Saab 9-5 Aero Automatic

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Re: Saab 9-5 Aero Automatic

Postod Perkele » 12 Dec 2013, 23:26

Ne bih ipak dizela... :sr: Jako lose iskustvo sam imao sa dizelom, dizela kad bih morao samo nov bi dosao u obzir, a i odavno svima pricam da samo budala moze da kupi dizela starog 20 godina, zamisli da kupim, ne bih ziv ostao od nekih drugara! :jmj: :smesko:
Poslednji put menjao 1 dana Perkele, izmenjena 13 puta

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 12 Dec 2013, 23:34

:smesko:
Razumem te potpuno!
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod nik 900t » 12 Dec 2013, 23:36

posto si cesto u gradu pogledaj provozaj nekosta te nista mozda promenis misljenje kod tih motora vrlo lako mozes da utvrdis kad je los a prolaze bez otvaranja komotno 500 000km i gutaju svaku vrstu dizela provereno :lol: :lol: samo je bitno redovno menjati ulje i to je sve nema plivajuci, kat , i ostala sranja kao kod svih novijih kola naravno ovaj auto sam ti predlozio zbog menjaca posto hoces automatik, mada i razumem te ....nisu ameri blesavi sto voze automatik
Saab 900og

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 13 Dec 2013, 00:25

Nije mi ni lep taj passat, farbana mu je maska to odmah vidim a ko zna sta jos sve. :sr:
Jeste videli onaj audi 100? Gadan je za zlatnu medalju na olimpijadi, ali me fascinira stanje, i kazu da taj redni petak bukvalno ne moze da se podere! :lv: Ali dzabe, izgleda da mi je sudjen golf 3! :kuuku:

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 13 Dec 2013, 04:30

@ Nik - Jel [link_open=http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... passat_b4/]OVAJ[/link_open] :think:

@ Gripi - sta ti smesno :ljut: ...... :abr: ....... :btn: ...... :pl:

@ - Perkele - koji je auto presao 19 hiljada :confused:
......ovaj sto mu je skinuta turbina pa mu ostalo u tragovima 170ks,pa mu onda okacili plin na K-glavu pa ga prodaju kao 2.3 a ustvari ne znaju da je to 2.2 (jel su ga 99% kupili na carini) :wink: ....a ako nisu i ako su prvi vlasnici kao sto kazu (u oglasu) ,gde je Swajcarska saobracajna ??? Tamo sve pise :sr: Ili je bio Turbo ili nikad nije imao 170ks :sr:

Batali ovaj primerak (nije za tebe),a i nije "casa" :sr:
- a i na 19 hiljada cetkice na rucici menjaca ne izgledaju kao na njemu
- a i na 19 hiljada nema obloge na volanu
- a i taj auto sa 19 hiljada kosta 5 soma a ne 500e ([link_open=http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... eage=50000]KLIK[/link_open])
itd....

Poznajem i volim ( i C3 i C4 100ke),imao sam ih nekoliko,udobne su do jaaaja,ali ovaj primerak nema pojma sa zivotom po meni :sr:

Ukoliko te zanima 100ka automatik,gadjaj iskljucivo 1.8 od 90 ks ( a nacices ga :whistling: )
Ukoliko se uhvatis za 2.0 ili 2.3 ,liniske petake(116 ili 136ks),u najavi budi spreman na probleme sa plinom u kombinaciji sa K glavom,i ocekuj sigurnu potrosnju do 20L plina.Traze SAVRSENU struju (varnica,kapa,kabl,svecica itd) i kad dodje do detonacije a dolazi 100%,krivi ti klapnu na K glavi i tu mu je kraj sa ler gasom i ravnomernim radom.Na automatiku krece "cimanje",i potrosnja krece u nebesa..... :sr:
Prelaze "Boga oca",idu extra,za put su vrh...ali plin trazi svoje.Zato 1.8 i "mirno spavaj nano" :sr:

Mogu jos da ti pisem o tim modelima ,ali da ne maltretiram sad tastaturu ......ako zatreba - vici :drinks:

:mrgreen:

phpBB[video]

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 13 Dec 2013, 09:32

Aero, ti si kralj, ne razumem se u te audi stare modele, ne svidjaju mi se, ali mi ovaj bas deluje kao nov, zato sam pitao ali ga ne bih kupovao jer je star i ogroman a i Natasa nece ni da cuje! :sr:
Uglavnom, ako ne kupim nista u narednih mesec dana verovatno necu ni kupovati, brzo ce prolece, imam Hondin skuter 250 kubika, hocu da ga menjam za neki od 400-500 pa cu onda njega malo vise voziti i nece mi trebati drugi auto.

