saab 9-5 2.0t ARC
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Re: saab 9-5 2.0t ARC
PCV kit sam ja zamenio. Sam, svojerucno, nije mnogo komplikovano. Kupio sam ga preko skandixa, ovo sto je KD okacio. Kupio sam skandix-ov jer Saab-ovog orginalnog tad nije bilo, mada mislim da je neditno, sve jo to isto, s tim sto je skandixov jeftiniji. Dal je bolje posle toga neznam, jednostavno uradio sam ono sto sam mislio da treba, prvenstveno zbog preporuke SAAB-a.
Ono na osnovu cega sam ja zakljucio da nemam apdejt kit je razlika izmedju one cevi u koju se sipa ulje, (na koju ide poklopac sa meracem). Moja fabricka nema ovu cevcicu koja sa strane na koju dolazi neko crevo... Nadam se da me razumes:
Sto se tice ulja, moj motor jos nije video Mobil, bar ne kod mene, mada mislim da nije ni pre u Italiji. Stanje u karteru je bilo kao kod tebe, po tvojoj prici... Karter sam skidao kasnije jos jednom zato sto nije dobro bio zadihtovan. Ni traga mulju. Sipao sam Eneos, Motul, Elf... Moj licni stav je da sipas bilo koje SINTETICKO (moze i HC) ulje za koji si siguran da je orginalno, da je krsteno i u viskoznoj gradaciji 0-5w30-40-50 i naravno da ga menjas, shodno kvalitetu sipanog ulja i nacinu i uslovima voznje izmedju 5-6 i 10-12k... Ja tako radim s mojim a vreme ce da pokaze, a moj auto uopste ne zalim da nagazim...
Naravno ako zelis da ostanes dosledan fabrickoj preporuci koja je istinu vremenom se menjala, biraj Mobil 0w40 i trazi na deklaraciji Plattnera, kao sto rece KD...
Ono na osnovu cega sam ja zakljucio da nemam apdejt kit je razlika izmedju one cevi u koju se sipa ulje, (na koju ide poklopac sa meracem). Moja fabricka nema ovu cevcicu koja sa strane na koju dolazi neko crevo... Nadam se da me razumes:
Sto se tice ulja, moj motor jos nije video Mobil, bar ne kod mene, mada mislim da nije ni pre u Italiji. Stanje u karteru je bilo kao kod tebe, po tvojoj prici... Karter sam skidao kasnije jos jednom zato sto nije dobro bio zadihtovan. Ni traga mulju. Sipao sam Eneos, Motul, Elf... Moj licni stav je da sipas bilo koje SINTETICKO (moze i HC) ulje za koji si siguran da je orginalno, da je krsteno i u viskoznoj gradaciji 0-5w30-40-50 i naravno da ga menjas, shodno kvalitetu sipanog ulja i nacinu i uslovima voznje izmedju 5-6 i 10-12k... Ja tako radim s mojim a vreme ce da pokaze, a moj auto uopste ne zalim da nagazim...
Naravno ako zelis da ostanes dosledan fabrickoj preporuci koja je istinu vremenom se menjala, biraj Mobil 0w40 i trazi na deklaraciji Plattnera, kao sto rece KD...
All systems go, ready for takeoff!
- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
razumem te odlicno nemam ni ja tu cevcicu sa strane na cevi za sipanje ulja, sada sam isao da proverim! moracu da porucim to i uradim apdejt ali to tek kad prodju duza letnja putovanja, ne zelim nista da cackam oko motora pre puta...cisto uroka radi
samo cu da vidim za ove komande za muziku na volanu da zamenim zbog putovanja poslao sam ti pp.
samo cu da vidim za ove komande za muziku na volanu da zamenim zbog putovanja poslao sam ti pp.
