koji el.motori rade? stavi na kontakt, menjaj temperaturu, da li se čuje step motor, kratko zujanje?Turbo_limaR je napisao:konkretno nece da prebacuje toplo hladno , a elektro motori rade , nece da upali kompresor klime , u sustini problemje sa tim delom price
znaci klapna koja je kod hladnjaka u kabini ne reaguje sta god podesio , a el motor za istu radi kada ga probam u manual varijanti
saab 9000 cs
- san_šabacisko
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00
Re: saab 9000 cs
1987.
2002.
1988.
2002.
1988.
- san_šabacisko
- Drug Član
misliš zadnjim rubovima?Kolja je napisao:9000 truli u zadnjim kosevima,prednjim rubovima i oko soferke ako je neki strucnjak "strucno" skidao
1987.
2002.
1988.
2002.
1988.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Tamo gde zadnji amortizer ulazi u kosh
- Turbo_limaR
- Pridružio se: 10 Sep 2015, 10:37
E ovako , pokusao juce da iscitam greke po ko zna koji put i javiise ista prica , kao da se resetuje modul klime , ugasi se upali i nastavi tamo gde je stao u radu , e onda sam ga skinuo , rasklopio i prelemio 8-pinski konektor , ili 10-pinski ,nisam siguran koliko ima pinova , uglavnom manji od 2 ponudjena , i video sam da mi je jedan kondenzator goreo , tj tamo gde nailazi na pcb , tj stampanu plocu je goreo kontakt , prelemio i njega , s tim sto mi je jako sumnjivo , jako su sitni vodovi na samoj ploci a nisam uspeo 100 posto da ocistim mesto na koje nailazi kond. pa ne vidim koji vod ide gde kako bi prespojio , uglavnom , prelemio sam ga i sad sam dobio reakiju na toplo hladno , tj cini mi se da radi ok onaj automatski deo price gde u odnosu na stelovanje temperature on pomera klapnu toplo hladno sam steluje brzinu ventilatora... , i to je ok sad za sad , ali opet kompresor klime ne dobija struju . Proverio sam osigurac po stoti put , osigurac je ok .. Uglavnom kad u manuel varijanti pobudim magnet , lamela zalepi . E sad , taj kompresor je pravio probleme , bivsi vlasnik mi je rekao da mu je stalno goreo osigurace , ja sam ga skidao i video da se zica kroz koju prolazi (+) ogolila i da je povremeno dodirivala kuciste kompresora , znaci kratak spoj ... Kapiram da je bivsi vlasnik tu trpao osigurace ko zna koje vrednosti i da je osigurac izguravao ali da je zato ploca stradala . Pokusao sam da nadjem semu pcb-a kako bi mogao daispratim vodove ali nisam uspeo , ali i to je pitanje da li ce biti ok ili ne, u sustini cini mi se da cu svakako morati da uzmem drugi modul .
I da, zaboravih najbitnije , posle ocitavanja gresaka , modul provrti sve rezime , izmenja pozicije vazduha , toplo-hladno , brzo sporo .... i dok menja sve to stoji nula , pred sam kraj cele operacije izbaci broj 1 , pa broj 2 i vrati se u normalan rad ... e sad kapiram da su 1 i 2 greske , zna li neko sta znace , tj sta je u sistemu pronasao kao problem ?
I da, zaboravih najbitnije , posle ocitavanja gresaka , modul provrti sve rezime , izmenja pozicije vazduha , toplo-hladno , brzo sporo .... i dok menja sve to stoji nula , pred sam kraj cele operacije izbaci broj 1 , pa broj 2 i vrati se u normalan rad ... e sad kapiram da su 1 i 2 greske , zna li neko sta znace , tj sta je u sistemu pronasao kao problem ?
