Moj prvi SAAB 9000 Turbo
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: Moj prvi SAAB 9000 Turbo
Saab 5328653 ti je broj pumpe
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- TurboPortal
- Pridružio se: 14 Okt 2013, 12:24
- Kontakt:
ok hvala, a ne može niti jedna od ove dvije što sam nabrojao u prethodnom postu?
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Zaboravi sta sam napisao - po broju ne odgovaraju
Evo nadjoh - ove dve pumpe sto si postavio su Saab 5328695 to je za B202 i B204 do 1989 godista - kaze EPC
Evo nadjoh - ove dve pumpe sto si postavio su Saab 5328695 to je za B202 i B204 do 1989 godista - kaze EPC
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- TurboPortal
- Kontakt:
Danas evo čitav dan u garaži... spojim pumpu direktno na drugi akumulator i radi... zuuuuji. :)
Kada dam kontakt, preklopi relej od sistema za ubrizgavanje a ne preklopi od pumpe za gorivo. Kada ga ručno preklopim on samo zuji ali neće da upali. Vergla normalno i ostatak dana češljali ostalu elektroniku nismo uspjeli pronaći mali kvar ili glupost zbog koje ne možemo da upalimo.
Kada dam kontakt, preklopi relej od sistema za ubrizgavanje a ne preklopi od pumpe za gorivo. Kada ga ručno preklopim on samo zuji ali neće da upali. Vergla normalno i ostatak dana češljali ostalu elektroniku nismo uspjeli pronaći mali kvar ili glupost zbog koje ne možemo da upalimo.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Tebi nije pumpa u kvaru vec cini mi se senzor radilice.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Idemoooo Koljaaaaa...
ajde ovako Turbo...
da li imas pritisak goriva na railu dizni? Da...
Vidi da li se kazaljka od obrtaja pokrece... kada alansujes...
zaboravih sad omske vrednosti ima kod mene negde na temi... Kako se proverava citac radilice. ako je i to ok...
Sledeci korak... Kasetaaaaaaa...
A rezervnu gde da nadhes u BIH ne znam... kontaktiraj sa Slobom iz banjaluke i carlssonom...
ajde ovako Turbo...
da li imas pritisak goriva na railu dizni? Da...
Vidi da li se kazaljka od obrtaja pokrece... kada alansujes...
zaboravih sad omske vrednosti ima kod mene negde na temi... Kako se proverava citac radilice. ako je i to ok...
Sledeci korak... Kasetaaaaaaa...
A rezervnu gde da nadhes u BIH ne znam... kontaktiraj sa Slobom iz banjaluke i carlssonom...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- TurboPortal
- Kontakt:
Opet moj TAZZ, evo odmah na početku hvala na savjetima. :)
- Kako ću provjeriti pritisak goriva na railu dizni ako mi ne uključuje pumpu za gorivo kad dam kontakt? I kako uopće da to provjerim?
- Kazaljka obrtomjera skaće pomalo kada verglam!
- Kako provjeriti senzor radilice motora da li je dobar i kako on može biti uzročnik ovog problema?
- Kaseta? Ako pod kasetom misliš poklopac koji se zavrne iznad svječica na motoru i crvene je boje ... imam nov rezervni u kutiji? Kad sam prvi put imao problem sa ovim gledao sam i sviječice daju iskru na "verglanje". Sada ću to provjeriti opet.
- Kako ću provjeriti pritisak goriva na railu dizni ako mi ne uključuje pumpu za gorivo kad dam kontakt? I kako uopće da to provjerim?
- Kazaljka obrtomjera skaće pomalo kada verglam!
- Kako provjeriti senzor radilice motora da li je dobar i kako on može biti uzročnik ovog problema?
- Kaseta? Ako pod kasetom misliš poklopac koji se zavrne iznad svječica na motoru i crvene je boje ... imam nov rezervni u kutiji? Kad sam prvi put imao problem sa ovim gledao sam i sviječice daju iskru na "verglanje". Sada ću to provjeriti opet.
- TAZZ
pa ovako...
Na rail dizni ti dolaze dva creva. jedno potisno jedno povratno. ima holendere ako se secam dobro... kljuc 17 cini mi se. Auto NE verglas... nije na kontaktu...
Tacnije zaverglaj par puta... onda izvadi kljuc iz brave. Kljuc u ruku 17-18-19 koji je vec ... odvrni malo holender sa raila... ako prsne gorivo... imas pritisak... ako ne prsne.gorivo... nemas pritisak.. prosto... Pazi na railu imas pritisak 3 Bara... tako da pri potpustanju holendera prsne.gorico... Zavrnes oma... jer imas pritisak.
Da bi imao paljenje... Dva uslova... Varnica i gorivo... Ako imas gorivo.. varnicu... Citac polozaja radilice.
Na rail dizni ti dolaze dva creva. jedno potisno jedno povratno. ima holendere ako se secam dobro... kljuc 17 cini mi se. Auto NE verglas... nije na kontaktu...
Tacnije zaverglaj par puta... onda izvadi kljuc iz brave. Kljuc u ruku 17-18-19 koji je vec ... odvrni malo holender sa raila... ako prsne gorivo... imas pritisak... ako ne prsne.gorivo... nemas pritisak.. prosto... Pazi na railu imas pritisak 3 Bara... tako da pri potpustanju holendera prsne.gorico... Zavrnes oma... jer imas pritisak.
Da bi imao paljenje... Dva uslova... Varnica i gorivo... Ako imas gorivo.. varnicu... Citac polozaja radilice.
- TAZZ
Da li si proverio ebene osigurache SVE???
- TAZZ
Senzor okretaja radilice...
1-2 pin 860 +-90 ohm. Barem na T7 citachu... slicno trba valjda i na 9000 matoroj.
Ako imas 1... odnosno beskonachno... jasno ti je...
1-2 pin 860 +-90 ohm. Barem na T7 citachu... slicno trba valjda i na 9000 matoroj.
Ako imas 1... odnosno beskonachno... jasno ti je...
- TurboPortal
- Kontakt:
Osigurače sve provjeravam redovno, poslije svakog rada.
- TurboPortal
- Kontakt:
Sada bio u servisu... varnice ne baca kaseta kada verglam. skinuo sam džek i ima napona na njemu... :/
Sreća imam rezervnu pa se tješim da je samo ona otišla... vidjet ću sutra ili prekosutra
Sreća imam rezervnu pa se tješim da je samo ona otišla... vidjet ću sutra ili prekosutra
- TAZZ
A da li ste kada ste verglali, uzemljili svecice. ili samo gledali da li baca
- TurboPortal
- Kontakt:
uzemljili naravno na blok motora... probali par puta...i ništa ne baca. Sutra nosim novu da probamo, ako ne bude mogla onda je sigurno senzor radilice motora? Je'l tako?TAZZ je napisao:A da li ste kada ste verglali, uzemljili svecice. ili samo gledali da li baca

