nikola1982 je napisao:Da li jos neko ima iskustva sa 18-icama na nasim putevima?
hvala
Jednom recju - zaboravi.Izlomices auto,sebe,a i novcanik.....To je dimenzija samo za poziranje (kad auto stoji ispred kafica),inace za voznju po Beogradskim kraterima i sinama po meni - nikako
TAZZ je napisao: ja stavio odbojnike gumene one sto se kupuju na komad... 4 komada po amortizeru pozadi zbog LPG tanka... pravo da kazem nisam uocio neku razliku... ili ja mozda tripujem...
Ne tripujes - bulja su
kd23se4 je napisao:
Inace imaju i oni buvljacki sto su kao trapezoid koji je zasecen na krajnjim ivicama - sa njima bi porast visine bio jos drasticniji!
Da,ali bi i auto bio drasticnije tvrdji.....cim poturis bilo sta u spiralu,ti tako smanjujes njeno osciliranje i tako dobijas efekat na rupi/neravnini - BAM, BAM
Moj predlog je sledeci.Postoje gume koje se u majstorskom zargonu zovu - pogace.Te gume imaju svoju debljinu (1,2,3) i one ide NA oprugu u gornjoj zoni.Dakle u leziste gde ide opruga,prvo ide guma (odredjene debljine) pa onda dodje opruga na svoje mesto.Tako se postigne visina,ali elesticnost opruge ostane ista jer nema niceg medju spiralama da joj smeta.
Upravo ovo -