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- darko
- Pridružio se: 11 Apr 2013, 00:00
svaka čast na izboru... saab ti je odličan... sličnog sam i ja kupio pre neki dan, ali je moj ipak kupljen ovde pa se vidi razlika u mogućnostima i načinu održavanja... slike slede kada završim tablice
- nordic
- Drug Član
hvala ocekujemo otvaranje teme i naravno slike tvog 9-5 sa nekim opisom kako vec ide obicno
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Ja se nisam oglasio u ovoj temi ,ali covek napisa post kod Cu boys-a,pa tako bacih pogled sta vozi.
NEMAM RECI !!!!! - JAAAKO LEP PRIMERAK (po slikama)......
P.S.
Gripen-e.....mrtva trka Vas dvojica za stanje auta
NEMAM RECI !!!!! - JAAAKO LEP PRIMERAK (po slikama)......
P.S.
Gripen-e.....mrtva trka Vas dvojica za stanje auta
- nordic
- Drug Član
hvala AERO
u medjuvremenu auto se normalno vozi,mada najvise na otvorenom putu, za grad i van puta imam forestera...
Uradjeno je svasta nesto, promenjeno ulje u automatskom menjacu, kociona tecnost,antifriz,ventil grejanja na pozarnom zidu,prednji stabilizatori, servo tecnost i sve sto je bilo vreme za zamenu. Kupljen novi set pirelli P7 cintureto(215/55 R16) sa kojima sam prezadovoljan,jako dobro drze,tihe su pri vecim brzinama,prava premium guma. Za zimske imam kleber krisalp2 u istoj dimenziji, samo cu morati da nabavim neke celicne 16 da ih namontiram....ovako vec dve godine dva puta godisnje bacam pare na montiranje i balansiranje kao i urnisem gumu svaki put kada skidam i vracam...
Ide sasvim lepo, odustao sam od chipa, i sa 150 magaraca ide fino, a obzirom da niti se trkam niti vozim po gradu(vozim ali bas retko) nije mi potrebno bolje... ide 200 na autoputu,probano,vise i ne treba uglavnom je voznja 120-150 tempomat i harman kardon na delu
Od PCV sam odustao, kao je od 2004 to poboljsano sa ventilacijom kartera ko ce ga znati...menjam mobil1 0w40 na 10.000,vozim na plin, ne gazim na hladan motor, pre gasenja auta narocito ako se jace vozilo sacekam jedno min,dva...da malo prodje ulje,rashladi turbo i sl... nikud ne zurim nista ne petljam,ne cackam mecku i ne kopam pod haubom,drzim auto u max stock stanju sa maximalnim odrzavanjem
u medjuvremenu auto se normalno vozi,mada najvise na otvorenom putu, za grad i van puta imam forestera...
Uradjeno je svasta nesto, promenjeno ulje u automatskom menjacu, kociona tecnost,antifriz,ventil grejanja na pozarnom zidu,prednji stabilizatori, servo tecnost i sve sto je bilo vreme za zamenu. Kupljen novi set pirelli P7 cintureto(215/55 R16) sa kojima sam prezadovoljan,jako dobro drze,tihe su pri vecim brzinama,prava premium guma. Za zimske imam kleber krisalp2 u istoj dimenziji, samo cu morati da nabavim neke celicne 16 da ih namontiram....ovako vec dve godine dva puta godisnje bacam pare na montiranje i balansiranje kao i urnisem gumu svaki put kada skidam i vracam...
Ide sasvim lepo, odustao sam od chipa, i sa 150 magaraca ide fino, a obzirom da niti se trkam niti vozim po gradu(vozim ali bas retko) nije mi potrebno bolje... ide 200 na autoputu,probano,vise i ne treba uglavnom je voznja 120-150 tempomat i harman kardon na delu
Od PCV sam odustao, kao je od 2004 to poboljsano sa ventilacijom kartera ko ce ga znati...menjam mobil1 0w40 na 10.000,vozim na plin, ne gazim na hladan motor, pre gasenja auta narocito ako se jace vozilo sacekam jedno min,dva...da malo prodje ulje,rashladi turbo i sl... nikud ne zurim nista ne petljam,ne cackam mecku i ne kopam pod haubom,drzim auto u max stock stanju sa maximalnim odrzavanjem
- AERO
nordic je napisao:Od PCV sam odustao
...sve sam ti rekao.....
