SAAB 900 SE 2.0 Turbo 1994.
SAAB 900 SE 2.0 Turbo 1994.
Pa da otvorimo i ovu temu, red je. Dakle, stvari za sada stoje ovako: treba da se promeni set kvacila, i to radimo u ponedeljak. Auto ima problem sa senzorom temperature motora, i to se takodje menja. Takodje, treba da se promeni i srednji lonac, i dopuni akumulator koji se ispraznio od stajanja. To je ono sto znam za sada. Saab je sjajno ocuvan i odlicno odrzavan, iznad svih mojih ocekivanja, i u totalnom neskladu sa cenom automobila. Evo slicica sa oglasa, kako budem radio na autu, bice i novih.
Inace, u razgovoru sa prethodnim vlasnikom sam saznao, a to se vidi i iz servisne istorije, da je do sada uvek sipana iskljucivo sintetika. Na poslednjem servisu, majstor ga je posavetovao da treba da se sipa polusinteticko ulje. Navodno, vec nakon 150k treba da se predje na polusintetiku, posle 300k na mineralno ulje??? Ovo je naravno potpuno neprihvatljivo i totalna je budalastina, tako da odmah ide zamena ulja, i vracam ga fabricku preporuku. Domaci mehanicari ponekad zaista imaju fantasticne ideje i nacin razmisljanja, o tome da materiju poznaju bolje od samih konstruktora, ne vredi ni trositi reci, to se podrazumeva.
Inace, u razgovoru sa prethodnim vlasnikom sam saznao, a to se vidi i iz servisne istorije, da je do sada uvek sipana iskljucivo sintetika. Na poslednjem servisu, majstor ga je posavetovao da treba da se sipa polusinteticko ulje. Navodno, vec nakon 150k treba da se predje na polusintetiku, posle 300k na mineralno ulje??? Ovo je naravno potpuno neprihvatljivo i totalna je budalastina, tako da odmah ide zamena ulja, i vracam ga fabricku preporuku. Domaci mehanicari ponekad zaista imaju fantasticne ideje i nacin razmisljanja, o tome da materiju poznaju bolje od samih konstruktora, ne vredi ni trositi reci, to se podrazumeva.
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Re: SAAB 900 SE 2.0 Turbo 1994.
Jeees - cetvorokraki kozni ......(mislim na volan )
Ajd jos jednom cestitke ....I da ti to skockas kako si zamislio.Zeljno cekamo tvoje slike,spiskove na koje si nas navikao,izvestaje od majstora itd....
Pisi nam o svemu (kao do sada) I prenesi nam utiske u razlici izmedju sisavca I turba kad pocnes da ga vozis.
Deluje mi na ovih par slika da je boja ok,tako da za razliku od crvenog ovde nemas one situacije oko farbanja na prolece itd.....Jel??
Kazi mi ova folija po staklima.....jel mu ok cuci (mislim nije ona sa buvljaka)...
I kako to sad ide sa zakonom
Znam da ima neki procenat koji sme ako se ne varam.....tako nekako
Ajd sto pre da ga stavis u pogon i da cujemo kakva sudbina ceka "crvenka" .....a bas mi ga nesto zao
Bio ti je dobar i stalno si nam ovako govorio za njega
Ajd jos jednom cestitke ....I da ti to skockas kako si zamislio.Zeljno cekamo tvoje slike,spiskove na koje si nas navikao,izvestaje od majstora itd....
Pisi nam o svemu (kao do sada) I prenesi nam utiske u razlici izmedju sisavca I turba kad pocnes da ga vozis.
Deluje mi na ovih par slika da je boja ok,tako da za razliku od crvenog ovde nemas one situacije oko farbanja na prolece itd.....Jel??
Kazi mi ova folija po staklima.....jel mu ok cuci (mislim nije ona sa buvljaka)...
I kako to sad ide sa zakonom
Znam da ima neki procenat koji sme ako se ne varam.....tako nekako
Ajd sto pre da ga stavis u pogon i da cujemo kakva sudbina ceka "crvenka" .....a bas mi ga nesto zao
Bio ti je dobar i stalno si nam ovako govorio za njega
Na detaljno izvestavanje, kada su moji saabovi u pitanju, mozete svakako da racunate. Nema vise potrebe za farbanjem, naravno, sto se toga tice sve je u najboljem redu. Folija je ostala samo na staklu petih vrata, ostalo je skinuo zbog policije. Nije buvljacka i nije losa, ali nije bas ni legalna, prilicno je crna. Steta, lepo mu stoji.
