....cek da cujemahsirob je napisao:Izvinjavam se, trebalo bi da je sada ok.
Na prvom snimku od 0:24 do 0:28 cujem zvuk koji se pojavio pa nestao.Jel si na to mislio????
....cek da cujemahsirob je napisao:Izvinjavam se, trebalo bi da je sada ok.
Da, a na drugom se baš čuje. Spolja se ne primećuje, bar ne od buke motora, a unutra kao da dopire iz instrument table, to se baš na snimku i čuje, kad približim mikrofon tabli glasnije je... A čim je temp preko 1-2 C ili je auto radio nema ga! Ja se nadam da ovo nije poznato nikome i da su to ustvari neke plastike ili nešto nebitno (pošto kvalitet izrade nije na istom nivou kao stariji modeli).AERO je napisao:....cek da cujemahsirob je napisao:Izvinjavam se, trebalo bi da je sada ok.
Na prvom snimku od 0:24 do 0:28 cujem zvuk koji se pojavio pa nestao.Jel si na to mislio????
Hvala za savet , obraticu posebnu paznju kod toga ali mislim da je sve u potpunom redu, mislim da bih primetio promenu...Bagzi93 je napisao:Bogami fino cekica. Probaj druze sa gazenjem pustanjem kvacila i vidi da l se nesto menja.
Sipano je bas to ulje, Selenia WR5W40, na tacno 158800 (sada ima 166 i kusur hiljada, dakle tu je oko 7200 km sa ovim uljem), zamenjeni svi filteri, a po staroj nalepnici servis je trebalo da se odradi tek na 163000... Mislim da sam postupio ok, da se dovoljno brinem o njemu... Kad se ugreje svi cudni zvukovi nestaju! Sto znaci da ne treba da vadim guzicu iz sedista- samoBOKI 900 je napisao:skromno mislim da je sve ok,taj motor tako pali,tako se cuje i tako se manifestuje zvuk.kada dodje do promene zvuka,to je uglavnom kada telefon pomeras,a i vrata ili prozor su ti otvoreni.slikacu ja kod mog druga to paljenje na ladno bas da uporedimo on ima 2010 god sa sada nekih 117hkm originalnih.a mislim sacekaj saabvolvo da cuje i njegova 95tica sigurno tako radi pa da vidimo sta ce on reci.
da bilo sta lupka oko motora lupkalo bi i kad je vruce.to je posledica mislim 95% od hladnoce.videces i sam kako bude hladno saab ce se drati sve duze,mozda i 2-3 minuta po paljenju jutarnjem.
Pitanje je i kakvo i koje ulje je u njemu?zameni preventivno.mozda los filter,slabo pritisak drzi......ko zna.mozda je nista.
moja preporuka ti je 5w40 WR(wide range) selenia.nema potrebe eksperimentisati.i menjaj na 10000-12000km i bog da te vidi.
to ulje u IT menjaju na 20000km i vise.imao sam alfu 159 150ks koja je saputala sa 180000km,a u servisnoj su bila tri pecata do 90000km.pa ti vidi kako oni to odrzavaju i koliko je to dobar motor ustvari.
a na novim motorima 1.6multijet interval po servisu je na 35000.
a kod nas za isti motor 15000.
Ja sam pristalica da se, zbog losijeg kvaliteta ulja koje se prodaje kod nas, ulje treba menjati na cca 10000km ili jednom godisnje.TAZZ je napisao:na 20k kod nas
Evo majne traktoren in garazen :ahsirob je napisao:
Cini mi se da je tvoj tisi i kulturniji...Bagzi93 je napisao:Evo majne traktoren in garazen :ahsirob je napisao:
Batali simfoniju ,nismo mi muzicari Ekonomija je bitnaKolja je napisao:3.0 V6 TID simfonija kako zvuci za ove
Jeste, nebo i zemlja , ali mi draže da čujem bar nešto parica da šuška u novčaniku kada prođe regiatracija...Kolja je napisao:3.0 V6 TID simfonija kako zvuci za ove
troll 9-5 je napisao:Go Pro
TAZZ je napisao: Samo kaci slike su prelepe!
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju