ULAZ ZA EXSTERNO POVEZIVANJE
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
ULAZ ZA EXSTERNO POVEZIVANJE
Digitalni muzicki plejer je atraktivan i praktican izvor muzike u kolima - ali glavna jedinica nema ulaz
Mnogi ljudi,problem resavaju,koriscenjem FM modulatora ili Casset adaptera,pritom najvecu zrtvu podnoseci na gubitku kvaliteta zvuka.Ovi drugi,nikako ne mogu da podnesu,da ne iskoriste sve kapacitete Harman Kardon stereo uredjaja koji im je na raspolaganju.
E pa za te audiofilicare,koji vole taj kvalitet,evo jednog jeftinog (a dobrog) resenja problema kacenja MP3 plejera,na postojece pojacalo,a da se pri tom ne gubi ni jedna funkcija.
Slike sve govore:
Mnogi ljudi,problem resavaju,koriscenjem FM modulatora ili Casset adaptera,pritom najvecu zrtvu podnoseci na gubitku kvaliteta zvuka.Ovi drugi,nikako ne mogu da podnesu,da ne iskoriste sve kapacitete Harman Kardon stereo uredjaja koji im je na raspolaganju.
E pa za te audiofilicare,koji vole taj kvalitet,evo jednog jeftinog (a dobrog) resenja problema kacenja MP3 plejera,na postojece pojacalo,a da se pri tom ne gubi ni jedna funkcija.
Slike sve govore:
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
- AERO
- troll 9-5
Re: ULAZ ZA EXSTERNO POVEZIVANJE
ovo ce trebati i te kako
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Vec planiram ovo da odradim! Naravno ne bi sam petljao da nesto ne zajebem, nadam se da ce neki majstor na osnovu ovih slika da mi odradi ovo
Zanimame u kom modu (tape, radio ili cd)cu moci da slusam muziku s externog ulaza?
Zanimame u kom modu (tape, radio ili cd)cu moci da slusam muziku s externog ulaza?
All systems go, ready for takeoff!
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Jos jedna varijanta je Isoamp pojacalo. Sistem se ugradjuje na vec postojece prikljucke, dakle nema otvaranja radija, a pojacalo moze da se stavi na mesto gde se nalazi fabricko pojacalo - koje samo imate ako je kuplje AS3 sound sistem, vecina ima AS2.
Pojacalo je daleko kvalitetnije od fabrickog, i ako niste imali vec ugradjeno pojacalo sada mozete da ugradite kvalitetnije zvucnike ili niskotonce, sta ko voli.
Jedino sto se vidi je kontrolna jedinica i imate na njoj ulaze za audio i mobilni ovako:
Pojacalo je daleko kvalitetnije od fabrickog, i ako niste imali vec ugradjeno pojacalo sada mozete da ugradite kvalitetnije zvucnike ili niskotonce, sta ko voli.
Jedino sto se vidi je kontrolna jedinica i imate na njoj ulaze za audio i mobilni ovako:
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
Covek je samo nabacio ovu sliku i rece da ce sve objasniti cim bude imao vremena.....
- troll 9-5
nezgodno mesto za telefon, malo nepaznje od strane suvizaca i cao....
- GRIPEN
Evo jos jednog resenja za dobijanje Aux ulaza. Uz pomoc upustva sa ovog linka danas sam uradio na mom autu!
http://jurgar.wordpress.com/2008/07/10/ ... -audio-en/
Znaci koristi se Telefon ulaz na fabrickom radio uredjau AS2 i AS3!
Prvo treba skinuti radio. Za to su najbolje igle za pletenje ili mogu srafcigeri. Najbolje je naci bar dve igle sa onim kukicama na vrhu kako bi ih zakacili za radio i lakse ga izvukli vani!
Kada izvadite radio ide rasturanje istog
Prvo se skida prednji panel. Za to ima po dva srafa s obe strane.
Zatim treba da odvojite CD plejer od ostatka radio uredjaja. Za to imate po dva srafa s bocnih strana i jedan pozadi. Pazljivo kod uklanjanja, potredno je i da odvojite flet kadlove.
