Slavisacs je napisao:Ja sam cuo da ima razlika izmedju elektronskog i sa platinama oko prvog, da li znas nesto o tome?
Takodje oko turbaka, karburatora i sisavca...
Tako da mi je palo na pamet upravo, da pogledam broj na paljenju, nadjem na netu, pa da otklonim sve nedoumice..
Za razliku elektronsko paljenje i platine sam napisao - bobina za elektronsko treba da ima otpor 1 Ohm, dok ova za platine ima 2,5 Ohma.
Znaci unimerom samo izmeri i odma ces znati
Razlike turbak/karburator/sisavac
1. svaki ima drugaciji razvodnik paljenja
2. svi B201 motori imaju hall davac u razvodniku, zato nemaju senzor bregaste ili radilice (B202 turbo ima hall, B202i ima senzor bregaste)
Posalji mi brojeve razvodnika, bobine, komutatora da proverim......jesi menjao nesto od ovoga u odnosu na ranije?
Ovako spontano.......da nisi kupio pogresnu kapu ili ruku? Jesi probao da vratis stare delove?
Svecice treba da budu BP6E(S) ili BCP6E(S).......moze Bosch, Denso.......ocisti svecice, ako su se nalile gorivom moguce da su gotove......danas su jako osetljive.........ako sumnjas da preliva karburator uzmi Champion - jeftine su a trpe svasta - to su one svecice od pre 30 godina, NGK je osetljiv na visak goriva koji je kod karburatora i k-glave normalna pojava. Dok nisam sredio k-glavu ja sam koristio Champion, posle toga se vratio na NGK, a sad Denso......rade OK