SAAB ponuda iz Srbije
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Re: SAAB ponuda iz Srbije
Lepo izgleda( koliko mogu da vidim preko telefona) jedino sto me plasi je taj menjac??? Mislim da je zeznut za opravku i skup ako nesto zvekne. Mada ja imam averziju od automatika tako da bas nisam kompetentan ;)
P.S. Mislim i da mu je cena bas jaka.
Sent from my MB525 using Tapatalk 2
P.S. Mislim i da mu je cena bas jaka.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Simpa...
Automatik je keva...
Nema Vector sjedala...
Ima Navi dosplay...
Sigurno bi moglo 4.5 kes na astal...
Posto sam non stop na drumu... A ponedeljak - sredi idem u Leskovac... moze i do Vranje da se zaleti... ako bi gledao...
Automatik je keva...
Nema Vector sjedala...
Ima Navi dosplay...
Sigurno bi moglo 4.5 kes na astal...
Posto sam non stop na drumu... A ponedeljak - sredi idem u Leskovac... moze i do Vranje da se zaleti... ako bi gledao...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Brate stalno se mimoilazimo…valjda u ovoj 2015. popijemo pice.
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
Sto se menjaca automackog tice slaba je tacka aisin na 1.9tid,medjutim neznam da li je isti menjac i na benzincu.to sigurno moze neko da proveri mozda je i opelov automatik ili stari saab-ov tu.
recimo bio sam siguran da 95 naocarko i 93ss oba sa 1.9tid motorom nose iste menjace medjutim iznenadio sam se da 95 nosi stari matik sa 5 brzina bez tiptronika koji je i pouzdaniji od tiptronika u 93ss.
recimo bio sam siguran da 95 naocarko i 93ss oba sa 1.9tid motorom nose iste menjace medjutim iznenadio sam se da 95 nosi stari matik sa 5 brzina bez tiptronika koji je i pouzdaniji od tiptronika u 93ss.
Love SAAB, never GM
- Bagzi93
- Drug Član
Mislim( samo mislim) da je u ovom ss-u isti menjac kao u Alfama( onaj selespid sa polugicama na volanu) a on se nije pokazao bas dobro. Dva poznanika su imali 156 sa selespid menjacem i obojica su imali problema. Bilo je davno ali se secam da su obojica prodali auta brze bolje. E sad mozda su naleteli na leseve, bem li ga
Poslednji put menjao 1 dana Bagzi93, izmenjena 17 puta
- Bagzi93
- Drug Član
@Tazz
Dosao sam u tvoj komsiluk ;) Nova Galenika.
Dosao sam u tvoj komsiluk ;) Nova Galenika.
- milosabs
- Pridružio se: 13 Jan 2015, 16:50
Svi kazu da su asin automatici odlicni
- Jolly
- Kontakt:
Moji drugari se zalili na neke rolnice da im crkavaju, poja menam sta je to. Ali retko koji nije imao problem.Bagzi93 je napisao:Mislim( samo mislim) da je u ovom ss-u isti menjac kao u Alfama( onaj selespid sa polugicama na volanu) a on se nije pokazao bas dobro. Dva poznanika su imali 156 sa selespid menjacem i obojica su imali problema. Bilo je davno ali se secam da su obojica prodali auta brze bolje. E sad mozda su naleteli na leseve, bem li ga
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Svi se plase automatskog menjaca, a ja koji imam automatski menjac se plasim plivajuceg zamajca!
Automatski menjac ne odlazi svakom, ali plivajuci na 200.000 odlazi svakom manuelnom i to kosta tricavih 500e a o tome niko ne pise ovde, bitno je da su svi strucnjaci skepticni na automatski menjac zato sto im je neko nekad pricao takodje iz tudjeg iskustva!
Automatski menjac ne odlazi svakom, ali plivajuci na 200.000 odlazi svakom manuelnom i to kosta tricavih 500e a o tome niko ne pise ovde, bitno je da su svi strucnjaci skepticni na automatski menjac zato sto im je neko nekad pricao takodje iz tudjeg iskustva!
