Postovani clanovi !!!
Po uzoru na ostale forume koji se fokusiraju na odredjenu marku,tako i mi otvaramo temu koju nismo imali do sada - "SAAB servisi".
Svrha ove teme je da druge vlasnike Saab-a sa manje iskustva informise o odredjenom servisu/majstoru. Zelimo da cujemo za koje modele je pomenuti servis dobar, gde su dobri, gde su im mane ili za koju vrstu kvarova treba ici kod njih, a gde kod nekog drugog majstora.
Servisi ne moraju biti uvek Saab specijalisti, vec i Vas lokalni majstor koji se nije dao zbuniti markom i uspesno Vam sredio problem koji muci nekog drugog clana.
Zelimo da svaki post (gde navedete sta ste radili kod doticnog servisera) pored opisa radova, po mogucstvu, sadrzi sledece stavke:
- Kvalitet usluge
(podrazumeva dali ste zadovoljni uslugom i kvalitetom radova koji su vam pruzeni)
- Odnosu sa strankom/musterijom
(podrazumeva dali ste dobili mogucnost da napravite zdrav odnos sa majstorom)
- Ceni posla (radnih sati)
(podrazumeva dali je radni sat kao na zapadu ili ne.)
.Dakle imamo tri bitne stvari,imamo tri smajlija koji ce nam koristiti ( , i ) te stoga ocekujem sledece:
PRIMER
Ja sam koristio usluge ovog servisa(radio sam to,to I to),i moji utisci su:
- Kvalitet usluge
- Odnos sa strankom/musterijom
- Cena posla (radnih sati) i eventualnih delova.
Moja preporuka svim clanovima za isti je
Rubrika nema svrhu reklame, vec dobronamerno upucivanje na servis/majstora koji smatrate da moze kompetentno da pomogne nekom nasem clanu.
Hvala na razumevanju
SAAB SERVIS SAABOTER (Kiki)
- treki
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 00:00
Re: SAAB SERVIS SAABOTER (Kiki)
Evo da probamo jos malo da unapredimo forum.
Vecina vec zna problem koji sam imao sa svojim ljubimcem i servis koji sam odabrao da taj problem resim.
U pitanju je SAAB 9-3 2002.g., motor 2.0 150HP (B205), kojeg sam uspesno ubio.
Ono sto je radjeno na motoru je
- klipovi i klipnjace sa B204,
- izvadjene balansne osovine,
- nova glava sa ventilima,
- karike,
- leteci i lezeci lezajevi,
- obrada bloka i glave motora,
- poliranje radilice,
- gumice ventila,
- semeninzi radilice,
- ulje za menjac i motor,
- filter ulja,
- ociscene dizne,
- antifriz 1.5 litar.
Sto se kvaliteta usluge tice tu sam izrazito zadovoljan. Kiki je jako predusretljiv lik, prilicno neposredan i raspolozen za pricu i objasnjavanje. Svidelo mi se to sto nema neke velike mistifikacije oko onoga sto radi, vec je prilicno otvoren. Meni je odnos sa serviserom kod kojeg odrzavam svog ljubimca veoma bitan. Svakome sam spreman da pruzim sansu i poverenje, ali ako me jednom zavrnes vise me nema.
Moj limar/majstor, kod kojeg sam godinama odrzavao zastavu, koji je radio svakakve automobile od zastave do Volvoa i kod kojeg sam razmisljao da radim motor je lik s kojim takodje imam direktan i neposredan, prakticno prijateljski odnos.
Jedan od razloga sto se nisam odlucio za njega jeste i jurnjava za delovima. Meni je u zivotu vreme, nazalost, veoma oskudan faktor i svako preterano cimanje koje mi trosi isto, mene u sustini, mnogo kosta, tako da su vece cene delova u servisu, nego da sam ih sam nabavljao, meni prihvatljive.
Jos jedna, meni veoma bitna stvar, jeste i ta garancija na rad na 50 000km. Ne mogu vam opisati koliko sam ja smireniji, iako su sanse da se motoru nesto ponovo desi svedene na nivo nemoguceg, opet je to nesto sto ce vam retko danas neko ponuditi. Sve u svemu, ja sam veoma zadovoljan obavljenim poslom, vise nego zadovoljan odnosom servisera prema musteriji, a cene necu navoditi iz razloga koji su vec objasnjeni u mojoj temi, mada svako moze otprilike vec i da nasluti koliko je sve kostalo. Daleko od toga da imam novca za razbacivanje, kao i vecina ovde, ali po mojoj racunici ja sam zadovoljan.
- Kvalitet usluge
- Cena posla (radnih sati) i eventualnih delova. i
(za delove mozete jeftinije da prodjete ako ih sami nabavljate, ali ako uzimate direktno preko servisa onda ste sigurniji u kvalitet delova i rada)
Moja preporuka svim clanovima za isti je definitivno
Vecina vec zna problem koji sam imao sa svojim ljubimcem i servis koji sam odabrao da taj problem resim.
U pitanju je SAAB 9-3 2002.g., motor 2.0 150HP (B205), kojeg sam uspesno ubio.