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 13 Dec 2013, 10:10

Ma opusteno onda....cuti ,vozi svoju limuzinu kad vec nisi nista drugo kupio za sneg i kijamet.....i brzo ce proci.
Ako istrci nesto extremno lepo i povoljno ti odreaguj,a sve drugo ...batali

:drinks:

Korisnikov avatar
BOKI 900
Wheeler Dealer
Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00

Postod BOKI 900 » 13 Dec 2013, 10:50

Volim kad neko prosipa presnazno znanje iz rukava i iskustva.
potpuno si u pravu.moj naklon AERO. :hvala:
kod tih prastarih kola,velika verovatnoca postoji kad naidjete na top primerak da je izvorni potrosen i da je taj nasiven na nekog strandzera iz ch i sl.isti broj drugi ili treci put.toga ima puno a to ljudi ne gledaju na starim kolima,tj neobracaju puno paznju.
audi je grozan pre svega po izgledu a nik-ov predlog i nije tako los ali ja auto nebi platio nikad 20godina star 1500e-
Recimo,mom drugu sam za zimu prodao punta 1.2 benzin metan klima 3vrata,2006 godiste za 1500e na ime beli,italijan 185000km,nece covek da vozi bmw e60 i da se nervira od leda,snega i rizle.to je po meni bilo i rezonski.400-450dinara 100km voznje.
Love SAAB, never GM

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član

Postod nik 900t » 13 Dec 2013, 18:05

@AERO da na taj sam mislio, ja licno bih uvek kupio tog pasata ili neki slican auto....... nego li nekog punta klia ili te konzerve od kola to su automobili kad dune jaci vetar gledas kako ces da se prevrnes limarija od nekog najtanjeg lima ili plastike unutra plasticni bezlicni kad zatvoris vrata sve zvoni ma smesno naravno takva kola ce se uvek prodavati novija su tu nema greske ali sebe nevidim u toj prici dok bi moja zena sutra prodala moju 900ku i kupila neko govno jbg ukusi....evo moj komsija ima fabiju 2007 1.4 tdi radi ko freza a trosi ko moj pasat jebes takva kola unutra kotobanja ali lep je na oko to je najbitnije i 2007god.jedino sto bih mogao da vozim od tih manjih kola je audi a2 i nista vise
Saab 900og

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 13 Dec 2013, 23:02

Pa dobro....svako ima razlicite potrebe,rezone i mogucnosti,pa se tako nekako rukovodi i kod odabira auta.
Sve je to diskutabilno.....ali generalno gledano - danas je malo novijih automobila koji se mogu pohvaliti visokim kvalitetom.Sve je to sad manje vise - konfekcija :sr:

Korisnikov avatar
Grga
Pridružio se: 11 Nov 2013, 14:41

Postod Grga » 08 Jan 2014, 18:05

Imam ja Mazdu 2.0 i 92 god 350 eur ako te zanima.

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član

Postod nik 900t » 08 Jan 2014, 22:55

tesko da ce @perkele to da zanima :lol:
Saab 900og

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 29 Jan 2015, 17:28

Ajde posle vise od godinu dana da malo osvezim ovu moju nesrecnu temu! :lol:
Posto imam 2 auta malo mi je dosadilo da dajem 1000din za pranje i resim da kupim kompletnu opremu za pranje, svako ima neku svoju racunicu i znam da ce mnogi reci imas one usluzne perionice, zeton 100din... Znam da ima ali nikad ne moze tamo da se opere auto kao kuci, treba bar 2 zetona plus zeton za usisavanje i to nije vise 100din vec 300din, onda gume ostanu ne namazane pa kao da nisi ni prao kola...
Uglavnom kupio sam polovan Karcher 720 MX, jedna od najjacih monofaznih masina, 3kw, 160bara, mesingana glava, bas kida kako radi... Zatim uzmem karcher usisivac 1600w, nov glanc u karcheru u Borci, usisivac izuva! :luud: Zatim creva i prikljucke karcherove, sampon karcher za bez-kontaktno pranje, neku tecnost za gume, spricaljke za baste da bih nanosio taj sampon, krpe razne, tigar cizme, silikon za skidanje vode.... Uglavnom oko 500e sve komplet izaslo! :murder: :nsv: Nisam se nadao da ce toliko izaci. :uuc: Ipak ne zalim, auta operem bas budu full cista, malo se i ja razgibam posto imam slabo fizicke aktivnosti, a rezultate cete videti u slikama ispod! :iha:
Inace Saab sluzi, nemam nekih vecih problema sa njim, vecinom redovni servisi uz poneke gluposti. :oops:
Evo :sl: :sl: :sl: pa uzivajte! :wave:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

