Momci, hajde malo da popričamo o ovoj tehnologiji - reč je o Fijatovom MultiAir sistemu upravljanja radom ventila.
Ima li neko iskustva na ovu temu, kako su se pokazali tokom eksploatacije?
Mojoj sestri nude Grande Punta 1.4 MultiAir sa 105 KS, bez turba.
Fiat MultiAir
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: Fiat MultiAir
Za onaj sa 2 cilindra znam da je sranje, radi kao freza trosi mnogo, za ove ostale nemom poima.
Saab 900og
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Tvoja sestra bolje da uzme klasican Fiat benzinski motor ili dizel multijet 1.3 , ovaj poslednji je po meni i najbolja solucija pod uslovom da nije presao nesto monogo km.
Saab 900og
-
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Jan 2013, 00:00
Odustala.. našao sam po stranim forumima da verzija do 2011. ima greške koje mogu jako skupo da koštaju..
Gledajući pored nje i ja sam se naložio na grande punto, kao prvi izbor za mali gradski automobil.. I to se ozbiljno razmišljam. Naravno, samo mali 1.3 MJTD bi došao u obzir.
Kontaktirao sam već Bokija ako ima nešto da ponudi, ali naravno i ako neko drugi čuje nešto neka javi.
.. Mada analiziram i neku ekonomiju oko kupovine novog; Fiat je napravio nedostižnu varijantu finansiranja sa Credy Agricole bankom.. Kamata za 500L je 1.99%, a za Grande punta 2.99%.
... Videćemo još.. :):)
Gledajući pored nje i ja sam se naložio na grande punto, kao prvi izbor za mali gradski automobil.. I to se ozbiljno razmišljam. Naravno, samo mali 1.3 MJTD bi došao u obzir.
Kontaktirao sam već Bokija ako ima nešto da ponudi, ali naravno i ako neko drugi čuje nešto neka javi.
.. Mada analiziram i neku ekonomiju oko kupovine novog; Fiat je napravio nedostižnu varijantu finansiranja sa Credy Agricole bankom.. Kamata za 500L je 1.99%, a za Grande punta 2.99%.
... Videćemo još.. :):)