BMW welt i muzej
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
BMW welt i muzej
Slucajno ili namerno, ukazala mi se prilika koju sam rado iskoristio i poseti muzej voljnog BMW-a Tu su i slike...
BMW WELT
"BMW Welt centar je lociran u blizini sedišta BMW kompanije, BMW pogona i BMW Muzeja. Arhitektonsko remek delo, istovremeno služi i kao centar za isporuku novih BMW automobila i kao jedinstveno iskustvo brenda, sve pod jednim krovom. Fascinacija BMW brendom ovde oživljava za sve one koji dođu u posetu kao i za kolekcionare iz celog sveta.
Izložbe automobila se menjaju, impresivni Technology i Design atelje i Kamp Junior za decu i mlade, mesta su za otkrivanje različuitih osobina BMW brenda. Organizovane ture postrojenjima uz uživo iskustvo stvaranja individualizovanih modela uz mnogo strasti i preciznosti, skrojeno prema željama kupaca.
Odmah preko puta, BMW Muzej nudi luksuzno putovanje kroz vreme: tu se vidi razvoj BMW brenda, od samih početaka do aktuelnih modela i koncepata za budućnost. Bilo da ste došli da preuzmete vaš novi BMW ili ste tu kao posetilac: iskusićete BMW brend tamo gde je sve i počelo - na mestu gde BMW srce kuca već više od 90 godina"
Preuzeto sa BMW Srbija
"BMW Muzej se nalazi u Minhenu, Nemačka, odmah do glavne upravne zgrade BMW-a. Osnovan je 1972 pred otvaranje Olimpijskih igara i bavi se istorijom razvoja minhenske kompanije BMW. Prekoputa muzeja se nalazi BMW Welt, moderni prodajni salon renoviran 2008-e.
Muzej prikazuje BMW-ov razvoj kroz godine i sadrzi primerke automobila, motocikala, motora i turbina za avione kao i stare i nove "koncept" projekte od 1920-ih. Uz pomoć tzv. pametnih slušalica, posetilac se šeta u mirnoj atmosferi muzejom koji je indirektno osvetljen.
Posle minhenskih muzeja Deutsches Museum i Pinakothek der Moderne, BMW Muzej je najposeceniji u gradu sa godišnjom posetom od oko 250,000 hiljada osoba.
Poznat kao "činija za salatu" i "beli kotao" srebrnu-futurističku zgradu je projektovao bečki arhitekta Karl Schwanzer, koji je projektovao i upravnu zgradu BMW-a. Ulaz u zgradu je u prizemlju, gde se nailazi na recepciju a sa čije leve strane počinje poseta. Izložbeni eksponati su razmešteni po muzeju na razne načine: udubljenja u zidu, automobili poređani jedan iznad drugoga, motocikli "zakačeni" na zidu, i to je samo deo maštovite reprezentacije BMW-ove istorije i vizije. Posle završnog spiralnog dela, posetilac dolazi na najviši sprat gde se nalazi mali bioskop, virtualni eksponati i uvod u BMW-ove buduce tehnologije."
Preuzeto sa
Wikipedije
Slike iz BMW Welt-a
Muzej
BMW WELT
"BMW Welt centar je lociran u blizini sedišta BMW kompanije, BMW pogona i BMW Muzeja. Arhitektonsko remek delo, istovremeno služi i kao centar za isporuku novih BMW automobila i kao jedinstveno iskustvo brenda, sve pod jednim krovom. Fascinacija BMW brendom ovde oživljava za sve one koji dođu u posetu kao i za kolekcionare iz celog sveta.
Izložbe automobila se menjaju, impresivni Technology i Design atelje i Kamp Junior za decu i mlade, mesta su za otkrivanje različuitih osobina BMW brenda. Organizovane ture postrojenjima uz uživo iskustvo stvaranja individualizovanih modela uz mnogo strasti i preciznosti, skrojeno prema željama kupaca.
Odmah preko puta, BMW Muzej nudi luksuzno putovanje kroz vreme: tu se vidi razvoj BMW brenda, od samih početaka do aktuelnih modela i koncepata za budućnost. Bilo da ste došli da preuzmete vaš novi BMW ili ste tu kao posetilac: iskusićete BMW brend tamo gde je sve i počelo - na mestu gde BMW srce kuca već više od 90 godina"
Preuzeto sa BMW Srbija
"BMW Muzej se nalazi u Minhenu, Nemačka, odmah do glavne upravne zgrade BMW-a. Osnovan je 1972 pred otvaranje Olimpijskih igara i bavi se istorijom razvoja minhenske kompanije BMW. Prekoputa muzeja se nalazi BMW Welt, moderni prodajni salon renoviran 2008-e.