Potom rasklapate redom dok ne dodjete do ploce koja je na dnu radia ispod deka za kasete. Skinete tu plocu kao i onu manju koja je spojena za konektorima na zadnjoj strani radia.
Ove dve ploce vam trebaju:
Na ovoj manjoj ploci letujete dva klabla na dva pina kao na slici:
Jedan ide na pin telefon-mute a drugi je GND (masa). Da bi se aktivirao ulaz potrebno je spojiti ova dva pina na prekidac.
Na drugoj ploci povezujete audio kabal, sa kog ce ici adio signal sa MP3 plejera, (ja sam koristio kabal od kabla banana-banana 3.5mm) na mestima kao na slici:
Sad treba da sastavite radio uredjaj obrnutim redosledom a da na kraju nemate visak delova
Kada budete sastavljali radio vodite odvojeno kablove jedan od drugog (kabal za prekidac i audio kabal)
Ja sam kod mene postavio na mestu predvidjenom za prekidace za grejanje i hladjenje sedista uticnicu za 3,5mm bananu a prekidac sam stavio pored da visi dok ne nadjem neki lepsi pa cu da ga ugradim pored uticnice:
Ako i vi mislite da na istom mestu postavite uticnicu i prekidac obevezno uklonite pikslu kako bi imali vise prostoora za rad:
Znaci kada na prekidacu zatvorite strujno kolo odnosno spojite prekidac na displeju vam se pojavi TELEPHONE i Aux ulaz vam je aktivan. Prikacite vas MP 3 plejer i uzivajte!
Nadam se da sam pomogao. Nije ni malo komplikovano iako mozda tako izgleda. Ako nesto nije jasno slobodno pitajte!
http://jurgar.wordpress.com/2008/07/10/ ... -audio-en/
Znaci koristi se Telefon ulaz na fabrickom radio uredjau AS2 i AS3!
Prvo treba skinuti radio. Za to su najbolje igle za pletenje ili mogu srafcigeri. Najbolje je naci bar dve igle sa onim kukicama na vrhu kako bi ih zakacili za radio i lakse ga izvukli vani!
Kada izvadite radio ide rasturanje istog
Prvo se skida prednji panel. Za to ima po dva srafa s obe strane.
Zatim treba da odvojite CD plejer od ostatka radio uredjaja. Za to imate po dva srafa s bocnih strana i jedan pozadi. Pazljivo kod uklanjanja, potredno je i da odvojite flet kadlove.
Potom rasklapate redom dok ne dodjete do ploce koja je na dnu radia ispod deka za kasete. Skinete tu plocu kao i onu manju koja je spojena za konektorima na zadnjoj strani radia.
Ove dve ploce vam trebaju:
Na ovoj manjoj ploci letujete dva klabla na dva pina kao na slici:
Jedan ide na pin telefon-mute a drugi je GND (masa). Da bi se aktivirao ulaz potrebno je spojiti ova dva pina na prekidac.
Na drugoj ploci povezujete audio kabal, sa kog ce ici adio signal sa MP3 plejera, (ja sam koristio kabal od kabla banana-banana 3.5mm) na mestima kao na slici:
Sad treba da sastavite radio uredjaj obrnutim redosledom a da na kraju nemate visak delova
Kada budete sastavljali radio vodite odvojeno kablove jedan od drugog (kabal za prekidac i audio kabal)
Ja sam kod mene postavio na mestu predvidjenom za prekidace za grejanje i hladjenje sedista uticnicu za 3,5mm bananu a prekidac sam stavio pored da visi dok ne nadjem neki lepsi pa cu da ga ugradim pored uticnice:
Ako i vi mislite da na istom mestu postavite uticnicu i prekidac obevezno uklonite pikslu kako bi imali vise prostoora za rad:
Znaci kada na prekidacu zatvorite strujno kolo odnosno spojite prekidac na displeju vam se pojavi TELEPHONE i Aux ulaz vam je aktivan. Prikacite vas MP 3 plejer i uzivajte!
Nadam se da sam pomogao. Nije ni malo komplikovano iako mozda tako izgleda. Ako nesto nije jasno slobodno pitajte!
