...dugo sam sanjao da vozim saab-a, deceniju, Boza mi pravio zazubice kad je ugradjivao plin kod Babic-a. Dobro me sluzi vozilo, dovezao sam ga iz Kragujevca pre jedno 6 meseci, shto ce nekima mnogo reci (prepoznace auto). Ne znam josh ko je ko na forumu pa necu da lajem mnogo u pocetku. Neke ljude sa foruma vec upoznao sigurno. Imam 1000 pitanja a retki su mi dali odgovore... Stanje auta:
trap mi je dobar, nishta mi ne lupa, nishta ne zvecka, nishta ne krcka, mekan je i tih. Enterijer je netaknut, neko ga je stvarno mackao kremicama... videcete na slimama Kod bivsheg vlasnika je ostecen u vidu udubljenja od grada. ima ih oko 20-tak i to cu s'prolecem da izvuchem kod nekog lika u Mirijevu BG za 200 evrica. Ako znate gd eima jeftinije a dobro javite. Cudno se cuej auto, ima neki zvuk kao da rezi. Kao da ima nekog lava u motoru. Pritom se ja ne razumem bash mnogo u predeo ispod haube... Pitam kad mi neshto nije jasno, e sad koliko razumem pitanje je.. Pored tog zvuka, tog rezanja imam josh jedan simptom koji mi je na Nikola (verovatno ga zna vecina sa foruma) povezao koncima, kad menjam brzinu obrtaji se podignu za 300 nekad i za 400. Kaze Nikola da je sve to posledica vadjenja nekih balansera, ispravite me ako greshim. Voleo bih da mi neko pojasni shta to tachno znachi ako nije problem. Navodno je taj auto u Kragujevcu odrzavao neko koje pre radio u saab-ovom servisu u Beogradu a cini mi se da se zove Dejan ili tako neshto. To sam saznao od bivsheg vlasnika. Mozda negde to vadjenje pripisujem njemu jer mi se i chini da mi je neko (ne mogu da se setim ko inache bih napisao ime, ne skrivam nikog) rekao da "Dejan"ispravite me za sve shto sam pogreshio, voli da vati te balansere..... elem...
Citajuci form josh pre nego shto sam nashao/kupio auto, negde sam se u svojoj glavi odlucio sam servis SAABOTER, da li zbog samog naziva ili zbog utisaka ljudi koji su pisali po forumu ne znam sad, i tako , kad sam kupio auto i obisao sam odabrani servis. Nekako sam navikao na Babicev servis jer je kao apoteka, pa me ovaj servis zbunio, ali sam brzo sve zaboravio kad sam upoznao Kikija. Topla atmosvera, gostoprimljiva, opustena pricha i tako... nismo mnogo pricali o samom mom autu koliko smo pricali uopshteno.. Ja sam imao nekog svog mehanicara (imam ga josh uvek) koga sam svakako planirao da zadrzim za, lupam, kocnice neku mehaniku univerzalnu, pa mi je on uradio i prvi servis, ne secam se shta je sve to bilo.. ali se secam da sam skidao karter itd.. Tu temu sam chitao na forumu pa sam tad i proverio stanje. nije bilo nikakvog mulja itd.. da se vratim na saabotera, drugi put sam svratio kada sam hteo da popravim centralnu bravu jer mi ne radi daljinski na kljucu pa nismo nishta uradili, shvatili smo da neshto nije uredu sa vozacevim vratima da ne duzim dao mi je broj od nekog bravara u zemunu itd... Neverovatno da Kiki koliko god on bio normalan uzivo toliko se sve srusi preko telefona. Cesto se ne javlja na tel, a ako se javi neko drugi pa ja zamolim da me pozove on me nece pozvati (sad mi se tek nece javiti kad ovo procita). Zadnji put kad sam cistio dizne kod Babica pukne mi jedna gumica na dizni i ja shta cu, moram razumete me, pozovem Kikija iako je bila nedelja.. zamolim ga sa recenicom: "placam sve shta treba, satnicu gorivo... donesi mi gumicu za dizne na Bogosloviju, dodji da se druzimo malo udrugom servisu, javi se kako god odlucish, treba mi ta gumica, budi chovek.. bla bla onako kroz shalu". Mislite da se javio posle, ma jok. Kazem, zvacu ga ja opet kad mi bude neshto trebalo, svraticu kada budem u prolazu, ne zameram, takav je chovek, ali mislim-tako se pare ne zaradjuju.... E, da, obzirom da sam do sada motoric za suvozacev retrovizor, naravno polovan platio 70e a da me dugme za sva cetri migavca koshtalo 40, skapirao sam da mi se isplati da kupim josh dva stranca da mi stoje u vikendici :D. shalim se, da se neko ne oseti prozvanim... Nisam do sada neshto mnogo radio na njemu, osim toga na pocetku, zamenio sam dihtung izduvne grane, termostat (zaglavio otvoren, vozio sam se 3 dana bez grejanja), par sijalica na tabli i sad cu da menjam semering. Podigao auto pre nekog vremena na dizalici i video da je musav od ulja sa desne strane. ili leve zavisi odakle se gleda... Da, menjao sam sve filtere pa i filter kabine za koji mislim da niko nikad nije menjao, bio je od blata... i naravno cistio sam dizne.. raspisah se... Nadam se da nisam udavio. Ubacicu josh neke slike sutra prekosutra samo da ga slikam.