- Bagzi93
- Drug Član
Ne znam Perkele zasto generalizujes " sve strucnjaci" i te price. Ja sam coveku preneo zapazanja iz svoje blize okoline( takodje se ogradio da su mozda tim poznanicima uleteli krs primerci). Eto ako hoces iz prve ruke mom bratu je na a6 ( 2001 god)zveknuo tiptronik i 800 evra je bila popravka, drugar sa faxa je u a.menjac omege b ulozio 400 evra .U principu ja coveku iznosim zapazanja a ne neke tvrdnje i aksiome. Elem cela prica je zasnovana na misljenhu da je u Alfe isao taj tiptronik sa komandama na volanu i da se nije lepo pokazao. A on kako hoce, nit mu brannim niti ga teram!?
P.S. Ja kad sam kupovao auto znao sam da ima plivajuci i svesno sam usao u " rizik". Kupujemo polovna kola pa kako se kome zalomi.
P.S.S Nije 500 evra vec 300 ;) Pozdrav
P.S. Ja kad sam kupovao auto znao sam da ima plivajuci i svesno sam usao u " rizik". Kupujemo polovna kola pa kako se kome zalomi.
P.S.S Nije 500 evra vec 300 ;) Pozdrav
Poslednji put menjao 2 dana Bagzi93, izmenjena 17 puta
- milosabs
Ja smatram da su savremeni automatic a pogotovu ovaj u saab/alfi itd ok.ali automatik ubija uzivanje u voznji.Inace asin automatik trazi ulje tj.zamenu na svakom drugom servisu bez obzira sto je lfe time menjac,cim se upali auto menjac odmah u d da cirkulise i podmazuje flid
- Jolly
- Kontakt:
Crkava taj i taj plivajuci zamajac…jbg, automobili su se promenili, danas je sve vise potrosne robe na njima i normalno je. Sami automobili su potrosna roba, kako bi inace trziste opstalo. A sto se ovih rolnica na Alfi tice, one nisu skupe, problem je to sto malo ljudi ume da servisira to. Inace moj jako dobar drugar je uvezao tu Alfu iz Svajcarske i sem toga nije imao nekih problema. A mogu da kazem da je nacin voznje zanimljiv a tim menjacem. Ali opet, vise volim manuelni, nemam pojma zasto.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Ma koliko opravka bila skupa automatik je automatik.Nebo i zemlja sa manuelnim.D i uzivancija
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
A Bagzi, jesi pitao te iz tvoje sire i blize okoline jesu ikad promenuli ulje u automatskom menjacu? Ja na mom menjam na 20-30K km iako je fabrika propisala na 80K! Menjac automatski, ako vozis normalno, ako se ne izivljavas, ako ne ostavljas auto na uzbrdici i nizbrdici bez rucne, na menjacu koji se tad nategne, ako menjas ulje na vreme, ako izbacujes u N na semaforima da bi se ulje malo ohladilo... U principu ako se pridrzavas svega sto sam napisao neces imati problem sa menjacem sigurno! Ja sam na mom saabu imao problem sa svim osim sa menjacem!
E sad, ima ko voli da salta ima ko ne voli, to je neka druga tema, ali generalno, po meni, imam i auto sa manuelnim i auto sa automatskim, ne moze da se poredi ugodjaj voznje (bar meni), automatik je mama!
E sad, ima ko voli da salta ima ko ne voli, to je neka druga tema, ali generalno, po meni, imam i auto sa manuelnim i auto sa automatskim, ne moze da se poredi ugodjaj voznje (bar meni), automatik je mama!
- Bagzi93
- Drug Član
Pa to je i srz problema kod nas. Kupis polovnjaka pa se nadas da ga je nekko odrzavao kako treba. Kad kupis nov i radis sve po propisu nema greske.