A evo i rezultati pranja:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

A evo i peugeot:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Sve u svemu ja sam zadovoljan! :rolleyes: :rolleyes:
Saab-a vozim vikendom i kad negde idem ozbiljnije, a peugeota uglavnom njakam za posao. Saab se i garazira... :lv:

Slika
Poslednji put menjao 1 dana Perkele, izmenjena 29 puta

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član

Postod nik 900t » 29 Jan 2015, 17:49

moram doci po usisivac da vidim kako usisava :lol: :lol:
Saab 900og

Korisnikov avatar
TAZZ
Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23

Postod TAZZ » 29 Jan 2015, 19:36

Koja oznaka usisivaca?
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 29 Jan 2015, 19:46

Oznaka usisivaca je WD 5.260, ko god ga je video odusevio se i kako izgleda i kako radi.
Cena ovog usisivaca je preko 20.000din ali u karcheru je trenutno na akciji i kosta 14.400din pa ako ima zainteresovanih da znate. :CICA: Nenormalno je jak! Imam kuci 2 usisivaca jos koja su navodno 2000w ali ne mogu da prismrde ovom karcheru po jacini usisavanja! :crazy: Ima i opciju izduvavanja, za duvanje lisca po dvoristu, za isduvavanje recimo kucista racunara umesto kompresora... Usisava i vodu...

Korisnikov avatar
TAZZ
Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23

Postod TAZZ » 29 Jan 2015, 20:15

Donecu ti jedan od 1150w sa istom snagom usisavanja da probas, isto je 220mbar snaga usisa, a manja potrosnja struje 450w...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 29 Jan 2015, 20:36

Sto je najgore ja imam i WD 5.450 od 1800w, kupio u Bosni za 50e ali koriscen bez filtera pa turbina puna prljavstine, otisao ja u karcher da kupim za njega filter i kese i to kosta 30e, to izadje vec 80e, onda razmisljam nemam crevo i papucu ni cevi, crevo svega 1-1.2m, i dok to sve resim izlazi preko 100e i ovi kazu imas takav isti samo 200w slabiji nov za 118e i ja kupim! :sr: :sr: :sr:
Sad imam 2kom, jedan taj jaci i jedan ovaj, mada je drugar odneo taj jaci, dace mi 50e koliko sam dao i da mi ostane samo ovaj.

Korisnikov avatar
Jolly
Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
Kontakt:

Postod Jolly » 30 Jan 2015, 00:53

Cim usisava vodu mozes i za dubinsko da ga koristis. :) Sada ladno mozes perionicu da otvoris. Svaka ti cast. :)

A ove usluzne perionice nista ne valjaju, samo zamazivanje ociju. Na jednoj nisam video da usisavac usisava...

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 30 Jan 2015, 17:12

Posto pranje? :kuuku:
Sto se usluznih tice, ovde na cukarickoj padini ima jedna dobra i bas sam zadovoljan. Nema zetona vec direktno novac sto je extra... :wink:
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00

Postod nordic » 31 Jan 2015, 00:12

sta da ti kazem, ja kupio u metrou onaj najslabiji model kerhera bio nesto 9990 din na snizenju... oprao ceo auto koji je bio iz poplave, celu kucu od 150kvadrata, fasadu, dvoriste i sve stvari...posle davao drugaru da on opere svoja dva auta kompletno...radio kao da je ukraden, silovan i bez prestanka radio i satima.... i radi i dalje! mogu misliti bilo koji bolji koliko je jak i izdrzljiv. :kss: :kss: :CICA: a kada si poceo da nabrajas sta si kupio od uredjaja i hemije mislio sam da otvaras perionicu :rli: :smesko: u svakom slucaju super! niko ne moze da opere auto bolje nego ti sam. da imam dvoriste i ja bih prao uvek sam. ovako ili idem na samousluznu perionicu i za 100,200 din operem koliko mogu ili kad zurim odem na cetke, ali to jako retko.
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 31 Jan 2015, 02:25

Sto se tice samousluznih perionica ja imam dug spisak mana, od recimo kratkog vremena do toga da kosta puno, a jedino za sta je dobro samo i samo ako peres auto redovno i ako imas samo prasinu na kolima, sto se tice auta koji je prljav pogotovo crni, zaboravi sto ces ga tamo oprati! I u tim perionicama je pritisak od 120-plafon 140bara iz razloga da je jaci moze doci do povreda ko ne pazi i mogu da tuze vlasnike. Moj karcher prilicno jaci pritisak ima od tih perionica.

