A što onda recimo BMW7 Audi A8 i Mercedes S klase idu u bezcenje, već posle 10god, pa čak i manje?Tržište digtira tako. Ko nije fanatik razmišlja samo da može da to vozi stalno, i jeftino (pošto kupuje jako jeftin auto), a to nikako nije 95.Od registracije, potrošnje, održavanje tipa potrošni materijal kao što su gume, kočnice itd... Sve je drastično skuplje nego kod navedenog auta zbog gabarita.Ko nema kinte, a gotivi kola, i spreman je da izdrži troškove kao što su kod 95-ice, uzeće neki manji i lakši auto, da bi imao bolje ubrzanje i sl.
Npr. uskoro treba moja keva da menja kola, i šta joj treba? Nešto da se kotrlja na 14-ticama, da je do 1,8 plafon (i to ako je neka baš dobra prilika). Zašto? Zato što auto treba da pređe 30 do 40 kkm godišnje, i da su delovi i majstori dostupni u roku od odmah i naravno da nisu skupi...
Upravo takvih kupaca ima najviše u Srbiji i zato je takvo stanje na tržištu.
Pr. br.2
Buduća kuma uskoro treba da kupi sebi auto i želi da kupi neki kabrio( to joj je želja oduvek pa sad da iskoristi dok može, dok ne dođu deca) Koji kabrio? Pa kako koji, pa crni...
Pr. br.3Primera radi da sam u Srbiji kako razmišljam: Ja sam fanatik, opsednut automobilima, ali nisam striktno opredeljen za marku. Od Saaba me fascinira samo 900og, ali njega nevidim kao svakodnevni auto za mene,95 bi već mogao da zamislim kao svakodnevni auto ali bi ja onda jurio aero(ovaj je preslab a i troši slično kao aero), a i za tu kintu u toj kategoriji mogu da nabavim Jaguara XJ u ekstra stanju i da me održavanje košta otprilike isto ili manje.Ok potrošnja bi bila malo veća ali ne strašno...
Znam trojicu koji voze 93ss, ali teško da ć bilo ko ostati pri Saab-u, jer im ovi drugi nisu toliko lepi...
Suma sumare, malo je zaljubljenika SAMO u Saab, a i od tih malo većina nije pri kinti, a i ovi što imaju znaju situaciju pa ubijaju cenu kao šašavi
Ps Al sam se raspisao, mislim da nemam ovoliko teksta sve ukupno do sada na forumu.