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
Miloseabs ja bi tebe zamolio da mi kazes koliko imas godina i koliko si ti promenio automobila u zivotu,koliko si ih imao sa automackim menjacem i koliko si km zgazio do sada orijentaciono.
sto se tice automatika zvanog selespid to je smece koje nema veze nikakve sa saab-om 93ss.
menjac na saab-u 1.9tid tiptronik iz 93ss miloseabs valja samo do 150000km i tu je blizu kraj radosti,menjac je takodje smece malo manje od starih alfi 156 koje su pomenute.
znaci da rezimiramo ovu pricu oko pomenutog menjaca koji osim na saab-u 93ss sa kraja 2004-pa nadalje se ugradjivao i u vectru c 1.9cdti,signum i astru h.
alfu 159,cromu,da ja znam.
s obzirom da kod nas nestizu kola sa manje od 150000km potencijalni problem je u vazduhu prisutan uvek.
to su miloseabs iskustva vlasnika tih vozila a i servisera iz sopota,tosinog bunara i jednog od najboljih lajosa iz beceja.
zato bi te zamolio samo da nepricas tj ne iznosis tvrdnje proizvoljne rekla kazala ljudi bez iskustva na tom ili nekom drugom polju.
sto se tice automatika na 95 definitivno su dugotrajniji na modelima 2001-2006 sigurno i perkele je u pravu sto se tice zamajca i ulja.
u automatiku ljudi menjaju ulje kad pocne da trza i hebe a do tada jok!
A plivajuci kad menjas mora i set kvacila tako da to novo izadje lako 500e,a remontovano je 300.
sto se tice automatika zvanog selespid to je smece koje nema veze nikakve sa saab-om 93ss.
menjac na saab-u 1.9tid tiptronik iz 93ss miloseabs valja samo do 150000km i tu je blizu kraj radosti,menjac je takodje smece malo manje od starih alfi 156 koje su pomenute.
znaci da rezimiramo ovu pricu oko pomenutog menjaca koji osim na saab-u 93ss sa kraja 2004-pa nadalje se ugradjivao i u vectru c 1.9cdti,signum i astru h.
alfu 159,cromu,da ja znam.
s obzirom da kod nas nestizu kola sa manje od 150000km potencijalni problem je u vazduhu prisutan uvek.
to su miloseabs iskustva vlasnika tih vozila a i servisera iz sopota,tosinog bunara i jednog od najboljih lajosa iz beceja.
zato bi te zamolio samo da nepricas tj ne iznosis tvrdnje proizvoljne rekla kazala ljudi bez iskustva na tom ili nekom drugom polju.
sto se tice automatika na 95 definitivno su dugotrajniji na modelima 2001-2006 sigurno i perkele je u pravu sto se tice zamajca i ulja.
u automatiku ljudi menjaju ulje kad pocne da trza i hebe a do tada jok!
A plivajuci kad menjas mora i set kvacila tako da to novo izadje lako 500e,a remontovano je 300.
Love SAAB, never GM
- Bagzi93
- Drug Član
@Boki
Ja sam rekao da mislim da je to isti menjac kao u 156. Malo sam se nalupao ali eto naucismo nesto o ss automaticima. I ono za zamajac da je 300 e a set kvacila mora svakako da se menja kod svih. Pozdrav
Ja sam rekao da mislim da je to isti menjac kao u 156. Malo sam se nalupao ali eto naucismo nesto o ss automaticima. I ono za zamajac da je 300 e a set kvacila mora svakako da se menja kod svih. Pozdrav
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
Nisi se nalupao bagzi vec si rekao mislis da je to taj ali milos je nahvalio aisin u najmanju ruku kao da je vlasnik kompanije te.
Love SAAB, never GM
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
Fiat je napravio saradnju krajem 2003ce sa opelom za motore 1.3 a 2004 i sa 1.9.
shodno tome tako se i saab u eri ekspanzije mtj motora uz pomoc opela ogrebao za odlican motor i krsic od AT. menjaca.
