velika količina izduvnih gasova
- roca
- Pridružio se: 21 Jan 2017, 20:55
Re: velika količina izduvnih gasova
Ma auto nije reg ne vozim ga imamja za njega potreban akumulator ali su mi ga ukucani zaplijenili za svoje vozilo,iako sa ovim akumulatorom pali bez poteskoca ikakvih u svakom slucaju kad SAAB-a stavim u funkciju ide njegov akumulator.
- zodiac
- Pridružio se: 28 Nov 2013, 10:26
Ovo sto sam napisao je osnovana pretpostavka, nisam rekao da skines turbo i saljes ga na reparaciju, nego da ovo treba da pogleda neko ko se razume u mehaniku. Dakle, cuje se lanac definitivno i to jako, a cuje se i turbina i rekao bih da je prilicno ostecena i da je vec pocela da struze, sto objasnjava dimove pozadi. Ali postavljanje dijagnoze i popravke na daljinu, to ne ide, moras naci mehanicara koji je u stanju da pregleda auto. Za reparaciju turbine stvarno ne mogu da ti preporucim nikoga, nisam jos imao zadovoljstvo da radim remont, naci ce se vec neko od forumasa sa iskustvom.
SAAB 900 T8 B201L Coupe 1987. SAAB 9000 CS B204L 1997.
ex SAAB 9-5 SE B205E 1998. SAAB 9000 CS B202R 1993. SAAB 900 SE B204L 1994. SAAB 900 S B204i 1997.
- roca
Akumulator su zaplijenili ukucani dok SAAB-a ne stavim u funkciju inace i na ovaj pali napola kljuca,
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
Potraži u okruženju servis koji remontuje turbine, toga bi bar trebalo da ima. Ako ne znaš koja je onda to možda može neko odavde da ti kaže koja je fabrički išla u auto.
- zodiac
Turbina je Garet T25, izgleda da vise nije jednostavna za remont. Ona sa bivseg Koljinog cs-a je vec skoro dva meseca u SELP-u, cekaju delove.
ex SAAB 9-5 SE B205E 1998. SAAB 9000 CS B202R 1993. SAAB 900 SE B204L 1994. SAAB 900 S B204i 1997.
- roca
Po pregledu vozila, ako bude potrebno raditi turbinu recite mi da li sa drugih motora SAAB-a mlađih ili starijih, razlicite snage, odgovara turbina na moj motor.
- zodiac
Sa ogromne vecine. Gotovo svi 9000 i 900ng su nosili tu turbinu.
- roca
Hvala Vam, informisacu o utvrđenim kvarovima i stanju,a i dalje od vas traziti misljenje.
- roca
L.P.svim forumasima,idemo dalje sa pitanjima,koliko košta lanac i sto treba uz njga i gdje se može naruciti,znaci radi se o SAAB 9000 94 god 2.0.
- zodiac
Febijev lanac u Euro07 kosta oko 45 EUR.
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
http://www.partsforsaabs.com/product_in ... ts_id=2671
Full set lanaca za 9k
Full set lanaca za 9k
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T !
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba
powered by Nordic performance
- MAD SERB
- Kontakt:
Pogledaću još negde ali mislim da je cena ok
- MAD SERB
- Kontakt:
https://shop.speedparts.se/en/prod/900- ... 31005.html
Set lanca balanskih osovina (1€~10sek)
Set lanca balanskih osovina (1€~10sek)
- roca
Hvala na informacijama .
- roca
Pozdrav svim ucesnicima foruma,ovako jedan strucnjak mi je rekao da postoji mogucnost velike kolicine izduvnih gasova zbog toga jer sam usuo moguce lose motorno ulje prilikom izvrsenog servisa po kupovini SAABA,a koji je dugo lezao,znaci sa starim uljem nije puno vozen do dva majstora jednog da uradi auspuh i kod majstora da zamjeni ulje, filtere svijecice.Znaci sa starim uljem prilikom povremenog paljenja nije bilo ovako velike kolicine izduvnih gasova kao i odlaska do navedenih majstora prilkom rada vozila,auspuha i servisiranja primjetio bi i majstor i ja.Znaci pojava o kojoj pisemo se javlja po zavrsenom servisu i zamjeni ulja.Napominjem da osim malo voznje po uradjenom servisu od mozda sve skupa 30 -ak kilometara zbog premjestanja auta nije vise vozen osim paljenja u mjestu kad su se promjene i desile.Ulje koje je sad u njemu je 5-40 MOBIL kupljeno u MOTOREXU majstor kupovao. Jos nesto sto sam registrovao, mozda nesto znaci,kad tek upalim SAAB-a nema uopste bogate kolicine izduvnih gasova kako ide prma radnoj temp.nakon pola minute pocinje se primjecivati vise izduva ali ne previse da bi poslije sve vise izlazio plavo -bjeli vise je tesko i boju odrediti,a kad se da gas tek onda oblaci izlaze,a potom u leru isto velika kolicina izuduva.Znaci na pocetku rada po poljenju vozila prvih 30-ak sekundi normalno je sve.Prikupljam sve informacije i slicna iskustva od Vas prije odlaska kod majstora,a zakazano mi je sad u srijedu.Mozda je malo neobicno Vama sto vec nisam kod majstora ali ponavljam zivim na prostoru gdje nema mogucnosti niti servisa koji ce se prihvatiti ovog posla.