Crveni saabonja me muci nevidjeno, nikako mi se ne rastaje od njega, ali ce se to ipak desiti na kraju, cim crni bude stavljen u pogon. Jako dobar automobil, bilo mu je potrebno samo malo ljubavi da bi pokazao svoj puni potencijal. Ali crnom nikako nisam mogao da odolim, da li sam doneo pravu odluku, tek cemo videti. Nadam se da nisam pogresio.
Crveni saabonja me muci nevidjeno, nikako mi se ne rastaje od njega, ali ce se to ipak desiti na kraju, cim crni bude stavljen u pogon. Jako dobar automobil, bilo mu je potrebno samo malo ljubavi da bi pokazao svoj puni potencijal. Ali crnom nikako nisam mogao da odolim, da li sam doneo pravu odluku, tek cemo videti. Nadam se da nisam pogresio.
- Carlsson
fin, fin...nema sta
nek' je sa srecom jos jednom i puno predjenih kilometara bez problema
nek' je sa srecom jos jednom i puno predjenih kilometara bez problema
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]
Sa zakonom nema problema... od B stuba moze 100% zatamnjenje... znaci vetrobran i prednja stakla fabrika jer su vec zatamnjena na granici...75% cini mi se i sto je bitno sa UV zastitom... Ja cu sebi verovatno stavljati 100% od B stuba... ali mi treba kachket na 5-im vratima... znachi da mi neko to nadje... ovde za 50-100 evra...
A auto...
nek ti je Zod. Bog i Maje u pomoci... kad osetis TuRbo Smile... tu je kraj... trazices ti Stage 1. 225ks/330nm.
A auto...
nek ti je Zod. Bog i Maje u pomoci... kad osetis TuRbo Smile... tu je kraj... trazices ti Stage 1. 225ks/330nm.
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
Pridruzujem se cestitkama, ziv bio i puno kilometara presao
Hvala, hvala svima na lepim zeljama I ja cu morati da stavim ponovo folije na zadnja vrata, zbog klinaca, da se ne prze leti. Inace nisam pristalica zatamnjivanja (citaj: pristalica sam fabrike), ali ovo stvarno ima prakticnu primenu. Sto se turbaljke tice, daleko do toga da mi je ovo prva turbo masina u zivotu, ali i mene zivo zanima kako sve to izgleda na saabu.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Zod.
izgleda brutalno... jer je to Trionic 5 koji za razliku od T7 je nekako... Divlji... surov... expanzioni priliv snage... od 1800-1900 rpm krece da rezi... od 2200 podivlja...
videces...
izgleda brutalno... jer je to Trionic 5 koji za razliku od T7 je nekako... Divlji... surov... expanzioni priliv snage... od 1800-1900 rpm krece da rezi... od 2200 podivlja...
videces...
Mozda je danas za neke smak sveta, ali je mene sunce ogrejalo. Otisao do Trnavca, SAAB u radionici, Viktor uterao da skine menjac, i odustao. I kaze mi, pa ti nemas nikakav problem sa lamelom i korpom na ovom automobilu???
Rezime - pukla je sajla kvacila, David ce je doneti u ponedeljak, za nepuna tri dana se vozimo
Rezime - pukla je sajla kvacila, David ce je doneti u ponedeljak, za nepuna tri dana se vozimo
- AERO
- nordmaschine
- Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:00
Ovo mi se jako sviđa, podržavam potpuno!zodiac je napisao:(citaj: pristalica sam fabrike),
Jedino je oko motora dozvoljeno čačkati, ako se mene pita...
Što se cijena tiče, istina - naime, nije normalno koliko su švedski auti podcijenjeni generalno, ja Volvoe tih godina, solidnog stanja i nenormalne opreme kupujem po parsto eura jer ih niko neće, a ne da su predobri u odnosu na sve ostalo tih godina, a i dosta novije...a u odnosu na Yuga i Golfa 2 koji su konkurencija u cjenovnom rangu ne trebam ni govoriti.
Malo, ali jako malo karikiram.
Sa SAAB-om ista priča.
A samo polako, auto sjajno izgleda, nema previše posla a ti već imaš iskustva s markom, znači trebalo bi to biti cakum-pakum.
Srećno!
nordic renegade team member
Jbt palo mi je na pamet da te pitam da nije sajla Odlicno,ustedeo si lovu a jedva cekam utiske iz prve voznje. Taj auto slajfuje i trecom kao lud kad je sve naj naj
Slazem se, bolje od ovoga tesko da je moglo da ispadne.AERO je napisao:
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
Aj se ne deri ti... no novce... cuzmange u shake i aj d uzmesh neshto...
Sutra ceo dan rezervisan za kupusanje donatora, bar sam se delovima obezbedio. A od ponedeljka
- AERO
Mislis 2 janjeta (ima dve teme u nasim ljubimcima)