- AERO
...bravo za post......Ako smem da kritikujem,resi prekidac pod hitno
- GRIPEN
Znam nista mi ne pricaj trazio sam danas po Kraljevu al nigde nisam mogo da nadjem nesto normalno. Cim nesto nadje sredjujem da izgleda ko fabricki
- AERO
- GRIPEN
Dolazim za Bgd u pon ili uto pa cu da nadjem nesto. Znam za jednu radnju u Pozeskoj na Brdu, oni imaju svasta pa cu valjda naci i neki dobar prekidac
- AERO
- AERO
- AERO
Ovaj AUX ulaz moze da se locira bilo gde.Gripen ga je spustio dole umesto grejaca sedista,dok je ova varijanta na samom radiu.Nije lose ...A?
- Astrotrain
- Pridružio se: 11 Maj 2013, 00:00
hmm, kopka me sada da li je moguće da napravim USB izlaz...
- Bogdan
- Pridružio se: 07 Sep 2013, 03:27
Imam mali problem kod ove instalacije aux-a umesto kasete. radio sam po uputstvu:
koje je ovde vec postovano ali nije ubachen text koji objashnjava shta se sa chim lemi i zashto... elem, skinuo sam zelene dzampere da mi ne bi dolazio signal sa glave za chitanje signala sa magnetne trake kasete i zalemio minus i dva plusa i tu nisam imao problema, valjda ce da radi.
zalemio sam i signal da se oba "kruzica" na kaseti vrte, (prespoio RPS I RRS) odnosno da dek misli da se kaseta vrti odnosno da nije doshla do kraja ili da se nije zapetljala...
na kraju sam zalemio i zicu na LOADSW i drugu na INT gde bi kada spojim LOADSW na masu trebao deck da se istripuje da sam ubacio kasetu jer je to sa druge strane neki mikroprekidac a kada INT spojim sa masom trebao da pusti signal sa glave. poshto sam ja one zelene dzampere skinuo i zalemio direktno zice posle njih siglal sa tih zicica bi trebao da ode u pojacalo... gde imam problem..?
kada LOADSW pa posle INT spojim na GND odnosno na masu uredjaja nishta se ne dogodi.. uredjaj mi ne prebaci na TAPE. ako pokusham da prebacim na TAPE preko dugmeta on mi napishe na disp. NO TAPE. nadam se da sam dobro objasnio, ochajan sam. da li se neko zezao da aux-om preko ovog ulaza u pojacalo??
HELP! hocu AUX!!!
koje je ovde vec postovano ali nije ubachen text koji objashnjava shta se sa chim lemi i zashto... elem, skinuo sam zelene dzampere da mi ne bi dolazio signal sa glave za chitanje signala sa magnetne trake kasete i zalemio minus i dva plusa i tu nisam imao problema, valjda ce da radi.
zalemio sam i signal da se oba "kruzica" na kaseti vrte, (prespoio RPS I RRS) odnosno da dek misli da se kaseta vrti odnosno da nije doshla do kraja ili da se nije zapetljala...
na kraju sam zalemio i zicu na LOADSW i drugu na INT gde bi kada spojim LOADSW na masu trebao deck da se istripuje da sam ubacio kasetu jer je to sa druge strane neki mikroprekidac a kada INT spojim sa masom trebao da pusti signal sa glave. poshto sam ja one zelene dzampere skinuo i zalemio direktno zice posle njih siglal sa tih zicica bi trebao da ode u pojacalo... gde imam problem..?
kada LOADSW pa posle INT spojim na GND odnosno na masu uredjaja nishta se ne dogodi.. uredjaj mi ne prebaci na TAPE. ako pokusham da prebacim na TAPE preko dugmeta on mi napishe na disp. NO TAPE. nadam se da sam dobro objasnio, ochajan sam. da li se neko zezao da aux-om preko ovog ulaza u pojacalo??
HELP! hocu AUX!!!
- Bogdan
nema linka sa uputstvom po kome sam radio...
sad ce..
[link_open=http://photo.platonoff.com/Auto/2006112 ... Input/?all]KLIK ovako a?[/link_open]
sad ce..