Muzej prikazuje BMW-ov razvoj kroz godine i sadrzi primerke automobila, motocikala, motora i turbina za avione kao i stare i nove "koncept" projekte od 1920-ih. Uz pomoć tzv. pametnih slušalica, posetilac se šeta u mirnoj atmosferi muzejom koji je indirektno osvetljen.
Posle minhenskih muzeja Deutsches Museum i Pinakothek der Moderne, BMW Muzej je najposeceniji u gradu sa godišnjom posetom od oko 250,000 hiljada osoba.
Poznat kao "činija za salatu" i "beli kotao" srebrnu-futurističku zgradu je projektovao bečki arhitekta Karl Schwanzer, koji je projektovao i upravnu zgradu BMW-a. Ulaz u zgradu je u prizemlju, gde se nailazi na recepciju a sa čije leve strane počinje poseta. Izložbeni eksponati su razmešteni po muzeju na razne načine: udubljenja u zidu, automobili poređani jedan iznad drugoga, motocikli "zakačeni" na zidu, i to je samo deo maštovite reprezentacije BMW-ove istorije i vizije. Posle završnog spiralnog dela, posetilac dolazi na najviši sprat gde se nalazi mali bioskop, virtualni eksponati i uvod u BMW-ove buduce tehnologije."
Preuzeto sa
Wikipedije
Slike iz BMW Welt-a
Muzej
All systems go, ready for takeoff!
- GRIPEN
- GRIPEN
- Carlsson
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Re: BMW welt i muzej
vjerujem da si uzivao
ove old school vozilice postujem...ostalo nista
ove old school vozilice postujem...ostalo nista
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Gripene ova zadnja serija slika te izvadila
Vec sam mislio da krenem "sta si slikao samo ove moderne grdobe "
Nekada sam obozavao BMW, ali ovaj dizajn sto danas imaju.......recimo da je zasluzan velikim delom sto danas vozim Saab
Vec sam mislio da krenem "sta si slikao samo ove moderne grdobe "
Nekada sam obozavao BMW, ali ovaj dizajn sto danas imaju.......recimo da je zasluzan velikim delom sto danas vozim Saab
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- GRIPEN
neznam, meni je dansa BMW-ov dizajn odlican, od kad je otiso Chris Bangle, opet je to onaj stari BMW koji samo prati trendove i ide u korak s vremenom, dizajnom i tehnologijom... Jedva sam se odvojio od F30
- Carlsson
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
ja i kd... smo na istoj strani
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]
- kd23se4
- Site Admin
Meni to i dalje lici vise na Hyundai.........sem toga krenulo se sada i sa secom sestaka, vec vidim za koju godinu bice od motora R4, V6 i V8 - kao mecka sredinom 90ih.
Druga stvar, to ne prastam, unutrasnjost je medju najeftinijim - narocito kod trojke. Moj bivsi sef ima e60 - plastika na vratima kao da je radjena od plasticnih posluzavnika
Meni je BMW umro sa e39
Druga stvar, to ne prastam, unutrasnjost je medju najeftinijim - narocito kod trojke. Moj bivsi sef ima e60 - plastika na vratima kao da je radjena od plasticnih posluzavnika
Meni je BMW umro sa e39
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- illswitch
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Vjerujem da je bio pravi doživljaj u bmwlandu!
[link_open=http://www.nordicrenegade.com]nordic renegade team member[/link_open]
- GRIPEN
@kd e60 je i meni veliki promasaj... pogledaj nove f10 i f30 sve je na svom mestu
Sto se motora tice, uvek su u svemu prednjacili pa ce i sad... performanse, ekonomicnost, ekologija, to su smernice prema kojima se vode svi i zbog toga se smanjuju motori ali tu su efikasne turbine, "svemirska" tehnologija ubrizgavanja, otvaranja ventila, automatski menjaci i uz pomoc svega toga povecanje efikasnost takvih motora.... Nemozes protiv vremena...
Sve u svemu meni je BMW ispred Merc i Audia....
Ukusi su razliciti, a Ti i Carlsson tesko prihvatate sve sto je novo
@illswitch
Nezaboravno iskustvo svakako
Sto se motora tice, uvek su u svemu prednjacili pa ce i sad... performanse, ekonomicnost, ekologija, to su smernice prema kojima se vode svi i zbog toga se smanjuju motori ali tu su efikasne turbine, "svemirska" tehnologija ubrizgavanja, otvaranja ventila, automatski menjaci i uz pomoc svega toga povecanje efikasnost takvih motora.... Nemozes protiv vremena...
Sve u svemu meni je BMW ispred Merc i Audia....
Ukusi su razliciti, a Ti i Carlsson tesko prihvatate sve sto je novo
@illswitch
Nezaboravno iskustvo svakako
- kd23se4
- Site Admin
Imam jedan F30 u garazi gde radim - nimalo me nije impresionirao.