- roca
Da nebi bilo zabune sve ce ici po uputama koje ste mi dali u proslim tekstovima i toga se drzim,ovo je dodatno da vas informisem i da bi mi mogli po prepoznatom problemu i novim informacijama,mozda jos predloziti neke mjere ili radnje,Hvala
- zodiac
Nadam se da ce majstor biti bolji znalac od strucnjaka koga si citirao.
- roca
jbg. i ja se nadam,usao sam na banjalucki forum i nasao jednog pacenioka sa SAAB-om isti problem vec ga u gradu prepoznaju u voznji iza njega pa ne moze rijesiti problem ne slusaju se svi strucnjaci i zato pitam Vas za misljenje,a majstori kao majstori sujetni ako se kaze sta i kako onda udare tezu pricu i na kraju vidio si sam razlicitih misljenja i to od ljudi koji voze ili rade SAAB-a na ovoj stranici.Pa vjeruj da je problem gledati kako ti ceprkaju po autu, samo tako i eto tako je to,zahvaljaujem.
- zodiac
Ulje koje si sipao je u redu. Plavi dim kad se ugreje - karike, turbo ili oba.
- roca
po dogovoru sa majstorom sutra je kod njega pa će se vidjeti,pisacu ovdje,hvala
- roca
Pozdrav svima,idemo dalje sa pitanjima i unaprijed zahvaljujem,da li na moj SAAB odgovaraju gumice ventila Folkswagen vrste 7 mm,majstor kaze sve je to isto da se nemucimo i ne trazimo.Drugo pitanje.majstor hoće da mjenja gumice ventila,a da ne skida glavu nego samo poklopac,molim vas na sta treba obratiti paznju u tom slućaju,ako postoji konkretno za SAAB-a,mislim prije svega na uzubljivanje.Hvala
Pisite sutra to radim
Pisite sutra to radim
- zodiac
Na osnovu cega je ustanovio da su gumice ventila u pitanju? Da su gumice u problemu, pravio bi dimnu zavesu na jutarnjem paljenju, a ne kad se ugreje.
- roca
E ovako duzan sam iznijeti sva događanja zbog foruma ,a i zbog Vas koji ste uvjek prisutni da pomognete i tu ste kad god treba savjet.
Kako sam i napisao trebao sam otici do majstora i odem ,a tamo katastrofa puno dvoriste vozila sa dignutim haubama tri covjeka za majstorom hodaju,a on nezna gdje bi,kad je vidio i mene otkacio ja popi...,pošaljem sve gdje treba,nakacim neke table na SAAB i odem ga oprati na praonu toliko mogu i ja za SAAB uraditi.SAAB-a nisam stedio na pravcu od nekih sedam km. pred praonu nema vise dima,napominjem da sam ga parkirao poslije servisa i nisam ga vozio nego u mjestu povremeno palio znaci od servisa nije vozen, a znamo da je prije toga 5 god stajao.Dodjem do praone a ono nigdje dima na leru lijepo radi ventilator se pali normalno,ja gledam osim kocnica koje su lose i gasenja ako hocu naglo da stanem ostalo je prikolko dobro sto bi rekao narod.Iznerviran odugovlaćenjem majstora i na kraju opet dođi za sto godina, ljut oprem lijepo SAAB-a utegnem ga,znaci kad sam ga ugasio pranje je trajalo vanjsko i unutrašnje nekih 45 min.Kad sam ga upalio ništa kratko,a onda opet dim ali malo i u turaži na cesti prestane,dođem kuci gledam u leru ne dimi nakon što sam ga izvozio,ugasim ga sačekam nekih pola sata upalim on standardno prvih 30-ak sekundi ništa ,a onda poće da dimi ne onako kako je dimio ali se pojavio dim koji nije za zanemariti isturiram ga on prestane dimiti.Ponovim ja to nakon sat vremena ista stvar.Sutra dan nađem se sa nekim djećacima koji rade auta ,a ja izbjegavao htio majstora na glasu,isprićam im za majstora kako me odgodio za neznam kada,a oni na osnovu iznesenog kazu moguće gumice ventila ali doćemo i tako i bi,došli ponovili kao i ja i kažu da gumice propuštaju da je nakon dugog stajanja auta prvi put kad sam ga dobro ugrijao poslije servisa i dovezao kući posljedica