ZASTO SAAB ???
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: ZASTO SAAB ???
Ovo bi moglo da se zove test kanjona Morace
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- boresky
- Pridružio se: 02 Jul 2014, 23:50
Nordic-potpis na post!
Macola je isto dobro rekao da su to sve kantice i da uvelike sve ovisi o tome kako se auti sudare,kutevi,brzine,sreca i sanjarica....al da ima veze ko s cime,ima!Kako sam se smijao kada sam vidio na Fifth Gearu prilog o Dacia Sanderu,lik je junak!
Ma,ja sam odavno SAAB,Volvo i Subaru odvojio od svih njemackih i djelomicno francuskih,talianskih auta a oni neka drobe govna u corbu i dalje.
Macola je isto dobro rekao da su to sve kantice i da uvelike sve ovisi o tome kako se auti sudare,kutevi,brzine,sreca i sanjarica....al da ima veze ko s cime,ima!Kako sam se smijao kada sam vidio na Fifth Gearu prilog o Dacia Sanderu,lik je junak!
Ma,ja sam odavno SAAB,Volvo i Subaru odvojio od svih njemackih i djelomicno francuskih,talianskih auta a oni neka drobe govna u corbu i dalje.
SAAB 9-5 Wagon / SAAB 900i OG
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Gledao sam ovaj test Volvoa, super je...mada dobar je i onaj Top Gear tesn na kome bacaju Saab sa dizalice.
A to da su jeftiniji automobili kante, pa jesu, mora da se ustedi negde, a uglavnom to bude na limu i mestima na kojima se najteze primecuje. Steta je sto stede na top end modelima koji kostaju, a za ove jeftine, nista cudno.
Sto se Zastava tice, verovali ili ne, mozda niste primetili, vrata i haube na modelima do '90. su duplo tezi od modela sa sredine '90., dok sa kraja '90. i pocetka poslednjih serija limovi su laksi i do 60%, a da ne pricam o tome da su izbacena neka ojacanja u limu i jos neke stvari. Bukvalno kante najobicnije. Jedini auto koji nije menjao kvalitet je kabriolet, koji je sa ojacanjima jer je rucno sklapan. Ali i on je lefteran...koliko para toliko muzike.
A to da su jeftiniji automobili kante, pa jesu, mora da se ustedi negde, a uglavnom to bude na limu i mestima na kojima se najteze primecuje. Steta je sto stede na top end modelima koji kostaju, a za ove jeftine, nista cudno.
Sto se Zastava tice, verovali ili ne, mozda niste primetili, vrata i haube na modelima do '90. su duplo tezi od modela sa sredine '90., dok sa kraja '90. i pocetka poslednjih serija limovi su laksi i do 60%, a da ne pricam o tome da su izbacena neka ojacanja u limu i jos neke stvari. Bukvalno kante najobicnije. Jedini auto koji nije menjao kvalitet je kabriolet, koji je sa ojacanjima jer je rucno sklapan. Ali i on je lefteran...koliko para toliko muzike.
- ahsirob
- Drug Član
- Pridružio se: 08 Okt 2013, 20:06
Zato što mu se obradujem kada ga otključavam kao da sam ga kupio pre dva dana a ne pre više od dve godine... :)
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
- sena58
- Pridružio se: 20 Nov 2013, 02:29
Kaze jedna izreka, "ako nakon što zaključaš auto i kreneš od njega, poželiš da se okreneš i još jednom ga pogledaš (a da to nije zbog toga da li si ga zaključao), onda je to auto za tebe".
Šalu na stranu, ako ništa zbog njega mi lepo vreme prolazi na putu od kuće do posla i nazad, a to nema cenu
Šalu na stranu, ako ništa zbog njega mi lepo vreme prolazi na putu od kuće do posla i nazad, a to nema cenu
- kistu70
- Pridružio se: 02 Dec 2014, 21:43
Vidim da niko nista nije napisao ovde 2 godine, pa rekoh sebi "ajd napisi".....
Bas kao klinac klinas (82go sam godiste) znaci sa 3 godine, znao sam da prepoznam svaki auto, sto po izgledu sto po znaku, i samo sam kao papagaj prolazeci pored automobila pricao "fica, kec, yugo, bmw... " , sa nekih 7 - 8 imao sam sjajno prepoznavanje automobila za taj uzrast deteta, i tad sam se prvi put susreo sa Saab-om, onako da imam misao o njemu kad ga vidim, a misao je bila "strah". Saab mi je izgledao strasno, namrstenije nego bmw, posebnije nego jaguar, sportskije nego volvo, neuporedivo elegantnije nego vw, mnogo posebnije nego benz ili audi.. (osim starog Coupe).
