Momci, sve više je 900NG u oglasima sa havarisanim motorom. Trenutno ih je, čini mi se, dva na Polovnim automobilima.
Koliko u novcu vredi generalna kod nas za "sisavca", a koliko za turbo motor??
Predpostavljam da se cena razlikuje.
B204 generalna
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: B204 generalna
mislim da onaj turbo 900ng nije puno para u pol automob. trazi 700e i daje drugi motor taj auto je bio od bivseg clana pa je prodat, generalna je sigurno preko 1000e mada ima stranaca pa kupis ceo motor verovatno za mnogo manje para.
Saab 900og
-
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Jan 2013, 00:00
Nisam mislio na te kombinacije sa "čerupanjem" stranaca.
Uopšteno sam hteo da upitam oko generalne. Ne vidim da se ta tema kao posebna obradila.
Uopšteno sam hteo da upitam oko generalne. Ne vidim da se ta tema kao posebna obradila.
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
ajde da te utesim mislim da za turbaka kosta oko 1300e puna generalna a mozda i vise uostalom javice se neko ko bolje zna............
Saab 900og
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
- TAZZ
U Fullu sve po p.s. sa garancijom
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
-
- Drug Član
Da li je onda ispravna logika, da je bolje kupiti auto sa neispravnim motorom za 500-700€ i uraditi generalnu, nego auto čiji je motor u "dobrom stanju" i sa pravom km??
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Pricati na ovu temu temu,generalno bi znacilo "otvoriti pandorinu kutiju" ,jel masa nas ovde prisutnih na razlicite nacine dozivljavaju istu stvar.Ako bi pokusali da ustanovimo ko gresi - i to bi islo jako tesko.Zasto:
- Generalna reparacija motora je termin koji je opste poznat kod nas,a mozda bi pravilniji termin bio "osvezenje"
Koliko je sada ovakva jezicna podela ispravna,mozemo da diskutujemo dugo,ali kako na forumu imamo dosta poznavalaca ove materije,mislim da je neumesno da ja sa svojim skromnim znanjem pokusavam da otkrijem "toplu vodu".
Sobzirom da raspolazemo pitanjem "posto je generalna",i sobzirom da imamo odgovor od "1100 do 1300e" mislim (ako se slazete) da nebi bilo lose da napisemo sta sve to udje u tih 1100-1300e,pa onda da donesemo sud dali je to ono sto nas zanima ili je to nesto drugo.
Zamolio bih clanove koji su ovaj proces prosli da nam napisu cene delova koji su zamenjeni
Zamolio bih Tazz-a ako mu nije tesko da sibne cene delova koji se menjaju
I zamolio bih Sabotera ili Dimu da nam napisu sta sve menjaju kada im stranka zatrazi generalnu
Hvala unapred
- Generalna reparacija motora je termin koji je opste poznat kod nas,a mozda bi pravilniji termin bio "osvezenje"
Koliko je sada ovakva jezicna podela ispravna,mozemo da diskutujemo dugo,ali kako na forumu imamo dosta poznavalaca ove materije,mislim da je neumesno da ja sa svojim skromnim znanjem pokusavam da otkrijem "toplu vodu".
Sobzirom da raspolazemo pitanjem "posto je generalna",i sobzirom da imamo odgovor od "1100 do 1300e" mislim (ako se slazete) da nebi bilo lose da napisemo sta sve to udje u tih 1100-1300e,pa onda da donesemo sud dali je to ono sto nas zanima ili je to nesto drugo.
Zamolio bih clanove koji su ovaj proces prosli da nam napisu cene delova koji su zamenjeni
Zamolio bih Tazz-a ako mu nije tesko da sibne cene delova koji se menjaju
I zamolio bih Sabotera ili Dimu da nam napisu sta sve menjaju kada im stranka zatrazi generalnu
Hvala unapred
-
- Drug Član
AERO na ovo sam mislio.. na pravu stranu si usmerio temu.
- TAZZ
Lezajevi,
karike,
Dihtunzi,
Obrade glave sa gumicama i ostalim stvarima, Bloka, Radilice
Lanac veliki,
Tecnosti...
Balance shaft Delete...
