9-5 2.3t 2000 Wagon AERO
- miki
- Pridružio se: 21 Mar 2015, 21:06
9-5 2.3t 2000 Wagon AERO
Za pocetak da kazem koju rijec o svom ljubimcu. To je bila ljubav na prvi pogled kad sam ga ugledao na oglasu u Njemackoj, znao sam da ce biti moj. Kupljen je od strane mog prijatelja, znaci auto nisam ni vidio. Covjek ga je pregledao i kupio, uzeo probne tablice i pici za Hr.
E tu pocimlje saga o autu, 35 km auto puta i auto se ugasilo, nicim izazvan, slepaj ga nazad kod dilera, ovaj ni da cuje za povrat novca, svasta nesto su pokusavali po servisu, da bi na kraju rekli crko komp ostavitevauto mi cemo to rijesiti i naravno naplatiti.
Ja se nisam slozio s tom idejom, auto je ostalo gore, a frend se vratio s drugim autom koje je naknadno za tjedan dana trebalo vratiti nazad u Njemacku, i tako smo mi zakacili auto prikolicu i vratili taj auto nazad, a ukrcali mog Saaba, kopajuci po netu i nekom intuicijom i dijagnostikom, rekao sam otisla kazeta, uspio noci onu dobru dobru kazetu, to zamjenili i tad vidio da su Boschove svjecice bile gore i kazeta Kineska. Auto upalio, tad otkrio da ne radi TCS uz ostale nuspojave. To rijesio preko nekih veza za 70€.
Nakon toga na homologaviju tehnicki i cesta je postala raj za mene. Autom prosao od 10 mjeseca 14000 km, mjenjao stazni remen, redoviti servis i vozi Misko.
Naravno ugradio plin Brc Siquent 24. Nema razlike plin benzin potrosnja plina od 12-16, volio bih da je bar oko 10 normalne voznje 120 km/h po otvorenoj cesti. Probat cemo nesto iskemijati.
Pokusat cu staviti slike, nesto me zeza preko tableta, al idem probat.....
E tu pocimlje saga o autu, 35 km auto puta i auto se ugasilo, nicim izazvan, slepaj ga nazad kod dilera, ovaj ni da cuje za povrat novca, svasta nesto su pokusavali po servisu, da bi na kraju rekli crko komp ostavitevauto mi cemo to rijesiti i naravno naplatiti.
Ja se nisam slozio s tom idejom, auto je ostalo gore, a frend se vratio s drugim autom koje je naknadno za tjedan dana trebalo vratiti nazad u Njemacku, i tako smo mi zakacili auto prikolicu i vratili taj auto nazad, a ukrcali mog Saaba, kopajuci po netu i nekom intuicijom i dijagnostikom, rekao sam otisla kazeta, uspio noci onu dobru dobru kazetu, to zamjenili i tad vidio da su Boschove svjecice bile gore i kazeta Kineska. Auto upalio, tad otkrio da ne radi TCS uz ostale nuspojave. To rijesio preko nekih veza za 70€.
Nakon toga na homologaviju tehnicki i cesta je postala raj za mene. Autom prosao od 10 mjeseca 14000 km, mjenjao stazni remen, redoviti servis i vozi Misko.
Naravno ugradio plin Brc Siquent 24. Nema razlike plin benzin potrosnja plina od 12-16, volio bih da je bar oko 10 normalne voznje 120 km/h po otvorenoj cesti. Probat cemo nesto iskemijati.
Pokusat cu staviti slike, nesto me zeza preko tableta, al idem probat.....
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
- miki
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
Re: 9-5 2.3t 2000 Wagon AERO
Odlican, nabavi stikere i zalepi preko znaka posto se ogulio i uzivaj
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T ! 
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba
powered by Nordic performance

- zodiac
- Pridružio se: 28 Nov 2013, 10:26
Ako mu je na saabu jedini problem oguljeni znak, on je veoma srecan covek 

