SAAB CAFFE

Korisnikov avatar
Carlsson
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

SAAB CAFFE

Postod Carlsson » 14 Dec 2012, 22:05

dok ja ne pobrisem ove sto se nisu predstavili Slika Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
AERO

Re: SAAB CAFFE

Postod AERO » 14 Dec 2012, 22:10

Slika

Gost

Postod Gost » 14 Dec 2012, 22:18

Ja i mislim da ih carlsson nebrise samo da udari taj 100-ti,ali budimo realni nazalost ovo funkcionise jer ima vas nekoliko koji ovo drzite i nas nekoliko koji pomazemo i to je nazalost EVERYTHING!!!! Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 14 Dec 2012, 22:22

tako je gospodine Boki Slika nazalost od tih zeljenih 100 imamo samo 20-ak aktivnih...sto je malo ali nije ni toliko lose Slika
a inace titulu gospodina si dobio kad si pokazao vozilicu Slika Slika

Gost

Postod Gost » 14 Dec 2012, 22:40

Hebo vozilicu,pitaj disketa TAZZ-a za zvuk!!!!!!!Ajoooooj

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 14 Dec 2012, 22:43

znam ja kakav je zvuk...ako je zadrzis do mog dolaska, mogla bi se neka voznja organizovati Slika

Gost

Postod Gost » 14 Dec 2012, 22:49

Mislim da hocu.potpuno sam zadovoljan. Slika
A sto se tice clanstva,nek nas je i 20 bas nas briga.ceta mala ali odabrana.... Slika
Iako se naravno ne pitam ja,treba pobrisati sve duze neaktivne(par meseci)jer jedino tako mozemo imati bar malo realniju sliku o stanju ovde.Aero je opet zaboravio,a voleo bi da istaknes listu clanova i broj postova tih clanova u zadnjih mesec dana,bas bi voleo da vidim kako stoje stvari.bar prvih 10tak na listi. Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 14 Dec 2012, 22:58

evo ga Boki Slika
Slika

Gost

Postod Gost » 14 Dec 2012, 23:00

hvala.divan si. Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 14 Dec 2012, 23:04

evo jos jedan podatak...u novembru smo razvalili Slika
napisano je ukupno 2315 postova sto je 15% svih dosadasnjih postova Slika

Gost

Postod Gost » 14 Dec 2012, 23:07

Slika za sve koji su dali svoj doprinos.
POSEBNO ZA VAS KOJI IMATE VREMENA I ENTUZIJAZMA TOLIKO OVIH GODINU DANA Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5
Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00

Postod troll 9-5 » 14 Dec 2012, 23:59

Pocepali forum ko nepismen politiku Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 15 Dec 2012, 00:09

Sta bi sa tvojim novcima...

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 15 Dec 2012, 00:11

Evo Boga mi ne znam......... Slika Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 15 Dec 2012, 00:28

ako ti ne znas...ko onda zna Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 15 Dec 2012, 00:38

Mozda Sv.Petar.... jbg ostaje mi jedino da cekam

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 15 Dec 2012, 00:42

ajde...ko ceka taj doceka, valjda ce tako i s' tobom biti Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 15 Dec 2012, 00:45

Slika Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 15 Dec 2012, 01:42

nik 900t je napisao:ljudi fali nam jos jedan clan pa ce nas biti 100 registrovanih, nije lose Slika
Nik - upravo smo dobili stotog clana Slika
Boki je napisao:Aero je opet zaboravio,a voleo bi da istaknes listu clanova i broj postova
Nisam moj Boki zaboravio,nego kad god bacim pogled na statistiku,strasno se razocaram i onda mi se ni ne mili da objavljujem rezultate..... Slika

Ove podatke od recimo nedelju dana i tako neki kratki preseci ,ne pokazuju realnu sliku stanja,vec cisto statisticku evidenciju......ali da bi bilo jasnije o cemu pricam evo tabela....

Prvo i osnovno,ako bi hteli da vidimo ko je najaktivniji clan foruma,to radimo uvidom u statistiku broja poruka pojedinca.....sto opet NIJE realno,jer vrlo dobro znate da i jedan poslat smajli u poruci se racuna kao poruka (u statistici) i tako je vrlo brzo moguce "nakucati" odredjen broj poruka,a da one nemaju neku odredjenu "tezinu" - da ne kazem kvalitet.
Slazem se da i takve poruke treba da postoje,i ja ih ceto saljem ,ali samo skrecem paznju da znamo svi izmedju nas koliko svaki pojedinac ima realnih (pravih) poruka,ne bitno u kojoj temi I koje sadrzine....

