Prodavac radi po principu:
- Imam dobru robu,ne lazem u prodaji,i ne divljam sa cenom.Trudim se da uvek budem konkuretan u prodaji u odnosu na konkurenciju...Nekada je imao auto-plac ali smatra da je bez njega ovako bolje
Otprilike neki fazon razmisljanja slican nasem Bokiju (ako pricamo o auto trgovini).......
Ovaj prodavac je dugo u tom poslu,ima razradjen sistem i jako lepo posluje.Na osnovu izjava njegovih kupaca,do sada se nije ni jednom podkrala nikakva prevara (bilo papirologijska,bilo tehnicka).....znaci u fazonu ako je nesto lose ili za zamenu on to odmah prijavi u prodaji.Sva roba mu je italijanska,malo sa lizinga,malo od firmi/licitacije zatvorenog tipa i malo individualni vlasnici.Dakle "sareno".....(standardno)
Sto se tice cene,do sada nije bilo vecih odstupanja.Predpostavljam da ni ovaj primerak nece biti presedan,ali smatram da je to sigurnih 4000 u kes prodaji bez puno dileme.Ako je to stvarno ovako kao na slici,i ako je na nivou,onda je to donekle i ok(po meni).
Kilometraza.....pa sta znam.Generalno,nema naviku da je koriguje.Vrlo cesto izlazi na trziste sa realnim (stvarnim) kilometrazama (tipa 200,250),ali psihologija naseg trzista uvek trazi extreme i voli na satu da vidi prvu cifru "0".
Meni licno deluje nestvarna,ali samtram da moje vidjenje nije od bitnog znacaja......To lako mozete i sami proceniti:
- odbite cenu dazbina i dovoza,odbite trgovacku zaradu,i potrazite takav auto na netu sa tom kilometrazom.
Ako ima negde u ponudi - onda je stvarna