[link_open=http://photo.platonoff.com/Auto/2006112 ... Input/?all]KLIK ovako a?[/link_open]
- AERO
Sacekaj Gripena da procita tvoju poruku.On je to uradio na svom ,pa da ne mozgamo kad je vec prosao tu proceduru
- GRIPEN
Ti si radio na drugi nacin u odnosu na mene,. Kolko sam razumeo ti si kacis na kasetas, a ja na predvidjen konektor za telefon, tako da s tim tvojim nacinom nemam iskustva.., Pogledaj u mom gornjem postu objasnjenje i link s kog sam ja radio. Mislim da je mnogo prostije i bolje...
Evo linka [link_open=http://jurgar.wordpress.com/2008/07/10/ ... -audio-en/]klik[/link_open]
A procitaj i moj gornji post
Evo linka [link_open=http://jurgar.wordpress.com/2008/07/10/ ... -audio-en/]klik[/link_open]
A procitaj i moj gornji post
- Bogdan
E, reshio sam to. GRIPEN-e, vodio sam se mishlju da cu dobiti bolji zvuk ako poshaljem signal na preamp sa glave deck-a, a ne sa telefona. mozda premp ako dobije signal sa ulaza za telefon skine neki donji i gornji opseg tonova i obradi samo neki srednji spektar... elem, poslacu slike, nisam jedan dzek sa plocice pored deck-a uvo u lezishte pa niej ni dobijao signal da je kaseta ubachena odnosno da sam ja prespoio mikroprekidach. sad mi radi sve shto treba, kada spojim zice on napishe TAPE i kada spojim druge zice napiseh TAPE A>>> ali mi posle 10 sec. promeni na TAPE SEARCH >>> pa onda prebaci na TAPE B>>. predpostavljam da mi se jedna zicica zaglavla kod drugog zupchanika pa on pomisli da je doshao do kraja kasete.. reshicu pa cu sve da poshaljem sa slikama... zvuk je odlichan, chist i ima ceo spektar. moram negde da nadjem ono harman kardon pojacalo koje ima izlaz i za elipse nazad. ja imam premium opremu shto znachi pioneer pojacalo za 7 zvucnika. nemam izlaze za one elispoe nazad.. ako imam neko vishak kod sebe spreman sam da platim.
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
@Bogdan
Mudro zboris. Za govor se koristi od 0,3-3,4khz,tako da je sigurno da bi ti spektar skresalo debelo( koliko se secam audio signali su od 0,2-20khz).
Mudro zboris. Za govor se koristi od 0,3-3,4khz,tako da je sigurno da bi ti spektar skresalo debelo( koliko se secam audio signali su od 0,2-20khz).
- Bogdan
Namestio sam :), nisam imao ni vremena mnogo, iz par puta sam pokushavao i sve se yavrshavalo neuspehom. Svaki put provalim shta sam zeznuo i kao "e ako sad ne radi odustajem!" i svaki put corak. imao sam problem sa 3.5 bananicama koje prave loshe kontakte, pa sam na spoju kabla u tabli i samog muzichkog uredjaja u saab-u stavio mushke i zenske chincheve jer tu nema krivljenja i lufta kao kod bananica. takodje sam neshto i loshe zalemio i to par puta na zenskoj bananici za ugradnju gde se ukljucuje MP3... nisu sve bananice kompatibilne verovali ili ne. zvuk je super. Bas, srednji i visoki se odlicno cuju. Signal je mozda 25% slabiji od cd-a (original), a mozda nije ni 25% ali je malo slabiji. ja sam kao izvor zbuka koristio ipod sa iskljucenim EQ i odushevljen sam. ako zachinim sa EQ bas bude prekaj a i visoki. ako se pritom i pojacha malo dolazi do deformacije zvuka i to ne u ulazu u muziku nego na samim zvucnicima jer nisu predvidjeni za toliki "hod". Toplo bih preporuchio svima da koriste ovaj aux input preko ulaza sa glave deck-a. pipavo je, ima lepljenja mikroprekidacha... postavicu neke slike koje sam pravio pa cu napisati komentare ispod shta su mi sve bili problemi i kako sam ih reshavao...
sreca radost uzivancija
sreca radost uzivancija