Cao svima,
Auto mi trese na leru i imam osecaj da mu zvuk nije kao sto bi trebao biti. David mi je preko telefona rekao da je spaner malog lanca. Sutra idem kod njega da potvrdim to definitivno.
Zanima me koliko je to opasan kvar? Da li sada motor nije u fazi itd...
hvala svima :)
SAAB 9-3 SS 2.0T trese na leru
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
Re: SAAB 9-3 SS 2.0T trese na leru
Zatezac lanca - Tensioner 90537300 (part number)

ako je on u pitanju i hoces kvalitetan deo racunaj oko 100€ deo sa postarinom i jedno 100tinak za ruke...

ako je on u pitanju i hoces kvalitetan deo racunaj oko 100€ deo sa postarinom i jedno 100tinak za ruke...
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T ! 
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba
powered by Nordic performance

- zaricmica
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 04:42
Meni je receno da mora i spaner i oni zaezaci. Kao polumeseci valjda. Taman mi curi na dekliju lanca ulje, pa da i to saniram o istom trosku.
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
- MAD SERB
- Kontakt:
klizaci nisu skupi u originalu 20ak evra komad, imas ih 3, sve u svemu zatezac, klizaci i ruke lagano 250€ mozda i vise...ako neces original swag i febi nisu skupi oko 150€ je ceo set, ako mogu da pomognem javi se 

- zaricmica
Nasao sam febi. Sam spaner je 6500, plus klizaci. Videcu da sredim. Nego me pokolebao sad onaj aero sto sam ga video na oglasima :/
- zaricmica
Evo mene da vam se javim. Sredjeno je ovo sve. Zamenjeni klizaci i spaner. Usput sam i zamenio semeringe na radilici posto je tu curkalo ulje, i to ne malo. Zamenjena lamela i onaj deo na auspuhu. Savitljivi, kao harmonika. :) naravno i svi filteri i ulje. Sad moze na mesec da ide... Mirna glava nikad ne kosta mnogo.
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
- zaricmica
Cao svima. Opet mi je pukao klizac donjeg lanca. Onaj polumesec, a samim tim je odneo i spaner. Kupio sam nov SWAG i klizace u originalu. Medjutim auto mi nije kao sto je bio pre. Cuje se na leru i motor radi neravnomerno. Ja ubedjujem majstora da nije uzubio dobro, ali on tvrdi da jeste.
Ima li neki poseban postupak zubljenja za ovaj motor, pa da mu objasnim da nije dobro i kako da uradi?
Hvala svima.
Ima li neki poseban postupak zubljenja za ovaj motor, pa da mu objasnim da nije dobro i kako da uradi?
Hvala svima.
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Idi kod drugog majstora.....slican problem sam imao sa Omegom (kais, ali isto) sestre moje devojke.......majstor nece da popusti ni za milimetar.......posle na drugom servisu utvrdili da je bio omasio za 2-3 zuba.......nije mi do danas jasno kako ventili nisu udarili u klipove
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Mozda ti se otkacilo neko crevo sa vakuuma ili sl.
@kd Na nekim automobilima ventili ne mogu da taknu klip. Primer Lada 1300,nazubljeni joj klipovi taman za glavu ventila ako se ne uzupci dobro.
@kd Na nekim automobilima ventili ne mogu da taknu klip. Primer Lada 1300,nazubljeni joj klipovi taman za glavu ventila ako se ne uzupci dobro.
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Znam ja to, ali X20XEV nije tzv. "freilauf" motor, tako da je imala sreceBagzi93 je napisao: Na nekim automobilima ventili ne mogu da taknu klip
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- zaricmica
Gotovo. Otisao kod majstora, pokazao mu gde su balansne osovine, on video da nije uzubljeno i sredio. Sad radi mirno kaooo dusa :)
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
- Pridružio se: 31 Mar 2017, 21:56
Pozdrav ZaricMica,
naleteo na ovom forumu i ovaj tekst. Imam isti problem kao sto si ti imao. Nakon zamene lanca i pratecih delova i meni se na leru
cuje motor da radi neravnomerno. Prvih 30-tak sec sve je ok ali onda motor pocinje da radi neravnomerno.
Hteo sam da te zamolim za info (kontakt telefon) tvog majstora gde si ti odvezo svoj auto. Predpostavljam da je u Bg.
Hvala unapred
naleteo na ovom forumu i ovaj tekst. Imam isti problem kao sto si ti imao. Nakon zamene lanca i pratecih delova i meni se na leru
cuje motor da radi neravnomerno. Prvih 30-tak sec sve je ok ali onda motor pocinje da radi neravnomerno.
Hteo sam da te zamolim za info (kontakt telefon) tvog majstora gde si ti odvezo svoj auto. Predpostavljam da je u Bg.
Hvala unapred
- MAD SERB
- Kontakt:
Majstor koji ti je menjao lanac nije imao alat za 'zaključavanje' balanskih osovina pa ti je prilikom zamene napravio problem. To možeš srediti u SAAB servisu Beograd(bivši Trnavac) ili u SAABOTERU...
Može i bez alata ako majstor zna šta radi, tj šta će poremetiti i kako će posle to rešiti, ali ako ne znam onda mu treba alat(za svaku verziju B207 postoji poseban i razlikuju se po bojama) za 'zaključavanje' balanskih osovina a koji izgleda ovako (znači ne otvara se samo poklopac sa strane za zamenu razvoda malog ili velikog lanca, već se skida i dekla)
image hosting no registration
image hosting free
Može i bez alata ako majstor zna šta radi, tj šta će poremetiti i kako će posle to rešiti, ali ako ne znam onda mu treba alat(za svaku verziju B207 postoji poseban i razlikuju se po bojama) za 'zaključavanje' balanskih osovina a koji izgleda ovako (znači ne otvara se samo poklopac sa strane za zamenu razvoda malog ili velikog lanca, već se skida i dekla)