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 11 Dec 2015, 16:46

Evo da se javim i ovde, kao sto sam napisao u Bozinoj temi, posle rutinskog skidanja kartera imam sta i da vidim, treci lezeci lezaj samo sto se nije obrnuo... :kgld: Nisam ni u ludilu planirao nista osim skidanja kartera i eventualno kao i pre 50k km zamenu lezajeva ako je treci blago poceo da crveni sto je bio slucaj pre 50k kad sam zadnji put i menjao lezajeve, i kad sam ovo video resio sam da vadim motor napolje i menjam lezajeve balansnih osovina, to stvarno mislim da na prste jedne ruke moze da se nabroji ko je radio u Srbiji, kod Svete niko nikada... :kuuku:
Skinemo motor, odnesem radilicu na proveru kad kriva i mora prva specijala, zamenom lezajeva NISTA ovaj put ne bih uradio... Kupim lezajeve prve specijale, kupim lezajeve balansnih osovina, dihtung glave, zamenuo sam i vodenu pumpu posto joj je bilo vreme a motor bio napolju...
@Tazz, bio si u pravu za lezajeve oni su oko 80e, ja sam zaboravio da sam dihtung glave kupio isto kod njih pa je sa njim izaslo 13.000din
E sad vlasnike 9-5 sigurno zanima cena poduhvata, ja nisam dirao glavu i karike posto mi motor ne trosi ulje, nikad nisam ni dosipao od kad imam auto niti je falilo ulja, da sam imao potrosnju ulja menjao bih i karike i radio glavu ali sreca nisam to morao.
Lezajeve balansera sam kupio od Davida Trnavca - 80e
Letece + lezeci + dihtung glave u Frend autu - oko 110e
Obrada radilice po lezajevima koje sam im odneo, trnovanje bloka, zamena balansnih osovina sve to u MR - oko 90e
Vodena pumpa Bugati u Gazeli mislim da je negde oko 30e sa popustom
Ulje i filter isto u Gazeli oko 20e Wolf
Menjao sam neke semeringe i lezaj na poluosovini i to sam platio oko 30e
I Sveti za ruke 200e
Evo i nekih slika pa sami probajte da zakljucite jesu lezajevi balansnih osovina pravili problem ili nisu, ja sam ih zamenio ali i dalje ne znam jel cela pizdarija zbog njih... :kuuku: :kuuku: :kuuku:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ako neko ima jos neko pitanje neka pita slobodno. :wave:

Korisnikov avatar
Ivan Le
Drug Član
Pridružio se: 14 Feb 2014, 22:01

Postod Ivan Le » 11 Dec 2015, 22:05

Odlično si ti sve ovo odradio,a jesi li proverio uljnu pumpu da bi te sve ovo i lepo služilo?
Ležajevi na balansnim su dosta potrošeni tako da je tu sigurno gubio pritisak...
Bravo za prevenciju :odl:

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 11 Dec 2015, 22:34

Ne verujem da je uljna pumpa problem, ne kazem da je nemoguce ali je mala verovatnoca. Treba ovih dana da odem da izmerim pritisak ulja u motoru pa cu i to znati. Pre ce biti da je sama konstrukcija motora losa i da je to uzrok. Zaboravio sam da napomenem da sam i alnaser uradio za svaki slucaj i to je izaslo oko 40-45e. Sve u svemu, u zadnjih mesec dana sam dao preko 1000e na servis auta, pre ove intervencije sam radio jos neke stvari i kupio harman muziku... Ja ne pisem u temi kad nesto uradim ali je brdo para ulozeno od kad je kod mene... I iskreno, razmisljam o prodaji, sad kad je sve uradjeno ja sam nekako ostao smoren, u maju ce biti 4 godine kako je kod mene... Da se pojavi pravi kupac, lako bi se dogovorili. :sr: :sr: :sr:

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”