DI KASETA
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Re: DI KASETA
Ja imam kinesku kojoj sam pokusao da zamenim dno odnosno plastiku. Ispostavi se da su kola integrisana u plasticnom dnu i uopste nije kao na fabrickim kasetama. Sve je zaliveno tako da je tesko bilo sta uraditi.
Jedna od stvari koja produzava vek kasetama sto SAAB nije zeleo da otkrije jesu oni federi koji provode struju do svecica. Vremenom se skupe i pri hladnom startu ne dodiruju lepo svecicu i dolazi do rasipanja struje i crkavanja kasete. Kad se auto zagreje one se izduze od toplote i deluje da je sve ok.
Savet preventivno ih razvuci kad su hladne ili zameniti novim
Jedna od stvari koja produzava vek kasetama sto SAAB nije zeleo da otkrije jesu oni federi koji provode struju do svecica. Vremenom se skupe i pri hladnom startu ne dodiruju lepo svecicu i dolazi do rasipanja struje i crkavanja kasete. Kad se auto zagreje one se izduze od toplote i deluje da je sve ok.
Savet preventivno ih razvuci kad su hladne ili zameniti novim
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
Evo sta ja imam za veceru :)
Live, rastavljam i ubacujem slike ;)
Da vidim kakve su opruge :)
Послато са Lenovo A606
Live, rastavljam i ubacujem slike ;)
Da vidim kakve su opruge :)
Послато са Lenovo A606
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
E sad, meni se gasi na leru pri prvom paljenju, dok ne sastavi i taj famozni cilindar, radi kao na tri klipa sa ovom kasetom itd
Od fizickih ostecenja jos ovo
Mozda i ne smeta :)
Rastegao opruge, optimista sam :)
Videcemo ujutru :)
Послато са Lenovo A606
Od fizickih ostecenja jos ovo
Mozda i ne smeta :)
Rastegao opruge, optimista sam :)
Videcemo ujutru :)
Послато са Lenovo A606
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- janakis
- Pridružio se: 30 Dec 2012, 00:00
Kupio orginal u autoprometu kad su gasili lager za 220e crnu,vozi je 120000 i ćao.
Vozi ona još ali ispaljuje chek...
Vozi ona još ali ispaljuje chek...
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Oce da srafi :)
Послато са Lenovo A606
Послато са Lenovo A606
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
-
Fina vecera. . . Hahahahahaa neka ga nek se uci,samo mu zelim da ne zavoli SAAB.
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
Bravo, Slaviša! Kao na stranom forumu.
Ja imam staru, rekli mi da je jedini problem sa njom to što izbacuje "check", inače je nisam probao. Jedino od oštećenja je na onom delu gde ulazi svećica, tu je jedna rod upa oštećena. Novu, originalnu, je prethodni vlasnik kupio pre par godina ali ne znam koliko je prešla u trenutku kad sam preuzeo auto.
Inače, koju grešku izbacuje kad je neispravna kaseta?
Kinesku bih uzeo samo iz razloga što ima da se kupi u radnji, kad skupim pare, odem i kupim, a polovnu treba čekati...a pare lako odu negde druge...
Ja imam staru, rekli mi da je jedini problem sa njom to što izbacuje "check", inače je nisam probao. Jedino od oštećenja je na onom delu gde ulazi svećica, tu je jedna rod upa oštećena. Novu, originalnu, je prethodni vlasnik kupio pre par godina ali ne znam koliko je prešla u trenutku kad sam preuzeo auto.
Inače, koju grešku izbacuje kad je neispravna kaseta?
Kinesku bih uzeo samo iz razloga što ima da se kupi u radnji, kad skupim pare, odem i kupim, a polovnu treba čekati...a pare lako odu negde druge...
Poslednji put menjao 1 dana VladimirS, izmenjena 15 puta
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
On mozda nece, al cera oce...Kolja je napisao:Fina vecera. . . Hahahahahaa neka ga nek se uci,samo mu zelim da ne zavoli SAAB.
Skonta Saab na ulici, na kilometar, postala je gora od mene
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Sta je ono plavo i ono belo je nesto keramicko? Vidi li se kako je povezano i slicno, kakvi su to "releji"?
E sad ovo sto je Kolja pomenuo.
Raspitivao sam se jedno vreme da pravim cnc. Saznao sam da u Srbiji ima ljudi koji rade cnc stampane ploce, cak nije problem ni nacrtati sta treba. Postoji fora i u Kini naruciti stampane ploce, samo ploce da odrade i stignu gole. U nekoj kolicini od mozda deset komada. Secam se da su neki likovi iz Nisa sa elektronoskog narucivali. Svakako se mogu raspitati. Kad bi provalili koje su ostale komponente, da li mogu da se kupe posebno na veliko i sve to da se spoji, postoji i ta opcija. ;)
E sad ovo sto je Kolja pomenuo.
