dodatna svetla na prednjem braniku? cemu sluze..?
- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
dodatna svetla na prednjem braniku? cemu sluze..?
video sam ovo na dosta automobila, narocito po severu evrope..S,FIN, NOR.. video i par puta u srbiji... cemu sluze ova svetla? da li su dozvoljena da se postave u srbiji i da li se pale zajedno sa dugim svetlima ili odvojeno..? ima li neko ideju ili iskustvo? strani forumi i sl...? interesantno mi deluje, postavio bih na Forestera
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Re: dodatna svetla na prednjem braniku? cemu sluze..?
Ta svetla sluze za osvetljenje .....nordic je napisao:cemu sluze ova svetla?
Ajd sad ozbiljno......Ta svetla su izuzetno zastupljena u Swe.Dolaze u upotrebu kao posledica nemanja xenona na kolima a sa ciljem da povecaju vidljivost,ali sustinski su zastupljena u severnojim delovima Swe(mahom).
Razlog - divljac na putu(manje urbanom) koja se lakse uocava sa jacim osvetljenjem.
Modela i proizvodjaca stvarno ima mnogo.Oblici,velicina i jacina isto saraju u ponudi.Samim tim i cene.
Dobra stvar svakako za nekoga ko ima potrebu za tim.Kad ih vezes na duga svetla - prakticno se desi "dan"kad upalis
Ne znam sta kaze nas zakon za tako nesto.Mislim da podpada pod grupu "maglenki"te tako smatram da smeju da se koriste u okvirima kako je nas zakon predvideo njihovu upotrebu....dakle u uslovima magle i smanjene vidljivosti
- Astrotrain
- Pridružio se: 11 Maj 2013, 00:00
miloš za jedno mesec dana postaje rendžer i seli se na Taru da čuva šume :D
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Na severu swe koliko traje noc? Maltene mesec dana ako ne i duze... Oni tamo imaju mnogo duze noci nego mi ovde. zamislite da vozite mesec dana a ono stalno noc... e zato sluze... da naprave.malko dan.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
@Aero - ne slazem se sa konstatacijom da je posledica "neimanja" xenona!
Svedjani generalno ne vole Xenon, posledica je sto zbog jakog svetla koje se reflektuje o sneg ti farovi zaslepljuju vozaca - po snegu su bolja Halogena svetla - zato su ta dodatna svetla uvek Halogena.
Kada sam bio u Stokholmu i 9-5ice sa Xenonima su imale ova svetla za maglu sa kratkim snopom - kad vozis po tim nj. tundrama nema im ravnih
Svedjani generalno ne vole Xenon, posledica je sto zbog jakog svetla koje se reflektuje o sneg ti farovi zaslepljuju vozaca - po snegu su bolja Halogena svetla - zato su ta dodatna svetla uvek Halogena.
Kada sam bio u Stokholmu i 9-5ice sa Xenonima su imale ova svetla za maglu sa kratkim snopom - kad vozis po tim nj. tundrama nema im ravnih
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
Hm....pa Swedjani "seljaci" ne mogu drugacije do kuce bez ovih svetala......a ne ovi iz Stokholm-a i vecih gradova.
Pusti te gde ima bandera i gradskog svetla,nego daj mi ove sto zive u mraku pola zivota.Idi na Swedske oglase pa pogledaj koliko ima auta u ponudi iz Stokholma sa tim svetlima.Mnooogo manje nego kad krenes gore "u led i sneg"
Nije da Svedjani generalno ne vole Xenon,nego jednostavno sa imanjem xenona vec imas manju potrebu za jacim svetlom,a ovo sto kazes za refleksiju je ok......ali tamo gde su ta svetla mahom zastupljena ,tamo nema bog zna sta saobracaja(u tim delovima) ........samo suma i on mucenik sto vozi
Pusti te gde ima bandera i gradskog svetla,nego daj mi ove sto zive u mraku pola zivota.Idi na Swedske oglase pa pogledaj koliko ima auta u ponudi iz Stokholma sa tim svetlima.Mnooogo manje nego kad krenes gore "u led i sneg"
Nije da Svedjani generalno ne vole Xenon,nego jednostavno sa imanjem xenona vec imas manju potrebu za jacim svetlom,a ovo sto kazes za refleksiju je ok......ali tamo gde su ta svetla mahom zastupljena ,tamo nema bog zna sta saobracaja(u tim delovima) ........samo suma i on mucenik sto vozi
- kd23se4
- Site Admin
Ima njih po gradovima solidno sa tim svetlima, jedno 30% vozila ima, uglavnom 9-5 karavani i V70 su opremenljeni njima.