Ja necu nikom da rusim snove o nekoj marki, ali ako ces da mi kazes da je bolji motor R4 sa turbom od rednog 6-taka ovaj razgovor smo zavrsili - to je onda cuveno slepilo od ljubavi
Ja necu nikom da rusim snove o nekoj marki, ali ako ces da mi kazes da je bolji motor R4 sa turbom od rednog 6-taka ovaj razgovor smo zavrsili - to je onda cuveno slepilo od ljubavi
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- GRIPEN
E da, jos nest
Moracu da citiram Jermy Clarkson-a:
"...and of course, it's a very sad day for our architect friend, who from now on will have to buy a 5-series. Still there's one crumb of comfort because let's not forget whose engines powered the first ever jet-fighter: B M W!"
Verovatno je sestak bolji ali tu je jos N55
Moracu da citiram Jermy Clarkson-a:
"...and of course, it's a very sad day for our architect friend, who from now on will have to buy a 5-series. Still there's one crumb of comfort because let's not forget whose engines powered the first ever jet-fighter: B M W!"
Verovatno je sestak bolji ali tu je jos N55
- kd23se4
- Site Admin
Redni 6-tak je najbolji - njegovo ukidanje vidim kao srednjorocnu pripremu za uvodjenje prednje vuce
Ja kao svoj sledeci auto (ma kad god da to bilo) vidim Subaru
Ja kao svoj sledeci auto (ma kad god da to bilo) vidim Subaru
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
Hvala Bozo na ovim slikama... ja uzivao... Stvarno... I u Staribama koje su.... Nemam rechi... Pa i u novim... Ovim... Hyundai...
Ma BMW je BMW.
SMo mbogo skup polovan za obo shto jeste. Zato i vozim SAAB.
Ma BMW je BMW.
SMo mbogo skup polovan za obo shto jeste. Zato i vozim SAAB.
- GRIPEN
ha ha, to se NIKAD nece desiti, mozda na nekom mini gradskom automobilu, ali ostatak ce uvek biti RWD ili awd...kd23se4 je napisao:Redni 6-tak je najbolji - njegovo ukidanje vidim kao srednjorocnu pripremu za uvodjenje prednje vuce
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
Onaj crveni e46
P.S Merc je izbacio novi model CLC sa prednjom vucom
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Kako nisi slikao neki 850, po meni najlepsi BMW ikada?!??
- DIKILI
- Pridružio se: 18 Okt 2012, 00:00
troll 9-5 @
Postoji CLC i sa 4MATIC pogonom,nije mu samo prednji pogon zastupljen
Postoji CLC i sa 4MATIC pogonom,nije mu samo prednji pogon zastupljen
- kd23se4
- Site Admin
Gripene - verovatno je tako neki ljubitelj BMW-a pre 15-20 godina rekao nekom skeptiku kao ja da ce u BMW-u M3 UVEK biti redni 6-tak
Ne volim da koristim iskljucive izraze poput nikad, uvek........sve se menja sem kamenja
Ne volim da koristim iskljucive izraze poput nikad, uvek........sve se menja sem kamenja
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- GRIPEN
to nikad, sigurno...
kazem, mozda u nekom modelu, ali generalno, nikad
sestak je bio u 3 m3-a i opet ce.. samo u e90 nije. bice opet u f30 zahvaljujuci turbo punjacima... tako da to i nije za poredjenje
kazem, mozda u nekom modelu, ali generalno, nikad
sestak je bio u 3 m3-a i opet ce.. samo u e90 nije. bice opet u f30 zahvaljujuci turbo punjacima... tako da to i nije za poredjenje
Poslednji put menjao 1 dana GRIPEN, izmenjena 11 puta
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
BMW 635
- GRIPEN
tako je Kolja, ta stara 6-ica i 3.0csi najlepsi ikad .
tacnije e24 i e9
@perkele- nije bilo 8-ica, bar se ne secam da je bilo, verovatno bi zapamtio
tacnije e24 i e9
@perkele- nije bilo 8-ica, bar se ne secam da je bilo, verovatno bi zapamtio
- kd23se4
- Site Admin
Dobro je da se u necemu slazemo 6-tak i 3.0 su bili predivni automobili.
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- GRIPEN
- Dji
- Pridružio se: 06 Sep 2012, 00:00
BMW idalje ima i V12 motore, a kamoli R6.R6 je dostupan u svim modelima i bi'e tako jošdugo.
A da je razočarala današnja auto industrija jeste najstrašnije. Ja ne mogu trenutno da se setim ni jedne marke koja i danas postoji a da me bar malo sa nečim nisu razočarali...
A da je razočarala današnja auto industrija jeste najstrašnije. Ja ne mogu trenutno da se setim ni jedne marke koja i danas postoji a da me bar malo sa nečim nisu razočarali...