- nordic
- Drug Član
pa koji da narucim? onaj sto je gripen uzeo? mogu li to sam da namontiram, komplikovano nesto ili mora pola auta da se rastura...
edit: evo sada pogledah....nije toliko komplikovano, narucicu pa prikolim sledece zamene ulja i sl nesto kada budem radio ugradicu...
edit: evo sada pogledah....nije toliko komplikovano, narucicu pa prikolim sledece zamene ulja i sl nesto kada budem radio ugradicu...
- AERO
Znaaaaci ....Gripena iGRIPEN je napisao:PCV kit sam ja zamenio. Sam, svojerucno, nije mnogo komplikovano.
- nordic
- Drug Član
zamenjene svecice danas, stavljene NGK BCPR7ES-11 , za stepen hladnije od onih koje su bile NGK BCPR6ES-11.... u fabrickom upustvu pise da se ove sa 6 koriste,medjutim na nemackom sajtu NGK pise 7,na forumu u tabeli u temi DI kaseta isto pise 7.... s obzirom da vozim na plin cenim da ce ove hladnije biti pun pogodak...cak ih i maptun daje u paketu sa stage1 softverom..u svakom slucaju ne moze da skodi, valjda
stare su presle 46508 km i promenjene su preventivno
stare su presle 46508 km i promenjene su preventivno
- AERO
[link_open=http://www.dodaj.rs/f/22/Qj/isx9CHv/946 ... 059117.jpg]KLIK[/link_open]nordic je napisao:za grad i van puta imam forestera...
- Astrotrain
- Pridružio se: 11 Maj 2013, 00:00
nije forester, nego fuck truck :D
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Ne zaleci se sa PCV... Ako je 2004 onda mozda i imas poslednji moguci update... daj sliku motora pa cu ti reci.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- nordic
- Drug Član
slikam sutra preko dana pa postavljam.
- nordic
- Drug Član
- AERO
Spakovao sam ti ja slike ...opusteno
- nordic
- Drug Član
haha bas to i gledam reko jel moguce da se ovde stvari volsebno odvijaju, kad ono ti online jedna hoce, druga nece...poludeh, pa ne moze vise od 800x600 pa onda se zali na gustinu preko 600pp....ma... na kraju okacih link, izadjoh,udjoh ponovo i vidim okacene slike kako treba
btw cekamo nekoga da se javi ako moze sa ovih slika nesto da se vidi....mada negde nadjoh da ovaj beli prsten,kao ventil neki, ima funkciju vezanu za te uljne pare...na crevu koje ide paralelno sa glavom motora do kabine...
btw cekamo nekoga da se javi ako moze sa ovih slika nesto da se vidi....mada negde nadjoh da ovaj beli prsten,kao ventil neki, ima funkciju vezanu za te uljne pare...na crevu koje ide paralelno sa glavom motora do kabine...
- AERO
sve ok
.....cekaj Tazz-a ili nekog drugog da ti potvrde za PCV
Ja neznam za taj novi update...zato cutim
.....cekaj Tazz-a ili nekog drugog da ti potvrde za PCV
Ja neznam za taj novi update...zato cutim
- nordic
- Drug Član
evo nesto zanimljivo o tome.. [link_open=http://www.saabcentral.com/forums/showt ... p?t=182931]KLIK[/link_open]
- AERO
Po ovome koliko se ja razumem - imas taj na koji je Tazz sugerisao (nov)....ali svakako cekaj njega da potvrdi.
- nordic
- Drug Član
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
Auto za pozeleti
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Imas zadnju reviziju PCVa. Ne diraj nishta.
B235R///Mackanized by TAZZ
- nordic
- Drug Član
VRH