Centralna rupa na felni
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
Centralna rupa na felni
Našao sam neke felne koje imaju centralnu rupu 70mm a znam da Saabove felne imaju rupu od 65,1mm. Negde sam čuo da felna ne može dobro da "legne" ako nije ta centralna rupa istih dimenzija kao i original, pa me interesuje da li neko zna više o tome? Ne bih da kupim pa posle da se tresem na autoputu.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Re: Centralna rupa na felni
Ne! Moze ali da se naprave prstenovi, nikako bez, sigurno ce da trese! U sustini, ne treba ti ta avantura.
All systems go, ready for takeoff!
- VladimirS
- Drug Član
A baš sam našao jedne koje mi se sviđaju...
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Nije ti skupo napraviti prstenove, a to bukvalno svaki strugar moze da ti napravi, neko pravi od pa, dok neko radi od aluminijuma. Ja sam vise za alu, mada nisam do sada nikada cuo da je neko imao problema sa plasticnim. Prstenovi se naprave bas dimenzija koje su potrebne i pod presom se blagim pritiskom ubace u centralnu rupu i zavrsio si posao.
Ne bi trebalo da ti trese ako je dimenzija rupa za srafove dobra, probao sam i tako da vozim, ali jednostavno nije bezbedno jer je svo opterecenje na srafovima i moze doci do pucanja srafova ili glavcine (to sam video uzivo i nije prijatno).
Mene su prstenovi pre godinu dana u Leskovcu kostali oko 800. dinara, od toga trista dinara za materijal.
Ne bi trebalo da ti trese ako je dimenzija rupa za srafove dobra, probao sam i tako da vozim, ali jednostavno nije bezbedno jer je svo opterecenje na srafovima i moze doci do pucanja srafova ili glavcine (to sam video uzivo i nije prijatno).
Mene su prstenovi pre godinu dana u Leskovcu kostali oko 800. dinara, od toga trista dinara za materijal.
- VladimirS
- Drug Član
Sad baš pokušavam da pronađem koliko to sve košta i da li se vredi upuštati u to. Do zimskih guma ima još nešto više od dva meseca pa ću valjda pronaći. Hvala!!
- dragan225
- Pridružio se: 03 Sep 2014, 21:07
Ja bih uradio prstenove nije to skupo, ako si vec nasao feluge
Sent from my HUAWEI P7-L10
Sent from my HUAWEI P7-L10
- VladimirS
- Drug Član
Pa sad, nisam još kupio, te koje sam video izgledaju neverovatno dobro ali dok ih ne stavim na auto neću znati kako stoje. U pitanju su Borbet LV5 R16, tamno sive.
Na prvu, mnogo mi je para da dam na felne (treba i gume kupiti) ali uvek mogu da se prodaju tako da sam odlučio da izdvojim malo više na to.
Na prvu, mnogo mi je para da dam na felne (treba i gume kupiti) ali uvek mogu da se prodaju tako da sam odlučio da izdvojim malo više na to.
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Racunaj, deset do petnaest evra za prstenove, zavisno od grada. Ja sam materijal kupio na otpadu pa odneo da mi odrade.
- VladimirS
- Drug Član
Naći ću, nego nisam znao da je to potrebno pa nisam ni tražio rešenje. Moram prvo da vidim koja je tačna dimenzija centralne rupe, na oglasu piše 70mm a na zvaničnom sajtu Borbeta nalazim samo 72,5mm. Hvala u svakom slučaju!