-
ACC II nije kao ACC I gde mozes na licu mesta da ocitas greske... Treba ti dijagnostika ali to u Srbiji niko nema za starije SAABove... Kompresor nece da ti ukljuci iz dosta razloga,pocni od centralne jedinice,releja klime koji je u kaseti kod suvozaca,proveri imas li dovoljno gasa u sistemu(to je 100% problem)..Dalje,proveris kvacilo kompresora,koliki je zazor na istom,skini kvacilo ako je prevelik zazor i makni jednu ili obe podloske i vrati...Moze biti i onaj senzor pritiska gasa u sistemu..
- Turbo_limaR
Bice da je sanzor pritiska posto gasa nemam sigurno , skudao sam kondenzator iz akvarijuma pa sam ispustao freon ... Nisam znao da ima sanzor pritiska u sistemu ...
- san_šabacisko
- Drug Član
znam to nego za rubove kažeš prednji, to pitam, valjda zadnji?Kolja je napisao:Tamo gde zadnji amortizer ulazi u kosh
sigurno je gurao veće osigurače ako je sve to nagorelo tako, ljudi imaju takav običaj umesto da malo samo razmisle i potrude se izaberu glup i štetan način.
čekaj, rekao si da kompresor upali kad pritisneš dugme a neće sam?
1987.
2002.
1988.
2002.
1988.
- Turbo_limaR
Ne ne , ne pali se preko stanice nikako , lamela zalepi kad ga ja u "manuel" varijanti pobudim (komad zice , plus klema ...) nije problem to sto je goreo pcb , lako se izlemi , nego je muka sto nemam semu i ne mogu da uklavirim sta je sa cim u vezi , a da coravim i bodem unimerom 10 dana ne mogu ... Jbg. Uzmem drugu stanicu na prolece icao . sad za sad ce i ovako da mi zavrsi posao
-
u vecini slucajeva kod CSa stradaju prednji,a kod CCa zadnji no nebitno
- san_šabacisko
- Drug Član
- san_šabacisko
- Drug Član
daj slika maloTurbo_limaR je napisao:Ne ne , ne pali se preko stanice nikako , lamela zalepi kad ga ja u "manuel" varijanti pobudim (komad zice , plus klema ...) nije problem to sto je goreo pcb , lako se izlemi , nego je muka sto nemam semu i ne mogu da uklavirim sta je sa cim u vezi , a da coravim i bodem unimerom 10 dana ne mogu ... Jbg. Uzmem drugu stanicu na prolece icao . sad za sad ce i ovako da mi zavrsi posao
1987.
2002.
1988.
2002.
1988.
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
Ma bree stiso se za te slike breee
Sliku auta nisam vidooo a kamoli kompresora i modula Stvarno si neki stipsa sa tim slikamaaa
Послато са Lenovo A606
Sliku auta nisam vidooo a kamoli kompresora i modula Stvarno si neki stipsa sa tim slikamaaa
Послато са Lenovo A606
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Turbo_limaR
Momci nemoj te mi zameriti u blagom sam haosu , radim neke selidbe pa mi je garaza svakih 15-ak dana puna kojekakvih gluposti koje treba razvrstati i pronaci im mesto... A kad natrpam 2-3-4 kombuja kojekakvih gluposti ni malo nije lako , em me cale sad uhvatio da krecim ... Malo malo pa neki cirkus em sad pride ova vanredna situacija krecenja ... Ajd potrudicu se da ovih dana bacim nesto od slika , mada bi mi najvise odgovarala neka varijanta skupa mogu da popricam sa vama ko sa ljudima plus imam prostora za moja glupa putanja i savete iz prve ruke
- Turbo_limaR
Momci imate li mozda ideju sta moze da prouzrokuhe problem da mi auto posle nekih 3500 obrtaja jenjav sa sngom i gubi boost presure. Znaci od nekih 2500 do 3300-3400 obrtaja je boost skoro na crvenom i preko tih obrtaja pada na pola skale bukvalno i jenjava sa snagom
- dejansavicdusan
- Drug Član
- Pridružio se: 08 Jan 2015, 22:02
Meni se nije palio kompresor klime kada je klima bila prazna.. cim su je napunili proradila je :)
- san_šabacisko
- Drug Član