je proizveden. Sto neko rece mozda je samo prva reg 2007 god!?
- trx88
- Site Admin
9-3 1.9 TiDS (2005)
-
- Pridružio se: 14 Maj 2017, 22:15
Proletos sam kupovao moju 9-5-icu na placu kod Bogoslovije. Imao sam neke dileme, kontaktirao Svetu i dogovorio da ga pogleda. Za razumnu nadoknadu je ujutro po dogovoru došao na plac, pregledao auto (sa dijagnostikom) i dao preporuku.
-
- Pridružio se: 10 Nov 2017, 18:04
Pozdrav ljubiteljima Saab-a, planiram kupovinu auta a totalno sam ispustio ovu marku iz vida iako sam je ranije potajno obozavao narocito zbog bezbednosti. Naime interesuje me 9-3 model MY2003, znam dobro da je saab uredio opelovu platformu po svome i to mi uopse ne smeta. Interesuju me iskljucivo benzinci 2.0 (150hp, 175hp, 204hp-ovaj je valjda aero). Posto nisam iz Beograda gde ima navedenih profesionalaca majstora za ovu marku interesuju me iskustva sa navedenim motorima ( potrosnja goriva, potrosnja ulja ako je ima, servisni intervali i najvaznije da li odrzavanje moze da se radi u nekom opelovom servisu?). Vidim da na sajtu polovni automobili ima dosta ponuda navedenih modela pa ukoliko trenutno postoji neki model koji je na prodaju a vama je poznat i za preporuku slobodno nabacite.
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
PozzzBratislav Cvetkovic je napisao:Pozdrav ljubiteljima Saab-a, planiram kupovinu auta a totalno sam ispustio ovu marku iz vida iako sam je ranije potajno obozavao narocito zbog bezbednosti. Naime interesuje me 9-3 model MY2003, znam dobro da je saab uredio opelovu platformu po svome i to mi uopse ne smeta. Interesuju me iskljucivo benzinci 2.0 (150hp, 175hp, 204hp-ovaj je valjda aero). Posto nisam iz Beograda gde ima navedenih profesionalaca majstora za ovu marku interesuju me iskustva sa navedenim motorima ( potrosnja goriva, potrosnja ulja ako je ima, servisni intervali i najvaznije da li odrzavanje moze da se radi u nekom opelovom servisu?). Vidim da na sajtu polovni automobili ima dosta ponuda navedenih modela pa ukoliko trenutno postoji neki model koji je na prodaju a vama je poznat i za preporuku slobodno nabacite.
Dobrodosao!
Ako moze da se samo ispostuje pravilnik tj da se predstavis u temi predvidjenoj za to.Hvala.
Послато са Lenovo A606 уз помоћ Тапатока
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Filipinac
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Nov 2013, 14:55
Ja koliko se secam MAD SERB je razmilsjao o prodaji svog 9-3ss zbog potrebe za karavanom. Auto sam video kako izgleda, a takodje od dva servisera cuo da je auto bolesno dobar. Vrlo je moguce da je i najbolje ocuvan (i jos po nesto) u Srbiji. Ako je MAD SERB i dalje zainteresovan z aprodaju vozila, mislim da mozes da dodjes do super autica. Drzim fige! Srecno!Bratislav Cvetkovic je napisao: ↑01 Dec 2017, 00:21Pozdrav ljubiteljima Saab-a, planiram kupovinu auta a totalno sam ispustio ovu marku iz vida iako sam je ranije potajno obozavao narocito zbog bezbednosti. Naime interesuje me 9-3 model MY2003, znam dobro da je saab uredio opelovu platformu po svome i to mi uopse ne smeta. Interesuju me iskljucivo benzinci 2.0 (150hp, 175hp, 204hp-ovaj je valjda aero). Posto nisam iz Beograda gde ima navedenih profesionalaca majstora za ovu marku interesuju me iskustva sa navedenim motorima ( potrosnja goriva, potrosnja ulja ako je ima, servisni intervali i najvaznije da li odrzavanje moze da se radi u nekom opelovom servisu?). Vidim da na sajtu polovni automobili ima dosta ponuda navedenih modela pa ukoliko trenutno postoji neki model koji je na prodaju a vama je poznat i za preporuku slobodno nabacite.
- pepi
- Pridružio se: 20 Nov 2018, 22:58
sta mislite o ovom automobilu , da li je za kupovinu?
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... d-navi-ful
- Minketa
- Pridružio se: 01 Okt 2018, 22:48
Pa, to bi morao obici da vidis uzivo. Ovako, preko interneta, lepo izgleda, jeftin je. Taj motor ide k'o zmaj. Pricinio bi ti mnogo zadovoljstva. Ali, mora dooobro da se pregleda.pepi je napisao: ↑06 Jan 2019, 22:03sta mislite o ovom automobilu , da li je za kupovinu?
- pepi
to da , no se nadah da neko poznaje auto posto je na nasim tablma .
- Vlaisavljević
- Pridružio se: 21 Apr 2015, 14:22
pa treba da ga pogledaš sa nekim mehaničarom u Pančevu, nađi neki pošten servis i plati pregled.
ima ih na oglasima koliko hoćeš, taj motor i model se najviše i najlakše prodaju.
Cena je niža, vidi samo koji je razlog, osim odlaska u inostranstvo, kupovine manjeg vozila ženi i slično...
ima ih na oglasima koliko hoćeš, taj motor i model se najviše i najlakše prodaju.
Cena je niža, vidi samo koji je razlog, osim odlaska u inostranstvo, kupovine manjeg vozila ženi i slično...
- pepi
Hvala , ma svega sam to svestan , tih izgovora -opravdanja itd. najgore kroz Pancevo sam mozda 2-3 putas prosao samo hahah zapucam ja lepo pa polako najbolje
- pepi
Bio, video, pobegao. Kako sve lepo zvuci preko telefona i kako je lepo sve na slikama :P
- Minketa
- Pridružio se: 01 Okt 2018, 22:48
Pa, sta si video? Daj malo detalja, nemoj da si party-breaker.
- pepi
Stakla sva razlicita, trap ce cuje samo tako, najlepsi mi je deo sa turbinom uopste ne radi, na paljenju plav dim al ruku na srce kada das gas nestane, zastita ona na krilima mi to u UE zovemo gace na ovom saab su popucala, zadnja desna vrata kao da su temperama farbana (deo pored lajsne i naravno ne zaobilazna izolir traka na retrovizoru. Ne znam za Saab ali na kontaktu kada radi pumpa u rezervoaru cuje se na 5 metara od auta i uopste ne staje. Dalje nisam ni gledao. Svestan sam da za te novce ne mogu traziti perfekciju niti je ja trazim al bar da neko bude korektan i kaze preko tel.bar 50% , a ne sve je u fulu super ja ptodajem a auto mi je od suraka , a kada dodjes surak posta komsija koji nije tu.:)