Čemu ovo služi - OIL CATCH CAN
- gagiguja
- Pridružio se: 17 Avg 2013, 16:02
Čemu ovo služi - OIL CATCH CAN
znam da je u vezi sa uljem al nemam pojima čemu služi i vredi li šta???
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: Čemu ovo služi
Eksterni filter, samo mi vise lici na filter goriva nego ulja
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Reciklator za uljna isparenja - salje mnogo cistije gasove u motor.
[link_open=http://www.streetracing.cl/upload/showt ... hp?t=32402]KLIK[/link_open]
[link_open=http://www.streetracing.cl/upload/showt ... hp?t=32402]KLIK[/link_open]
- AERO
Joj....to je sad vec pitanje za ozbiljnog tunera ili nekog poput Tazz-a.
Na ovom "budjavom" spanskom sajtu sam uz asistenciju googl-a uspeo da skapiram da kao povecava performanse motora tako sto izdvaja neki naftni gas ili uljna isparenja (ovaj lose prevodi),pa tako omogucava vise kiseonika i tako motor lakse dise i daje bolje performanse.........medjutim, onda tamo jedan napisa da je "stativa" i da su vrednosti na cini mi se onom grafikonu ostale iste,odnosno svojstvene tom motoru (iz nekog Pezoa 206) koji je bio na valjcima.....
Na drugom sajtu citam kako se preporucuje za Turbo motore
Ako se niko ne javi ko sa sigurnoscu zna dali je ovo za preporuku,ja cu istraziti malo pa cu ti napisati sta sam naucio....
Na ovom "budjavom" spanskom sajtu sam uz asistenciju googl-a uspeo da skapiram da kao povecava performanse motora tako sto izdvaja neki naftni gas ili uljna isparenja (ovaj lose prevodi),pa tako omogucava vise kiseonika i tako motor lakse dise i daje bolje performanse.........medjutim, onda tamo jedan napisa da je "stativa" i da su vrednosti na cini mi se onom grafikonu ostale iste,odnosno svojstvene tom motoru (iz nekog Pezoa 206) koji je bio na valjcima.....
Na drugom sajtu citam kako se preporucuje za Turbo motore
Ako se niko ne javi ko sa sigurnoscu zna dali je ovo za preporuku,ja cu istraziti malo pa cu ti napisati sta sam naucio....
- gagiguja
pitam pošto sam ga našao za 50 us to je oko 4500 dindži i nije neka cena, ako vredi da znam da ga uzmem
- AERO
Pa nemoze da skodi sigurno.....a sad dal ima efekta (i kolikog)......to je vec za diskusiju.
Mozda je fora kao oni magneti za crevo za benzin koji grupisu molekule pa je potrosnja manja ( a ustvari ),a mozda i stvarno preciscava ali da se sito pere svaka 3 dana.
Neznam stavrno .....
Mozda je fora kao oni magneti za crevo za benzin koji grupisu molekule pa je potrosnja manja ( a ustvari ),a mozda i stvarno preciscava ali da se sito pere svaka 3 dana.
Neznam stavrno .....
- gagiguja
evo šta piše u opisu
An oil catch can is used in turbo applications or high-performance race applications where excessive blow-by (leakage past the piston rings) of air and fuel vapor occurs. This creates a positive pressure in the crankcase. Engine manufactures have placed a valve on the engine block which releases this pressure. This valve is known as a PCV (Positive Crankcase Ventilation) valve. During engine operation, blow-by gases, as well as oil mist from the rotating components of the engine, pass through the PCV valve and are routed back into the intake for the engine to burn off. However, some of the oil mist and other products settle along the engine intake and over time form a "gunk." The oil catch can collects the oil mist and condenses the fuel vapors while allowing "cleaner" gases to be passed back into the intake. Typically the blow-by gasses are passed through a wire mesh, which give the vapor droplets something to adhere to. Since the oil catch cans condense the vapor portion of the gasses, they will need to be drained periodically of all the oil, fuel and other contaminants.