Dakle STATISTICKO stanje za 2012tu godinu (sto se tice aktivnosti), Vam je dragi forumasi ovakvo:

Slika Slika

Moj postotak ucinka u ovoj tabeli NEMOJ da Vas cudi.Ja sam se na pocetku godine prihvatio obaveze da to sve malo uopblicim i kanalisem u pravom smeru jer sam bio vezan za krevet i imao dosta vremena za surfovanje po netu...te tako moja crvena linija nije realna za POREDJENJE sa ostalim clanovima,ali sad vec svaki aktivan clan treba da se zapita koliki je doprinos dao ovim stranicama i koliko mu je uopste stalo da to sve zivi u nekom mnogo vecem sjaju sledece godine ....i tako redom.

Ako sad krenemo jos dublje u analizu,dolazimo do sustinske biti jednog foruma,odnosno servisnih informacijama koje on nudi svakom pojedincu - sto se oslikava brojem tema koje se mogu naci na tim stranicama.
Te teme mogu biti apsolutno razlicite:od onih koje imaju poucan karakter,preko informativnih,pa sve do onih koje sluze za razonudu i zjbanciju.Sve to treba da ima jedan forum kakav je NAS,ali slozicete se,da sto je vise tema,taj forum je bolji,okuplja vise clanova koji citaju ili ucestvuju u njegovom radu I jednostavno vas vise zainteresuje.
Kako nas forum za glavnu temu ima SAAB,onda je potrebno sto vise strucnih tema,koje opisuju raznorazne kvarove i probleme sa kojima se vlasnici mogu susresti.Na nasem forumu postoje DVA vrsna poznavaoca (Tazz I KD) koji dele znanje svima nama......ali Vas pitam sada:
- A sta kad njih dvoje odu na godisnji odmor po 15 dana.Kako resimo mi problem na nasem saab-u ako nemamo DOVOLJNO TEMA koje ce "sve" moguce I ne moguce stvari obraditi.....
Ok - recicete - pa koji forum ima obradjeno SVE!?

Pa 'ajd da obradimo BAR POLA Slika ......I da ova tabela ne izgleda ovako,nego mnoooogo drugacije Slika

Slika

NEMA LJUTIS!!!! - pricamo gde smo bili I sta smo radili proteklih godinu dana Slika

Ovo nije dobro....moze to mnogo bolje

Slika

Ajmo dalje Slika

Da vidimo gde smo kad smo na forumu,odnosno sta nam najvise privlaci paznju.

Slika

...I za kraj - jedna tabela oko novog clanstva,odnosno kako je islo tokom protekle godine:

Slika

Sam cin clanstva,svako od nas dozivljava na razlicite nacine,neko je manje neko vise aktivan zbog obaveza,vremena itd,ali ono sto je realno stanje stvari,brojka clanova ce uvek oscilirati,jel smo se JEDNOGLASNO dogovorili da clanu koji se prijavio a nije nasao za shodno da se predstavi,da kaze dobar dan,vec dosao samo da procita sta ga zanima i "cao djaci" ....takvi clanovi nemaju prodju u nasem kolektivu i takvi se brisu posle izvesnog vremena.
Njih Carlsson posebno gotivi Slika
Mene to isto nervira,jer polazim od predpostavke da je neko jednostavno dosao da "drpi" neko znanje ili neko foru koja ga zanima,a onda sve to deli dalje po ostalim drustvenim mrezama ......Meni je to bzvze Slika
.....kao kad bi ste zalivali cvet godinu dana da ga poklonite vasoj ribi za rodjis,a ja dodjem na gotovo i samo ga odsecem i odnesem svojoj Slika ......a na sve to mi je tesko da napisem : "e zdravo ljudi,ja sam Pera iz Cikaga"
Pa miiiislim .... Slika

Eto - to Vam je to za proslu godinu Slika

Moj mandat se blizi kraju za za par dana Slika .....trudio sam se maksimalno (i dalje cu Slika ),ali jednostavno,za protekli period smo uvideli da postoji neko ko se svojim znanjem istakao,pa bi bilo realno da on ponese stafetnu palicu glavnog admina (iza Tazz-a) u sledecoj godini .... Slika

To je to Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 15 Dec 2012, 02:12

komentar Slika
meni je zao sto su cetri admina na prve cetri pozicije za broj postova i otvorenih tema Slika
ako smo admini ne mora znaciti da samo mi mozemo pisati i otvarati nove teme...nismo ni mi pokupili svo znanje ovog svijeta ali ipak se trudimo da nadjemo i izbacimo sto vise korisnih informacija kako bi pokusali uciniti ovaj forum sto kvalitetnijim Slika
volio bi stvarno da vidim malo vise otvorenih tema od drugih clanova i naravno veci broj postova Slika
@Aero nigdje ti ne ides...da tebe nije bilo ovaj forum nikad ne bi proradio i ne bi ovako rastao, a bogami ni funkcionisao bez tebe Slika
od mene jedan veeeeliki Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 15 Dec 2012, 03:54

