Vase misljenje o ovom 9-3

Korisnikov avatar
milosnikolic
Pridružio se: 07 Jan 2014, 20:58

Vase misljenje o ovom 9-3

Postod milosnikolic » 15 Jan 2014, 10:54

drustvo, zeni kupujem auto, mora da bude automatik, pa sam naisao na ovaj:

Ne mogu da dodajem linkove, pa moram ovako - na polovni automobili sajtu, 9-3 sa placa u Sremskoj Kamenici

Saab 9-3 2.0t vector aut. 165.000 km 2002 god. 4.590 €

Znacilo bi mi vase misljenje, mozda je neko isao da ga gleda, na sta da obratim paznju ? Vec duze je u oglasima, pa mi je sumnjivo da nesto sa njim nije bas u redu... :sr:

HVALA I POZDRAV,
Milos

EDIT AERO

[link_open=http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ector_aut/]OGLAS[/link_open]

[link_open=http://postimg.org/gallery/7yh89nay/]SLIKE[/link_open]

Opis
UVOZ IZ HOLANDIJE, PLACENA CARINA I PDV, FAKTURA NA IME KUPCA, GARANCIJA NA LEGALNOST VOZILA. MOGUCNOST PROVERE I PROBNE VOZNJE, POLUKOZA, DVA KLJUCA.
MOTOR, MENJAC, LIMARIJA, INTERIJER U ODLICNOM STANJU, BEZ DODATNOG ULAGANJA. ZA LJUBITELJE SAAB VOZILA PRAVA PRILIKA. MOGUCNOST DOSTAVE VOZILA NA KUCNU ADRESU.
NOVOGODISNJI POPUST, 4 190 E

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Re: Vase misljenje o ovom 9-3

Postod Perkele » 15 Jan 2014, 12:05

To je generalno auto koji nema nekih izrazitih mana, obrati paznju na neke osnovne stvari koje bi obratio i da kupujes bilo koji drugi auto! Motori su jako dobri i niko nije imao problem sa njima i definitivno mnogo bolja kupovina od dizela, trap ti je maltene ceo od opela tako da nisu skupi delovi za njegovo odrzavanje, menjac proveri obavezno posto ti 5-stepeni automatski menjaci nisu bas najbolji kod saab-a. Ako uzmes auto, gledaj da ugradis mali hladnjak ulja koji ce da hladi ulje u menjacu, to je Sveta radio na svom 9-3. Jedino mi deluje po slikama da su zadnja desna vrata farbana! :th_hi:

Korisnikov avatar
milosnikolic

Postod milosnikolic » 15 Jan 2014, 12:16

Hvala Perkele, i meni se cini isto za vrata ali lik mi kaze da sigurno nisu farbana nego da je tako ispala slika :S Kako god, bitnija mi je mehanika. Znam za "oil sludge" problem i odmah bi narucio onaj kit komplet creva uljnih para (ili kako vec). Ne znam koji je menjac u njemu - mozes li mi poslati link teme gde je Sveta objasnio sta je radio (ako postoji tema).

Hvala puno (od buduceg Saabovca) :)

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Perkele » 15 Jan 2014, 12:27

Oil sludge je problem na Saab 9-5 na B2x5 motorima, 9-3 na srecu nema taj motor vec ima preradjen opelov motor koji nema nikakvih problema a pogotovo ne oil sludge tako da si tu miran! Proveris cisto jel duva, da li se cuju hidropodizaci i te neke osnovne stvari. Sveta je saab serviser i nije ovde na forumu, nije to neka nauka, moze svaki majstor to da ti uradi, montiras mali hladnjak od bilo kog auta samo da moze fizicki da stane ispod hladnjaka vode, dovedes creva na njega i to je sva mudrost. Ako se ne razumes u automatske menjace neki savet koji mogu da ti dam je taj da ne sme da trza pri menjanju brzina, probaj kad budes isao na probnu voznju da nadjes neku malo vecu uzbrdicu i zaustavis auto na njoj, ubaci u D i auto ne sme da ide u rikverc ako je menjac dobar, ili treba da stoji u mestu ili blago da ide napred, nikako u nazad. Ako ide u nazad batali kupovinu posto je remont menjaca oko 1000e! :th_hi: I ako je sve ok i kupis auto, obavezna zamena ulja u menjacu na 40-50K km, ja menjam na 40K, znaci cim kupis odmah menjas ulje i onda na svakih 40-50K! :CICA:

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 15 Jan 2014, 13:22

Pozdrav Milose....evo uputstva kako da ubacis link u poruku [link_open=http://www.saabclubserbia.rs/viewtopic.php?f=6&t=111]KLIK[/link_open]......ja sam ti pomogao pa ubacio u tvoj prvi post gore :thumbup:

Sto se tice primerka koji si nanisanio....na prvi pogled prolazi.Nije kriv,ubiven itd. sto mi obicno imamo naviku da iznosimo kao kritiku.Dakle taj prvi utisak sa slika je ok.....
Sto se tice cene,to necemo puno analizirati,jer svako od nas ima razlicite parametre vrednovanja.Moji parametri kazu da je to visoka cena i ukoliko auto nema skrivenih anomalija,onda je to osnovni razlog njegovog dugog stajanja na placu.
Sto se tice menjaca,Perkele te je uputio na osnovno,ali svakako se mora ocekivati savrseno funkcionisanje tog sklopa,jer po meni za te pare ne sme da ima NIKAKVE mane.
Motori su ok.Kilometraza u kombinaciji sa zemljom uvoza je malo "nestvarna",ali ja licno ne verujem nikom da je danas dan dok ne pogledam kroz prozor.Po starosti auta km ima smisla,ali dal je ili nije ,ostace vecita enigma....
Enterijer deluje sacuvan,iako je kod tog modela malo vise podlozan habanju jer se stedelo na kvalitetu.Upravo ta sacuvanost i uliva poverenje,ali slike su jedno,a uzivo je sasvim drugo.

