Mnoge 9-5ice dolaze sa obicnim kabinskim retrovizorom,iako u svojoj instalaciji imaju vec izvedene izvode - (dzek) za instalaciju retrovizora sa samo-zatamljenjem.Ukoliko je to slucaj kod vas,ovakav retrovizor mozete lako naci na eBay ili u saab prodavnici delova i montaza nije ni malo komplikovana.Ukoliko nemate fabricku instalaciju,morali bi ste da radite zicenje,a to je vec "kabast" posao....
Evo montaze sa postojecom instalacijom:
MONTAZA RETROVIZORA (sa opcijom zatamljenja)
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Re: MONTAZA RETROVIZORA (sa opcijom zatamljenja)
Jel uradio ovo neko uspesno, ja pokusavam al ne ide, ustvari ne razumem bas najbolje?
All systems go, ready for takeoff!
- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
ja bolje da se ne javljam na ovu temu....
pa kakvi su problemi kod tebe? jel imas prikljucak ili moras da radis zicenje?
izgleda da su zatamnjujuci retrovizori najveci problem 9-5 na ovim prostorima
pa kakvi su problemi kod tebe? jel imas prikljucak ili moras da radis zicenje?
izgleda da su zatamnjujuci retrovizori najveci problem 9-5 na ovim prostorima
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- GRIPEN
reseno!
Nisam naso konektor tako da sam povezao direktno...problem je bila plus zica, ima dve crveno crne, izgleda da sam uzeo sa pogresne ili...
Uglavnom sad radi....
I jedna ispravka za ovaj Aerov post gore, ovde na slikama je prikazano direktno povezivanje na napon na konektore od tepreraturnog senzora i mikrofona!
Nisam naso konektor tako da sam povezao direktno...problem je bila plus zica, ima dve crveno crne, izgleda da sam uzeo sa pogresne ili...
Uglavnom sad radi....
I jedna ispravka za ovaj Aerov post gore, ovde na slikama je prikazano direktno povezivanje na napon na konektore od tepreraturnog senzora i mikrofona!
- GRIPEN
Jos jedna stvar moze da zeza...Kad proveravate preko dana da li vam upravo povezani retrovizor radi, osim sto treba da uperite neki izvor svetlosti u prednji senzor (npr. bat lampu), morate i da pokrijete senzor sa zadnje strane retrovizora (pokrijete prstom) kako bi simulirali mrak, u suprotnom nece se zatamniti...
Mozda je to vas mucilo , nordic
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Bravo Gripi elektronicaru ;) Kad da zakazu dvojica iz Bg-a da im sredis retrovizor
- GRIPEN
- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
pokusavao sam i to, znam za taj senzor sa prednje strane. Ovde je problem sa strujom i zicama koje su ispremestane,nastavljane i prevezivane vise puta pre toga..treba lepo da se sedne sa unimerom i provere koje zice imaju stalni napon a koje ne. Takodje moramo da proverimo dal retrovizor radi uopste, verovatno najlakse na akumulator... ali sve to kada budem imao malo vise vremena, ubi me posao sada..
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- GRIPEN
Proveris dal radi na akumulator, ako radi, povezes na zice od osvetljenja, pre prekidaca recimo
- Brz
- Pridružio se: 09 Mar 2019, 22:47
Iz retrovizora koji sam kupio ide pet žica, nema konektor, ako samo vežem plus i minus i ako tako radi, za šta slože ostale žice? Pitam iz radoznalosti.