Saab 9-3SE 2.0t, 2001
- sena58
- Pridružio se: 20 Nov 2013, 02:29
Re: Saab 9-3SE 2.0t, 2001
Ja sam svoj sam ugrađivao. Nije neka mustra. :)
- sena58
- Pridružio se: 20 Nov 2013, 02:29
Ima da se nađe upustvo za montažu na netu.
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
Video sam da ima, ali mi nije najjasnije sve. Deluje mi nepristupačna ta posudica.
Hteo sam još neke stvari da se pregledaju od stručnog lica pa da ubacim i ovo. Đuture.
Hteo sam još neke stvari da se pregledaju od stručnog lica pa da ubacim i ovo. Đuture.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Posuda odozdo, i vesti prsti. Ali nista strasno
All systems go, ready for takeoff!
- VladimirS
- Drug Član
Nešto razmišljam, a šta ako nisam uzeo pravi update kit, tj. kako da znam koji je po redu kod mene? Možda ne može da se nadogradi jer fale neki delovi? Viđao sam u prodaji ''complete kit'' i ''update kit''...
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Daj link sta si kupio, ilibpostavi sliku toga sto si kupio
Sent from my m2 note using Tapatalk
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- VladimirS
- Drug Član
[link_open=http://www.saabits.com/all/saab-9-3-9-5 ... th=175_182&]Evo[/link_open]
- TAZZ
To ti to.
B235R///Mackanized by TAZZ
- VladimirS
- Drug Član
Hvala Tazz!
Već sam bio u fazonu
Već sam bio u fazonu
- VladimirS
- Drug Član
Od poslednjih "radova" novembra presao oko 8000 km, nisam imao problema
Nikako da stignem da slikam ležajeve iako su u gepeku već skoro mesec. Nisu po redosledu poređani. Evo ih:
Prešao sam nešto preko 1000km od tad u izuzetno laganoj voži i sve deluje ok. Imam malo drugačiji zvuk motora ali valjda tako treba. Usput zamenjo ulje (opet Wolf 5w40), filter i prednje pločice, žao mi što ih nisam slikao da se vidi stanje, bile su kritične.
Još "samo" da remontujem isparivač, zamenim lanac, turbo i kompresor klime....
Nikako da stignem da slikam ležajeve iako su u gepeku već skoro mesec. Nisu po redosledu poređani. Evo ih:
Prešao sam nešto preko 1000km od tad u izuzetno laganoj voži i sve deluje ok. Imam malo drugačiji zvuk motora ali valjda tako treba. Usput zamenjo ulje (opet Wolf 5w40), filter i prednje pločice, žao mi što ih nisam slikao da se vidi stanje, bile su kritične.
Još "samo" da remontujem isparivač, zamenim lanac, turbo i kompresor klime....
- VladimirS
- Drug Član
Treba mi maaala pomoć...
Konačno sam rešio da ugradim kineske parking senzore, pa posle mučenja sa nalaženjem pravih žica od rikverc svetla zapeo sam ko branika. Hteo sam da bušim na onaj crni deo branika i da odatle spustim kablove ali sam video da je ceo pun stiropora ili tako nečega.
Ima li neko ideju šta da radim dalje, da li da skidam branik (i kako se skida)??
Konačno sam rešio da ugradim kineske parking senzore, pa posle mučenja sa nalaženjem pravih žica od rikverc svetla zapeo sam ko branika. Hteo sam da bušim na onaj crni deo branika i da odatle spustim kablove ali sam video da je ceo pun stiropora ili tako nečega.
Ima li neko ideju šta da radim dalje, da li da skidam branik (i kako se skida)??
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Verovatno da neko od clanova ima original senzore pa nek ti slika gde su pozicionirani ili malo pojuri slike po netu. Ja bih tako.
- VladimirS
- Drug Član
Mislim da original za ovaj model ne postoje. Nije problem pozicija, nego (bar meni) provlačenje kablova posle bušenja branika, jer je "pun".
Video sam na onom dizelu sa prošlogodišnjeg prolećnog skupa da su postavljeni tu gde i ja planiram da ih stavim a viđao sam i na stranim oglasima modele gde su branici bušeni ispod te crne plastike.
Video sam na onom dizelu sa prošlogodišnjeg prolećnog skupa da su postavljeni tu gde i ja planiram da ih stavim a viđao sam i na stranim oglasima modele gde su branici bušeni ispod te crne plastike.
- VladimirS
- Drug Član
Da li neko zna gde se nalaze svi šrafovi koji drže zadnji branik? Ja sam skinuo dva unutrašnja ali nikako ne mogu da pronađem još dva koja su spolja negde oko točkova...
Zahvalan...
Zahvalan...
- VladimirS
- Drug Član
Branik skinut. Drži se na dva šrafa koja su unutra, spolja nema šrafove.
Da li neko zna kako da skinem ovaj metalni nosač? On mi još zadaje muke jer ne mogu da provučem kablove kroz stiropor koji je odmah iza njega....
Taj nosač se drži nekim plastikicama za branik ali nema teorije da ga skinem.
Da li neko zna kako da skinem ovaj metalni nosač? On mi još zadaje muke jer ne mogu da provučem kablove kroz stiropor koji je odmah iza njega....