Jos nesto zanimljivo sto neznam ja vezano je za saab a to je da su petobrzinski fiat i opel menjaci odlicni ali ima problema sa viljuskama i nekim sitnicama unutar menjaca 6to brzinskog u astrama h pogotovo nekim serijama od 2004-2006.ima problema istih i u fiatima ali generalno mnogo manje od matika.a ne znam dali je i manuelni menjac saab pozajmio ili je to njihov menjac.verovatno nije saabov.
inace glavni problem kod aisin matika je vangler ili ti konvertor i ploca sa klipcicima koji glave i tada brlja.sve anomalije su lako uocljive posle par km voznje a dok je hladan u vecini slucajeva radi ekstra.zato onaj ko merka automatik obavezno proba i to malo duza.taj menjac nema filter za zamenu spoljasnju vec samo kad se ceo rasklopi sto naravno niko ne radi.jer je i suludo.
shodno tome tako se i saab u eri ekspanzije mtj motora uz pomoc opela ogrebao za odlican motor i krsic od AT. menjaca.
Jos nesto zanimljivo sto neznam ja vezano je za saab a to je da su petobrzinski fiat i opel menjaci odlicni ali ima problema sa viljuskama i nekim sitnicama unutar menjaca 6to brzinskog u astrama h pogotovo nekim serijama od 2004-2006.ima problema istih i u fiatima ali generalno mnogo manje od matika.a ne znam dali je i manuelni menjac saab pozajmio ili je to njihov menjac.verovatno nije saabov.
inace glavni problem kod aisin matika je vangler ili ti konvertor i ploca sa klipcicima koji glave i tada brlja.sve anomalije su lako uocljive posle par km voznje a dok je hladan u vecini slucajeva radi ekstra.zato onaj ko merka automatik obavezno proba i to malo duza.taj menjac nema filter za zamenu spoljasnju vec samo kad se ceo rasklopi sto naravno niko ne radi.jer je i suludo.
Love SAAB, never GM
- milosabs
36 godina,automobila sam se navozao jaaakoooo mnogo,sto kao novinar, sto ovako...imas temu od silavne do nirvane gde sam predstavio LICNO MOJE AUTOMOBILE sa kojima sam presao od 10 do 70000 km,kako sa kojim.Inace na rukama mnogo km imam.Racunaj da aktivno vozim od 1996 godine.Asin menjac imaju moji dobri drugari u AR 159 2.4 mjet,Epica 2.0 24v V6,C6 2.7 HDI i veruj mi da niko nije imao problem ni najmanji.Licno nikada nisam imao automatika niti mi je to neka preterana zelja.
F32/M32 menjaci su problematicni,isli uz 1.9 mjet od 120-131-150 ks,dok je M42 skroz druga prica i izvorno je valjda ako se dobro secam FIAT-ALFA menjac,on je isao u 166 i u 159 2.0 i 2.4 mjet
F32/M32 menjaci su problematicni,isli uz 1.9 mjet od 120-131-150 ks,dok je M42 skroz druga prica i izvorno je valjda ako se dobro secam FIAT-ALFA menjac,on je isao u 166 i u 159 2.0 i 2.4 mjet
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
Milose ti bre covece necitas redom.sve vreme pricas o necemu sto nas ovde ne interesuje.
pricamo o automackom menjacu na 1.9tid.
razumes?
kad me bude interesovala alfa ili mrtva epica trazicicu pomoc na nekom drugom mestu.o svemu si nas obavestio ali o saab-u ponajmanje.a nalazimo se na SAAB forumu.
ako tebe nesto interesuje o saab-u mozes citati na ovim stranicama danima jer ima tekstova bas kvalitetnih a i iskustava sa sabovima.
ako zelis nesto da saznas sto ovde nepise ti pitaj slobodno,neko ce pomoci sigurno ali nemojmo mesati babe i zabe.