Raspitivao sam se jedno vreme da pravim cnc. Saznao sam da u Srbiji ima ljudi koji rade cnc stampane ploce, cak nije problem ni nacrtati sta treba. Postoji fora i u Kini naruciti stampane ploce, samo ploce da odrade i stignu gole. U nekoj kolicini od mozda deset komada. Secam se da su neki likovi iz Nisa sa elektronoskog narucivali. Svakako se mogu raspitati. Kad bi provalili koje su ostale komponente, da li mogu da se kupe posebno na veliko i sve to da se spoji, postoji i ta opcija. ;)
- devet-pet
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Jun 2015, 16:29
Tema je uvijek aktualna, i meni jedna crna stoji i čeka nebili neko provalio kako se popravlja ili ako ta šema sa njemcima radi,
..ako može kd23se4 nešto malo opširnije o tome, neki link...baš si me zaintrigirao...
..ako može kd23se4 nešto malo opširnije o tome, neki link...baš si me zaintrigirao...
-
Ovo sto je Slavisi pocelo da gori je glavni relej. Sve je zaliveno veoma tvrdim nekim sranjem koje mozes samo da busis burgijom. Ostale komponente su vidljive okom, moje misljenje je da je mozda moguce popraviti.
Ono sto crkava prvo je relej i kapacitor do njega, treba poceti od to dvoje
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Izgleda da je uklonjeno posto je firma....komercijalni sadrzaj ......isto kao i ovde. Uglavnom ljudi se javili na Saab-cars.de i trazili nekog da im pozajmi 9-3 sa B205 kao test vozilo........na kraju su kupili 9-5 ili 9-3 i rekli zasta im treba. Elem, ljudi su stavili link do nj. sajta.....ono neka ozbiljna nemacka firma, video da su OEM proizvodjac delova za velike proizvodjace, cini mi se pre svega japanske marke.......ako nadjem stavicu ovde kontakt.devet-pet je napisao:Tema je uvijek aktualna, i meni jedna crna stoji i čeka nebili neko provalio kako se popravlja ili ako ta šema sa njemcima radi,
Jedan od zadnjih postova je bio nj. predlog da ljudima daju ispravnu DI kasetu za 2 ili 3 neispravne, uz 5 godina garancije ako je ugradi ovlascen servis......sad sam pretrazivao forum, ali nema......ni pod komercijalno
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- devet-pet
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Jun 2015, 16:29
hvala, kao što se kaže: nada umire posljednja
volio bi da ne završi u rubrici - predobro da bi bilo istinito...
sve si nešto mislim da su možda braća rusi hakirali i DIC i problem vezan uz nju...ako se kogod služi ruskim možda da pogleda na tu stranu...
volio bi da ne završi u rubrici - predobro da bi bilo istinito...
sve si nešto mislim da su možda braća rusi hakirali i DIC i problem vezan uz nju...ako se kogod služi ruskim možda da pogleda na tu stranu...
- Jolly
- Kontakt:
Onda videti sa nekim elektricarem kakav je relej i da trazimo da li moze da se kupi posebno. A gori najcesce ili od pregrevanja ili prejake struje, obzirom da je taj kondenzator takodje problem, moguce da relej crkava kada on izgori-zbog njega, a kondenzatora znam iz iskustva sa maticnim plocama da ih ima da se kupe, kakve god da zelis.Kolja je napisao:Ovo sto je Slavisi pocelo da gori je glavni relej. Sve je zaliveno veoma tvrdim nekim sranjem koje mozes samo da busis burgijom. Ostale komponente su vidljive okom, moje misljenje je da je mozda moguce popraviti.
Naleteo na ovo u medjuvremenu:
- VladimirS
- Drug Član
Vidim ja da će biti nekog rešenja uskoro...
- Jolly
- Kontakt:
Nazalost ne znam da beknem ruski. Bilo bi cool ako neko zna da pogleda. I bilo bi super ako bi nasli elektronicara nekog da odgonetne kakvi su releji itd. i da vidimo moze li da se naruci posebno itd. Kontam da ostalo moze lako da se napravi.
- san_šabacisko
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00
- Jolly
- Kontakt:
Ajde, prikljucuj se da provalimo koje su komponente u kaseti. :)
- san_šabacisko
- Drug Član
pratio sam šta pišete. koliko znam o toj kaseti, ne vidi se sve na ovoj slici što ima u njoj. valjalo bi da mi neko pošalje neku neispravnu da je rasečem da vidim tačno šta sadrži, šta se kvari i da li je moguće popraviti.
1987.
2002.
1988.
2002.
1988.
- san_šabacisko
- Drug Član
1987.
2002.
1988.
2002.
1988.
- sena58
- Pridružio se: 20 Nov 2013, 02:29
Ja nabavio prijatelju kinesku u Euro07 pre godinu dana....jbg. jos je vozi...sve ok za sada
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
-
- Drug Član
- Pridružio se: 12 Sep 2011, 00:00
Ima u Gazeli NGK crvena kaseta sa popustom izadje oko 230e... ovo je neka treca varijanta, nije original ali nije ni kinez...zna li neko nesto vise, valjali ovu uzeti?
- VladimirS
- Drug Član
Interesantno da ima