Ono sto je radjeno na motoru je
- klipovi i klipnjace sa B204,
- izvadjene balansne osovine,
- nova glava sa ventilima,
- karike,
- leteci i lezeci lezajevi,
- obrada bloka i glave motora,
- poliranje radilice,
- gumice ventila,
- semeninzi radilice,
- ulje za menjac i motor,
- filter ulja,
- ociscene dizne,
- antifriz 1.5 litar.
Sto se kvaliteta usluge tice tu sam izrazito zadovoljan. Kiki je jako predusretljiv lik, prilicno neposredan i raspolozen za pricu i objasnjavanje. Svidelo mi se to sto nema neke velike mistifikacije oko onoga sto radi, vec je prilicno otvoren. Meni je odnos sa serviserom kod kojeg odrzavam svog ljubimca veoma bitan. Svakome sam spreman da pruzim sansu i poverenje, ali ako me jednom zavrnes vise me nema.
Moj limar/majstor, kod kojeg sam godinama odrzavao zastavu, koji je radio svakakve automobile od zastave do Volvoa i kod kojeg sam razmisljao da radim motor je lik s kojim takodje imam direktan i neposredan, prakticno prijateljski odnos.
Jedan od razloga sto se nisam odlucio za njega jeste i jurnjava za delovima. Meni je u zivotu vreme, nazalost, veoma oskudan faktor i svako preterano cimanje koje mi trosi isto, mene u sustini, mnogo kosta, tako da su vece cene delova u servisu, nego da sam ih sam nabavljao, meni prihvatljive.
Jos jedna, meni veoma bitna stvar, jeste i ta garancija na rad na 50 000km. Ne mogu vam opisati koliko sam ja smireniji, iako su sanse da se motoru nesto ponovo desi svedene na nivo nemoguceg, opet je to nesto sto ce vam retko danas neko ponuditi. Sve u svemu, ja sam veoma zadovoljan obavljenim poslom, vise nego zadovoljan odnosom servisera prema musteriji, a cene necu navoditi iz razloga koji su vec objasnjeni u mojoj temi, mada svako moze otprilike vec i da nasluti koliko je sve kostalo. Daleko od toga da imam novca za razbacivanje, kao i vecina ovde, ali po mojoj racunici ja sam zadovoljan.
- Kvalitet usluge
- Cena posla (radnih sati) i eventualnih delova. i
(za delove mozete jeftinije da prodjete ako ih sami nabavljate, ali ako uzimate direktno preko servisa onda ste sigurniji u kvalitet delova i rada)
Moja preporuka svim clanovima za isti je definitivno
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Hvala treki u ime svih clanova sto si izdvojio vreme da popunis ovu rubriku,jer jedino na osnovo iskustava mozemo donositi odluke kome smo spremni da ukazemo poverenje.
Nadam se da i ostali clanovi popravljaju svoje ljubimce negde,ili u nekom od nabrojanih servisa,pa ce tako svojim utiscima i postovima pomoci ostalima sa preporukama ili skretanjem paznje na njihove negativne strane.
Srecna voznja i uzivaj u ljubimcu
Nadam se da i ostali clanovi popravljaju svoje ljubimce negde,ili u nekom od nabrojanih servisa,pa ce tako svojim utiscima i postovima pomoci ostalima sa preporukama ili skretanjem paznje na njihove negativne strane.
Srecna voznja i uzivaj u ljubimcu
Lik nigde nije mogao da resi problem...
Ispirali mu rezervoar...
Svasta radili...
Autopromet... ovi oni... svi saab servisi...
Dodje i skoro placnim glasom... POMAGAJTE...
Jednostavno autu umre pola motora, posto je V motor...
i
Ugasi se...
KIKI ga resi za 45 minuta...
LIK ...
U i bude
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Posto sam taze Saab-ista nisam imao potrebu da mnogo idem po servisima (nadam se da ce tako i u buduce da bude). Kod Kikija sam isao dva puta.Prvi put da mi pregleda auto kod kupovine i drugi put posle 5-6 meseci na vanrednu kontrolu. Oba puta je Kiki pregledao auto ,kacio dijagnostiku i nije nista naplatio. Majstor je maksimalno korektan i predusretljiv. Spreman da odgovori na sva nasa zanovetanja,pitanja i potpitanja . Sve pohvale na racun servisa Saaboter.
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
- Astrotrain
- Pridružio se: 11 Maj 2013, 00:00
Svoj glas dajem majstor Kikiju, pošto kod njega održavam auto!
- majstorzivota80
- Pridružio se: 01 Sep 2013, 04:21
kršenje pravila foruma
- Itza
- Pridružio se: 01 Feb 2014, 00:16
- Kontakt:
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- zodiac
- Pridružio se: 28 Nov 2013, 10:26
Imam utisak da ce ti sledeci mali servis biti naplacen kao veliki.
SAAB 900 T8 B201L Coupe 1987. SAAB 9000 CS B204L 1997.
ex SAAB 9-5 SE B205E 1998. SAAB 9000 CS B202R 1993. SAAB 900 SE B204L 1994. SAAB 900 S B204i 1997.
- Serhio
- Pridružio se: 18 Apr 2013, 00:00
SAABOTER ima novi web sajt: http://autolaboratorija.com/