- TAZZ
P da... Jeftinije je da je senzor.
- TAZZ
Ne tumbaj samok kasetu. Treba da je u uspravnom polozaju... kao sto stoji u autu. Ne vrti je ne okteci ne muckaj.
- TAZZ
Kako lr ste dofatili blok moyora da mi je znati... Verovatno ste naslanjali na glavu motora ili poklopac ventila.
- TurboPortal
- Kontakt:
Okrenuli smo je prema dole kao što normalno stoji, probali par puta i ništa. Javio se jedan kolega da ima polovan senzor pa ako ne bude kaseta u pitanju morat ćemo trgovati malo. :) Danas ili eventualno sutra bit će nastavak radova.
- TurboPortal
- Kontakt:
Evo zvanično i napravljen SAAB. Kaseta otišla, nije davala varnice na svječice pa sam je skinuo i stavio rezervnu koju sam dobio uz automobil. Onda na tabli releja na suvozačevom mjestu pa ispod, neko se igrao sa žicama i prespajao... uglavnom nije radio relej pumpe goriva jer nije imao dobar + odnosno masu....
Sve isjekao taj što je majstorisao, nove žice i doveo novi plus sa table releja i masu sa karoserije, vratio i sve radi ko sat. Konačno!
A sve se ovo nebi desilo da ovaj prije mene nije čačkao šta po instalacijama... nadam se! :)
Sve isjekao taj što je majstorisao, nove žice i doveo novi plus sa table releja i masu sa karoserije, vratio i sve radi ko sat. Konačno!
A sve se ovo nebi desilo da ovaj prije mene nije čačkao šta po instalacijama... nadam se! :)
- TurboPortal
- Kontakt:
Nakon lagane vožnje sinoć (kratko) i evo do posla jutros primjetih da na malo jačem gasu automobil se ponaša kao da u gorivu ima vode ili da ne radi jedan cilindar, a recimo na laganom gasu i kad polako vozim nemam taj osjećaj. Normalno pali i ler gas je super (ne ide gore-dole kazaljka obrtomjera).
Sada nekoliko pitanja?
1. Može li stara kaseta crknuti zbog neispravnosti starih instalacija na tabli releja ili verglanja nasuho kad smo pokušavali da upalimo, tokom pravljenja instalacija?
2. Jedne prilike akumulator se istrošio i skroz slabo verglao pa smo ga spojili na punjač da se dopuni u servisu (može li to biti posljedica crkavanja kasete)?
3. Da li ovo povremeno veoma blago trzanje može biti razlog što je auto stajao na zimi nekih 10 dana pa se sada to sve pokrenulo?
Takođe primjetih da je stara kaseta imala jedan veliki džek od svojih instalacija odmah sa desne strane kad se gleda u motor, koje su dalje išle do dva odvojena manja džeka po četiri pina (ako se ne varam) i spajala se na instalaciju vozila. Eh sada, zamjenska polovna kaseta koju sam dobio kao rezervni dio zajedno sa automobilom isto je crvene boje ali sa strane nema džeka već instalacije idu direktno iz nje pa na ova dva džeka sa četiri pina ??? To me malo buni...
Tek danas sam čitao tekst o kasetama, a nisam provjeravao serijske brojeve niti datume proizvodnje. Isto tako ne znam ni koliko je ova zamjenska kaseta stajala u kartonskom pakovanju, a ja sam je prije ugradnje okrenuo u "normalan" položaj i ostavio da stoji 24h zbog ulja.
Dakle, auto super pali, lijepo ide na laganom gasu... problem mi je što nemam vuče koju sam imao na nešto jačem gasu pa imam osjećaj kao da ne radi jedna komora ili da u gorivu ima vode (ali nema) sipam stalno tamo godinama i sve fercera super. Takođe, prije kopčanja kasete probavao sam varnice i sve četiri sviječe daju varnicu!
Toliko ....al' sam se napisao... ne zamjerite! :)
Sada nekoliko pitanja?
1. Može li stara kaseta crknuti zbog neispravnosti starih instalacija na tabli releja ili verglanja nasuho kad smo pokušavali da upalimo, tokom pravljenja instalacija?
2. Jedne prilike akumulator se istrošio i skroz slabo verglao pa smo ga spojili na punjač da se dopuni u servisu (može li to biti posljedica crkavanja kasete)?
3. Da li ovo povremeno veoma blago trzanje može biti razlog što je auto stajao na zimi nekih 10 dana pa se sada to sve pokrenulo?
Takođe primjetih da je stara kaseta imala jedan veliki džek od svojih instalacija odmah sa desne strane kad se gleda u motor, koje su dalje išle do dva odvojena manja džeka po četiri pina (ako se ne varam) i spajala se na instalaciju vozila. Eh sada, zamjenska polovna kaseta koju sam dobio kao rezervni dio zajedno sa automobilom isto je crvene boje ali sa strane nema džeka već instalacije idu direktno iz nje pa na ova dva džeka sa četiri pina ??? To me malo buni...
Tek danas sam čitao tekst o kasetama, a nisam provjeravao serijske brojeve niti datume proizvodnje. Isto tako ne znam ni koliko je ova zamjenska kaseta stajala u kartonskom pakovanju, a ja sam je prije ugradnje okrenuo u "normalan" položaj i ostavio da stoji 24h zbog ulja.
Dakle, auto super pali, lijepo ide na laganom gasu... problem mi je što nemam vuče koju sam imao na nešto jačem gasu pa imam osjećaj kao da ne radi jedna komora ili da u gorivu ima vode (ali nema) sipam stalno tamo godinama i sve fercera super. Takođe, prije kopčanja kasete probavao sam varnice i sve četiri sviječe daju varnicu!
Toliko ....al' sam se napisao... ne zamjerite! :)
- TAZZ
Ajde odslikaj kasetu i instalacije.
Moguce da je kaseta polu ispravna. na malom opterecenju ok, na overloadu se gubi.
Pitanje je da li imas dovoljno goriva.
Moguce da je kaseta polu ispravna. na malom opterecenju ok, na overloadu se gubi.
Pitanje je da li imas dovoljno goriva.
- TAZZ
Ajde pomozi nam malko...
Nemoj na suvo.
Nemoj na suvo.
- TurboPortal
- Kontakt:
Evo kako je krenulo sve... kolega šlepa... Honda na zadatku a njemu srce koooo ne znam ti šta