An oil catch can is used in turbo applications or high-performance race applications where excessive blow-by (leakage past the piston rings) of air and fuel vapor occurs. This creates a positive pressure in the crankcase. Engine manufactures have placed a valve on the engine block which releases this pressure. This valve is known as a PCV (Positive Crankcase Ventilation) valve. During engine operation, blow-by gases, as well as oil mist from the rotating components of the engine, pass through the PCV valve and are routed back into the intake for the engine to burn off. However, some of the oil mist and other products settle along the engine intake and over time form a "gunk." The oil catch can collects the oil mist and condenses the fuel vapors while allowing "cleaner" gases to be passed back into the intake. Typically the blow-by gasses are passed through a wire mesh, which give the vapor droplets something to adhere to. Since the oil catch cans condense the vapor portion of the gasses, they will need to be drained periodically of all the oil, fuel and other contaminants.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Gagi koji ti auto imas?
Ili trazis...
Ako trazish 9-5 on ima OIL CATCH CAN...
Tako da...
Ili trazis...
Ako trazish 9-5 on ima OIL CATCH CAN...
Tako da...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- gagiguja
ok samo pitam nisam znao da ima a tražim 95 trenutno vozim mecu službenu ali mi je muka od nje tako da čim stignem u bg videću neku 95
- AERO
- gagiguja
ma jok nego sam u zadnjih 2 meseca promenio 7 komada i muka mi i od mece i bembare i alfa romea e jedino voca mi je bio ok sve ostalo kršššš
kako gde stignem daju mi drugi auto al mi ni jedan ne leži ,,,,
kako gde stignem daju mi drugi auto al mi ni jedan ne leži ,,,,
- AERO
- gagiguja
ma lepo ko voli voli svaka mu dala ali ja ne i tako je
A DA MECA VREDI PRAVILI BI JE U ŠVEDSKOJ
A DA MECA VREDI PRAVILI BI JE U ŠVEDSKOJ
- AERO
Mislis da bude i ona Kineska
Salim se malo - dobre su Swede ...nema greske
Salim se malo - dobre su Swede ...nema greske
- gagiguja
LJUDI svi pljuju kineze ali šta oni voze i kako to ide ........
Svi misle da su sranja ali verujte mi da neznam tri čoveka koji su probali kinesku robu ali prve klase a ne ovo kod nas bez klase,
Svi misle da su sranja ali verujte mi da neznam tri čoveka koji su probali kinesku robu ali prve klase a ne ovo kod nas bez klase,
- AERO
Pa supeeer ....sto ne batalis onda saab-a 9-5 pa ne svratis [link_open=http://www.chery.rs/]OVDE[/link_open].
To je prva klasa Kineske robe
Pusti me Kineza majke ti.....sve je to super: i Bruce Lee ,i Chery Tengo,i gangnam style ,
ali sedi ti ipak u nesto "krsteno".
Manje boli glava....
Pa neka je i meca dok ne stigne saab-ic,ali bar ne razmisljas ....
To je prva klasa Kineske robe
Pusti me Kineza majke ti.....sve je to super: i Bruce Lee ,i Chery Tengo,i gangnam style ,
ali sedi ti ipak u nesto "krsteno".
Manje boli glava....
Pa neka je i meca dok ne stigne saab-ic,ali bar ne razmisljas ....
- gagiguja
Re: Čemu ovo služi - OIL CATCH CAN
ma sve to stoji ali.... i to što si mi pokazao je komercijala za svakoga i to je problem što svi to gledaju tako ko da ti neko kaže ševrolet je sranje evo pogledaj aveo .
a baš me i boli za kineze i ostale ja oćuuuuuuu
a baš me i boli za kineze i ostale ja oćuuuuuuu
- AERO
- san_šabacisko
- Drug Član
- Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Re: Čemu ovo služi - OIL CATCH CAN
Moze da bude...inace nema razloga davati 50+ evra za ovo kada moze lako da se napravi ;)