gumice ventila,gledali probali ugrijali i kažu gumice ventila to će mo ti uraditi i to nećemo skidati glavu,zbog toga sam ja Vas pitao za dodatne informacije,šta da kažem dovoze vozila iz vana radili su novija vozila,vjerovali ili ne nema gdje odvesti u ozbiljan servis.Pošto se radi o mlađim momcima koji se bave mehanikom imaju servis ovaj jedan radi i dijagnostiku i po struci je to ide ćesto i van BiH raditi, nemam izbora.Eto to je to,imaju dobru volju, alat i znanja,a ja tražio standardnog starog majstora,valjda što sam i sam star.Kontaktirali ćovjeka odmah jer su i diskovi u lošem stanju pa narućili diskove i ploćice, aujedno i gumice u razgovoru rekao im da su iste gumice og vw 7 mm pa sam Vas pitao.Oni bi sutra eventualno u utorak poćeli raditi i krenuti sa temeljitijim pregledom kad ga odvezemo u njiovu radionu.
Kako sam i napisao trebao sam otici do majstora i odem ,a tamo katastrofa puno dvoriste vozila sa dignutim haubama tri covjeka za majstorom hodaju,a on nezna gdje bi,kad je vidio i mene otkacio ja popi...,pošaljem sve gdje treba,nakacim neke table na SAAB i odem ga oprati na praonu toliko mogu i ja za SAAB uraditi.SAAB-a nisam stedio na pravcu od nekih sedam km. pred praonu nema vise dima,napominjem da sam ga parkirao poslije servisa i nisam ga vozio nego u mjestu povremeno palio znaci od servisa nije vozen, a znamo da je prije toga 5 god stajao.Dodjem do praone a ono nigdje dima na leru lijepo radi ventilator se pali normalno,ja gledam osim kocnica koje su lose i gasenja ako hocu naglo da stanem ostalo je prikolko dobro sto bi rekao narod.Iznerviran odugovlaćenjem majstora i na kraju opet dođi za sto godina, ljut oprem lijepo SAAB-a utegnem ga,znaci kad sam ga ugasio pranje je trajalo vanjsko i unutrašnje nekih 45 min.Kad sam ga upalio ništa kratko,a onda opet dim ali malo i u turaži na cesti prestane,dođem kuci gledam u leru ne dimi nakon što sam ga izvozio,ugasim ga sačekam nekih pola sata upalim on standardno prvih 30-ak sekundi ništa ,a onda poće da dimi ne onako kako je dimio ali se pojavio dim koji nije za zanemariti isturiram ga on prestane dimiti.Ponovim ja to nakon sat vremena ista stvar.Sutra dan nađem se sa nekim djećacima koji rade auta ,a ja izbjegavao htio majstora na glasu,isprićam im za majstora kako me odgodio za neznam kada,a oni na osnovu iznesenog kazu moguće gumice ventila ali doćemo i tako i bi,došli ponovili kao i ja i kažu da gumice propuštaju da je nakon dugog stajanja auta prvi put kad sam ga dobro ugrijao poslije servisa i dovezao kući posljedica gumice ventila,gledali probali ugrijali i kažu gumice ventila to će mo ti uraditi i to nećemo skidati glavu,zbog toga sam ja Vas pitao za dodatne informacije,šta da kažem dovoze vozila iz vana radili su novija vozila,vjerovali ili ne nema gdje odvesti u ozbiljan servis.Pošto se radi o mlađim momcima koji se bave mehanikom imaju servis ovaj jedan radi i dijagnostiku i po struci je to ide ćesto i van BiH raditi, nemam izbora.Eto to je to,imaju dobru volju, alat i znanja,a ja tražio standardnog starog majstora,valjda što sam i sam star.Kontaktirali ćovjeka odmah jer su i diskovi u lošem stanju pa narućili diskove i ploćice, aujedno i gumice u razgovoru rekao im da su iste gumice og vw 7 mm pa sam Vas pitao.Oni bi sutra eventualno u utorak poćeli raditi i krenuti sa temeljitijim pregledom kad ga odvezemo u njiovu radionu.
- zodiac
Ne znam sta bih ti rekao za gumice. Ja ne bih stavljao nikakvu zamenu od VW.
- roca
ok.onda ce ici original,