A evo slika polovne kasete koju sam sinoć montirao, broj sa lijeve strane je ako išta znači "748580" utisnut na kasetu!

... i sa strane nema velikog džeka kao u prošle...

...kopča se na instalaciju preko dva mala džeka kao i prošla...

Jedna onako... da me podsjeti na vrijeme sa ljetnim setup-om!

Borim se da ga ostavim u životu!

A evo slika polovne kasete koju sam sinoć montirao, broj sa lijeve strane je ako išta znači "748580" utisnut na kasetu!

... i sa strane nema velikog džeka kao u prošle...

...kopča se na instalaciju preko dva mala džeka kao i prošla...

Jedna onako... da me podsjeti na vrijeme sa ljetnim setup-om!

Borim se da ga ostavim u životu!

- TurboPortal
- Kontakt:
Znate li slučajno sa kojeg je modela ova kaseta i koji je serijski broj moje originalne di kasete? :)
- TurboPortal
- Kontakt:
Evo izgleda da i ova rezervna kaseta prestala raditi, a primjetio sam da je auto trzao na većem gasu. Možda je bila pri kraju... svakako!
Znači kaseta zamjenska koju sam stavio ima ove oznake:
TK1.1 SE00
9202 101089
AMAL SWEDEN
Prva koju sam dobio uz auto i vozio par mjeseci, odlično me služila ima oznake:
TK3.2 E
9746 A351277
SAAB 9178955
AMAL SWEDEN
Znači kaseta zamjenska koju sam stavio ima ove oznake:
TK1.1 SE00
9202 101089