Rastem i vec znam sta obozavam - Aston Martin, Maserati, Jaguar i tacka. Vremenom sam nekako zaboravio na Saab-a, nije ih bilo, nisam ih vidjao.
Jednom prilikom moj mladji brat dobija pregrst nekih "majjorete" i "burago" autica, tipa 20 automobilcica.
On onako sav srecan gleda autic po autic, bio je tu neki Jag Daimler, bio Maserati BiTurbo (sve vozila koja obozavam), a onda ugledam Saab 900!
Podsetim se onog robusnog, lepo-ruzno-jednostavnog izgleda, i dalje mi je ulivao "strah", tacnije taj "strah" je ulivao postovanje!
Sve sto sam znao je da je Svedski auto, a da je Volvo isto svedski i da je sinonim za bezbednost i pocnem da zapitkujem caleta da prica sve sto zna o Saab-u.
Rekao mi je (citiram), "Sine, postoje automobili koji se voze i koji se vole". Nisam to najbolje razumeo do sledecih zapitkivanja komsije u babinoj ulici koji je imao 900.
On je opet izgovorio "Misho, imas automobile i imas Saab, to je najbolji auto na svetu", naravno kapirao sam da me lozi matorac, jer ga on vozi.
Bilo koga drugog, bilo kada da sam pitao nesto za Saab, izgovorio mi je nesto sa velikim postovanjem prema tom vozilu.
Uvek sam vise voleo Maserati nego BMW, uvek vise Jaguar nego Mercedes, prirodno mi je bilo da zavolim i Saab.
Pocinjem da vozim, i od prve voznje caletove Samare, kasnije vozim samo i samo sluzbena vozila, celih 10 godina!
Pezo, Reno, Vw, pa opet Pezo, pa Reno...
Dam otkaz u firmi, i probudim se sa mislju "ja nikad sebi auto nisam kupio", bacim se na oglase i prvo sto gledam je - Saab.
Ne znam zasto, ne znam kako, ali od tada, skoro godinu dana ja trazim sebi Saab-a (doduse do pre mesec dana mi stvarno nije trebao auto, imao sam burazerov na koriscenje)
U medjuvremenu vest o gasenju proizvodnje me je izbacila iz takta, gotovo sa piii*deo sa ljutitim "neee mogu da verujem"...
Vozio bih sve i 900, i 9000, i 9-3 i 9-3, i "prave stare" i "GM nove"
Zasto Saab? Zato sto je poseban, zato sto je rekao ne komercijali, zato sto je ostao auto koji izaziva strahopostovanje i jednostavno zato sto je - SAAB !
i jedva cekam da ga vozim!
Bas kao klinac klinas (82go sam godiste) znaci sa 3 godine, znao sam da prepoznam svaki auto, sto po izgledu sto po znaku, i samo sam kao papagaj prolazeci pored automobila pricao "fica, kec, yugo, bmw... " , sa nekih 7 - 8 imao sam sjajno prepoznavanje automobila za taj uzrast deteta, i tad sam se prvi put susreo sa Saab-om, onako da imam misao o njemu kad ga vidim, a misao je bila "strah". Saab mi je izgledao strasno, namrstenije nego bmw, posebnije nego jaguar, sportskije nego volvo, neuporedivo elegantnije nego vw, mnogo posebnije nego benz ili audi.. (osim starog Coupe).
Rastem i vec znam sta obozavam - Aston Martin, Maserati, Jaguar i tacka. Vremenom sam nekako zaboravio na Saab-a, nije ih bilo, nisam ih vidjao.
Jednom prilikom moj mladji brat dobija pregrst nekih "majjorete" i "burago" autica, tipa 20 automobilcica.
On onako sav srecan gleda autic po autic, bio je tu neki Jag Daimler, bio Maserati BiTurbo (sve vozila koja obozavam), a onda ugledam Saab 900!
Podsetim se onog robusnog, lepo-ruzno-jednostavnog izgleda, i dalje mi je ulivao "strah", tacnije taj "strah" je ulivao postovanje!
Sve sto sam znao je da je Svedski auto, a da je Volvo isto svedski i da je sinonim za bezbednost i pocnem da zapitkujem caleta da prica sve sto zna o Saab-u.
Rekao mi je (citiram), "Sine, postoje automobili koji se voze i koji se vole". Nisam to najbolje razumeo do sledecih zapitkivanja komsije u babinoj ulici koji je imao 900.
On je opet izgovorio "Misho, imas automobile i imas Saab, to je najbolji auto na svetu", naravno kapirao sam da me lozi matorac, jer ga on vozi.
Bilo koga drugog, bilo kada da sam pitao nesto za Saab, izgovorio mi je nesto sa velikim postovanjem prema tom vozilu.
Uvek sam vise voleo Maserati nego BMW, uvek vise Jaguar nego Mercedes, prirodno mi je bilo da zavolim i Saab.