SAAB 900 T8 B201L Coupe 1987. SAAB 9000 CS B204L 1997.
ex SAAB 9-5 SE B205E 1998. SAAB 9000 CS B202R 1993. SAAB 900 SE B204L 1994. SAAB 900 S B204i 1997.
- miki
Da da upravo tako nekako gledam neko vrijeme te stickere i neznam kakve bi tocno stavio, jer vise njih mi se svidjaju, a trenutno samo cekam da se prebacim na 17" gume i felge ljetne, jer sad vozim na 16" zimskim, pa se nadam da ce jos veci uzitak biti se provozat na 17-kama.zodiac je napisao:Ako mu je na saabu jedini problem oguljeni znak, on je veoma srecan covek
Auto ide sasvim zadovoljavajuce, tesko i jako rijetko vozim s vise od 60% snage, prvobitno sam razmisljao o mapiranju da malo jos izvucem tlaka na turbini, al nema potrebe...
Jedno pitanje, da li je moguce i koliko novaca treba izdvojiti za onaj psssssssss prilikom saltanja samo radi gusta da to cujem u voznji, i da li to ima smisla na automatiku?
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Naravno da ce biti bolje sa 17-icama. Lep auto! Uzivaj.
All systems go, ready for takeoff!
- zodiac
Nema nikakvog smisla i nije preporucljivo da fabricki blow off ventil menjas bilo kakvim aftermarket sistavcem. Jer pored sistanja mozes da dobijes i usmrcenu turbinu, a taj sport kosta bas solidno u tvom slucaju.miki je napisao: Jedno pitanje, da li je moguce i koliko novaca treba izdvojiti za onaj psssssssss prilikom saltanja samo radi gusta da to cujem u voznji, i da li to ima smisla na automatiku?

ex SAAB 9-5 SE B205E 1998. SAAB 9000 CS B202R 1993. SAAB 900 SE B204L 1994. SAAB 900 S B204i 1997.
- miki
zodiac je napisao:Nema nikakvog smisla i nije preporucljivo da fabricki blow off ventil menjas bilo kakvim aftermarket sistavcem. Jer pored sistanja mozes da dobijes i usmrcenu turbinu, a taj sport kosta bas solidno u tvom slucaju.miki je napisao: Jedno pitanje, da li je moguce i koliko novaca treba izdvojiti za onaj psssssssss prilikom saltanja samo radi gusta da to cujem u voznji, i da li to ima smisla na automatiku?
Malcice sam onerspolozen tom tvrdnjom, al nek je svo zlo onda u tom

Hvala na odgovoru
- GRIPEN
Mislim da moze...cekaj Tazz-a da se javi
All systems go, ready for takeoff!
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
Ja kad sam za moj pitao, ako se dobro secam, rekli su mi na T8 ne ali na T7 moze...Kao sto rece Gripi TAZZ najbolje zna...
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T ! 

- zodiac
Moze i prst u oko, ali boli.GRIPEN je napisao:Mislim da moze...cekaj Tazz-a da se javi

- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
sve moze...samo je pitanje para i zajebancije

Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- miki
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Pozdrav.
Imas HKS kopije, u SRB su cca 60~80 evra. Sekvencionalne BOV.
Dobra stvar. Na T5 motorima opusteno, i kijaju nenormalno.
Na T7 motorima ima malecki problem...
T5 motori rade preko MAP senzora dok T7 motori prvenstveno rade preko MAF ili ti protokomera.
Problem.je kada vazduh koji se nalazi u sistemu, kojibje pritom izmeren i proracunat od strane MAF i Trionica, prilikom pustanja papucice gasa ode umeato recilkulaciono ispred turba, da drzi spool, atmo BOVom ispustis u Atmosveru... tada je auto u prebogatoj smesi. Izgubio ono sto je proracunao.
Opet, i ja imam ideju da napravim nesto...
Postoje adapteri za HKS SSQV4 koji od ATMo ili BOV prave Recilkulacioni odnosno BPV.
Ima tisi zvuk, prigusen je malo, ne puva kao bič Boziji, ali se cuje kijanje, a pritom drzi odlicno pritisak i na 2 Bara nadpunjenja.
Dakle, HKS SSQV4, sa adapterom ra recilkulaciju je DOBITNA kombinacija, i sam idem u tom smeru, ali ja barem imam prece stvari da sredim na autu od BPV.
Remap moze da uradis, ali smo malko daleko. Jedino na leto kad planiram za zadar/vir/pag...
T5 motori rade preko MAP senzora dok T7 motori prvenstveno rade preko MAF ili ti protokomera.
Problem.je kada vazduh koji se nalazi u sistemu, kojibje pritom izmeren i proracunat od strane MAF i Trionica, prilikom pustanja papucice gasa ode umeato recilkulaciono ispred turba, da drzi spool, atmo BOVom ispustis u Atmosveru... tada je auto u prebogatoj smesi. Izgubio ono sto je proracunao.
Postoje adapteri za HKS SSQV4 koji od ATMo ili BOV prave Recilkulacioni odnosno BPV.
Ima tisi zvuk, prigusen je malo, ne puva kao bič Boziji, ali se cuje kijanje, a pritom drzi odlicno pritisak i na 2 Bara nadpunjenja.
Dakle, HKS SSQV4, sa adapterom ra recilkulaciju je DOBITNA kombinacija, i sam idem u tom smeru, ali ja barem imam prece stvari da sredim na autu od BPV.
Remap moze da uradis, ali smo malko daleko. Jedino na leto kad planiram za zadar/vir/pag...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- miki
Ovo se zove objasnjenje, za Map cemo biti u kontaktu, neznam kad si mislio za Zadar koji mjesec, al moguce je da cu ja i za Beograd za koji mjesec, al prije toga moram i plin izmapirati. Jer kad sam ga ubacio auto je radilo vrhunski, nakon nekog vremena poceo je trzati u voznji i paliti lampicu Chek engine. Jedinobsto sam mogao napraviti, jer u Dubrovniku nema nikoga tko se bavi plinom, iskljucio sam zicu na plinskoj instalaciji sto je povezana s Lambda sondom. Od tad samo ponekad lagano lagano trza na 2500-3000 okr/ min u 4 brzini, i malo malo nemirno radi na leru.TAZZ je napisao:Pozdrav.
Tako da prvom prilikom kad budem isao u Zg moram prvo to rijesiti.
- boresky
- Pridružio se: 02 Jul 2014, 23:50
Aaa vidi SAABa junackog!Nisam vidio,koja godina je to?Bas bi volio da i moj ima AERO opremu,ako nista drugo,barem onu cukicu za pritisak turba.....Sretno s lubenicarem!

- miki
Hvala hvala, Saabina je 2000.g. a inace ga zovem Sabina, jer mi se baka zvala Sabinaboresky je napisao:Aaa vidi SAABa junackog!Nisam vidio,koja godina je to?Bas bi volio da i moj ima AERO opremu,ako nista drugo,barem onu cukicu za pritisak turba.....Sretno s lubenicarem!

- miki
- GRIPEN
- miki
Samo zadnji lonac je Hirsch... cuje se najnaj normalnije...al neznam dal je jos sto radjeno po autu, i to me bas kopka... kad ce taj 8. mjesec da Tazz ode na godisnji...GRIPEN je napisao:Vrh! Kako se to cuje?
- miki
user/Mile_Pedisic/media/Mobile%20Uploads/IMAG0089_zpssoudte0w.jpg.html]
[/URL]
Jucer otkrio jako lijepu stvarcicu opet... kako sam dovezo auto iz Njemacke gume i felge ubacio u supu.. i jucer je bilo opa lala
... auto gust voziti po okukama, al kad dodjem na dionice s rupama onda je ajme majko... al zato se voziti drugo auto...

Jucer otkrio jako lijepu stvarcicu opet... kako sam dovezo auto iz Njemacke gume i felge ubacio u supu.. i jucer je bilo opa lala

- miki
user/Mile_Pedisic/media/Mobile%20Uploads/IMAG0084_zpsdsfvgz7m.jpg.html]
[/URL]
Pala je i jedna s autoputa....

Pala je i jedna s autoputa....