E ovako...sve je pocelo jeseni 2011 godine kada trazeci saab( 9-5 restajling ili 9-3 SS(ali samo 2.0T aero)) ili volvo S60,S80(2.0T) ali nisam mogao da nadjem ni jedan da je u top stanju u srbiji na prodaju. Gledao sam danima mobile.de i naletim na jedan 2.0t(150 konja) 2004 godiste, automatik, full service history...bla bla...ma sve super..nalazi se na placu u belgiji(blizu antwerpen-a). pozovem telefonom objasni mi covek sve, video je da sam ozbiljan kupac(a i auto nije bio bas jeftin..). Dodjem ja tamo,sve je kako je rekao, izvadi iz kasete auta gomilu upustva, papira,servisnu knjzicu, izmedju ostalog i ugovor o kupovini novog auta..auto je bio vlasnistvo male privatne firme ali ga je vozio vlasnik licno(a ovo je bila samo usluzna prodaja placa). Ja po srpski naravno sve to uzimam sa rezervom, znajuci iz kakve sam zemlje dosao :D ... haha :D Kazem vlasniku placa sve je to lepo ali da li mi mozemo da odemo u saab servis gde je auto odrzavan(taj ovlasceni sa servisne knjzice i ugovora o kupovini..) da proverimo to...odemo tamo, oni odstampaju celu servisnu istoriju ponovo, lupe pecat i potpisu se..i daju garanciju da je to taj auto koji je kupljen nov kod njih i odrzavan do poslednjeg dana. Naravno sve se poklapa sa servisnom knjziciom u autu i papirima. Tu sam odlucio da kupujem

Elem poprilicno sam se iscimao oko papirologije uvoza, i voznje sa severa belgije po ne tako bas lepom vremenu sredinom oktobra 2011 godine

na dan kupovine presao je 149.000 km... prednji diskovi i plocice nisu presli mozda 1000km, novi bili skroz. dok je na 120.000 km zamenjeno brdo stvari, tecnosti i sl.. od prvog dana sipana samo puna sintetika najviseg kvaliteta, texaco mislim da je u pitanju. ja sam nastavio sa takvim odrzavanjem i koristim samo mobil 1 0w40 ulje koje menjam na 10k km. U medjuvremenu sam ugradio plin kod rasica, kao i trazio sam od majstora gde odrzavam da skine karter misleci da treba da se ocisti sito uljne pumpe, medjutim i na moje i njegovo zaprepascenje karter je bio savrseno cist, kao i sito...kao novo. sto je dokaz da je pravilno odrzavan i korisceno dobro ulje koje je redovno menjano. Od opreme ima kozna sedista naravno, tempomat, harman/kardon kompletno ozvucenje kao i navigaciju, grejanje sedista... nedostaju elektricna pomeranja sedista, pranje farova i jos sto sta nesto...ali ne moze uvek sve da se ima...

cilj mi je bio odrzavan auto i u super stanju. evo i slika.
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!