Taj nosač se drži nekim plastikicama za branik ali nema teorije da ga skinem.
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
To se cupa, malo teze ide ali moze da se skine!
- VladimirS
- Drug Član
Posle tri...pardon, četiri dana jahanja, gotovo je.
Nisam čupao ono sa branika, bušili smo okolo jer je pitanje da li bi sve leglo nazad, ali hvala na sugestiji!
Slikao sam "radove" manje-više pa ću ovih dana postaviti kako je to teklo, možda nekom bude značilo.
Nisam čupao ono sa branika, bušili smo okolo jer je pitanje da li bi sve leglo nazad, ali hvala na sugestiji!
Slikao sam "radove" manje-više pa ću ovih dana postaviti kako je to teklo, možda nekom bude značilo.
- VladimirS
- Drug Član
E, da se i ja pohvalim sređivanjem ovog mog "čuda"...konačno zamenjen lanac i remontovana turbina. Moram da priznam da je sad drugi auto, lepše se pali, lakše ide, nema onog kloparanja lopatica turbine u leru a pri ubrzavanju više nema osećaja produvanog auspuha. U Saaboteru rađeno.
Valjda će sreća da potraje, ume on da iznenadi itekako..
Plin treba da se našteluje, nadam se da je samo to u pitanju. Zamenio sam pre skoro tri meseca isparivač ali se misfire-i dešavaju pri svakom prebacivanju sa benzina na plin, nebitno da li je auto zagrejan ili ne. Sa starim isparivačem se to dešavalo samo pri prvom prebacivanju. Dizne stavljene žute, kao te su brže (da bi se eliminisao misfire) ali ništa. Ovih dana sam hteo da idem da to sredim ali možda ima neko neku ideju, šta da pitam i tako to...
Za sledeće "radove" izabrao sam zamenu vakuumski creva pa mi treba savet oko debljine i dužine istih. Ja sam našao [link_open=http://www.saabits.com/all/samco-sport- ... th=175_182&]ovo[/link_open]
Da li i kod nas mogu da se nađu?
Valjda će sreća da potraje, ume on da iznenadi itekako..
Plin treba da se našteluje, nadam se da je samo to u pitanju. Zamenio sam pre skoro tri meseca isparivač ali se misfire-i dešavaju pri svakom prebacivanju sa benzina na plin, nebitno da li je auto zagrejan ili ne. Sa starim isparivačem se to dešavalo samo pri prvom prebacivanju. Dizne stavljene žute, kao te su brže (da bi se eliminisao misfire) ali ništa. Ovih dana sam hteo da idem da to sredim ali možda ima neko neku ideju, šta da pitam i tako to...
Za sledeće "radove" izabrao sam zamenu vakuumski creva pa mi treba savet oko debljine i dužine istih. Ja sam našao [link_open=http://www.saabits.com/all/samco-sport- ... th=175_182&]ovo[/link_open]
Da li i kod nas mogu da se nađu?
- VladimirS
- Drug Član
Bio sam danas da centriram trap pa mi je rečeno da su silen blokovi, ovi što dođu odmah do točkova, pri kraju. Video sam da se ovde pominje zamena sa poliuretanskim, pa mi treba savet, da gde to ima da se kupi, i da li kupiti takve ili "obične"?
- GRIPEN
- VladimirS
- Drug Član
Misliš na silene?
Plin sređen pre par dana, zamenjeno crevo od isparivača do filtera i doštelovan kompjuterski. Sad mnogo bolje radi, nema tako naglog cimanja pri prebacivanju na gas ali i dalje izbacuje Check. To ću za par nedelja da sredim. Kod Babića je sve rađeno i to bi on uradio za jedan dan ali pošto nisam u blizini oteglo se na već 3 meseca.
Na koliko se menjaju svećice i filter goriva?
Plin sređen pre par dana, zamenjeno crevo od isparivača do filtera i doštelovan kompjuterski. Sad mnogo bolje radi, nema tako naglog cimanja pri prebacivanju na gas ali i dalje izbacuje Check. To ću za par nedelja da sredim. Kod Babića je sve rađeno i to bi on uradio za jedan dan ali pošto nisam u blizini oteglo se na već 3 meseca.
Na koliko se menjaju svećice i filter goriva?
Poslednji put menjao 1 dana VladimirS, izmenjena 2 puta
- GRIPEN
Svecice na nekih 15-20k max. Filter goriva neznam fabricki podatak, ali u praksi, posto vozis na plin, zamenis jednom kad kupis auto i onda vise nikad...ili za recimo 5god :D
All systems go, ready for takeoff!
- VladimirS
- Drug Član
Onda su svećice na redu. Menjane su pre oko 14000km. Filter goriva je menjan neposredno pre nego što sam kupio auto, tu ima nešto preko 20000km. Sviđa mi se da bar nešto ne mora da se menja.hahaha
- TAZZ
Svecice pre 14.000
A kostaju 1000rsd sve cetri i frka ti?
Ja ih menjao na 10.000...
Opusteno...
Losa svecica sa losim akumulatorom...
Nova kaseta...
A kostaju 1000rsd sve cetri i frka ti?
Ja ih menjao na 10.000...