Pocinjem da vozim, i od prve voznje caletove Samare, kasnije vozim samo i samo sluzbena vozila, celih 10 godina!
Pezo, Reno, Vw, pa opet Pezo, pa Reno...
Dam otkaz u firmi, i probudim se sa mislju "ja nikad sebi auto nisam kupio", bacim se na oglase i prvo sto gledam je - Saab.
Ne znam zasto, ne znam kako, ali od tada, skoro godinu dana ja trazim sebi Saab-a (doduse do pre mesec dana mi stvarno nije trebao auto, imao sam burazerov na koriscenje)
U medjuvremenu vest o gasenju proizvodnje me je izbacila iz takta, gotovo sa piii*deo sa ljutitim "neee mogu da verujem"...
Vozio bih sve i 900, i 9000, i 9-3 i 9-3, i "prave stare" i "GM nove"
Zasto Saab? Zato sto je poseban, zato sto je rekao ne komercijali, zato sto je ostao auto koji izaziva strahopostovanje i jednostavno zato sto je - SAAB !
i jedva cekam da ga vozim!
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Bravo za tekst,sudeci po tvojem pisanju dajem sebi za pravo da kazem da te 9-3SS nece oduseviti.
Gledaj nesto starije tipicno SAABovski
Gledaj nesto starije tipicno SAABovski
- kistu70
- Pridružio se: 02 Dec 2014, 21:43
Kolja, znam , ali nemam hrabrosti. Koristicu auto kao sluzbeni (terenski rad), pa mi je krucijalna "pouzdanost" a i potrosnja...
Mnogo tekstova citam ovde po forumu "zasto benzinac", znam, zato sto su T benzinci Saabovo remek delo, ali ima im godina, pa me strah...
Mnogo tekstova citam ovde po forumu "zasto benzinac", znam, zato sto su T benzinci Saabovo remek delo, ali ima im godina, pa me strah...
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Ah..
Kako bi rado neki B2x4...
I da sam siguran...
Sent from my m2 note using Tapatalk
Kako bi rado neki B2x4...
I da sam siguran...
Sent from my m2 note using Tapatalk
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- mirbul
- Drug Član
- Pridružio se: 04 Apr 2015, 15:45
Hm, zasto Saab... Kao sto sam napisao u predstavljanju nasih ljubimaca, auto mi je na prvu izmamio osmeh na licu, osecaj moci i posebnosti pored mnogih auta koje sam posedovao, vozio ili bio putnik u autu. Mogu navesti par marki kao sto su wv passat b5,5 i b6, mercedes c klasa, bmw 320, 520, Volvo s60 koje sam posedovao i mnogi drugi u kojima sam se vozio, ali ni jedan od tih automobila nisu ostavili poseban utisak, a kod nas se kotiraju na visokom nivou. Sva auta su preko 2001 godista. Ni jedan od ovih auta nije u potpunosti posvecen vozacu kao Saab. Volvo je zauzeo drugo mesto. Za moje potrebe najbitnije mi je stabilnost I udobnost vozila posto dosta vremena provodim u autu. Sve jedan od gore navedenih auta prilikom voznje na auto putu prilikom loseg vremena, uticaja vetra, "seta po putu", ukljucujuci i Volva sto nisam ocekivao, dok Saab takve stvari ne oseti zbog dobro odradjene aerodinamike. Auto bukvalno kako ide na pravcu tako i bez muke bez smanjivanja brzine ulazi u krivinu. Tvrd na vesanju, a kompromis prave kvalitetno odradjena sedista koja u svemu tome pruzaju zavidnu udobnost kako u klasi tako i izvan nje. Motori su pouzdani i s obzirom na manjak snage u odnosu na bracu benzince, imaju odlican odziv na gas kada je to potrebno, a ujedno stedljivi prilikom krstarenja na putu. Jedina zamerka je prostor na zadnjoj klupi, a koja se moze pripisati i ostalim markama te klase tako da to i nije mana. U tom slucaju treba kupiti 9-5 2010. Uvece kada legnem da spavam ne moram razmisljati da li cu ga ujutru zateci na parkingu. Tu je sigurno. O ovom autu se moze puno pisati, ali ono sto je najbitnije je bezbednost sto znaci udobnost, stabilnost, pouzdanost, snaga i neke manje bitne stvari kao sto su ekonomicnost, jeftino odrzavanje. To je upravo ono "Zasto Saab?". Zasto je to meni drugi Saab po redu? Zasto ce mi biti treci, cetvrti, peti...? Nije stvar u znaku ili zemlji proizvodnje, ali jeste u tome da Saab pruza sve ono sto je potrebno njegovom visocanstvu, vozacu, vlasniku tj. meni
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88