Takodje sam i po Norveskoj dosta vidjao.
Nego, ajde da vidimo kakvi ste ljubitelji Skandinavije
Ko zna odakle je ovaj auto?
Takodje sam i po Norveskoj dosta vidjao.
Nego, ajde da vidimo kakvi ste ljubitelji Skandinavije
Ko zna odakle je ovaj auto?
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- nordic
- Drug Član
sierra cosworth?
nego sto se tice ovih svetala...
http://www.youtube.com/watch?v=KaLN2D_Gdrk stvarno kao dan
nego sto se tice ovih svetala...
http://www.youtube.com/watch?v=KaLN2D_Gdrk stvarno kao dan
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- kd23se4
- Site Admin
Nisam pitao koja su kola, nego po cemu je poznata OVA BAS OVA zuta Sierra Cosworth!
Posto sumnjam da ce neko znati:
Film je urnebesan!
Posto sumnjam da ce neko znati:
Film je urnebesan!
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
- Dji
- Pridružio se: 06 Sep 2012, 00:00
Kod nas se ova svetla vode kao maglenke i ne smeju da budu priključene na duga, i moraju biti niža od farova. Znači ova na sieri prolaze, a na sabu ne. Tako je bilo pre 8 godina, verujem da se nije menjalo.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Bas tako, mada ima i na pasatima karavanima dosta a i na drugim autimd. I kolko sam ja skontao vecina uglavnom ih stavljaju jer im se svidja kako izgleda auto s njima...kd23se4 je napisao:Ima njih po gradovima solidno sa tim svetlima, jedno 30% vozila ima, uglavnom 9-5 karavani i V70 su opremenljeni njima.
All systems go, ready for takeoff!
- GRIPEN
Da okacim i koju sliku kad vec pricamo o njima. Inace slike imam u kompu jer sam se nalozio na njih posle boravka u Swe... Kasnije sam odustao od ugradnje jer su prilicno skupa. Mogu da zamislim kakve bi bile reakcije naseg naroda na sam izgled tih svetla Al meni se bas dopada kako izgleda narocito na karavanu 9-5 ili Volvu V70, i to tri fara kao na pve dve slike
All systems go, ready for takeoff!
- nik 900t
- Drug Član
ja sam kupio za oldija hela kockaste sa poklopcima komet450 ili tako nesto razmisljao da ugradim na saaba glanc nove al mi nesto zao da ih stavljam
Saab 900og
- kd23se4
- Site Admin
iskreno, to mi uopste ne ide na Saab
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
- TAZZ
Ijaooo
OSlepeh
OSlepeh
- nordic
- Drug Član
mogu misliti koje je uzivanje voziti nocu sa ova 3 reflektora ili 5 DAN
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Da se upustim u pricu, zanimljivo je da ovo nisu klasicne maglenke imaju siri i duzi snop, svrstavaju se u kategoriju dugih svetala jer se i sociva razlikuju od maglenki. A i visoko su postavljena za maglenke, mislim da se i kod nas racunaju u duga svetla, svi ste primetili fenomen ogledala-odbijanje svetla od magle kada po magli sinete duga svetla, pa ne vidite nista. :) Meni se jako svidjaju, a ni ja ne volim ksenone-jako zaslepljuju, ni kada mi neko ide u susret ni da imam na svojim kolima, mislim da to treba zabraniti.
- AERO
A jeste provalili na ovoj zadnjoj slici,da su ove donje ispod branika malo ukosene na spolja....
Obasjavaju malko van puta ....sto rece nordic - DAN
Obasjavaju malko van puta ....sto rece nordic - DAN
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
- TAZZ
Za one koji vole da voze popreko
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
pa kad ces ih ugraditi kod sebe......
Love SAAB, never GM
- TAZZ
ne treba
- GRIPEN