ja cu ti reci da problema na epikama i c6 nema puno jer tih auta u srbiji ima sigurno jedno 20komada ukupno.10 komada c6 i mozda 10tak epika automatik sa mrtvim sestocilindricnim motorom koji trosi ulje kao i gorivo.slucajno sam vozio epiku benzin 2006te godine i znam jos mucenu istoriju koja je pogodila taj auto a znam i misljenje servisera o tom autu.toliko je dobra da je prestala proizvodnja posle 3 godine bas kao i c6 koji je vrhunski prosao na trzistu. a vozio sam 407 sa 2.7 biturbo hdi motorom pre 4 godine i taj menjac nema nikakve veze sa sabovim na 1.9tid o kome mi ovde diskutujemo..
budi pametan molim te znam slucajno o ovoj tematici mnogo iz iskustva a ne SAT i slicne literature i novinskih clanaka i testova.
preumoran sam od alvirovica pjevca i sl nadri strucnjaka koji nas obasipaju kretenskim tekstovima i jos smesnijim testovima i iskustvima polovnjaka.
Volim da ucim o automobilima i dalje i pazljivo pratim neka misljenja i iskustva iz realnosti a price rekla kazala,strucna misljenja,,strucnjaka,,i copy paste jok more.
pricamo o automackom menjacu na 1.9tid.
razumes?
kad me bude interesovala alfa ili mrtva epica trazicicu pomoc na nekom drugom mestu.o svemu si nas obavestio ali o saab-u ponajmanje.a nalazimo se na SAAB forumu.
ako tebe nesto interesuje o saab-u mozes citati na ovim stranicama danima jer ima tekstova bas kvalitetnih a i iskustava sa sabovima.
ako zelis nesto da saznas sto ovde nepise ti pitaj slobodno,neko ce pomoci sigurno ali nemojmo mesati babe i zabe.
ja cu ti reci da problema na epikama i c6 nema puno jer tih auta u srbiji ima sigurno jedno 20komada ukupno.10 komada c6 i mozda 10tak epika automatik sa mrtvim sestocilindricnim motorom koji trosi ulje kao i gorivo.slucajno sam vozio epiku benzin 2006te godine i znam jos mucenu istoriju koja je pogodila taj auto a znam i misljenje servisera o tom autu.toliko je dobra da je prestala proizvodnja posle 3 godine bas kao i c6 koji je vrhunski prosao na trzistu. a vozio sam 407 sa 2.7 biturbo hdi motorom pre 4 godine i taj menjac nema nikakve veze sa sabovim na 1.9tid o kome mi ovde diskutujemo..
budi pametan molim te znam slucajno o ovoj tematici mnogo iz iskustva a ne SAT i slicne literature i novinskih clanaka i testova.
preumoran sam od alvirovica pjevca i sl nadri strucnjaka koji nas obasipaju kretenskim tekstovima i jos smesnijim testovima i iskustvima polovnjaka.
Volim da ucim o automobilima i dalje i pazljivo pratim neka misljenja i iskustva iz realnosti a price rekla kazala,strucna misljenja,,strucnjaka,,i copy paste jok more.
Love SAAB, never GM
- milosabs
Prosvetli nas molim te koji tip manuelne a koji automatske transmisije ide u saab 9-3 1.9
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
Posle eco navi progresion paketa nemogu majke mi.
Skidam kapu na osmisljenim paketima opreme by giugiaro,tj izvini by milosabs,alias aisin.
Skidam kapu na osmisljenim paketima opreme by giugiaro,tj izvini by milosabs,alias aisin.
Love SAAB, never GM
- milosabs
Aj probaj...posle ti u 166-ci ili punog exclusive-a u c5 s2 ...By Giugiaro- samo dizajn on potpisaje a paketi ti idu progresion,distinctive,exclusive,elegante,sportiva i Tourismo internationale -ti.
- milosabs
Kazi koja je menjacka transmisija u 9-3 uz aj da kazem fiat/alfa dizele?pa sigurno nisu pravili nove menjace pored vec gotovog.Druze nebitno,znas vise,skidam kapu.Aj ti meni daj savet gde danadjem 9-3 dizela