Da ne duzim....ima materijala primerak za gledanje,neku dublju analizu,i sve ostalo sto ide uz to,jer smatram da za 5000e sa tablicama na putu,kupac ovog modela treba da trazi svaki "mrtvi pixel" na displeju a kamoli neki drugi ozbiljniji kvar,potrosenost diskova,celave gume itd itd......

Naoruzaj se strpljenjem,otvori cetvoro ociju i naravno ....srecna kupovina ako se odlucis. :drinks:

SAVKE
Drug Član
Pridružio se: 08 Jun 2013, 00:00

Postod SAVKE » 15 Jan 2014, 15:00

Nisi Aero video cenu na dnu oglasa ,kao novogodisnji popust 4190e, tako da sa kompletnim servisom, regis., plinom bi izasao recimo 5 soma.Taj plac je mislim imao jos jednog 93 ss ,uglavnom imaju redovno sabove u ponudi.
Sacekaj druze jos malo icice on jos nize,taj stoji relativno dugo,sretno.

Korisnikov avatar
milosnikolic

Postod milosnikolic » 15 Jan 2014, 15:12

hvala svima na savetima, nije mi problem ni da sacekam ni da ga platim "malo sjuplje", bitno mi je da dobijem dobar auto, koliko je to moguce.

Znacilo bi mi ako je neko isao da vidi/proba taj auto, to bi onda bili utisci iz prve ruke. A mozda ja odem do njih vec u subotu pa cu sam da vidim.

Pisite jos saveta ako se setite...

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod nik 900t » 15 Jan 2014, 15:30

taj auto se prodaje oko 2 godine cak je promenio i plac a vlasnik kola je bio ili je jos neznam drasko svojevremeno sam ja gledao onu crnu 9 5cu sto je bila klotara secaju se forumasi taj saab ima nesto oko 250 ooo ili 300 000km , neznam sto se dugo prodaje mozda mu nista ne hvali pogledaj povedi nekog tako je najbolje a za KM sam upravu sigurno mada nemozes ni ocekivati manje.a koliko se pisalo ovde na forumu ako negresim ti menjaci su problem kad riknu nemogu da se poprave kako treba ajd mozda gresim javice se jos neko a i realno ako budes kupovao nemoj da mu das vise od 3800e barem bih ja tako uradio srecno...
Saab 900og

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 15 Jan 2014, 19:21

milosnikolic je napisao:nije mi problem ni da sacekam ni da ga platim "malo sjuplje", bitno mi je da dobijem dobar auto, koliko je to moguce.
Ovaj nije taj :sr: .....dobar auto ne stoji dve godine :sr:

Korisnikov avatar
milosnikolic

Postod milosnikolic » 15 Jan 2014, 19:56

AERO je napisao:
milosnikolic je napisao:nije mi problem ni da sacekam ni da ga platim "malo sjuplje", bitno mi je da dobijem dobar auto, koliko je to moguce.
Ovaj nije taj :sr: .....dobar auto ne stoji dve godine :sr:
Slazem se...

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod nik 900t » 15 Jan 2014, 23:24

e jbt sad sam ocrnio auto pa covek nece da kupi bolje da timcu :lol:
Saab 900og

Korisnikov avatar
milosnikolic

Postod milosnikolic » 15 Jan 2014, 23:38

nik 900t je napisao:e jbt sad sam ocrnio auto pa covek nece da kupi bolje da timcu :lol:
ma jok drugari, pa i ja sam skapirao da auto bas i nije sjajan kao sto izgleda cim se toliko dugo prodaje. ma bice jos saab-ova :)

pozz svima

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Slavisacs » 15 Jan 2014, 23:51

A ovaj [link_open=http://saabclubserbia.rs/viewtopic.php?f=100&t=628]KLIK[/link_open] :mrgreen:
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 15 Jan 2014, 23:55

realno odlican saab...jedino vlasnik malo kritičan :ld:
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
milosnikolic

Postod milosnikolic » 15 Jan 2014, 23:56

Slavisacs je napisao:A ovaj [link_open=http://saabclubserbia.rs/viewtopic.php?f=100&t=628]KLIK[/link_open] :mrgreen:
lepo izgleda, ali nije matik :( a to je kljucni uslov (svi vozimo matike u porodici :)

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Slavisacs » 16 Jan 2014, 00:15

Carlsson je napisao:realno odlican saab...jedino vlasnik malo kritičan :ld:
[smehks] [smehks] [smehks]
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76