Garancija 50.000 Koliko ja znam...
Verovatno sam nesto i zaboravio...
Ali mislim da je fazon, Mozak na otavu...
karike,
Dihtunzi,
Obrade glave sa gumicama i ostalim stvarima, Bloka, Radilice
Lanac veliki,
Tecnosti...
Balance shaft Delete...
Garancija 50.000 Koliko ja znam...
Verovatno sam nesto i zaboravio...
Ali mislim da je fazon, Mozak na otavu...
- kosooki
- Pridružio se: 12 Jun 2013, 00:00
Zaboravio si okvirnu cenu manuelnog dela popravke :D.
A sta obicno dovodi do stanja za generalnu. Naravno, mimo aljkave zamene ulja, ciscenja kartera i same kilometraze. Postoje li jos neke vozacke i eksploatacione i vozacke greske koje dovode do stradanja motora? Ne racunam greske u tuningu :D.
A sta obicno dovodi do stanja za generalnu. Naravno, mimo aljkave zamene ulja, ciscenja kartera i same kilometraze. Postoje li jos neke vozacke i eksploatacione i vozacke greske koje dovode do stradanja motora? Ne racunam greske u tuningu :D.
- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
gotovo svi (95%) problema vezano za B204/B205 motore nastaju nedovoljnim podmazivanjem tj zacepljenjem ili nedovoljnim pritiskom protoka ulja negde u motoru koji je kao sto svi znamo uzrokovan koksiranjem ulja,zapusavanjem sita uljne pumpe i ostalo...a koje je dalje uzrokovano losim termickim svojstvima ulja, pogresnim viskozitetom i long life metodom zamene ulja... ponovljeno vec mnogo puta...
koliko ja znam(a mozda nisam dobro obavesten..) ovde bilo reci na forumu da je cena komplet generalne sa svim delovima i rukama majstora za B205 motor oko 1300-1400e i na sve to garancija 50k km.... uostalom pitas clanove koji su radili: astrotrain,treki,perkele... koliko to izadje sigurno imaju taksativno svaki deo koliko je kostao, koliko je vremenski potrebno,odakle su nabavljali delove...
koliko ja znam(a mozda nisam dobro obavesten..) ovde bilo reci na forumu da je cena komplet generalne sa svim delovima i rukama majstora za B205 motor oko 1300-1400e i na sve to garancija 50k km.... uostalom pitas clanove koji su radili: astrotrain,treki,perkele... koliko to izadje sigurno imaju taksativno svaki deo koliko je kostao, koliko je vremenski potrebno,odakle su nabavljali delove...
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- TAZZ
Manuelni deo popravke je u cifri od 1100-1300€
Kad radis neshto... racunas celokupni izdatak a ne ovo ono. ja rekoh koliko dodje sve tuto komplwto.
Kad radis neshto... racunas celokupni izdatak a ne ovo ono. ja rekoh koliko dodje sve tuto komplwto.
- TAZZ
Ako ce te da se igrate jurite delove... vijate za 50-100€ razlike... onda i sklopite sve sami i ustedite izdatak za ruke majstora. I na konju ste. Samo da ne bude skuplja tepsija od pite.
- kosooki
- Pridružio se: 12 Jun 2013, 00:00
ok ok, ja sam mislio da je 1100-1300 cena samo za delove, zato sam pitao za ruke
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
U mojoj temi ima vec pisano sve na tu temu i cene svih delova!
- saabBL
- Pridružio se: 05 Jan 2011, 00:00
Nisam čuo da B204 nešto voli da koksa ulje, mnogo više B205 boluje od toganordic je napisao:gotovo svi (95%) problema vezano za B204/B205 motore nastaju nedovoljnim podmazivanjem tj zacepljenjem ili nedovoljnim pritiskom protoka ulja negde u motoru koji je kao sto svi znamo uzrokovan koksiranjem ulja,zapusavanjem sita uljne pumpe i ostalo...a koje je dalje uzrokovano losim termickim svojstvima ulja, pogresnim viskozitetom i long life metodom zamene ulja... ponovljeno vec mnogo puta...
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
B204 je otporan na metke ako se pravilno odrzava.