Carlsson je napisao:od mene jedan veeeeliki Slika Slika Slika
'Fala matori Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod kd23se4 » 15 Dec 2012, 04:10

Tako je Carlssone - Aero-a ne menjamo! Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 15 Dec 2012, 04:19

Sto se mene tice Aera za preCednika Slika Slika
Nego gde pade da ja bas imam 8(osam)% udela u postovima, sto nije 7 il 9 majku mu.... Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 15 Dec 2012, 08:02

kd23se4 je napisao:Tako je Carlssone - Aero-a ne menjamo! Slika
Slika KLIK Slika Slika Slika Slika .... Slika
troll 9-5 je napisao:Nego gde pade da ja bas imam 8(osam)% udela u postovima, sto nije 7 il 9 majku mu.... Slika
Opusti se,ista stvar i da je 7 ili 9 .Evo vidi KLIK Slika Slika Slika Slika

....'al sam im objasnio Slika ....Sad malo ozbiljno Slika

Zeleo bih da napomenem,da nikako sve zasluge oko izgleda i stanja na forumu ne pripadaju samo meni,vec je to delo svih nas aktivnih clanova (prvenstveno admina),gde smo malte ne SVE objavljeno,radili u nekoj kordinaciji i zajednickim zalaganjem,ali je sve to izlazilo na tablu pod mojim "nikom" ,jer se svaki dogovor i obradjena ili prevedena tema zavrsavala recima:
- Aj ti joj nadji mesto .....
Tako je ona crvena linija sa mojim postotkom ucinka drasticno veca od drugih - ali ponovo ponavljam,NIJE TO REALNA SLIKA STVARI...jer je to zasluga SVIH admina ....

Drugu stvar koju zelim da napomenem prvenstveno clanovima koji nisu admini i ne koriste Admin chat sobu,je sledeca:
- Kao sto na celom forumu vlada jedna sasvim korektna prijateljska atmosfera,taj stepen kolegijalnosti je mozda za nijansu vise izrazen medju samim administratorima,jer je svakodnevna komunikacija neizbezna.U svoj toj prici,planiranju,smisljanju i izmisljanju,NIKADA NIKO pa cak ni Tazz (kao osnivac) NIJE sebe stavljao u prvi plan,vec smo se MAXIMALNO ravnopravno dogovarali oko svega sto bi moglo na neki nacin da osvezi ili oplemeni ove stranice.
Ovo naglasavam iz prostog razloga sto te poruke nisu vidljive (svima) ,pa da ne pomislite da titula glavnog admina ima nesto vise u odnosu na druge.
NE - apsolutno isto,samo sto ja sad kao prvi admin vise obracam paznju na rezoluciju slike kako ste postavili(i preko koga ste uploudovali - da se ne izgube),na slovne greske,na oglase kako kacite(ako nesto fali dodam) itd,i to idem i ispravim (smanjim) doradim,da ne bi forum otvarao stranicu 3min nego odmah.
Tazz i Carlsson prebacuju poruke iz teme u temu,vode racuna o aktivnim i ne aktivnim clanovima,uoblicavaju onaj fenalni deo i daju celom forumu jednu sliku bas upravo ovakvu kakva izgleda.
Dakle,u principu,svi radimo sve da nam to lepse izgleda,stim sto smo nekako precutno podelili zadatke medju nama i to tako funkcionise evo vec godinicu dana.
Tako ce biti i dalje,samo JA posle praznika necu moci 5x dnevno da se konektujem na forum (nego recimo jednom ili dva puta u toku dana),a da ne bi forum trpeo,potrebno je da na moje mesto stane neko ko je ozbiljan,kome je stalo,ko ulazi na forum cesto,ko poznaje forum i clanove,ko ima znanje,volju i zelju da doprinese svojim radom kao do sad.....i samo znaci iz tih tehnickih razloga mi menjamo kapitensku traku a sve drugo je apsolutno isto.
Dakle skapirali ste.....ne mogu sa telefona da idem i smanjujem slike i uredjujem forum,ili da jurim signal za net po auto-putu.Trpeo bi forum,a slozicete se,to nije u redu...... Slika

Dakle tehnicka promena koja se nikako ne odrazava u radu sajta,i koja prakticno nije ni vidljiva,nego eto - gde smo do sad delili sve informacije,sto da ne podelimo i ovu....

Da Vam nisam rekao ne biste ni znali Slika

Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 15 Dec 2012, 13:32

Aero veeeliki Slika
Ako se ja pitam, nema menjanja Slika

Niste okacili tabelu za novembar
All systems go, ready for takeoff!

Povratak na “SAAB CLUB CAFFE”